Şimdi Ara

GM Discovery || GamerzROM Secret Edition 2.0 [25.07.2013] (328. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.013
Cevap
51
Favori
373.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim siniftan da bi arkadas almis telefonu bana da rom yukleyelim dedi buyuzden rom aramaya basladim bu romu gordum ve cok begendim ama baxi sorularim var
    1.kilit ekrami vidgetleri var mi
    2.overclock yapilabilir mi
    3.discovery nin orjinal romunda uc kere dokununca ekrana zom yapiyor . O var mi
    4.resmi guncellemesini yuklesem mi daha iyi olur bunu yuklesem mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eleştirilerimi feyzpuk grubuna da kopyalamıştım. burak orda admin. mesajımı onayladı (grupta onay sistemi var) ardından "bak egom olsa onaylamazdım orjinal romun gelişmesinde büyük katkım var" tarzı mesajlar attı. akşamına grupta engellendim =)
    tabi engellenmeden önce ne karakterim kaldı ne ikiyüzlülüğüm...

Ben edepli bi şekilde gözlemlerimi ve şüphelerimi dile getirdim. hakaret etmemek için özellikle dikkat ettim. ancak bana "nasıl ikiyüzlü nasıl şerefsiz bi adamsın hakaret ediyosun" tarzında mesajlar geldi. ki bu tarz cümleler kendi içinde çelişir =) ben hakaret etmiş oluyorum ama böyle diyen arkadaşlar hakaret etmemiş oluyor çok ilginç.

konuyu uzatmayacağım. bekliyordum zaten böyle şeyleri. zira şımarık çocuk edasıyla hareket eden üstün geliştiricimiz benim yüzünden geliştirmeyi durdurduğunu açıklamış =) yerseniz artık. merak etmeyin bu kadar hayranı varken yakında geri döner =) üzülmeyin yani.
    Bir arkadaş özelden mesaj geçti. onu paylaşmak istiyorum kendisine sormadım ama isim vermeyeceğimden umarım kırılmaz.
    şöyle diyor :
    -----------------
    Ben kimsenin romunu portlamıyorum sıfırdan yaratıyordum diyordu. Nexus rom varya meşhur kaç tane cihazda gördüm tıpa tıp aynısını.
    Mesela şu rom:https://www.facebook.co....558341834230101&type=1
    burdaki romu indirdim zipi açtım boot.imgyi silip bizim cihazın orjinal boot.imgsini attım ve çalıştı. Burakında böyle yaptıgını düşünmeye bile başlamıştım açıkcası. İngilizcesi iyi seviyede. O yüzden bi kaç bilmediğimiz terimleride kullanarak daha çok ilgi çektiğini düşünüyorum. CM10 portladım bizim cihazda çalıştı vs yazdı ama bi görmedik.
    --------------------

benim şüphelerim de böyleydi. arkadaş bi yerden birşey yakalamış sanırım. kimseyi suçlamıyorum, göz önünde duran bazı şeyleri söylüyor ve şüphelerimi dile getiriyorum. ben burda "ulan şerefsize bak kopyala yapıştır rom yapıyor bize yediriyor götü kalkıyor" da diyebilirdim. demiyorum çünkü ne yaptığını bilemiyorum. sadece mantığımı kullanarak tahmin edebiliyorum. umarım yanılıyorumdur bunu kalpten istiyorum.

GM ekibi ile çalışıyormuş da orjinal romda çok emeği varmış! inandırıcılığı ortada ama kim bilir belki doğrudur? konuyu takip bile etmeyeceğim ama bu meseleyi merak ediyorum, araştıracağım doğrusu. bi veri elde edersem paylaşırım.
    son olarak "beğenmiyorsan kullanma daha iyisini yapmak zorundasın, madem beğenmedin böüüü" diye çemkiren arkadaşlar var.
    onlara muhtemelen beğenmedikleri bir araba olan murat 131den daha iyisini yapmalarını, beğenmedikleri bir çikolatanın daha iyisini üretmelerini, pahalı fakat az işlevli buldukları beğenmedikleri iphoneun daha iyisini daha ucuza üretmelerini (ki ben de iphoneu pahalı bulurum ve pek beğenmem ama daha iyisini üretmek zorunda olduğuma inanmıyorum), beğenmedikleri windows 95ten daha iyi bi işletim sistemi yazmalarını tavsiye ediyorum. bilmem anlatabildim mi? ya da devletin verdiği sağlık hizmeti bedava ama kalitesiz olduğundan her hastalandıklarında özel hastaneye gitmelerini ve hastayla pek ilgilenmeyen bazı devlet doktorlarına derinden saygı duymalarını da tavsiye ederim. nasıl olsa beleş bakıyorlar belki yanlış iğne yapıp sakat bırakacak ama beleş değil mi sonuçta?

gerçekten fazla uzattım, bu kadar uzattığım içini kendime kızıyorum.
    benim tek isteğim hiçbir arkadaşımız güzel telefonuna zarar verebilecek bi işlem yapmasın. zira birçoğumuz "bu programın telefon aramalarımda ne işi var" diye haklı bir serzenişte bulunuyoruz basit uygulamalar için. fakat bir romun telefonun herşeyine sorgusuz sualsiz hakim olduğunu unutuyoruz. özel bilgilerimizden tutun da pil ömrüne kadar herşeyi etkiler rom.
    hadi kalın sağlıcakla. ben tecrübemi aldım, edindiğim tecrübeyi aktardım, forum üyelerine karşı vicdani görevim bitmiştir.

edit : imla hataları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prometuth -- 16 Eylül 2013; 21:57:55 >

• Birkac elestiri yapıldı diye çekip giden insandan zaten hayır gelmez. Buraya gelip "siz beni yanlış anladınız, ben aslında böyle böyle yapıyorum, ya da şöyle şöyle olduydu da cevap veremediydim" falan yazması gerekirdi. Ama hiç bir şey yazmiyorsa "seyimde değilsiniz" demektir. Arkadaşın tespitlerine katılıyorum ve Burak arkadaşın da yazılanları güzelce okuyup takkeyi önüne koyması gerektiğini düşünüyorum.

• Emeğe saygı, her zaman saygı..
    Ama emek karşılığı küstahlığa hayır..
    Bir kaç sayfa öncede yazmıştım.. Millet yırtınıyordu, şu rom ne zaman çıkacak bu rom ne zaman çıkacak diye..
    Tenezzül edipte hiç bir açıklama yapmamıştı..

Yine söylüyorum yaptıklarına saygım var ve xperia romunuda kullandım gayet güzel..
    Benimki hakaret değil sadece eleştiri..
    Burokgon arkadaşımızı buradan biliyorum umarım konu ile ilgili açıklama yapar ve kamuoyunu rahatlatır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turgay Nalbant

eleştirilerimi feyzpuk grubuna da kopyalamıştım. burak orda admin. mesajımı onayladı (grupta onay sistemi var) ardından "bak egom olsa onaylamazdım orjinal romun gelişmesinde büyük katkım var" tarzı mesajlar attı. akşamına grupta engellendim =)
    tabi engellenmeden önce ne karakterim kaldı ne ikiyüzlülüğüm...

Ben edepli bi şekilde gözlemlerimi ve şüphelerimi dile getirdim. hakaret etmemek için özellikle dikkat ettim. ancak bana "nasıl ikiyüzlü nasıl şerefsiz bi adamsın hakaret ediyosun" tarzında mesajlar geldi. ki bu tarz cümleler kendi içinde çelişir =) ben hakaret etmiş oluyorum ama böyle diyen arkadaşlar hakaret etmemiş oluyor çok ilginç.

konuyu uzatmayacağım. bekliyordum zaten böyle şeyleri. zira şımarık çocuk edasıyla hareket eden üstün geliştiricimiz benim yüzünden geliştirmeyi durdurduğunu açıklamış =) yerseniz artık. merak etmeyin bu kadar hayranı varken yakında geri döner =) üzülmeyin yani.
    Bir arkadaş özelden mesaj geçti. onu paylaşmak istiyorum kendisine sormadım ama isim vermeyeceğimden umarım kırılmaz.
    şöyle diyor :
    -----------------
    Ben kimsenin romunu portlamıyorum sıfırdan yaratıyordum diyordu. Nexus rom varya meşhur kaç tane cihazda gördüm tıpa tıp aynısını.
    Mesela şu rom:https://www.facebook.co....558341834230101&type=1
    burdaki romu indirdim zipi açtım boot.imgyi silip bizim cihazın orjinal boot.imgsini attım ve çalıştı. Burakında böyle yaptıgını düşünmeye bile başlamıştım açıkcası. İngilizcesi iyi seviyede. O yüzden bi kaç bilmediğimiz terimleride kullanarak daha çok ilgi çektiğini düşünüyorum. CM10 portladım bizim cihazda çalıştı vs yazdı ama bi görmedik.
    --------------------

benim şüphelerim de böyleydi. arkadaş bi yerden birşey yakalamış sanırım. kimseyi suçlamıyorum, göz önünde duran bazı şeyleri söylüyor ve şüphelerimi dile getiriyorum. ben burda "ulan şerefsize bak kopyala yapıştır rom yapıyor bize yediriyor götü kalkıyor" da diyebilirdim. demiyorum çünkü ne yaptığını bilemiyorum. sadece mantığımı kullanarak tahmin edebiliyorum. umarım yanılıyorumdur bunu kalpten istiyorum.

