iyi çalışmalar, iki bilgisayarımda yanyana duruyor.ve hemen kenarın dada televizyon var. fakat 17" lik monitörümü açtığım an diğer 14" lik monitörde bir anlık dalgalanma sonrada uzun süreli bir renk karmaşası yaşıyorum... televizyon içinde azda olsa bunlar geçerli... bu birbirlerine yakın konumda bana kolaylık sağlıyorlar ama zaman içerisinde 14" lik monitöre ve tv ye zarar gelebilir mi?
Bilgisayar monitörleriyle televizyon arasıda çok fark var ama şunu söylim iki tv yi yanyana kullanmıştım ufak olan tv nin ekranı yeşile döndü renkleri tamamen karıştı. Monitörlerde aynısı olur mu bilmiyorum.Elektrik hattında toprak sorunu varmı kontrol etsene..
Bazı monitörler ve ekran kartları çift çalışmayı desteklemez. Ben televizyona görüntü verdim mi monitor kapanıyor.
waLLa ben monitörü açarken zırröönk diye ses cıkıyor! topiği okuyunca heraLde bomba dediği bu oLsagerek dedim:))
zararlı olabilir tv lerin tüp kısmının en ucunda bi devre var onlar yanabiliyor...
Merhaba, Icınde bobin bulunan her makina kendi etrafinda bir magnetic alan yaratir bunlar bobinlerin ozellikleri ile ve uzerinde akımla orantılıdır.Dogal olarak sen her bir CRT'yi actiginda kendine has bir magnetik alan yaratıyor ve bu magnetik alanlar diger CRT tüplerinin elektron dagılımlarını etkiliyor ve renklerde kaymalar morarmalar kızarmalar yaratıyor.Eger bu konfigurasyonda kullanmaya devam edersen kalıcı renk kaymaları yasayabilirsin.
smus+1
Eğer yanlış bilmiyorsam buna "enterferans" deniliyor. 17" Monitörün daha yüksek etkinliğe sahip olduğu için normaldir. 1-) monitörlerini en az 1 metre uzakta tut (+TV) 2-) aynı devreye bağlı prize takma (genelde bir evin tüm prizleri aynı devrede olur).
Monitorler ilk acilista blok kondansatorunu doldurmak icin yüksek bir akim ceker ve ayni anda tüpe yüksek gerilim uygulanir. Bu normaldir hatta sony kulalniyosaniz bu ses cok daha yüksek olur ( kondansator kapasite ve tüp kalitsi farki) Diger monitoru etkilemesi monitordeki trafolardan degil tüpün acilmasi icin gelen 20.000 - 30.000 voltun uygulanmasindan kaynaklanir. Kaliteli monitorlerde ekranlama kaliteli oldugu icin devrelerden kaynaklana elektromagnetikdalgalarin disari cikmasi engellenir.
Diger monitörün etkilenmesi onun ekranlanmasinin iyi olmamasindan kaynaklanir her monitörde gecerli degil bu. Bi zarari varmidir bence yok cünkü renkler dagilsada tüpün cevresinde bu dagilmayi düzeltmek icin bir bobin var. Yazilisini bilmiyorum veya teknik ifadesini ama demayze deriz :)
Ekranlama: Devreleri metal levha ile sarip bu metali toprak hattina baglama.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme