Şimdi Ara

'Gizli Radar Cezası' Davayı KAZANDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
7
Favori
5.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ocak ayı gibi 350 lira kadar bir ceza geldi.
    yokuş aşağı giderken 77 ile %30 hız sınırını geçtiğim için ceza kesilmiş. arabayı birinci vitese alsanız o yokuştan 65-70 ile iner ki uzunca bir yokuş 3 km kadar vardır. Araç corolla 2012 oldukça okkalı bir araç savrulma vs olmadığı için fark edemiyorsunuz 70-80 i.
    ceza gelir gelmez yazılan cezaya itiraz olarak ceza mahkemesinden dava açtım.

CEZANIN İADESİNE karar verilmiş. uzunca bir metin hazırlamıştım. hangi yasaların ihlali olduğunu vs.

gelen kararı okuduğumda dikkatimi çeken (zaten itiraz ettiğim noktalardı) bir kaç maddeyi sizinle paylaşmak istedim;

1.si memurlar araba süren kişiyi tespit ile mükelleftirler.
    2.si araç durdurmaksızın plakaya ceza yazmak insan haklarına aykırıdır. (bunların her birinin maddesi var uzun uzun ceza hukukunda tabii ben kısaca yazıyorum)
    3.sü bir araç hız ihlali yaptıysa ilk olarak şoför tespiti yapılır ve şoförün neden hızlı gittiği dikkate alınmalıdır. aksi halde yakın zamanda işlenen çalıntı araçlarla terör eylemlerinin önü de kesilmemiş olur. böylece trafikte sorumlu olan memurlar öncelikle aracı durdurmalı, kişi tespiti yapıp ruhsat kontrolüyle kişinin herhangi bir bağımlılığının olup olmadığını, alkol kullanıp kullanmadığını tespit etmelidir. Devlet, insanları korumakla yükümlüdür. Ceza yazılması alkole önlem olmayacağı gibi bağımlıları, teröristleri yakalamaya yardımcı olmayacaktır. eğer ceza yazılıyorsa bu cezanın nedenleri sadece hız olarak kısıtlanamaz.
    Cezayı yazan memurların herhangi bir kişi tespitinde bulunmadıkları gibi böyle bir girişimleri de olmadığı için cezanın reddine...
    benim dikkatimi çeken özellikle bu maddelerdi.

Ayrıca radar kontrol levhası olmadığı için de bir madde yerleştirmiştim. o madde 2012 de geçerliliğini yitirmiş zannedersem.

hülasa şuan trafik emniyete açtığım bu dava lehime sonuçlandı. emniyetten itiraz gelmezse paramı geri alacağım. Ki zaten emniyet bu işlerle uğraşmıyormuş uğraşsa bile tekrardan lehime karar gelecek gibi görünüyor.

mahkemeye vermek için 20 lira pul parası ödüyorsunuz.
    20 liradan vaz geçip şansınızı denemenizi öneririm. yoksa gerçekten polis arkadaşlar modern değnekçiler gibi her hafta ceza yazıyorlar. devlet cezalarla yaşamaz.

• Hocam bende yeni ceza yedim sizin gibi bir durumdan eğer yazdığınız metni pm den gönderme imkanınız varsa minnettar olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

...arabayı birinci vitese alsanız o yokuştan 65-70 ile iner ki uzunca bir yokuş 3 km kadar vardır...

aracınızı uçurumdan aşağıya atsanız 1. viteste o hızlara ulaşamaz

hukukun verdiği her kararın doğru olmadığını düşünmekle birlikte bu kararın da doğru olmadığını düşünüyorum.

eğim fazla mesafe uzun olunca yüksek hız yapmak normal mi oluyor onu anlayamadım?

hız sınırı tabelası var mı yok mu ben ona bakarım varsa ve sürücü o hızı geçmişse suç işlemiştir. şehir içi hız sınırı zaten aksine bir işaret yoksa 50'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Mayıs 2015; 20:38:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Hocam bende yeni ceza yedim sizin gibi bir durumdan eğer yazdığınız metni pm den gönderme imkanınız varsa minnettar olurum.

pm den atıyorum.
    gerekli yerleri siz değiştirirsiniz.
    ancak bu süreçte cezayı ödeyin.
    ve itiraz süresi 10-20 gün kadar bir süre.