GM ekibi ile çalışıyormuş da orjinal romda çok emeği varmış! inandırıcılığı ortada ama kim bilir belki doğrudur? konuyu takip bile etmeyeceğim ama bu meseleyi merak ediyorum, araştıracağım doğrusu. bi veri elde edersem paylaşırım.
    son olarak "beğenmiyorsan kullanma daha iyisini yapmak zorundasın, madem beğenmedin böüüü" diye çemkiren arkadaşlar var.
    onlara muhtemelen beğenmedikleri bir araba olan murat 131den daha iyisini yapmalarını, beğenmedikleri bir çikolatanın daha iyisini üretmelerini, pahalı fakat az işlevli buldukları beğenmedikleri iphoneun daha iyisini daha ucuza üretmelerini (ki ben de iphoneu pahalı bulurum ve pek beğenmem ama daha iyisini üretmek zorunda olduğuma inanmıyorum), beğenmedikleri windows 95ten daha iyi bi işletim sistemi yazmalarını tavsiye ediyorum. bilmem anlatabildim mi? ya da devletin verdiği sağlık hizmeti bedava ama kalitesiz olduğundan her hastalandıklarında özel hastaneye gitmelerini ve hastayla pek ilgilenmeyen bazı devlet doktorlarına derinden saygı duymalarını da tavsiye ederim. nasıl olsa beleş bakıyorlar belki yanlış iğne yapıp sakat bırakacak ama beleş değil mi sonuçta?

gerçekten fazla uzattım, bu kadar uzattığım içini kendime kızıyorum.
    benim tek isteğim hiçbir arkadaşımız güzel telefonuna zarar verebilecek bi işlem yapmasın. zira birçoğumuz "bu programın telefon aramalarımda ne işi var" diye haklı bir serzenişte bulunuyoruz basit uygulamalar için. fakat bir romun telefonun herşeyine sorgusuz sualsiz hakim olduğunu unutuyoruz. özel bilgilerimizden tutun da pil ömrüne kadar herşeyi etkiler rom.
    hadi kalın sağlıcakla. ben tecrübemi aldım, edindiğim tecrübeyi aktardım, forum üyelerine karşı vicdani görevim bitmiştir.

edit : imla hataları.

Hocam ben lafları uzatmayı sevmem verdiğiniz örnekten size cevap vermek istiyorum.

Şu an ki doktorunuzdan ve iğnenizden memnunsanız niye değiştiriyorsunuz? Size daha iyi çikolata yapın gibi saçma örnekler sunmayacağım. Ama ileride kullanmayacağınız çeşmenin ağzını niye tıkıyorsunuz? Bırakın aksın. Siz kendi musluğunuzu kullanın. Bu forum çeşit çeşit insanlarla dolu. O yüzden her türden tepki alabilirsiniz. Seviyelisiyle seviyesiziyle bu bir forumdur. Ve yazdığınızdan siz mesulsunüz. Tamam haklısınız Burak rom yazmıyor olabilir. Hatta çalıyor olabilir (ki bu tartışılır ayrı bir konudur). Ancak o romları optimize edip cihazımızda kullanılabilir hale getiren kendisidir. O romlardaki voltajı yesek ve pil ömrümüz anakartımız hasar görse daha mı iyi? Örneklerinize karşıyım. Çünkü Burak'ın yaptığını küçümseyen siz olduktan sonra biz de sizden her şeyi isteyebiliriz.

Sonuç olarak şu örnekle bitirmek istiyorum.

