Şimdi Ara

go-kart yapalım (547. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
133
Favori
3.376.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 545546547548549
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkcetinsav

Çıkan araçlara bayıldım ya şu daha iri olan araba tarzı go kart satan varsa alabilirim şu hevesle :D nereden bulucam bunları ben?

bu araçlar yasal değil biliyorsun değil mi ??? :) Yasal olanları var mı diye soracak olursanda sahibindende utv diye arat görürsün ama fiyatları yüksektir şuan ki gazın sönebilir yani fiyatları gördükten sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

Çıkan araçlara bayıldım ya şu daha iri olan araba tarzı go kart satan varsa alabilirim şu hevesle :D nereden bulucam bunları ben?

bu araçlar yasal değil biliyorsun değil mi ??? :) Yasal olanları var mı diye soracak olursanda sahibindende utv diye arat görürsün ama fiyatları yüksektir şuan ki gazın sönebilir yani fiyatları gördükten sonra

Valla öyle oldu illegal mi sürsem :D şimdide atv ye sardım fakat 50cc ehliyet istemiyomus. 50cc de ne bileyim küçük çocuklar için gel gelelim 150cc gibi atvlere fiyat artıyor ehliyette lazım napsam bilemedim ne önerirsiniz bana :D

• UZUNYMV arkadaş,
    tarım makinelerinin şaftı Murayev difransiyele tam olarak uyar, ben Adapazarı'nda Baltoris isimli firmadan temin etmiştim....ürün markası yağmur tarım makinaları idi...saygılar....

quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

Valla öyle oldu illegal mi sürsem :D şimdide atv ye sardım fakat 50cc ehliyet istemiyomus. 50cc de ne bileyim küçük çocuklar için gel gelelim 150cc gibi atvlere fiyat artıyor ehliyette lazım napsam bilemedim ne önerirsiniz bana :D

Ben ehliyet almanı öneririm

• merve watches kullanıcısına yanıt
    kardeşim ilgine teşekkür ederim çok saol kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GüçlüTürk

selamlar arkadaşlar elektrikli gokart fikrine nasıl bakıyonuz biraz buggy gibi olcak. bilgisi önerisi olan arkadaşlar yazabilirmi neylerden faydalanabilirim ?
    .

Ben numara olarak bakıyorum ama bilgin ve bütçen varsa gir bu işe. :)

• butçe var sayılır motor yani akü felan türkiyede temini nasıl olur diye düşünüyorum açıkçası örnekler felan bulabilirsek süper olur
    Arkadaşlar bende bir buggy yapmayı planlıyorum. Çizimlerini solidworks ile yapıp hayata geçireceğim inşallah :)
    Elimden geldiğince çizim konusunda yardımcı olabilirim.
    Herkese kolay gelsin.
    Sanayiye gidip gelmekle usta olunsaydı,Benim külüstür alim olurdu.Üniversite bitirmekle teknik adam olunsaydıEşşeği bağlasak 4 senede muallim olurdu.Yaptığın işi hakkıyla yapmıyor, bilgini kuldan saklıyor isen ne alimsin ne de muallim....
  • Arkadaşlar Çok Uzun Zamandır Forumu Takip Ediyorum... 1. Sayfadan itibaren 4 Kez Zevkle Okudum İnşallah Bende Bulunduğum Yerde Tarlaya Gidip Gelmeye, Birkaç Kasa Malzeme Taşımaya Yarayan Bir Araç Yapmayı Planlıyorum...
    Yapılan işlerde Gerçekten Büyük Bir el Emeği Göz Nuru Var... Herkese Yaptığı İşlerde Kolaylıklar Dilerim...

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

aracımın suda ilerlemesini sağlayacak olan su jetinin şemasını çizdim. inşallah anlaşılır olmuştur.
     go-kart yapalım

Sayın mecnunbalci Arkadaşım Yaptığın Araç Hakkında Buraya Yazdıklarının Hepsini Okudum...Anlattığın Kadarıyla Teknik ve Malzeme Olarak Kısıtlı İmkanlarla Küçük Bir Yerde Yapıyorsun... Naçizane Bir Önerim Olacak Çizmiş OLduğun Su Jeti Sistemi Gayet Güzel. Yalnız Esnek Mil Olarak Tabir Ettiğin Kısım O Pervaneyi Randımanlı Bir Şekilde Döndürmez Kısa Süre İçinde Bozulur...Bunun Yerine Esnek Milin Bağlantısını Yaptığın Yerden Biraz Daha Uzun Bir Mil Çıkartırsan Ve Pervane Şaftınıda İçeriye Teknelerde Bulunan Şaft Klen Sistemi İle Alıp Ucuna Bir Dişli Koyupta Hareketi Versen Hem Mukavemetli Hemde Daha Verimli Olur...