@arif
    Takıldığın yere bak. Cevap veremiyorum sana.

neyse sömürülmeye devam et yakışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 6 Mayıs 2015; 20:40:13 >
  • FaRaKaN kullanıcısına yanıt
    3 gün uyku uyuyamam şimdi...

arkadaşım hız sınırı geçmediğin halde ceza yemişsindir, haksız yere ceza yamişsindir anlarım da hız sınırını geçtin mi geçmedin mi? neyin sömürülmesi?

şirkete gelen tüm cezalar önümden geçiyor tek yaptığım araç takipten ceza haklı mı haksız mı onu kontrol etmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Mayıs 2015; 20:41:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

3 gün uyku uyuyamam şimdi...

arkadaşım hız sınırı geçmediğin halde ceza yemişsindir, haksız yere ceza yamişsindir anlarım da hız sınırını geçtin mi geçmedin mi? neyin sömürülmesi?

şirkete gelen tüm cezalar önümden geçiyor tek yaptığım araç takipten ceza haklı mı haksız mı onu kontrol etmek
    aslıdna megane 1 olsaydı belki 80-90 görürdü.
    1 ile pek ala görür yokuş aşağı. senin araç göremez belki.
    trollüğe de lüzum yok. bu yüzden sen hakim savcı avukat değilsin. git işini yap kimsenin senin kararlarını önemseyeceğini zannetmiyorum.
  • quote:

quote:

...arabayı birinci vitese alsanız o yokuştan 65-70 ile iner ki uzunca bir yokuş 3 km kadar vardır...

aracınızı uçurumdan aşağıya atsanız 1. viteste o hızlara ulaşamaz

hukukun verdiği her kararın doğru olmadığını düşünmekle birlikte bu kararın da doğru olmadığını düşünüyorum.

eğim fazla mesafe uzun olunca yüksek hız yapmak normal mi oluyor onu anlayamadım?

hız sınırı tabelası var mı yok mu ben ona bakarım varsa ve sürücü o hızı geçmişse suç işlemiştir. şehir içi hız sınırı zaten aksine bir işaret yoksa 50'dir.

Corvette c7 birinci vites 8500 devirde 98kmh hiza ulasiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aslıdna megane 1 olsaydı belki 80-90 görürdü.
    1 ile pek ala görür yokuş aşağı. senin araç göremez belki.
    trollüğe de lüzum yok. bu yüzden sen hakim savcı avukat değilsin. git işini yap kimsenin senin kararlarını önemseyeceğini zannetmiyorum.
    1. viteste 65-70 yapan corolla'lar 96 yılında kaldı

@DevrimSeven60
    corolla demiş, corvette dememiş değil mi? F1 arabaları daha yüksek hıza çıkıyor ona bakarsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Mayıs 2015; 20:48:41 >
    Teşekkürler hocam yarın ödeyeceğim cezayı. Süreci takip edeceğim.

• quote:

1. viteste 65-70 yapan corolla'lar 96 yılında kaldı

@DevrimSeven60
    corolla demiş, corvette dememiş değil mi? F1 arabaları daha yüksek hıza çıkıyor ona bakarsanız

araç mı tartışacağız be birader git inşaatında topunu oyna hadi.
    megane 1 in mi var neyin varsa.
    saçmalamadan konuyu kirletme daha fazla.
  • Bu ülkede ki insanların adalet duygusu kararın lehine olup olmadığına göre şekilleniyor. Hiçbir zaman içeriğin önemi olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: farks

Bu ülkede ki insanların adalet duygusu kararın lehine olup olmadığına göre şekilleniyor. Hiçbir zaman içeriğin önemi olmadı.

ne demek bu?
    trafik cezaları haklı mı ?
    şimdiye kadar hiç bir kazaya (bana kırmızı ışıkta çarpan araç dışında) karışmadım.
    olabildiğince sakin ve kurallara riayet ederim. her daim sinyalimi dahi veririm yol boş olsa bile..