Köyünüzde kendi ağrınıza karşı tek ulaşabileceğiniz doktorluk okumuş kişi A kişisi olsa. Ve düzenli olarak ayda bir şekilde gelen bir B doktoru olsa. Siz A kişisinin yaptıklarını verdiği önerileri küçümseme hakkını nereden alırsınız? Sizi zorunlu bir şekilde muayene etmiyor B doktoru gibi. İster gel ister çek acını. Size garanti vermiyor ki. Bu köylü zihniyetinden kopamadıkça daha biz/siz çok bekleriz gönüllü insanlar çıksın da bize yardım etsin diye

Siz Asphalt 8'i High ayarlarda kasarak oynarsınız. Biz Custom Romlarla akıcı bir şekilde oynarız. Her şey size bağlı seçiminize

Bu arada bu telefon X5 gibi değil hocam öyle yurtdışı romlarını şak diye kullanasınız. Her ülkenin farklı değişiklikleri var. Bu ülkede de öyle düzenli rom çalışması yapan bir ekip yok.

• Mobilden giriyorum forumu mahvediyorsunuz başka birşey değil. Isteyen burak'ın romunu kullanir, istemeyen kullanmaz. Bu adam sizden para istemedi ki, bi de kusursuz bir müşteri hizmetleri sunsun. Memnun değilsen git orjinal rom kullan bitsin gitsin.

• Beyefendi bu telefona rom yükleyebilmek için kimin geliştirdiği uygulamayı kullanıyorsunuz, alternatif var mı? Discovery için farklı romlar ortaya çıkaran başka biri var mı? Sunulan romları beğenmezsiniz, adamın egosundan rahatsız olursunuz bunu ifade edebilirsiniz ki etmişsiniz ama kesinlikle verilen bir emeği küçümsemeyin. Desem ki elinizdeki romu upload edin ****, buna bile aramızda kaç kişi 15-20 dakikasını verir? Ben bilgisayar mühendisiyim java uygulama geliştiriyorum en küçük bir uygulama içni saatlerimi veriyorum. Portluyorsun dediğiniz işlemler evet bir yerden görülüp yapılabilir ama gerekli düzenlemer insanın saatlerini alır. Sonuçta ciddi olarak verilen bir emek var hem de tek kişi tarafından. Bu telefon için rom sunan başka biri var mı? YOK o zaman adam istediği şekilde ve zamanda rom çıkarır. Bunlar Burak'ın kişiliği ile ilgili meseleler sonuçta genç biri ama verdiği emeği küçümsemeler, ukalaca yapılan yorumlar her insanı ciddi şekilde etkiler ve soğutur.

Özetle Burak egosunu tatmin etmek için ya da maddi menfaat için bişeyler yapmış olabilir ama yok bunlar basit, ne yaptı ki gibi yorum yaparsanız adama sorarlar sen ne yaptın diye? Turgay bey afedersiniz bu telefon için şimdiye kadar konuyu takip etmek ve Burak hakkındaki Engin tecrübeleriinizi paylaşmak dışında ne yaptınız? hangi üyeye bir sorunu hakkında yardımda bulundunuz?

• nexus v2 romunu kullanıyorum herhangi bir sorun görmedim sıkıntı çıkartmıyor, kendimce bir kaç düzeltme yaparak kullanıyorum romu gayet güzel bir rom, beğenmeyen arkadaşlar stok yazılımıyla kullanabilir, burdaki developer(geliştirici) arkadaşlar herhangi bir çıkar amacıyla rom paylaşmıyor. Aramızdaki bazı arkadaşları gerçek bir hayatı olmayabilir ama diğerlerinin normal hayatları var sabahdan akşama kadar telefonla uğraşmıyorlar.Vakitleri oldukça birşeyler yapıp paylaşmaya çalışıyolar. Lütfen saygı gösterelim.

Romlardaki eksikleri söyleyen arkadaşlar farkettikleri eksikleri xda forumunda bir çok özellik flashlanabilir olarak paylaşılıyor oşekilde romlarınıza entegre edebilirsiniz. (touchwiz arayüzü,xperia müzik çaları vs)
  • Ben hala nexus v1 deyim bir sıkıntım yok şu ana kadar sadece canım sıkılıyor yeni güncelleme gelmiş. Güncelleme yapsam mı yapmasam mı diye

Ek olarak güncelleme yapacak olsam wipe data yapmalı mıyım? Veya fazladan bir işlem IMEI ile alakalı felan?

• -------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgon -- 17 Eylül 2013; 11:52:32 >
  • Siz yazdığınız ve okuduğunuz şeylerin ne anlama geldiğini biliyormusunuz? Adam bana cami imamıda para almaz şeklinde itham ediyor? Hiçmi emeğim geçmedi size? Bunların eleştiri olduğunumu söylüyosunuz? Sinirden ağlattınız beni nedenmi?

