Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (930. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 928929930931932
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

barn idi sanırım markası....evet menşei kolombiya guetemala vs yazıyor zaten üzerlerinde...

Makina olarakta şunu almıştım geçen yıl zaten çok farketmiyor sanırım bu bantta.....

amazon
    Melitta Enjoy Top Therm Termoslu Filtre Kahve Makinesi Siyah
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0193821N8?ref_=ppx_hzsearch_conn_dt_b_fed_asin_title_2&th=1

su kötü değil belki demeleme süresi ve öğütüm ayarı olabilir.

• ilonsahiden kullanıcısına yanıt

Bu makineden cikan kahveden çok da özel bir tat beklemeyin derim. filtre kahve makinelerinin en meshuru moccamaster da dahil bir v60 mekanik demleme ile başa cikmasi mumkun degil. Jamaica Blue Moutain bile demlense potansiyelini oldurur bu makineler. Islevsel mi evet ancak kesinlikle kahve potansiyelini olduren cihazlar. Demleme süresi ve ogutumden dolayi, bariz tatsal farklar olur ayni çekirdek kullanildiginda dahi. Eğer kahve isini keyif amacli yapiyor ve uşenmem derseniz v60 ya da chemex seti tavsiye ederim. Maksimum 2 kişilik demleyebilirsiniz tabi ki.Ogutum olarak da coarse olacak sekilde bir miktar kalın çekmeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 8 Mayıs 2025; 14:45:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

anladım hocam sağolun sanırım üşenirim v60 olayına :)

• glumerna G kullanıcısına yanıt

Bunu denemek lazım.

• Arkadaşlar ben espresso makinesi aldım da bu işlerden de hiç anlamıyorum. Ne tür bir çekirdek kahve önerirsiniz ya da kahvecilerde nasıl bir çektirme yapmalıyım? Çekirdek kahve alacaksam da bunu evde çektirmek için nasıl bir makineye ihtiyacım var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Tam otomatik mi yoksa portafiltreye koyup temperleyip kendin mi yapacaksın?

Dünya kadar marka denedim fp canavarı çekirdek kahve = mehmet efendi espresso çekirdek al full arabica çekirdek. Americano espresso için En ince ve en sıcak ayarı kullan işlem tamam.

Kavurma tarihi yazılı mı? Malum çekirdek bile olsa üzerinden 6 ay geçmiş kahve, paket açıldıktan sonra 4 günde tadını kaybediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Sebastos Ozius Altus AL 4933 ES cihaz aldım hocam.

@glumerna peki bunu çekmek için ne cihaz almam lazım?

Kahve değirmeni alacan otomatik en ince ayarda kullan makinanda yokmu öğütücü bazıları otomatik oluyor çekirdeği doldur doldur bas iç. Bendeki manuel makina olduğu için değirmende aldım ama otomatiklerde kendi değirmeni olur.

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt
    Amazondan alıyorum genelde yeni 1 2 ay önce üretilen mallar geliyor indirimleri takip edin. 2 çeşit renkli ürün var memet edendi espresso çekirdekte 2side çok iyi. Tchibo ve melitta ile aynı performans 👍

Makinayla olduktan sonra kahve çeşidi çok farketmiyormuş,Almanyadan marka kahve getirdim biraz koku dışında bir fark yaratmadı.... v60 mı neydi onunla demlemedikten sonra çok farketmiyor.

zaten tavsiylerden belli olmuş market kahvesi işte nihayetinde

• @glumerna hocam cihaz Altus AL 4933 ES bahsettiğin fonksiyonu yok sanırım.

@ilonsahiden işte kullanma kılavuzunda şunlar yazdığından nasıl bir kahve almam lazım bilemedim

• Doğru şekilde öğütülmüş kahve tuz gibi görünmelidir.

• Kahve çok ince öğütülürse su, kahveye nüfuz etmez ve makinenin içinde çok fazla basınç birikir. Bu şekilde öğütülen kahve toz gibi görünür ve parmaklarınızın arasına aldığınızda un gibi bir his bırakır.

• Kahve çok iri öğütülürse su, kahveye çok hızlı nüfuz eder ve aromanın bütünüyle özütlenmesini engeller. İpucu! Tutarlılık sağlamak için kaliteli bir dişli öğütücü kullanın. Bıçaklı kahve öğütücüler, tutarlı bir öğütme performansı sağlayamayacağından espresso demlemek için tavsiye edilmez.

• Tat konusunda sorun yaşıyorsanız (acı, ekşi, yeteri kadar özütlenmemiş vb.) kahve öğütme boyutunu ayarlayın veya çekirdek kahvenin markasını ya da kavurma derecesini değiştirin.