Devlet insanın haklarını arar.
    yargı bu işlerle sorumludur.
    bir ceza varsa bu insanları bilinçlindirmek ve vatandaşı korumak üzere yapılanır.
    polisler gizli radar kurarak av-avcı işine çeviremez. dünyanın hiç bir yerinde böyle bir durum yok.
    gizli radar "resmen" tuzaktır. bunu lafın gelişi yazmıyorum. "RESMEN".

bir çok ülkede bulundum.
    Norveç e isveç'te kameralı radarlar var.
    her yol kenarında ki zaten radarlar levhalarla görünür. ayrıca araç plakasına ceza yazılmaz. fotoğrafla birlikte zarf gelir ve kişi karakola davet edilir.
    fotoğraf net değil kişi belli değilse plaka sahibinin görüşü alınır.
    şoför ve ruhsat sahibi uyuşmazsa nedenini sorarlar. ruhsat sahibi evet bu benim tanıdığım derse ceza onanır, şoför evet benim derse ceza yine onanır. eğer tanımıyorum kim olduğunu derse yazılan ceza iptal olur. o saatte araç kimde neden hız yapmış hızlı bir soruşturma açılır.
    yazdığım son madde özellikle bu konuyla alakalı.
    araç neden hızlı gittiği bile belli değil.
    ya o araç terör eylemi için kaçırıldıysa veyahut tam tersi hastaneye yetişmeye çalışıyorsa?
    hiç bişey yok. sarıçizmeli mehmet ağalar ceza yazıyor kafalarına göre. polis olası tehditleri önlemek zorundadır. polisin görevi ceza yazmak değildir.
    üstelik gezici radarla yapılıyor bu iş.
    dünyanın hiç biryerinde yok böyle bir sistem.
    araç hızlı yaz cezayı yok arkadaş bu zihniyet değişmeden ülkede hiç bişey değişmez.
    adalet zaten 17-25 ten sonra ülkede kayboldu. ben böyle bazen devlet aleyhine karar görünce demek ki vatandaşın hakları hatırlanıyormuş derken siz hükümetçilik oynamaya devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 6 Mayıs 2015; 21:17:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farks

Bu ülkede ki insanların adalet duygusu kararın lehine olup olmadığına göre şekilleniyor. Hiçbir zaman içeriğin önemi olmadı.

ne demek bu?
    trafik cezaları haklı mı ?
    şimdiye kadar hiç bir kazaya (bana kırmızı ışıkta çarpan araç dışında) karışmadım.
    olabildiğince sakin ve kurallara riayet ederim. her daim sinyalimi dahi veririm yol boş olsa bile..

Devlet insanın haklarını arar.
    yargı bu işlerle sorumludur.
    bir ceza varsa bu insanları bilinçlindirmek ve vatandaşı korumak üzere yapılanır.
    polisler gizli radar kurarak av-avcı işine çeviremez. dünyanın hiç bir yerinde böyle bir durum yok.
    gizli radar "resmen" tuzaktır. bunu lafın gelişi yazmıyorum. "RESMEN".

bir çok ülkede bulundum.
    Norveç e isveç'te kameralı radarlar var.
    her yol kenarında ki zaten radarlar levhalarla görünür. ayrıca araç plakasına ceza yazılmaz. fotoğrafla birlikte zarf gelir ve kişi karakola davet edilir.
    fotoğraf net değil kişi belli değilse plaka sahibinin görüşü alınır.
    şoför ve ruhsat sahibi uyuşmazsa nedenini sorarlar. ruhsat sahibi evet bu benim tanıdığım derse ceza onanır, şoför evet benim derse ceza yine onanır. eğer tanımıyorum kim olduğunu derse yazılan ceza iptal olur. o saatte araç kimde neden hız yapmış hızlı bir soruşturma açılır.
    yazdığım son madde özellikle bu konuyla alakalı.
    araç neden hızlı gittiği bile belli değil.
    ya o araç terör eylemi için kaçırıldıysa veyahut tam tersi hastaneye yetişmeye çalışıyorsa?
    hiç bişey yok. sarıçizmeli mehmet ağalar ceza yazıyor kafalarına göre. polis olası tehditleri önlemek zorundadır. polisin görevi ceza yazmak değildir.
    üstelik gezici radarla yapılıyor bu iş.
    dünyanın hiç biryerinde yok böyle bir sistem.
    araç hızlı yaz cezayı yok arkadaş bu zihniyet değişmeden ülkede hiç bişey değişmez.
    adalet zaten 17-25 ten sonra ülkede kayboldu. ben böyle bazen devlet aleyhine karar görünce demek ki vatandaşın hakları hatırlanıyormuş derken siz hükümetçilik oynamaya devam edin.

