Şimdi Ara

go-kart yapalım (550. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shift41

quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

Arkadaşlar motor hakkında sorum olacaktı.

Elimizde 100'lük 4 vitesli bi Ramzey motoru var. Motoru ayakla çalıştıracağız. Bunun için motora takılacak sigortaya ihtiyaç var mı? Sadece ayakla çalıştıracağız. Akü takmayacağız.

sigorta motorun neresinde bilmiyorum ama ; (sadece şarj sistemine konur sigorta) :)

o motorun elektrik tesisatına ihtiyacınız var. pprofesyonel bir tamirci bulursanız tesisatı sadeleştirerek ayakla çalıştırabilmenize yardımcı olabilir.

motorunuzun ayakla çalışabilmesi için kontak , CDI (yani beyin) ve motordan çıkıp bu saydıklarıma gidecek tesisat kablolarının yerleştirilmesi gerekir.

kolay gelsin.

Tesekkurler hocam cevabin icin.

Fakat aklima takildi. Biz ayakla mars verince motordan hava cikisi oluyor. Benzin koyup calistirmadik daha. Marsi ayaktan verecegimiz icin neden bi elektrik tesisatina gerek duyuyoruz acaba? Suanda motordan cikan bikac elektrik kablosu var ayrica. Tahmini bi ucret soyleyebilir misiniz bunun icin? Veya kendimiz halledebilir miyiz? Bunu sorduguma gore pek halledebilecegimizi sanmiyorum gerci. :/

kullanacağınız motor neyle çalıştıracak olursanız olun ateşleme tesisatına ihtiyaç duyar. motordan çıkan kabloların bir kısmı aküyü şarj, bir kısmı aydınlatma birkısmı ise ateşleme içindir.
    Akü kullanmayacaksınız, far vs kullanmayacaksınız , bunlarla ilgili kabloları ve bunlarla ilgili tesisata ihtiyacınız yok, tamam
    ancak ; ateşleme ile ilgili tesisatı kullanmak durumundasınız.

Bunun için "tesisatı sadeleştirmek" tabirini kullandım. İşten anlayan iyi bir usta birkaç kısa kablo ile ateşleme sistemini devreye koyabilir.

fotodan görebildiğim kadarıyla motorunuzun karbüratörü de yok :D benzini nereye bağlayacaktınız çözemedim :)
    Birde karbüratör bulmalısınız

kolay gelsin

• Karburator var hocam. Soktuk onu simdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Karburator var hocam. Soktuk onu simdilik.

Karbüratörü söktüğünüz yeri temiz bir bezle tıkayın. oraya toz talaş vs kaçmasını önleyin.
  • Tamamdir hocam.

Birde karburator ile motorun birlestigi yer arasinda siyah manifoldumsu bi parca var sanki. Onu nereden bulabilirim?

Dedigim parca suan var ama hurdaci degistirmemizi tavsiye etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 19 Kasım 2013; 12:07:34 >
  • quote:

Tamamdir hocam.

Birde karburator ile motorun birlestigi yer arasinda siyah manifoldumsu bi parca var sanki. Onu nereden bulabilirim?

bir motosiklet parçacısında bulabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Tamamdir hocam.

Hocam seni bulmusken sorayim tum sorularimi. :)

Bu motorun kendisine ait zincirle dislisine de sahibiz. Yanilmiyorsam motorda 14, çarkta 36 disli var. Sorun yaratir mi? Oyle aman aman hiza ihtiyacimiz yok. 40-50 km/h hiz yapsin, bayir ciksin yeterli.

• m.ismet kullanıcısına yanıt
    bende böle bişey yapmayı düşünüyorum
  • quote:

quote:

quote:

Tamamdir hocam.

Bu motorun kendisine ait zincirle dislisine de sahibiz. Yanilmiyorsam motorda 14, çarkta 36 disli var. Sorun yaratir mi? Oyle aman aman hiza ihtiyacimiz yok. 40-50 km/h hiz yapsin, bayir ciksin yeterli.

yürür hale geldiğinde 14 ile denersiniz muhtemelen zorlanır o zaman 14 yerine 17-18 takarsınız. farklı dişlerde dişliler mevcut parçacılarda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamamdir hocam.

yürür hale geldiğinde 14 ile denersiniz muhtemelen zorlanır o zaman 14 yerine 17-18 takarsınız. farklı dişlerde dişliler mevcut parçacılarda.

Motordaki dişliyi büyütmeye pek yer yok gibi hocam. Dişli büyürse oradaki demirlere sürtebilir gibime geliyor. Tabii sadece tahmin ediyorum. Sizler daha çok tecrübelisiniz bu konularda.

• selamün aleyküm abilerim

bende bir go kart yapmak istiyorum

http://www.adventurepranks.com/build-a-go-kart.html

sayfada herşeyi açıkca gosterior bunu yapma peşindeyim ama

bu aracı nerelerde kullanabilirim polis gorurse fln nolur bi açıklarmısınız ?
  • Arkadaşlaar öncelikle herkeze merhaba ben bir plan buldum herkeze ilaç olabilicek bir plan fakat ilgi nedense olmadı şimdi rarlı halini upluyorum ve linkini atıcam torrent isteyenler
    Bu da bir örnekhttps://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1379834/c248d6c5-7d21-449c-bd8e-614c57e30b59.jpg

• evet arkadaşlar link hazır plan isteyenler buyurun

• tork conventor yani varyatörlü nerden bulabilirim birisi bana yardımcı olsun
  • merhaba arkadaşlar yapmış olduğum rc aracıma benzın deposu arastıryorum ama bulamadım bılen vardır dıye buraya yazmak ıstedım
    umarım yalıs yapmamışımdır:
    1.5 yada 2 lt lik bır depo resımdekı gıbı olursa cok sevınırım plastık yada saçtan olabılır bılenlerden yardımını esıgemez umarım -kolay gele herkeze

resim:
     go-kart yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

merhaba arkadaşlar yapmış olduğum rc aracıma benzın deposu arastıryorum ama bulamadım bılen vardır dıye buraya yazmak ıstedım
    umarım yalıs yapmamışımdır:
    1.5 yada 2 lt lik bır depo resımdekı gıbı olursa cok sevınırım plastık yada saçtan olabılır bılenlerden yardımını esıgemez umarım -kolay gele herkeze

Yanlış yerde olduğunun sende farkındasın :)
    Tofaş grubu şahin-doğan-124 araçların silecek suyu haznelerine bakın. işinizi görür sanırım.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiperRider

tork conventor yani varyatörlü nerden bulabilirim birisi bana yardımcı olsun

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-go-kart-loncin-6,5-hp-go-kart-motoru-132270248/detay/
  • İhtiyacı olan kaçırmasın .

Buna ayıracak bütçem olsaydı kesinlikle kaçırmazdım.

go-kart yapalım

• m.ismet kullanıcısına yanıt
    hocam allah tuttuğunu altın etsın bende tam böyle bırsey arıyordum ben hep benzın deposu dıye aratınca bulamamıştım
    tekrar teşekkür ederım cok saolun yardımınız ıcın
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

hocam allah tuttuğunu altın etsın bende tam böyle bırsey arıyordum ben hep benzın deposu dıye aratınca bulamamıştım
    tekrar teşekkür ederım cok saolun yardımınız ıcın

Rica ederim. Bir işe yaramışsak ne mutlu bize.
  • Arkadaşlar herkese kolay gelsin sizden bilgi almak istiyorum şimdi scooter tekerlerini nasıl mile sabitleriz lütfen cevap

• 
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.