Telefonu aldım eve geldim. Sadece custom rom desteği bekleyen insanlar için 2 gün hiç uyumadım recovery modu yazdım. Ertesi günde uyumadım GamerzROM ismini verdiğim yazılımı toparladım. Kullanıcılarım maduriyet yaşamasın diye orjinal romun verilmeyeceğini öğrendiğim anda partitionları img olarak saklayıp paylaştım. SP Flash kullanımı ile ilgili resimli paylaşım hazırladım. Hatta dedimki Türkiye'de bu işler fazla bilinmiyor. İnsanlara bir kolaylık olsun ve recovery modunu kolayca indirip flashlasınlar dedim. Oturdum bunu programladım:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.burakgon.DiscoveryCustomizer&hl=tr İlk etapta ilk 2 gece uyumadım. 3 gün uykusuz gezdim. 4. gece 3 saat falan uyudum sabaha karşı. Dünya uykusuzluk rekoru 1 hafta.

Neyse geçtim, binbir türlü mediatek yazılımı indiridm internetten gblarca. İçinden ayarlar menüsü düzgün olan bir tane seçtim. Onu bizim cihazda çalıştırmak ve base olarak kullanmak istedim. Bunu çalıştırmak için tam 110 adet kütüphane ve 28 adet firmware dosyası ile kumar oynadım. Gene günlerce uykusuz kaldım ve başardığımda heycanıyla dandik bi video çektim. Çünkü bu konuda insanların heycanı benim yaşadığım en büyük zevktir. Gel görki iki tane akıllı geldi dediki SEN BUNU PORTLADIN SEN BUNU BAŞKASINDAN ALDIN NASIL YAPTIN DİĞERLERİDE ÇALIŞIRMI. Daha o andan itibaren pişmanlık yaşadım ki allah belamı verseydide yapmasaydım. Uyumadığım vakte acıdım sadece. Herkes bir zeki bir akıllı kesildi bir anda. Ha birde bir Türk birşey yapamaz. İnternette yazıyormuş birşeyler bende okuyup yapıyomuşum. Bre salak okumadan birşey öğrenilirmi? Ama artık ben o bilgiyi okuyan değil verenlerdenim. Bunu kafana sok.

Bunlarıda geç, kullanıcıları dinledim ve Discovery Customizer'a imeilerini yedeklesinler diye modül geliştirdim, bildirim ışıklarını kullansınlar diye modül geliştirdim. Maduriyet olmaması için sadece mesajlar için bıraktım. Sonra Canvas 4 isimli bir cihazla karşılaştım. Bu yazılımların bizim telefonlarımızda çalışması için sarfettiğim çabayı cyber71khana sorabilirsiniz. Bu şekilde universal olarak portlanmış bir mediatek yazılımı henüz yok.

Sonra MIUI isteyenler oldu. Hiç ama hiç sevmediğim halde iyi kötü bir MIUI yayınladım.

Xperia C çıktı ve bunu sizler için fırsat bilip herkesten önce sizler için yayınladım. Bu yüzden yabancı ülkelerden yardım ve port talepleri aldım. Kabul ettiklerimden birinin yaptığı romu burada paylaşıp kendini zeki göstermeye çalışanlar olmaya devam etti.

Arkaplanda yaptığım çalışmalar cyanogenmod için teamhacksung'tan birkaç hindistanlı arkadaşım ile 6589 için bir device tree hazırlamak oldu. Android 4.3'ü dokunamtik destekli bir şekilde açmayı başardık. Bunu hakeden ve çok saygıdeğer insanlar tanıdım burda ama bir okadarda haketmeyen medeniyet dışı insanlar var.

İşte bu saygıdeğer ve iyi niyetli insanlar için çalışmaya devam ettim. Çünkü o insanların her biri için ayrı ayrı bu çalışmalar yapılır.

İşte bunlarda overclocklamadan ulaştığım son noktaydı discoveryde:

GM Discovery || GamerzROM Secret Edition 2.0 [25.07.2013]

Bunun üstüne overclockladığımda 22.000 antutu alıyoruz ve 6589 cihazları 1.7 ghz olarak kullanan tek kişiyim. Bununla övünüyorum çünkü bu bir başarıdır.

Kimsenin yazılımını romunu bilmemnesini kesinliklike kullanmıyorum. Hepsi kendi emeğimdir.

