Şimdi Ara

getz 1.4 dohc vs dohc start farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dohc ve dohc start arasındaki farkı bulamadım bi türlü?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai Getz 1.4 DOHC AB AC ile Start Arasındaki Fark

Giriş Hyundai Getz 1.4 DOHC, iki farklı donanım paketiyle sunulur: AB AC ve Start. Bu iki paket arasında temelde aşağıdaki farklar bulunur:

Motor Farklılıkları * Her iki paket de 1.4 litrelik DOHC motora sahiptir. * Ancak Start paketi, AB AC paketinden 10 beygir gücü daha fazla (97 beygir gücüne) sahiptir. * Ayrıca Start paketi, daha yüksek tork (125 Nm) üretir.

Donanım Farklılıkları * AB AC paketi, klima, elektrikli ön camlar ve elektrikli aynalar gibi temel donanımlara sahiptir. * Buna karşılık, Start paketi, bunlara ek olarak sis farları, alaşım jantlar ve deri direksiyon simidi gibi ek donanımlar sunar.

Paket Sıralaması Hyundai Getz 1.4 DOHC paketleri şu şekilde sıralanır: * 1.4 DOHC AB * 1.4 DOHC AB AC * 1.4 DOHC Start

Fiyat Farklılıkları * AB AC paketi, Start paketinden daha uygun fiyatlıdır. * Fiyat farkı, eklenen donanımların ve motor gücü farkının bedelini yansıtır.

Sonuç Hyundai Getz 1.4 DOHC AB AC ve Start paketleri arasındaki seçim, ihtiyaçlarına ve bütçene bağlıdır. Daha güçlü bir motor ve ek donanımlar arıyorsan Start paketini tercih edebilirsin. Temel donanımlarla yetiniyorsan ve daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsan AB AC paketi senin için daha uygun olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir cevap gelmemiş,bilgisi olan yazarsa sevinirim.
  • dohc hyundai getzdeki motorun ismidir. start ise donanım ismidir baz donanımdır. dohc sart diye bişey yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 9 Kasım 2013; 10:16:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

dohc hyundai getzdeki modelin ismidir. start ise donanım ismidir baz donanımdır. dohc sart diye bişey yoktur.

Hemşehrim sağolasın.

Sahibinden.com'a bakıyorum iki model için ayrı ayrı bölüm açılmış ve her iki bölümde de araç sayısı da oldukça fazla görünüyor.Bir fark var zannetmiştim.
    Yani orada yazan 1.4 dohc ile 1.4 dohc start aynı araç oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

quote:

dohc hyundai getzdeki modelin ismidir. start ise donanım ismidir baz donanımdır. dohc sart diye bişey yoktur.

Hemşehrim sağolasın.

Sahibinden.com'a bakıyorum iki model için ayrı ayrı bölüm açılmış ve her iki bölümde de araç sayısı da oldukça fazla görünüyor.Bir fark var zannetmiştim.

şimdi yazımı değiştirdim. doch motorun adıdır. 1.4 doch motor. 1.4 start dedikleri ise baz donanımın ismidir. 1.4 doch start demek baz donanım 1.4 benzinlidir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

quote:

Hemşehrim sağolasın.

şimdi yazımı değiştirdim. doch motorun adıdır. 1.4 doch motor. 1.4 start dedikleri ise baz donanımın ismidir. 1.4 doch start demek baz donanım 1.4 benzinlidir.

Yani yine de aynı araçlar oluyor o zaman.
    "Start" baz donanım ise "1.4 dohc" yazanlar araçlarının start olduğunu bilmedikleri için sadece "1.4 dohc" yazmış olabilirler mi? :)

• aynen öyle. ama start donanım bakma alacaksan çok boş olur abs bile yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 mpi motor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doch = Double Over Head Camshaft , aslında motorun adı değil de üstten çift egzantrikli motorların genel kısaltmasıdır. SOCH vardır o da eski tip üstten tek egzantrikli motorlara verilen isimdir.

Bkz:http://en.wikipedia.org/wiki/Overhead_camshaft#Fundamental_types_of_OHC

Start ise baz donanımı belirtiyor. Fakat ben bi fark göremedim bakınca genel olarak ikisi de boş. Sis farı yok alaşımlı jant yok :)
  • quote:

aynen öyle. ama start donanım bakma alacaksan çok boş olur abs bile yok.

Aslında hanıma tam otomatik için düşünüyorum.Zaten vurup kıracak bu yüzden getz uygun görünüyor.
    Ben motor ve şanzımanda bir fark olur mu,diye düşünmüştüm.
    Teşekkür ediyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Doch = Double Over Head Camshaft , aslında motorun adı değil de üstten çift egzantrikli motorların genel kısaltmasıdır. SOCH vardır o da eski tip üstten tek egzantrikli motorlara verilen isimdir.

Bkz:http://en.wikipedia.org/wiki/Overhead_camshaft#Fundamental_types_of_OHC

Start ise baz donanımı belirtiyor. Fakat ben bi fark göremedim bakınca genel olarak ikisi de boş. Sis farı yok alaşımlı jant yok :)

Cevap için teşekkür ederim.
    Yukarıda da dediğim gibi hanım için olacağından donanım çok da önemli değil. Şanzıman+motor sorunsuz olsun da gerisi fazla önemli sayılmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.