Alıntıları Göster
    o gördüğünüz avrupa ülkelerinde hız sınırı 100'den 80'e düşünce "insan"lar frene basıyor, radar var diye değil kural var diye... biz sadece gazdan ayağımızı çektik biraz 80'e düşmek için önümüzdeki araçların tamamı frene basarak 100'den 80'e düştü

eğim fazla, mesafe uzun demek ki hızlı gidebilirim mantıksızlığına girmiyorlar, hız sınırı neyse ona uyuyorlar

hocam tebrikler...iyi yapmışsınız...

siz bakmayın buradaki lüzumsuzlara ...

rica etsem banada dilekçenin bir örneğini gönderebilirmisin...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Hocam bende yeni ceza yedim sizin gibi bir durumdan eğer yazdığınız metni pm den gönderme imkanınız varsa minnettar olurum.

pm den atıyorum.
    gerekli yerleri siz değiştirirsiniz.
    ancak bu süreçte cezayı ödeyin.
    ve itiraz süresi 10-20 gün kadar bir süre.

@arif
    Takıldığın yere bak. Cevap veremiyorum sana.

neyse sömürülmeye devam et yakışır.

tebrikler
    hocam rica etsem bende metni özelden alabilirmiyim

• quote:

o gördüğünüz avrupa ülkelerinde hız sınırı 100'den 80'e düşünce "insan"lar frene basıyor, radar var diye değil kural var diye... biz sadece gazdan ayağımızı çektik biraz 80'e düşmek için önümüzdeki araçların tamamı frene basarak 100'den 80'e düştü

eğim fazla, mesafe uzun demek ki hızlı gidebilirim mantıksızlığına girmiyorlar, hız sınırı neyse ona uyuyorlar

"insan"lar bazen okuduğunu anlama yetisine sahip oluyorlar bazen. hatta bazen "insan"lar asıl anlatılmak isteneni de gayet iyi anlayabiliyorlar. bunda bazen yok insanlar anlıyor ;).

@guvenxoca @batukır
    atıyorum iş görsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 6 Mayıs 2015; 21:35:41 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Farakan kardeşim...öncelikle tebrikler

çok güzel bir hareket yapmışsınız, kesinlikle olumsuz yorumlara takılmayın

zamannda şükrü kızılot da benzer bir konuda yargıtayın kararını anlatan bir yazı yazmıştı

buyurun o yazı

Radar uyarısı yoksa ‘Hız Sınırını Aştın’ cezası da yok

07.08.2014 Perşembe

ARAÇ kullananlar için “radara yakalanmak” çoğu kez şehirlerarası yolda, bazen de şehir içinde karşılaşılabilen bir durum.
    Her ikisinde de yakalandıktan sonra söylenen bellidir;
    “Öyle bir yere radar koymuşlar ki fark etmek mümkün değildi!”
    Gerçekten, radarla hız denetimi yapanlar, bu olayın adeta uzmanı olmuşlar.
    Kuytu köşelere gizlenme, sahipsiz bir aracın içindeki radar vs. gibi değişik yöntemleri var.
    Sürekli aynı yolu kullananlar “nerede radar olduğunu” biliyor ve o bölgede yavaşlıyorlar.
    Bilmeyenler de deyim yerindeyse “kuzu kuzu” yakalanıyorlar!
    Açıkçası “sürat felaket”, “Acele eden ecele gider” gibi sözler gerçeğin ta kendisi.
    Ancak bu arada bütçeye konan milyarlarca liralık “trafik para cezası geliri” ve bu tahsilatı sağlamak için ceza yazmaya dönük girişimler olduğu da vatandaşın genel kanaati..