Ayrıca maddiyattan bile bahsetmişsin... Sadece forum hosting + domaine harcadığım para peşin 120 lira. Harcadığım zamanı saymıyorum. Bukadar emeği nasıl bir donate ile ödemeyi düşünüyorsun? Hatta bu masraflarıda geç inanın benim 1 kuruş paraya ihtiyacım yok durumum iyi çok şükür. Bununda farkındasınızdır. Ama şunu unutmayın fikrin ve zamanın değeri ölçülemez.

Son olarak benim discovery'den önce yazılımlarım 200.000'den fazla kez indirildi. Android haber sitelerinde yazılımlarımın nasıl kurulacağı, youtube videoları dolu. XDA'da ufak bir tartışma nedeniyle recognised developer statüsünü kaçırdım. Benim bu şekilde bir reklama ihtiyacım yoktu. Olsa bile bunu türkiyede yapmam. Ben android çıkmadan öncede vardım ve linux geliştiriyordum.http://www.youtube.com/results?search_query=gamerzrom

Gelmiş birde bana hocam xperia c kullananların ağzı açık kalıyor şeklinde mesaj atıyorsun sonra gelip burda böyle şeyler yazıyorsun. Senin sorunun senin mesajına cevap yazmamış olmam. Vasıfsızlığını bu şekilde vasıflandırmaya çalışıyorsun. Ama herşey senin yüzünden bitmedi. Senin kadar absürd bir insanı destekleyen başka nankörler olması çalışmalarımın sonuna gelmeme neden oldu.

Bu kul hakkı yiyen aciz insana ve onu destekleyen diğer nankörlere dahil hakkım helal olsun fakat bundan sonra benden bir çalışma beklemeyin. Bir gün birşey paylaşırsam bu acizler elini sürmesin çünkü bundan sonrasını onlara helal etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgon -- 17 Eylül 2013; 11:45:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakgon

Siz yazdığınız ve okuduğunuz şeylerin ne anlama geldiğini biliyormusunuz? Adam bana cami imamıda para almaz şeklinde itham ediyor? Hiçmi emeğim geçmedi size? Bunların eleştiri olduğunumu söylüyosunuz? Sinirden ağlattınız beni nedenmi?

Telefonu aldım eve geldim. Sadece custom rom desteği bekleyen insanlar için 2 gün hiç uyumadım recovery modu yazdım. Ertesi günde uyumadım GamerzROM ismini verdiğim yazılımı toparladım. Kullanıcılarım maduriyet yaşamasın diye orjinal romun verilmeyeceğini öğrendiğim anda partitionları img olarak saklayıp paylaştım. SP Flash kullanımı ile ilgili resimli paylaşım hazırladım. Hatta dedimki Türkiye'de bu işler fazla bilinmiyor. İnsanlara bir kolaylık olsun ve recovery modunu kolayca indirip flashlasınlar dedim. Oturdum bunu programladım:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.burakgon.DiscoveryCustomizer&hl=tr İlk etapta ilk 2 gece uyumadım. 3 gün uykusuz gezdim. 4. gece 3 saat falan uyudum sabaha karşı. Dünya uykusuzluk rekoru 1 hafta.

Neyse geçtim, binbir türlü mediatek yazılımı indiridm internetten gblarca. İçinden ayarlar menüsü düzgün olan bir tane seçtim. Onu bizim cihazda çalıştırmak ve base olarak kullanmak istedim. Bunu çalıştırmak için tam 110 adet kütüphane ve 28 adet firmware dosyası ile kumar oynadım. Gene günlerce uykusuz kaldım ve başardığımda heycanıyla dandik bi video çektim. Çünkü bu konuda insanların heycanı benim yaşadığım en büyük zevktir. Gel görki iki tane akıllı geldi dediki SEN BUNU PORTLADIN SEN BUNU BAŞKASINDAN ALDIN NASIL YAPTIN DİĞERLERİDE ÇALIŞIRMI. Daha o andan itibaren pişmanlık yaşadım ki allah belamı verseydide yapmasaydım. Uyumadığım vakte acıdım sadece. Herkes bir zeki bir akıllı kesildi bir anda. Ha birde bir Türk birşey yapamaz. İnternette yazıyormuş birşeyler bende okuyup yapıyomuşum. Bre salak okumadan birşey öğrenilirmi? Ama artık ben o bilgiyi okuyan değil verenlerdenim. Bunu kafana sok.

