Şimdi Ara

gitar mı bağlama mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
31.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu konu kafamı iyice karıştırdı sizlere danışayım dedim. 10. sınıfa geçtim tüm arkadaşlarım spor ve müzik alanında bir şeyler yapıyor fakat benim hiçbir uğraşım yok. spora hiç yeteneğim yok fakat müzik konusunda yetenekliyim. daha önce 6. sınıfta bağlamaya başlamıştım. fakat bıraktım. şimdi devam mı edeyim gitara mı başlayım kararsız kaldım. bağlamayı bırakma sebebim bağlama çalmayı pek sevmiyorum. aslında türkü dinlemeyi seviyorum fakat bağlama çalmayı sevmiyorum. çünkü mesela tatile gittiğimiz yerde gitar çalan kişiler çok havalı sadece havasından değil gitarın sesi daha fazla ritim tutulduğu için şarkı türü bakımından daha geniş bir yelpazesi var. ama bağlamanın sesi sahilde hiç duyulmuyor(sahilde bağlama çalan biri vardı ondan biliyorum ve adamın yanında kimse yoktu o da ayrı bir konu) bi de yine üniversite ortamında da gitar çalmak daha iyidir herhalde hele ilerletirsem elektroya falan da geçersem üniversitede amatör bi gruba bile katılabilme imkanım var. böyle düşününce hiç düşünmeden gitar diyorum fakat benim en büyük sorunum şu ki sesim güzel değil. çok iğrenç de değil ama kötüye yakın. şöyle de bi durum var gitar çalanın sesi iyi olacak ki tuttuğu ritimi şarkıya dönüştürebilsin ve miillet de ondan güç alıp şarkılara eşlik etsin. bide bizim tatil yernde sesi güzel olmayanları baya eziyolar o zaman niye gitar çalıyorsun diye yani ne yapacağım bilemiyorum sizce ses önemli mi yoksa ses olmasa da olur mu?

• Gitar tabiki bu devirde bağlama mı kaldı.
  • "Hava" adı altında gitar çalmaya başlarsan emin ol doğru düzgün ilerleyemezsin. Gitarın revaçta olduğu doğru. Fakat hava için başlanan gitar çalışmalarının ömrü kısa, öğrenilenler uçucudur. Benim önerim sen hangisini daha çok seviyorsan ona başla. Anlıyorum arkadaş ortamlarında gitar çalmak istiyorsun fakat anladığım kadarıyla bu sadece bir heves. Kendini geliştirmek ve güzel bir hobi elinde bulundurmak istiyorsan sevdiğin bir enstrümana başla. Son olarak istersen enstrüman konusunda biraz araştırma yap. Sadece bu ikisinin yanı sıra diğer enstrümanlara da bir göz at, videolar izle. Eninde sonunda kulağına güzel gelen hoşuna gidecek bir şey bulacaksındır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MostWanted_

@DevilSNeveRCrY
    dediklerinde çok haklısın peki ben gerçekten gitar çalmayı istersem sesim önemli mi

Yapacağın türle alakalı bir şey aslında bu. Sırf ritm içeren bir şeyler çalarsan illa ki takviye isteyecektir(ilk akla gelen gelen vokal dışında davul,bas gibi). Ama işin içine çeşitli şeyler katıp bir müzik ortaya katarsan hiçbir ek müzik parçasına gerek kalmadan solo olarak müziğini sunabilirsin. Kısacası kimsenin saatlerce sadece akor vuran birini dinleyeceğini sanmıyorum. Vuracağın notaları sesle süslemen elbette gerekecektir. Sen işin içine sadece akor vurmak yerine bir dolu teknik katıp bir ortaya koyarsan vokalin anlatmak isteyeceğinden çok çok daha fazlasını gitarın anlatacaktır dinleyicilere.

• Ben bağlamayla uğraşıyorum, ve çok memnunum. Ama bu illa senin de memnun olacağın manasına gelmiyor.
    Önce kafanda şunu bir çöz, gitar çalmaktan kastın nedir ? SAdece sahilde işini görecek ritm tutmak mı yoksa cidden bu enstrümanı öğrenmek mi?
    Eğer ritmse hem bağlama çal hem gitar, gitar konusunda zorlanmazsın. Ama cidden öğrenmek istiyorsan tabi birini seçeceksin oda zevkine kalmış.
  • gitar ve bağlamayla kısıtlama kendini. altyapı enstrümanlarına yönelebilirsin bateri, bas gitar gibi. yeterince çalışırsan liseden grup olaylarına girmeye başlarsın. kursa giden kimi görsem elinde ya klasik öğrenci gitarı var ya da bağlama. bazen de keman görüyorum yani farklı şeylere yönelmeye çalış özellikle büyük şehirde okuyorsan. şahsen 9 aydır bas gitarla uğraşıyorum ve oldukça haz verici bir alet olduğunu söyleyeyim
    20 yıl önce açıldı
    Sizce Pikap almak mantık lı mı?
    10 yıl önce açıldı
    Okula gitar götüren var mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hava için alacaksan kısa sürede sıkılırsın. Ama hoşlandığın için alıyorsan al dene başlangıç gitarları ucuz sonuçta (klasik için konuşuyorum) İmkanın varsa çok kötü olmayan bir gitar al kötü gitarla sevmeyebilirsin.