Ben Deniz Kıyısında Yaşıyorum Kendime Ait Teknem Var Sizin Esnek Mil Sistemini Deneyenler Oldu Verim Alamadılar... Bu Yüzden Bilgilendirmek istedim...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcan466 -- 23 Ekim 2013; 22:26:05 >

• Ben bunun Elektriklisini yapmak istiyorum aynı plan uzerinde Ve uzaktan kumanda ile de kontrol etmek aynı zamanda bir fikri olan var mı hangı motoru kullanabılırım ? uzun sureli kullanmak ıstıyorum 5 10 dk kadar

Bizi yine go-kart yapma hevesi aldy. Elimizde kaynak makinesi vs aletler bulunmakta. 30x30x3'lük ölçülerinde demir kullanmayy planlyyoruz. ?asemizin çizimi hazyr. Sadece demir alyp ?aseyi olu?turmaya ba?layaca?yz. Fakat aklymda bazy sorular var. Motoru ilk önce 6.5 beygirlik Palmera tercih edelim dedik daha sonra varyatör kavrama kullanyryz dedik ama bu kavrama uzun süreli gitmiyormu?. Bu kavramanyn ortalama süresi ne kadardyr sizce? Bunun yerine çykma scooter motoru kullanalym diyoruz. Hazyr kavramasy da içindeyken daha basit yapylyr gibime geliyor. Motoru alyp aksa ba?lamak yetiyor herhalde.

Sizce hangisini tercih etmeliyim? Palmera + Kavrama my yoksa Scooter motoru mu? Scooter motorundan da pek anlamyyorum. Adamyn kazyklama niyeti varsa çok rahat kazyklayabilir. Pek güvenmiyorum o konuda ya?ady?ym yerdeki insanlara. Onun için temizinden syfyr motor mu alsam?

Orijinalden alıntı: ahmetcan466

Sayın mecnunbalci Arkadaşım Yaptığın Araç Hakkında Buraya Yazdıklarının Hepsini Okudum...Anlattığın Kadarıyla Teknik ve Malzeme Olarak Kısıtlı İmkanlarla Küçük Bir Yerde Yapıyorsun... Naçizane Bir Önerim Olacak Çizmiş OLduğun Su Jeti Sistemi Gayet Güzel. Yalnız Esnek Mil Olarak Tabir Ettiğin Kısım O Pervaneyi Randımanlı Bir Şekilde Döndürmez Kısa Süre İçinde Bozulur...Bunun Yerine Esnek Milin Bağlantısını Yaptığın Yerden Biraz Daha Uzun Bir Mil Çıkartırsan Ve Pervane Şaftınıda İçeriye Teknelerde Bulunan Şaft Klen Sistemi İle Alıp Ucuna Bir Dişli Koyupta Hareketi Versen Hem Mukavemetli Hemde Daha Verimli Olur...

Ben Deniz Kıyısında Yaşıyorum Kendime Ait Teknem Var Sizin Esnek Mil Sistemini Deneyenler Oldu Verim Alamadılar... Bu Yüzden Bilgilendirmek istedim...

pervane mili ile şafttan hareketi alan küçük dişlili mil aynı eksende değil. arada yükseklik farkı var. iç alana su girişi olmaması için diferansiyeli ve şaftın ucunu yukarı yerleştirdim. ya mafsallı şaft ya da esnek mil kullanacaktım bende tercihimi milden yana kullandım. dişlili parça, pervane mili yapılıp esnek mil de satın alındı. yatırımımızı bu şekilde yaptık. inşallah dediğiniz sorunları yaşamayız. bilgilendirmeniz için teşekkürler. size de iyi çalışmalar.
    1986 Suzuki Samurai 1.0
    2007 Tata Telcoline Double Cab 4x2 1.9 TDI
    1981 Jeep CJ-8 4.2
    1994 Mazda 626 2.0

• Gokart Yapalım Yeni Konu başlıgıyla temize çekilmiş hali yani işte bu linkte

http://forum.donanimhaber.com/m_83356750/f_//tm.htm#83356750

Lütfen Bu Linkten Devam edelim

Orijinalden alıntı: receprs

Gokart Yapalım Yeni Konu başlıgıyla temize çekilmiş hali yani işte bu linkte

http://forum.donanimhaber.com/m_83356750/f_//tm.htm#83356750

Lütfen Bu Linkten Devam edelim

bizim konunun içeriği her konuda var. sınırlı değil. herkese nasıl yardım edildiğini de konuyu okursan görürsün. moderatör de değilsin ve herkesi yönlendirme gibi bir lüksün de yok. kim neyi nereden alacağını zaten öğrendi. okuma tembelliği yapanlar aynı tarz soruları sorup duruyor. çabası olan kişilere yardım etmek, laftan başka bir şey üretmeyene ederince yardım etmek bence güzel bir durum. çeri başı gibi haydi hooop o tarafa, yoook bu tarafa deyince gidileceğini hesaplamak yanlış davranış. konu açmış olabilirsin, tanıtımını yaparsın, isteyen gelir. onun harici oradan devam edelim mantığı yanlış.
    1986 Suzuki Samurai 1.0
    2007 Tata Telcoline Double Cab 4x2 1.9 TDI
    1981 Jeep CJ-8 4.2
    1994 Mazda 626 2.0

• Elinde 125 veya 150 cc'lik scooter motoru bulunan biri var mı? Çalışmaya hazır durumda olsun. Ivırı zıvırıyla uğraşmak istemiyoruz.
  • Arkadaşlar benim merak ettiğim birşey var ben de atv yapımına başlıyacağım inş. Ama öncelikle aklımdai sorunları çözmek istiyorum bu arka aksamda dişliyi mile mili de tekere nasıl bağlayacağız ? Şimdiden teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.