Şimdi Ara

go-kart yapalım (548. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 546547548549550
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan466

Sayın mecnunbalci Arkadaşım Yaptığın Araç Hakkında Buraya Yazdıklarının Hepsini Okudum...Anlattığın Kadarıyla Teknik ve Malzeme Olarak Kısıtlı İmkanlarla Küçük Bir Yerde Yapıyorsun... Naçizane Bir Önerim Olacak Çizmiş OLduğun Su Jeti Sistemi Gayet Güzel. Yalnız Esnek Mil Olarak Tabir Ettiğin Kısım O Pervaneyi Randımanlı Bir Şekilde Döndürmez Kısa Süre İçinde Bozulur...Bunun Yerine Esnek Milin Bağlantısını Yaptığın Yerden Biraz Daha Uzun Bir Mil Çıkartırsan Ve Pervane Şaftınıda İçeriye Teknelerde Bulunan Şaft Klen Sistemi İle Alıp Ucuna Bir Dişli Koyupta Hareketi Versen Hem Mukavemetli Hemde Daha Verimli Olur...

Ben Deniz Kıyısında Yaşıyorum Kendime Ait Teknem Var Sizin Esnek Mil Sistemini Deneyenler Oldu Verim Alamadılar... Bu Yüzden Bilgilendirmek istedim...

pervane mili ile şafttan hareketi alan küçük dişlili mil aynı eksende değil. arada yükseklik farkı var. iç alana su girişi olmaması için diferansiyeli ve şaftın ucunu yukarı yerleştirdim. ya mafsallı şaft ya da esnek mil kullanacaktım bende tercihimi milden yana kullandım. dişlili parça, pervane mili yapılıp esnek mil de satın alındı. yatırımımızı bu şekilde yaptık. inşallah dediğiniz sorunları yaşamayız. bilgilendirmeniz için teşekkürler. size de iyi çalışmalar.

İnşallah Bir Sıkıntı Yaşamazsınız Aradaki eksen farkını dişli ve zincir ile Çözebilirsiniz İleride Sıkıntı Çıkarsa iyi ÇAlışmalar...

• Bir mobilet morunun yüksekliği kaç cm olur veya çıkma 100-125 cc lik bir motorun yüksekliği ? Veyahttp://atimashop.com/asp/show_stock.asp?product=AG200 bunun yüksekliği lütfen yardım bugün başlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun Aleykum
    Benim Bir Sorum Olucak bu Buggy İçin Arka Aks ı Nerden bulabilirim Bu Aksı Yataklı Rulmana Takıcam
    Birde Fren Diskini Nasıl tutturucam aska aynı zamanda dişliyide.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • aracımın son halleri.... az kaldı bitti sayılı
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984

aracımın son halleri.... az kaldı bitti sayılı

hoca bitirmişsin maaşallah. süslemesi kalmış sanki

• mahruti şaft mafsalı ile diferansiyele bağlanır
     go-kart yapalım

diferansiyelin kapağı bu yüzeye oturacak
     go-kart yapalım

diferansiyel kapağı
     go-kart yapalım

pürüzsüzleştirildi
     go-kart yapalım

kapak turuncuyla boyandı
     go-kart yapalım

• diferansiyel turuncuyla boyandı
     go-kart yapalım

2 silme yan yana getirilip kaynakla birleştirildi. spiralle pürüzler giderildi. uzun olanı gaz, kısalar fren ve debriyaj pedal ayaklıkları. çizgilerden traşlanıp köşeler yuvarlatılacak
     go-kart yapalım

direksiyon mili sabitleniyor
     go-kart yapalım

direksiyon mili sabitleniyor
     go-kart yapalım

diferansiyel kutusu kapağı yerine takılıyor. içine diferansiyel yağı eklendikten sonra sıvı conta çekildikten sonra tam sabitlemesi yapılacak
     go-kart yapalım

• farların yerine sabitlenmesi için vidalama kulakları yapıldı
     go-kart yapalım

diferansiyelli önden görünüm
     go-kart yapalım

diferansiyelli arkadan görünüm
     go-kart yapalım

motor ve şanzıman yerine oturtuldu
     go-kart yapalım

arkadan motor şanzıman görünümü
     go-kart yapalım

• üstten motor şanzıman görünümü
     go-kart yapalım

şaft, kaynakla yerine sabitlendi
     go-kart yapalım

kırmızı boyalı şaft
     go-kart yapalım

• mecnunbalcı kardeş sen nerde oturuyosun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiperRider -- 11 Kasım 2013; 12:57:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiperRider

mecnunbalcı kardeş sen nerde oturuyosun ?

Adıyaman'da
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

üstten motor şanzıman görünümü
     go-kart yapalım

şaft, kaynakla yerine sabitlendi
     go-kart yapalım

kırmızı boyalı şaft
     go-kart yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: HiperRider

Adıyaman'da demiştim.
  • selam kardesım bende bırtane yapmak ıstıyorum ama elımde projelerım yok bastan asa yapmak ıstıyorum bana gnderırmısın rıca etsem çok ıstıyorum bı go kartım olmasını profıller hazır sadece şaselerın boyutları lazım allah rızası ıcın gnderırmısın @HiperRider @HiperRider[/m@n]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984

aracımın son halleri.... az kaldı bitti sayılı

Yusuf eline emeğine sağlık ;)

• İyi Günler Herkese...