Bunlarıda geç, kullanıcıları dinledim ve Discovery Customizer'a imeilerini yedeklesinler diye modül geliştirdim, bildirim ışıklarını kullansınlar diye modül geliştirdim. Maduriyet olmaması için sadece mesajlar için bıraktım. Sonra Canvas 4 isimli bir cihazla karşılaştım. Bu yazılımların bizim telefonlarımızda çalışması için sarfettiğim çabayı cyber71khana sorabilirsiniz. Bu şekilde universal olarak portlanmış bir mediatek yazılımı henüz yok.

Sonra MIUI isteyenler oldu. Hiç ama hiç sevmediğim halde iyi kötü bir MIUI yayınladım.

Xperia C çıktı ve bunu sizler için fırsat bilip herkesten önce sizler için yayınladım. Bu yüzden yabancı ülkelerden yardım ve port talepleri aldım. Kabul ettiklerimden birinin yaptığı romu burada paylaşıp kendini zeki göstermeye çalışanlar olmaya devam etti.

Arkaplanda yaptığım çalışmalar cyanogenmod için teamhacksung'tan birkaç hindistanlı arkadaşım ile 6589 için bir device tree hazırlamak oldu. Android 4.3'ü dokunamtik destekli bir şekilde açmayı başardık. Bunu hakeden ve çok saygıdeğer insanlar tanıdım burda ama bir okadarda haketmeyen medeniyet dışı insanlar var.

İşte bu saygıdeğer ve iyi niyetli insanlar için çalışmaya devam ettim. Çünkü o insanların her biri için ayrı ayrı bu çalışmalar yapılır.

İşte bunlarda overclocklamadan ulaştığım son noktaydı discoveryde:

Bunun üstüne overclockladığımda 22.000 antutu alıyoruz ve 6589 cihazları 1.7 ghz olarak kullanan tek kişiyim. Bununla övünüyorum çünkü bu bir başarıdır.

Kimsenin yazılımını romunu bilmemnesini kesinliklike kullanmıyorum. Hepsi kendi emeğimdir.

Ayrıca maddiyattan bile bahsetmişsin... Sadece forum hosting + domaine harcadığım para peşin 120 lira. Harcadığım zamanı saymıyorum. Bukadar emeği nasıl bir donate ile ödemeyi düşünüyorsun? Hatta bu masraflarıda geç inanın benim 1 kuruş paraya ihtiyacım yok durumum iyi çok şükür. Bununda farkındasınızdır. Ama şunu unutmayın fikrin ve zamanın değeri ölçülemez.

Son olarak benim discovery'den önce yazılımlarım 200.000'den fazla kez indirildi. Android haber sitelerinde yazılımlarımın nasıl kurulacağı, youtube videoları dolu. XDA'da ufak bir tartışma nedeniyle recognised developer statüsünü kaçırdım. Benim bu şekilde bir reklama ihtiyacım yoktu. Olsa bile bunu türkiyede yapmam. Ben android çıkmadan öncede vardım ve linux geliştiriyordum.http://www.youtube.com/results?search_query=gamerzrom

Gelmiş birde bana hocam xperia c kullananların ağzı açık kalıyor şeklinde mesaj atıyorsun sonra gelip burda böyle şeyler yazıyorsun. Senin sorunun senin mesajına cevap yazmamış olmam. Vasıfsızlığını bu şekilde vasıflandırmaya çalışıyorsun. Ama herşey senin yüzünden bitmedi. Senin kadar absürd bir insanı destekleyen başka nankörler olması çalışmalarımın sonuna gelmeme neden oldu.

Bu kul hakkı yiyen aciz insana ve onu destekleyen diğer nankörlere dahil hakkım helal olsun fakat bundan sonra benden bir çalışma beklemeyin. Bir gün birşey paylaşırsam bu acizler elini sürmesin çünkü bundan sonrasını onlara helal etmiyorum.

bu olay daha öncede yaşandı gene bırakıcam dedin bırakmadın ve devam ettin geliştirmeye.geçen seferde ben bazı mesajlar yazmıştım ama şimdi bişey yazmak dahi içimden gelmiyor.gerçekten rom geliştirmeyi bıraktıysan bi teyid ette bende telefonu satiyim.seni bilen biliyor ve takip ediyor zaten ama her çamur atanı dikkate alırsan işimiz var demektir.bencede sen rom falan yapma kardeşim.her defasında bu kadar insanın hevesini kursagında bırakacagına yapma daha iyi.en azından senin yaptıgın işleri takip eden kitleninde üzmemiş olursun.

