Şimdi Ara

Gerekirse avrupaya gitmeyelim --Yıldırım demirören--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • - Futbolumuzun bu kaostan çıkabileceğini düşünüyor musunuz?

Evet, bu krizden çıkış var. Benim gördüğüm, herkesin kendi formasını acilen çıkarması gerektiğidir. Hepimiz taraftara oynamayı bırakalım. Başlangıç bu. Ardından, Türk futbolunu tartışmaya açalım.

- Zaten o tartışılmıyor mu şu anda?

Hayır, şu anda varsa yoksa 58'inci madde... Puan silme mi küme düşme mi? Fenerbahçe mi Trabzon mu? Bunlar tartışılıyor. Oysa bu konular talidir. Büyük resim kaçırılıyor.

- Peki... Güncel meselede Mehmet Ali Aydınlar'ın durumu önemli. Sizce ne yapmalı?

Mehmet Ali Bey götürebilecekse götürsün. Götüremeyecekse başka birini bulalım.

- Riskli bir süreçteyiz, UEFA ile ilişkiler nasıl rayına oturacak, onlar resmin neresinde olacak?

Futbol camiasının ortak kararına göre strateji belirleyeceğiz. Kararlarımızı alacağız. UEFA ile karşı karşıya geleceksek hep beraber gelelim.

- Peki bu sezon nasıl tamamlanacak?

Bu sezon her şartta tamamlanır. 58 ile ilgili düzenleme zaten federasyonun yetkisinde. Kullanabilir. Mesele Türk futbolunun nereye gideceği... Tek Fenerbahçe değil ki... Futbolumuzun rotasına bakalım. Suçlu suçsuz avına çıkmanın zamanı değil. Hepimiz yanıyoruz.

- Genel kurul bir kurtuluş formülü gibi görünüyordu, ne oldu, nasıl tıkandı?

Aslına bakılırsa, çıkacak düzenleme kaostan kurtarmayacaktı. Krizi bitirmiyordu. Eğer orada kavga patlamasaydı 58 değişirdi. Kavga çıktı, orada bitti, bunu kimse görmüyor. Biz o sabah 9.00'da toplanma kararı almıştık, Mehmet Ali Bey bir saat gecikti, o da olumsuz etkiledi. 58 geçici bir rahatlıktı, olmadı. Ben diyorum ki gelin futbolu masaya yatıralım.

- Gelinen noktada, doğru olan nedir, tam yetkili olsanız ne yapardınız?

En doğrusu, mahkeme sürecini beklemektir. İdeal olan bu. Mahkeme karar versin, boynumuz kıldan ince.

- Yapılabilir mi? 5-6 yıllık bir takvimden bahsediyoruz. Futbolda kanaatle karar verme uygulaması var...

Önce Türk futbolunu kurtaralım. Gerekirse 1-2 yıl fedakarlık yapalım.

- Nasıl yani... UEFA hiçbir Türk takımını Avrupa'ya almayabilir...

Mücadele yöntemini belirleriz. Genel kurulda karar alırız. Gerekirse hiçbirimiz Avrupa'ya gitmeyiz.

- Maddi manevi bedeli var. Siz bunu Beşiktaş kulübü olarak göze aldınız mı?

En baştan aldık. Mecburiyetimiz olmamasına rağmen kupayı da iade ettik, gerekirse Avrupa'ya da gitmeyelim diye önerdik.

- Ya diğer kulüpler... Uzlaşma sağlanabilir mi?

Tartışalım. Aksi halde böyle giderse Türk futbolu batağa saplanacak ve hiçbirimiz Avrupa'ya gidemez hale geleceğiz. O halde radikal bir adım atabiliriz.

- Galatasaray? Sert açıklamalar yapıyor...

Taraftara oynuyorlar. Galatasaray sütten çıkmış ak kaşık mı? Onlar Türk sporunun, futbolunun içinde değiller mi? Olgunlaşalım artık. Hepimiz olgunlaşalım. Formaları çıkaralım. Taraftara, futbolcular oynar, taraftara takım oynar, yönetimler değil.

- Son olarak Federasyon Başkanı'nı sormak istiyorum. Genel Kurul'daki konuşmasını siz ayakta alkışladınız. Kendisi son derece dürüst bir isim olarak biliniyor. Sizin gözünüzde Aydınlar nasıl biri?