Bugün sanayide gezme sonucu 4 teker fikrimizi 3 tekere düşürdük. Bir motor bulduk 4 ileri otomatik vitesli. Markası ramsey idi galiba. Çalışmaya hazır durumda. Daha sonra kazalı bir motorun direksiyon kısmını bulduk. İçinde Jantı-lastiği-komple freni, marş vb özelliklere sahip.

Motor+komple motosikletin ön kısmı+3 scooter tekeri+zinciri dişlisi+benzin deposuna 150 lira istedi. Büyük ihtimal alacağız bu parçaları. Fiyat nasıl sizce?

Motoru deneme amaçlı sanayide çalıştırma şansımız olur mu? Çünkü motoru yaklaşık 60-70 km uzaklıktaki yere götüreceğiz. Geri getirme şansımız olmayacak.

Ekleme: Ön kısımda scooterın komple direksiyon sistemini kullanacağız. Motordaki durum neyse araçta da o olacak. O yüzden direksiyonu biraz aşağı indireceğiz.

Kısaca mantık bu. Bunun en basit halini düşünün.

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 13 Kasım 2013; 20:02:32 >

• Biz arkadaşımla geçen sene go kart yapmaya karar verdik başladık bitirdik herşeyini yaptık motoru 2. el aldık 150cc taktık herşeyi tamam 2 gün önce bitirdik çıkardık yola çalıştırdık sürmeye başladık yaptığı sürat en fazla 30km/h. Daha fazla yapmıyor. Ama yokuşa gelince canavar gibi çıkıyor üzerine 4 kişi biniyoruz yinede düz yoldaki gibi yokuşu çıkabılıyor fakat maksimum hızı 30km/h. Motoru 150cc ne yapmamız gerek hızlı gitmesi için? Aldığımız motorcuya falan sorduk dişlileri yanlış takmışsınız ne bulursanız onu takmışsınız dedi. Fazlada ilgilenmedi aslında. Bende son çözüm yolunu burda buldum. Motor milinden çıkan dişlinin sayısı 17 tekerlekteki dişlinin sayısı 38. Aşağıyada fotoğrafını koyuyorum. Lütfen küçük görmeyin yaşımız daha 16 elimizden en fazla bu kadar geliyor öğrenci adamız bütçeden baya bi kıstık elimizden geleni yaptık. Şimdi bizim bunun hızlı gitmesi için ne yapmamız gerekiyor? Nasıl bir dişli koyarsak hızlı gider? Yardımcı olursanız seviniriz..

• Kaça mâl oldu bu araç?(Aynı yaştayız bende ekonomik bir fiyata böyle bir araçm yapmayı düşünüyorum ama benim elim kaynak makinesi felan tutmaz onlarıda siz yaptınız sanırsam?)

Şimdi motordan felan fazla anlamam şu şekilde yorumlayabilirim sanırsam ne kadar doğru ne kadar yanlış işin ehlileri artık cevaplar;

Çapı 5 cm ve 10 cm olan aynı türden dişlilere 10 birim kuvvet uyguladığımızda çapı 5 cm olan dişli çapı 10 cm olan dişliye göre daha hızlı dönecektir.Buda o dişliye bağlı olan tekerlerin daha hızlı dönmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum.Fakat hız yerine kuvvet tercih edilmek istendiğinde ise 10 cm olan dişli sahip olduğu daha fazla alan sebebiyle hızdan çok kuvvet için iyi seçim olacaktır.

Tabi bisikletlerdeki gibi vites değişimi eklenemeyeceğinden daha küçük çaplı dişli kullanmak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Yanlışım varsa affola

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Araç 600-700e falan mal olmuştur tahminimce. Biz 2 kişi yapıyoruz bu aracı. Benim arkadaşımın babasının çalıştığı fabrikada torna falan herşey var orda direksiyon sistemini yaptırdık aksları milleri rotları falan fabrikadan temin edip yaptırdık. Fazla bi masrafıda olmadı. Kaynakların hepsini arkadaşım yaptı o anlar bu işlerden. Her şey iyi güzel o dişlileri hesaplayıp takmadık kafamıza göre taktık artık söküp başka dişli takıcaz fakat motor milinden çıkan dişli ve diğer dişlinin sayıları kaç olması gerekiyor iyi bir hıza ulaşabilmesi için? Motor aslında güçlü. Motoru söktüğümüz motosikletin ibresi 140tı. Yalnız biz dişlileri değiştirdikten sonra maksimum kaç km/h yapar bilmiyorum artık işin ehlileri yardımcı olursa seviniriz.
  • Oldukça iyi fiyata gelmiş hocam.Motoru ne kadara almıştınız?Bu arada işçiliğe ücret vermemeniz maliyeti baya düşürmüş.
  • 
Sayfa: önceki 546547548549550
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.