• burakgon kullanıcısına yanıt
    insanoğlu bir işin değerini anca işi düştügü zaman bilir :) böyle cansıkıcı yorumlar alacagın kaçınılmazdı.
  • gurkanse kullanıcısına yanıt
    arkadaşı iğnelemekteki amacınız ney birilerine güvenerekmi aldınız telefonu bazı dediklerınize katılıyorum kitlesi bayabi fazla insan var burakgon un paylaşımlarını anlık takip eden devoloper işini bıraktıgı zaman eminim bazılarının canı sıkılacak kitlesi üzülecek fakat arkadaşın üzerinede fazla gitmemek en doğrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkanse

bu olay daha öncede yaşandı gene bırakıcam dedin bırakmadın ve devam ettin geliştirmeye.geçen seferde ben bazı mesajlar yazmıştım ama şimdi bişey yazmak dahi içimden gelmiyor.gerçekten rom geliştirmeyi bıraktıysan bi teyid ette bende telefonu satiyim.seni bilen biliyor ve takip ediyor zaten ama her çamur atanı dikkate alırsan işimiz var demektir.bencede sen rom falan yapma kardeşim.her defasında bu kadar insanın hevesini kursagında bırakacagına yapma daha iyi.en azından senin yaptıgın işleri takip eden kitleninde üzmemiş olursun.

"gerçekten rom geliştirmeyi bıraktıysan bi teyid ette bende telefonu satiyim" ne demektir ya? Bence siz satın telefonunuzu, çünkü diğerleri gibi siz de sanıyorsunuz ki, bu adam rom yapmak ve rom geliştirmek zorunda sanki..

Tamam evet, ben de çok üzüldüm bırakmasına, ama bunun için burak'a kızmak neyin kafası? Eleştiriyorum diyip de hakaret eden adama sesiniz çıkmamış, hatta ve hatta şunu yazmışsınız:

quote:

Orijinalden alıntı: gurkanse

herkez dusuncesini saygi cercevesinde paylasmakta ozgurdur.evet hepsi diyemem ama arada hem fikir oldugum noktalarda mevcut.saygi cercevesinde oldugu icin guzel bir yazi.

not: malesef bu cihaza pek rom yapanda yok :(

Saygı çerçevesinde yazılmış bir yazı değildi o yazı. Nasıl böyle düşünebildiniz bilmiyorum. Evet, eleştiriye açık olunmalı, ama bu eleştiri değil, sizin dediğiniz gibi çamur atmak, ve bununla başa çıkmak sandığınız kadar kolay değil bence.. Ben burada bu adamın yaptığı romdan faydalanıyorsam, çamur atanlara karşı çıkarım, ki ilk karşı çıkan da ben olmuştum.. Sizden de aynısını beklerdim..

İyi forumlar.

• Ben sana işin başında yazdım Burak, pişman olursun harcadığın zamana yazık xda'da zaten takip edilen birisin eski çalışmalarına devam et, Türklerle uğraşılmaz bugün sana teşekkür ederler yarın en küçük hatanda nankörlüğün kralını yaparlar diye.

Neyse artık XDA'da devam edersin, uğraşma kardeşim buralarda. Kendini geliştiremediğin gibi çileden çıkıp psikolojin bozulur.e
  • Tel canavar gibi çalışıyor costum roma gerek yok stok rom yeterli

• merhaba,

stok romda depolama alanı ile ilgli sorun yaşayan var mı? Varsayılan yükleme alanı olarak sd kartı seçmeme ve sistem bölümünde yeterli (50mb üstünde) yer olmasına rağmen küçük boyutlu dahi olsa yeni uygulama kurmak istediğimde yer sorunu uyarısı ile işlem iptali oluyor.
    2.25GB sistem depolama alanı yetersiz olduğu kesin ama sd karta kurulumda dahi sıkıntı olması anlamsız geliyor

Bu frimware ile sorunu düzeltme şansım var mıdır arkadaşlar
  • ""Başarının en büyük düşmanı seni çekemeyen yakınlarındaki kişilerdir. Çünkü sana bakıp kendi başarısızlıklarını görmek istemezler".

Burakgon, sana şimdiye kadar bize yaşattığın çeşitli yeni ROM heyecanları için çok teşekkür ederim.

Umarım TELPA'daki mühendislere ve Stock roma güzel katkıların olur da faydalanırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado34 -- 17 Eylül 2013; 14:23:53 >
  • Red_Devil33 kullanıcısına yanıt
    Custom demekten acizsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.