Dört dörtlük biridir. Çok iyi niyetlidir. Yıprandım, yoruldum diyor, çok haklı. En baştan beri kanaatle karar verebilirdi. Türk futbolunu düşündü, iyi niyetle çalıştı. Kimse zarar görmesin diye çabaladı. Ben de ona 50 kere söyledim. 'Sana yazık oluyor, işadamısın, zarar göreceksin. Genel Kurul'a gitme. Gidersen o salonda istifa etmek zorunda kalabilirsin' dedim. Türk futbolu bugün milat yaşıyor. Kötüden iyiye, krizden istikrara döndürebiliriz. Ben iyimserim ama işbirliği şart. Korkmayalım.

• Beşiktaş yöneticileri hiç uyarmıyor mu şu herifi ya, rest çekemiyor mu defol git diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mizuhara

Beşiktaş yöneticileri hiç uyarmıyor mu şu herifi ya, rest çekemiyor mu defol git diye

şu anda kulübün sahibi kendisi,istediği gibi konuşabilir,yıllardır ince ince maddi olarak kendine bağladı kimse ses edemiyor mecburen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

quote:

Orijinalden alıntı: Mizuhara

Beşiktaş yöneticileri hiç uyarmıyor mu şu herifi ya, rest çekemiyor mu defol git diye

şu anda kulübün sahibi kendisi,istediği gibi konuşabilir,yıllardır ince ince maddi olarak kendine bağladı kimse ses edemiyor mecburen.

Kendine bağlaması yine diğer yöneticilerin suçu tek başına yıldırım demirören denen kişinin günah keçisi ilan edilmesi hata onun kadar bu işe karşı çıkmayan yöneticiler de suçlu
  • Ya tamam gs ak kaşık değil ama bu soruşturmada adamların ismi geçmiyor, onlar da mı gitmesin Avrupa'ya suçları yokken, Demirören
  • 58.madde gecseydi simdi yaptırımlar uygulanmışdı sorunda cözülmüşdü ama kaz kafalılar ret edince bu işde uzadı ve uzar gider böyle
  • ben idda ediyorum ısrarla hemde...TFF avrupa kupalarını milli takımı en az 5 yıl gözde çıkardı uefa yaptırımı karşısında medya desteğinide alıp karşı durucak...ceza yicez bizim iç işimiz diyecek...digitürkün ve fenerbahçemizin selameti açısından her yol mübahtır olarak görüyorlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Artık bırak Ünal Aysal.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FcbAYERN

58.madde gecseydi simdi yaptırımlar uygulanmışdı sorunda cözülmüşdü ama kaz kafalılar ret edince bu işde uzadı ve uzar gider böyle

ne olacaktı yine gereken olmayacaktı.
  • quote:

58.madde gecseydi simdi yaptırımlar uygulanmışdı sorunda cözülmüşdü ama kaz kafalılar ret edince bu işde uzadı ve uzar gider böyle

Haklisin

58. madde gecseydi Turkiye de futbol bitecekti. Yani sorun cozulmus olacakti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanfc

ben idda ediyorum ısrarla hemde...TFF avrupa kupalarını milli takımı en az 5 yıl gözde çıkardı uefa yaptırımı karşısında medya desteğinide alıp karşı durucak...ceza yicez bizim iç işimiz diyecek...digitürkün ve fenerbahçemizin selameti açısından her yol mübahtır olarak görüyorlar...

işte öyle bir şey yok eğer takım avrupaya gitmezse ben 5 yıl boyunca hiç bir lig maçını izlemem hiç bir ürün almam eğer böyle bir şey olursa '' kaş yaparken göz çıkarırlar ''. Ben Fenerlilerin ve Beşiktaşlılarında eskisi kadar ilgi göstereceğini sanmam.
  • Fener le alakasi yok
    tüm derdi tesebbüsten dolayi bjk nin küme düsmemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

quote:

Haklisin

turkiyede futbol bitecekdi diye beyinleri yıkadılar zaten 58.madde degişmesine uefa onay verdigini görmeyecek kadar beyinler yıkanmış anlaşılan
    uefa dediki 58.madddeyi degiştirin puanları kesin avrupa yolunuda kapatın bu takımların buna onay verdi ama bazı kaz kafalılar olayı başka boyuta cekti yok ülke futbolu yok takımlar ne olacak uefa onay vermesse zaten degiştiremezlerdi.. şimdi ne oldu? asıl tehliye yeni başlıyor 8 takım küme düşecek düşmesse men alınacak varmı ötesi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bonafide

quote:

58.madde gecseydi ss kuralu devreye girecekdi... gs bu işlerden sıyrılacak şampiyonluk ve avrupa yolu acılacakdı onlar tek başına kalacakdı, kusura bakma ama yaşlı ihtiyar gs bu olaylara sürükledi

• quote:

quote:

quote:

Haklisin

turkiyede futbol bitecekdi diye beyinleri yıkadılar zaten 58.madde degişmesine uefa onay verdigini görmeyecek kadar beyinler yıkanmış anlaşılan
    uefa dediki 58.madddeyi degiştirin puanları kesin avrupa yolunuda kapatın bu takımların buna onay verdi ama bazı kaz kafalılar olayı başka boyuta cekti yok ülke futbolu yok takımlar ne olacak uefa onay vermesse zaten degiştiremezlerdi.. şimdi ne oldu? asıl tehliye yeni başlıyor 8 takım küme düşecek düşmesse men alınacak varmı ötesi?

Hmm anladim

Adaletin ve kanunlarin pesinden gidenler kaz kafali yani.

E o zaman sen ben dahil herkes her istedigini yapsin bu hayatta kaz kafali olmamak icin.

• Inanılmaz derecede yarası var....uefa ile mücadele edelim diyor....manyakmisin be adam....uefa ya 5 yıl değil bu durumda 50 yıl almazlar takımımızı....bu mücadele neden? Hiç bir şey,yok deyip imza attığınız avrupa mücadelesinde soruşturma nedeni ile ceza alacak, olmanız dimi? Ama fb bir sene gidemeyecek....siz. beş sene)))))))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bonafide

quote:

58.madde gecseydi ss kuralu devreye girecekdi... gs bu işlerden sıyrılacak şampiyonluk ve avrupa yolu acılacakdı onlar tek başına kalacakdı, kusura bakma ama yaşlı ihtiyar gs bu olaylara sürükledi

sende kusura bakma ama Gs dünyada ne oluyorsa Türkiye'de de o olsun diyor haksızda değil yani yöneticilerimizin söylediği gibi '' oyun oynanırken kural değişmez ''

• oldu olacak avrupa kupalarını bırakıp asya kupalarına katılalım? varsa tabi... suçlular daha cezasını çekemicek biz üstüne onlar için avrupaya gitmeyecez yok daha neler!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Haklisin

Hmm anladim

E o zaman sen ben dahil herkes her istedigini yapsin bu hayatta kaz kafali olmamak icin.

şimdi ne olacak ozaman söylesene komple bütün takımlar avrupadan men yeyince adalet yerinimi bulacak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Haklisin

Hmm anladim

şimdi ne olacak ozaman söylesene komple bütün takımlar avrupadan men yeyince adalet yerinimi bulacak

Azizim komple butun takimlar men yemicek.

Suclu olan takimlar yiyecek.

bu suclu takimlardan devamli Avrupaya giden 3 takim var yanilmiyorsam.

Ki bakalim etik kurulu bunlari suclu bulacak mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Haklisin

Hmm anladim

Azizim komple butun takimlar men yemicek.

Suclu olan takimlar yiyecek.

bu suclu takimlardan devamli Avrupaya giden 3 takim var yanilmiyorsam.

Ki bakalim etik kurulu bunlari suclu bulacak mi?

etik kurulu raporunda fener şike yapmış, bjk,ts teşebuss yapmış deniyor 58.madde diyorki şüphe dahi varsa düşürün buda 8 takımın düşecegi anlamına gelir...
    yok ben fener şike yapmış sadece onu düşüreyim diye bir olay yok artık... fb neden karşı cıktı sanıyorsanuz? ben gideceksem sizde benim yanımda geleceksiniz diye..
    varmı 8 takımı küme düşürecek tff başkanı turkiyede? yok.. ozaman uefa devreye girip avrupa'dan turkiyeyi men ediyorum der işte.... demirören neden avrupaya kimse gitmesin diyor? adam olacakları biliyor cünkü ama 58.madde değişseydi bunların hicbiri olmayacakdı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.