Manuel demleme, yani yarı otomatik. İlk defa kullanacağın için bir süre vaktini tecrübe kazanmakla geçireceksin, çünkü kahvenin tazeliği, kavrum koyuluğu ve öğütüm inceliğini ve miktarını tam tutturman biraz zaman alacak.

kahve alırken dikkat edeceğin şeyler kesinlikle espresso olarak içmeye uygun bir kahve olması. kavrumunun full city ve üzeri olması, çünkü kavrum açıklaştıkça espresso da ekşilik artıyor; limon yalamış gibi oluyorsun. yine ekşilik olmaması için kavrum tarihinden en az 10-15 gün geçmesi gerekiyor.

Değirmenin yok anladığım kadarıyla. Ben timemore c3 kullanıyorum. Çinden çok uyguna getirttim, espresso ve türk kahvesi kalınlığına kadar çekebiiliyor. Eğer değirmen almayacaksan sanalbaharat'ın kahveleri taze ve espresso kalınlığında öğütürlerse tadı değişmeden rahat rahat tüketirsin. buranın "blend gurme" ve "guatemala aqntiqua" kahveleri espresso için uygun ama kavurum tercihi standart yada koyu olsun. süt ekleyip latte vb. yapacaksan biraz daha bitter tonları olan robusta içerikli kahveler lezzetli olur. tchibo'nun espresso kahveleri genelde buna uygun. ama başlangıçta tchibo yerine, taze kahve satan yerlerin espresso blend kahvelerine yönelmen en iyisidir. hem tecrübe kazanman için iyidir hem de her damağa uyan harmanlar hazırlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 31 Mayıs 2025; 12:44:40 >

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle sipariş edince direkt makineye koymalık halde mi gelecek?

Bir de videolarda gördüğüm ucu iğneli karıştırma ve presleme aparatları kutudan çıkmadı. Şu hazneleri iç içe bastırsam aynı işi yapar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 31 Mayıs 2025; 13:56:16 >

Siprariş doğru. Espressoya uygun kalınlıkta öğütülmüş olarak gelir.

Ucu iğneli karıştırma aparatı hiç birinden çıkmaz. Topaklanmayı alıp kanallanma olmasın diye ekstra bir ürün, şart değil. İnce bir dikiş iğnesi kullanarak da az çok aynı şeyi kendin yapabilirsin. O bastırma aparatı TEMPER. mutlaka çıkması gerekirdi çünkü espressonun olmazsa olması. Ölçü kaşığı çıkmadı mı? siyah bir ölçü kaşığı olacak ve arka tarafı ile temper yapılıyor. Bu cihazların hepsinde standart; aşağıda ki videoda görürsün. hazneler ile olacak iş değil maalesef.

Retro Tech & Electronicsyoutube
    Having reviewed the Gevi 20 Espresso/Cappuccino machine, there seems to be room for improvement. Lets see if there is something we can do to bring this to the quality of a higher caliber machine, and see what the trade-offs might be. Magnetic Dosing Funnel & Puck Screen https://amzn.to/4bjJoeE Coffee Stirring Distribution Tool,Aluminum Alloy https://amzn.to/3Qu7viX 51mm Espresso Tamper & Distributor, https://amzn.to/3Wryjnz CAPFEI 51mm Bottomless Portafilter Compatible with Gevi Espresso Machine https://amzn.to/4bigBHk #espresso #cappuccino #coffee
    https://www.youtube.com/watch?v=dhtkZOXACg8

• Tamam hocam teşekkür ederim. Akşam sipariş geçeyim bunu. Kullanma kılavuzunda gösteriyor ölçü kaşığını fakat kutudan çıkmadı. Olmazsa satıcıya bir sorayım.

Kutuya tekrar baktım da aparat varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 31 Mayıs 2025; 17:12:42 >
    Sen otomatik değirmenle tamper al en önemli 2 şey bu manuel makinada. Çekirdekten kayfe yaparsan daimi taze içersin.

Önce bu sanalbaharat'ı bir deneyeyim hocam beğenmezsem mecbur öyle yapacağım. Önereceğin ne var peki? Yüksek fiyatlı olmazsa benim için iyi olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Yorumlara bak bilinen sitelerdeki bende delongi kg 79 var gayet iş görüyor. Sanal baharattan öğütülmüş kenya top aroma aa mı ney alıpda yapadabilirsin oda mantıklı. Tampere her halikarda ihtiyacın olacak sıkıştırman lazım.

• 
Sayfa: önceki 928929930931932
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.