Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (929. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.690
Cevap
718
Favori
842.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 927928929930931
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç gün önce çekirdek olarak Sanalbaharat'tan sipariş verdim; gelen paketlerde valf yoktu. 8x250 gr paketler bana 2 ay yeter diye düşünüyorum. Bu durumda vakumlu valfsiz paketleri açmasam gazdan dolayı çekirdeklere zarar gelir mi? Önceden gönderdikleri paketler valfliydi diye hatırlıyorum sanki.

EDİT: Paketlerin arkasında valf delikleri var, üzerine yazı baskısı da gelince görememişim; adamların hakkını yemeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Mart 2025; 22:32:33 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Değişikmiş, yıllardır hep valfli paket yollarlar. Bir strateji değişimi mi yaptılar acaba?

• arandur kullanıcısına yanıt

Belki maliyeti kısmaya çalışıyorlardır.

EDİT: Paketlerin arkasında valf delikleri var, üzerine yazı baskısı da gelince görememişim; adamların hakkını yemeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Mart 2025; 22:32:49 >
  • Sanalbaharatın/Brownberry, Geisha Colombia Monteblanco ve Sidra Bourbon Colombia Monteblanco kahvelerini deneyimleyen oldu mu, hangisini önerirsiniz? Bunlar biraz pahalı kahveler malum, bugün 2kg sipariş vereceğim ve bu ikisinden birini de deneyeyim diyorum.

• forester34 F kullanıcısına yanıt
    Selamlar.delonghi dedica 685 .doğru ekipmanlarla çok başarılı kahveler yapabilirsiniz.temiz 2el alinabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar.Bana taze kavrum yapan meyvemsi baharat tatları olmayan arabica usulü espeesso çekirdeği tavsiye verirmisiniz.nereden alabilirim

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt

Aslında çokta pahalı değil...Ben Almanyadan barn marka getirttim çocuğa kg fiyatı 3200 e gelmiş oldu.4 paket al demiştim 2si premium çeşitlerdendi ama yine de pahalı oldu.Ha değdi mi makina amatör olmasına rağmen farkı hissettik .

• zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Mehmet Efendi kiloluk çekirdek Colombia

• zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Tchibo Barista espresso
    Tchibo Sicilia koyu kül tadı, fazla kavrulmuş

• Demlerken ve süt köpürtürken etrafa bir boya kokusu yayılıyor arkadaşlar, plastik kokusu da olabilir. Normal mi bu, iade etmeli miyim? Alalı 1 hafta oldu Tchibo Lapressa’yı. https://www.tchibo.com.tr/products/...vclGQGfYFE2AEmhR_Xh5TnJC_OzhyfVoozRfQP0k_wO7g

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten kahve alabilmek gerçekten büyük nimetmiş. İstanbul’dan bir süreliğine taşındık ve eşimin işi nedeniyle farklı bir büyük şehre geldik. Ama Starbucks veya benzer büyüklükte bir kahve yeri olmadığı için şehrin en işlek caddesinde bulunan 3.nesil diğer kahvecilere baktım. 250 gram kahveye 450 TL fiyat etiketi yapıştırmışlar :) Migros’ta Tchibo’nun 500 gr çekirdeği indirimle 400 küsüre veriliyordu. Elbette Tchibo’nunki taze değil ancak İstanbul, İzmir ve Ankara’daki üçüncü nesil kahvecilerden en bilinenleri ancak o kadar fiyat biçiyordur.

İnternet olmasa gerçekten doğru düzgün kahve içemeyeceğiz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dream Machine kullanıcısına yanıt

2 al 1 öde kampanyası vardı bir de 400 e yüz TL indirim vs oluyor money üyesi olunca

• Arkadaşlar Tchibo Lapressa manuel espresso makinesini kullanan var mı? Şu an fiyat olarak en uygun makinelerden biri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Honduras Anaerobic Natural El Jardin

sanalbaharat.com

• Dream Machine kullanıcısına yanıt

3.nesil kahveciler icin fiyat normal sayilir. 1000 tl civarinda olmasi gerekirken 1800-2000 bandinda satiyorlar iste. Istanbulda hemen hemen her yerde o fiyatlarda zaten. Kadim kahvecilerde cekirdek satan 1000 tl ve altina bulunabilir daha maliyetlere yakin.

Migros kahveleri ile 3.nesil kahveleri kiyaslamak biraz anlamsiz dusunceme gore, zira market kahvelerinin sadece adi kahve statusunde yer alabilir. Kalite anlaminda uçurum fark söz konusu. Isterse 500 tl ye kilosu olsun.

• Levcho L kullanıcısına yanıt

Birkaç gündür onu içiyorum, gerçekten hoş bir kahve; kızıla yakın rengi var.

• Sanalbaharat çekirdeklerinde eleme, seçme tarzı işlemler yapıyor musunuz? Özellikle ucuz fiyatlı çekirdeklerde yapıp başarılı sonuçlar elde edenler varsa denemek isterim.

• krstarica kullanıcısına yanıt

Hocam Almanyadan özelikle getirttim (kg fiyatı 2500 ü buldu) ilk açtığım bir paket dışında ekstra bir koku hissetmedim,kapalı paket bekledikçe kalite kaybı mı oluyor acaba

ya da en önemlisi kaliteli bir kahve öğütücü olmadığından mı acaba ? :(

şöyle bir öğütücü almıştım

https://www.saturn.de/de/product/_koenic-kgc-2221-m-2576589.html

• ilonsahiden kullanıcısına yanıt

Kahve cekirdeginde mantik, ne kadar ekmek o kadar köfte. Elbette kaliteli algisi ile fahis saticilari ayiriyorum ancak aralarinda lineer bir korelasyon var. Menşei ulke farklidir zaten hocam. Almanya ya da fransadan almanizin hicbir anlami yok. Uretim bandi ekvatoryal çemberdeki ekseriyeti 3. dunya ulkeleri kolombiya, gine, etiyopya, endonezya vs.. aromatik cekirdekler ariyorsaniz kolombiya ve kenya cekirdeklerine odaklanin. Onlarin da kalitesi degiskendir tabi ki kalite kalitedir.

Koku kahve icin cok onemli degil, yudumlamadan anlamaniz zor ancak cok fazla parametre var, su, ogutucu kalitesi, demleme suresi, ogutum ayarı gibi..Elinizdeki ogutucu sizi her türlu tatmin eder. Ya cekirdek kalitesizfir ya da ogutum ayarlarinizda veya demleme surecinde bir sorun vardir

• Mehmet efendi espresso çekirdek muhteşem ilaç gibi geldi tchibo ile kapışır. (yeşil poşetli) arabica çekirdekk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 8 Mayıs 2025; 14:3:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 927928929930931
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.