DH Adminlerini Sevmeyenler Kulübü
  • Bağlama

İstanbuldaysan uygun fiyata ders verebilirim.

Bu arada bağlama çalan çalışarak çoğu telli enstrumanı çalabilir bunu unutma. Pm yoluyla ulaş lütfen.

Orijinalden alıntı: BrainGeR

Bağlama

İstanbuldaysan uygun fiyata ders verebilirim.

Bu arada bağlama çalan çalışarak çoğu telli enstrumanı çalabilir bunu unutma. Pm yoluyla ulaş lütfen.

Yapma ya? Pek muhterem özelliği neymiş bağlamanın onu çalmayı öğrenen çoğu telli enstürmanı çalabiliyor?

İnanma böyle saçmalıklara arkadaşım. Canın ne çalmak istiyorsa ona başla. Ama gidip de ben kızları tavlayacam, la minör gitaristi olup 4 akorla tüm şarkıların sülalesini belleyecem gibi saçma salak düşüncelerini alet etmeye enstürman arıyorsan, bırak ikisini de otur ıslık çal.

• quote:

Orijinalden alıntı: pLaYn0w

gitar ve bağlamayla kısıtlama kendini. altyapı enstrümanlarına yönelebilirsin bateri, bas gitar gibi. yeterince çalışırsan liseden grup olaylarına girmeye başlarsın. kursa giden kimi görsem elinde ya klasik öğrenci gitarı var ya da bağlama. bazen de keman görüyorum yani farklı şeylere yönelmeye çalış özellikle büyük şehirde okuyorsan. şahsen 9 aydır bas gitarla uğraşıyorum ve oldukça haz verici bir alet olduğunu söyleyeyim

Çok daha akıllıca bir seçim olur bence.

• Bende ıkıncı yılıma gececegım heralde elektro gıtar da seneye unıversıtede Allah ızın verırse bos bos paralarımı harcamayıp bır bass gıtar alacagım kı dıllere destan olcak yanı ne bıleyım ne kadar param varsa koycam ama amfıye para kalmıycak macbook alcam bı tanede artık ondan calarım zaten bu gune kadar da amfıden hayır gormedım bu ne sacmalıyor dersen sevdıgını al elektro calıyorum sevıyorum ama bass ı da sevıyorum gerekırse yemem ıcmem alırım o gıtarı sen sevdıgıne bak baglamayı sevıyorsan onu al ama soylede bır olay var baglamayı calmak zor geldıgı ıcın calmak ıstemıyorsan olmaz bu gıtar calmakta kolay bır sey degıldır tabı ıkı tane akor basıp dedıgın gıbı sahılde kızları tavlamayacaksan ... solo atacaksın mesela kendınden gecersın cok guzel bır sey sonra ne bıleyım sevdıın sarkıların rıfflerı mesela onları atarsın ama bunlar da hııııııc kolay seyler degıl calısma gerektırır haberın ola baglamada kendıne gore zordur bılemem tabı ama zor dıye vazgecme

• peki kimse tam olarak belirtmedi sesimin güzel olması bas, elektro, klasik gitarda sesimin güzel olması gerekiyor mı

Orijinalden alıntı: _MostWanted_

peki kimse tam olarak belirtmedi sesimin güzel olması bas, elektro, klasik gitarda sesimin güzel olması gerekiyor mı

Benim sesim odun gibi ama elektro çalıyorum.Ben elektro çalarken kendimden geçtiğim için şarkı söylemek aklıma bile gelmiyor

Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

Gitar tabiki bu devirde bağlama mı kaldı.

Kendi kültürüne sahip çık. ,

@MOSTWANTED,

Hangisi daha hoş geliyorsa onu çal.Ben elektro gitara başlamayı düşünüyorum.2 yıl bağlama çaldım ama.Notası olan türküleri çalabilirim işte
  • bağlamanın tadı hiç bir şeyde yok...

gitar çok sıradan geliyor bana(popüler kültürün eline düşmüş durumda şu an saçını dikeltip sesini biraz genizden vererek buğulu buğulu[!] şarkı söyleyip kız tavlama adına kullanılıyor bu enstruman ülkemizde, kalıcıclığı yok)...

bağlama daha içten, daha gerçek geliyor...

tabi bu sadece şahsi bir görüştür, kişilerin yaşam tarzıyla, dünya görüşüyle, bulundukları ortamla, yaşlarıyla pek çok etkenle değişilik gösterebilir...

diyorum ve şöyle bir

ekleme:

yapıyorum...

yani bu adam hangi ortamda, hangi insanların arasında çalarsa çalsın, hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun kendinde bir hayranlık uyandıracaktır...

dolaysıyla ne çaldığından çok nasıl çaldığın da önemidir diye ekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 17 Ağustos 2010; 1:01:30 >
    itler bile gülecek kimsesizliğimize ...

• düşündüklerinin içerisinde yok ama keman derim dostum imkanın varsa keman çalmayı öğren...

• _____________________________
    Amerikan Kültürü Ve Edebiyatı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.