YARGITAY “DUR” DEDİ

Radarla hız kontrolü ve sınırı aşana ceza kesilmesi konusunda, Yargıtay; “Uyarıcı levha olmadan, radarla hız kontrolü de yapılamaz” diye çok önemli bir karar verdi.
    Yaşanmış olayda mahkeme, yerleşim yeri içinde otomobiller için belirlenen 50 km hız sınırının, yüzde 10’undan fazla aşılıp, 71 km hız yapılması ile ilgili olarak; “Radar kontrolü yapılan yerde, radar işareti bulunmadan ve gerekli yasal uyarılar usulüne uygun şekilde yapılmadan, kesilen cezaların hukuki mesnetinin bulunmadığı” gerekçesiyle, hız sınırı aşıldığı için kesilen idari para cezasının iptaline karar verdi.
    Bunun üzerine, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı “Kanun Yararına Bozma” talebi ile kararı temyiz etti.
    Yargıtay Yedinci Ceza Dairesi de bu konuda çarpıcı bir karar vererek, Başsavcılık başvurusunu reddedip, yerel mahkeme kararını onaylamak suretiyle radar uyarısı olmayan hız sınırı aşma cezalarına ‘dur’ dedi.

SÜRÜCÜLERE TUZAK KURULAMAZ

Yargıtay’ın dayanak gösterdiği Trafik Denetimlerinde ve Trafik Kazalarında Alınacak Önlemlere İlişkin Önerge’nin 34/c maddesine göre;
    “Sabit denetim yapılması durumunda, radar aracı; karayolunun her iki tarafından da kolayca görülebilecek ve trafiği tehlikeye düşürmeyecek şekilde konuşlandırılır”
    47. Maddeye göre de;
    “Denetimin, karayolunun hangi kesiminde, hangi sürelerde yapılacağı ve hangi konularda yoğunlaşılacağı vs. ulusal ve yerel medya ile diğer iletişim araçlarından azami ölçüde yararlanılır.
    Radarla hız denetiminin karayolunun hangi kesiminde ve hangi sürelerde yapılacağı hususunda, yol kullanıcılarının bilgilendirilmesi gerekir. Sürücülere ‘tuzak kurulması’ çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz (Yarg.7.C.D. 8 Temmuz 2014 Tarih ve E.2014/2954,K.2014/14281).
    Görüldüğü gibi Yargıtay, “sürücülere tuzak kurulamayacağı” hususunu, özellikle vurguluyor.
    Sürücülerin, “radar uyarısı olmadan” hız sınırını aşma cezasına muhatap olmamaları için bu yazıyı saklamalarında ve duruma göre dava açtıklarında, dayanak göstermelerinde yarar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

Farakan kardeşim...öncelikle tebrikler

çok güzel bir hareket yapmışsınız, kesinlikle olumsuz yorumlara takılmayın

zamannda şükrü kızılot da benzer bir konuda yargıtayın kararını anlatan bir yazı yazmıştı

buyurun o yazı

Radar uyarısı yoksa ‘Hız Sınırını Aştın’ cezası da yok

07.08.2014 Perşembe

ARAÇ kullananlar için “radara yakalanmak” çoğu kez şehirlerarası yolda, bazen de şehir içinde karşılaşılabilen bir durum.
    Her ikisinde de yakalandıktan sonra söylenen bellidir;
    “Öyle bir yere radar koymuşlar ki fark etmek mümkün değildi!”
    Gerçekten, radarla hız denetimi yapanlar, bu olayın adeta uzmanı olmuşlar.
    Kuytu köşelere gizlenme, sahipsiz bir aracın içindeki radar vs. gibi değişik yöntemleri var.
    Sürekli aynı yolu kullananlar “nerede radar olduğunu” biliyor ve o bölgede yavaşlıyorlar.
    Bilmeyenler de deyim yerindeyse “kuzu kuzu” yakalanıyorlar!
    Açıkçası “sürat felaket”, “Acele eden ecele gider” gibi sözler gerçeğin ta kendisi.
    Ancak bu arada bütçeye konan milyarlarca liralık “trafik para cezası geliri” ve bu tahsilatı sağlamak için ceza yazmaya dönük girişimler olduğu da vatandaşın genel kanaati..

YARGITAY “DUR” DEDİ

Radarla hız kontrolü ve sınırı aşana ceza kesilmesi konusunda, Yargıtay; “Uyarıcı levha olmadan, radarla hız kontrolü de yapılamaz” diye çok önemli bir karar verdi.
    Yaşanmış olayda mahkeme, yerleşim yeri içinde otomobiller için belirlenen 50 km hız sınırının, yüzde 10’undan fazla aşılıp, 71 km hız yapılması ile ilgili olarak; “Radar kontrolü yapılan yerde, radar işareti bulunmadan ve gerekli yasal uyarılar usulüne uygun şekilde yapılmadan, kesilen cezaların hukuki mesnetinin bulunmadığı” gerekçesiyle, hız sınırı aşıldığı için kesilen idari para cezasının iptaline karar verdi.
    Bunun üzerine, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı “Kanun Yararına Bozma” talebi ile kararı temyiz etti.
    Yargıtay Yedinci Ceza Dairesi de bu konuda çarpıcı bir karar vererek, Başsavcılık başvurusunu reddedip, yerel mahkeme kararını onaylamak suretiyle radar uyarısı olmayan hız sınırı aşma cezalarına ‘dur’ dedi.

SÜRÜCÜLERE TUZAK KURULAMAZ

Yargıtay’ın dayanak gösterdiği Trafik Denetimlerinde ve Trafik Kazalarında Alınacak Önlemlere İlişkin Önerge’nin 34/c maddesine göre;
    “Sabit denetim yapılması durumunda, radar aracı; karayolunun her iki tarafından da kolayca görülebilecek ve trafiği tehlikeye düşürmeyecek şekilde konuşlandırılır”
    47. Maddeye göre de;
    “Denetimin, karayolunun hangi kesiminde, hangi sürelerde yapılacağı ve hangi konularda yoğunlaşılacağı vs. ulusal ve yerel medya ile diğer iletişim araçlarından azami ölçüde yararlanılır.
    Radarla hız denetiminin karayolunun hangi kesiminde ve hangi sürelerde yapılacağı hususunda, yol kullanıcılarının bilgilendirilmesi gerekir. Sürücülere ‘tuzak kurulması’ çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz (Yarg.7.C.D. 8 Temmuz 2014 Tarih ve E.2014/2954,K.2014/14281).
    Görüldüğü gibi Yargıtay, “sürücülere tuzak kurulamayacağı” hususunu, özellikle vurguluyor.
    Sürücülerin, “radar uyarısı olmadan” hız sınırını aşma cezasına muhatap olmamaları için bu yazıyı saklamalarında ve duruma göre dava açtıklarında, dayanak göstermelerinde yarar var.

Alıntıları Göster
    teşekkürler @alikum .
    buradaki amaç millet terör estirsin değil tabii ki.
    bazı arkadaşlar yanlış anlamasınlar kurallar kuraldır.
    yalnız hak ihlali var.
    amaç sadece ceza yazmaya dönüşmüş. hatta ben bir daha ceza gelirse (bu ikinci oldu diğerinde 61 ile 150 lira ödedim aynı şahıs yazmıştı) cezayı yazan şahıs yine aynısı olursa o nu da mahkemeye vereceğim.
    benim merak ettiğim acaba bunlar ceza yazınca belli bir ücret falan mı alıyorlar?
    bildiğin avcı gibi pusuya yatmışlar.

kesinlikle...

sorun zaten burada, amaç hızı cezalandırmak ise o zaman o hızı yapan sürücüyü de cezalandırırsın...sürücüye yol ver gitsin arkasından para cezasını gönder..

bu hız aşımını cezalandırmak değpil,maliyenin kasasını doldurmaktır.
  • Şu konuyu önce netleştirelim. Hakkınızı aramanız çok güzel, herkesin yaptığı birşey değil maalesef. İtiraz etmenizi eleştirmiyorum.

Sizin iptal kararınız hangi hakimden çıktı bilmem de aynı adliye de aynı durumda bile farklı cezalar çıkarken doğru yanlış neye göre belirlenecek? Sizin itirazınız sonuç verdi diye doğrusu bu mudur?

Benim dikkat çekmek istediğim nokta bu.

Geçmişte temiz olmanız birşey değiştirmez. Sadece sabıkalılar kazaya karışmıyor bu ülkede. Ne güzel söylemişsiniz. Sinyal vermeden dönmüyorsanız, aynı kitapta yazan hız limitlerine uymak zorundasınız. Herkes istediği kuralı seçip ben bunu uygulayayım diğeri bana göre değil derse trafiği birde öyle hayal edin.

Hız ve radar konusunda yazdıklarınızda doğruluk payı olmakla birde diğer pencereden bakmayı denediniz mi?

Öncelikle araç sahibinin sorumluluğu vardır. Aracını veriyorsa başkasına bazı şeyleri göze almış demektir.

Şehirler arası yolda 110km yeterlidir yetersizdir ayrı tartışma konusu. Ehliyet alırken kuraları biliyorsun (farzedilir) kaldı ki kanunu bilmemek mazaret sayılmaz ilkesi var. Yani 110km kaçarı (şehirdışı) yok. Yüzde 10 hata payın zaten var. (Yokuş inerken, sollerken vs durumları için)

Hastalık vs durumları ekstremdir. İstisnaya göre kanun koyamazsın genele göre koyarsın. Kanunun da belli mantığı vardır. Hastamız olunca da ambulans yerine karga tulumba arabayla hasta taşımak çağdaş ülkemizde var zaten. İllaki özel araçla hasta taşınıyorsa cezanızı yer daha sonra hastane evraklarıyla dosya hazırlar itiraz edersiniz. Tabi birde sizin hastanız yetişirken kaza yapmanız durumunda masum bir insanın hastanelik olma durumuda var. Eminim o masum bir yakınınız olsa (Allah kimsenin başına vermesin) bu sebeple iptal edilen radar cezalarına lanet edersiniz.

Tuzak kurulması konusunda temelde haklısınız. Yargıtay demiş ya çağdaş hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz diye, bu çağdaş ülkede sabit radarlara gelene kadar 120-150 Allah ne verdiyse basıp radardan geçerken herkes 82 hatta korkudan hala 70 le geçiyorlar. Geçtikten sonrası malum zaten.Ben sanmıyorum ki çağdaş bir ülkede bu şekilde olsun. İnsanımız kaza yapmaktan; malına, canına ve en acısıda kurallara uygun giden sürücülere yol kenarında ki yayalara ve hayvanlara zarar vermekten korkmuyor ama trafik cezası yemekten ölesiye korkuyor. Çok çağdaş bir toplumuz!

Yıllık verilere bakın aşırı hız kaç kişinin canını alıyor 1 yılda. Dediniz ya yokuş aşağı iniyordum. Ankarada bu yıl kaç tane yokuş aşağı bilmem kaç tane arabaya çarpıp yolcu duraklarına giren toplu taşıma aracı var.

Stres yapmaya gerek yok. Olması gerektiği gibi tartışıyoruz. Hele hele olayın hükümetlerle, siyasetle hiç bir alakası yok. Keza trafik cezaları uzun yıllardır var.

Bunları derken sizi yargılamıyorum. Bende Samsun girişin de hız kontrol yazsını görmeyip 70km lik yerde 80 civarı bir hızla geçtim. 2-3km farkla radar cezası yemiş olabilirim.

Genel olarak bazı trafik cezalarında daha rahat davranılabileceğini (şehiri hatalı park vs cana zarar vermeyecek türden) ama en ufak bir hatanın pahalıya patlayabileceği cezaların çok sıkı olmasından yanayım.

O kadar uzun yazdım ki hadi birde 2 gün önce başıma geleni anlatayım.

Sokak arasından işe gidiyorum, yol boş sıkıntı yok ağır ağır gidiyorum. Kulağına kulaklık takmış benim yaşlarımda gencin biri bir anda yola atlatı ama o panikle frene nasıl bastım bende hatırlamıyorum. Tek bildiğim araba durduğunda tamponla adam arasında 5cm yoktu. Bırakın 10km yi 5km daha hızlı olsam çarpardım büyük ihtimalle. Hiç kazaya karışmadım dediniz ya. 1 kez karıştım (yolcu koltuğundaydım) genç yaşta çok şey öğretti. Filmlerde ki kaza sahnelerinde ki ekranın bir anda beyazlaması gerçekmiş :)

Trafik bir nevi başkasının kaşığıyla sofraya oturmak. (Sözün aslını biliyorsunuzdur zaten :))

Yoruldum yemin ediyorum yazarken. İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 6 Mayıs 2015; 22:48:59 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.