Yağlı tanımıyla istediğiniz talebinizi anlayamadım. Kahvelerde çok az miktarda yağ vardır, ve bu yağlarin bir miktarı zaten filtre tarafından süzülür. 100 TL nereden alacağınıza bağlı. Sanalbaharat.com sitesine 100 TL.ye kiloluk Kenya AA top aroma var. Onu deneyebilir siniz. Ayrica, french press denemenizi tavsiye ederim. Kağıt filtreye göre, french press ile daha çok yağ esansi kahveye geliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 7 Mayıs 2021; 22:23:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (815. sayfa)

-
-
Kahveyi ne kadar kavurursan o kadar yağı çıkar. Bir kere öyle bir kahve aldım çekirdekler kömür gibiydi paril paril parlıyordu. Direk geri gönderdim. Nette de bir hayli satan bir markaydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dışarda bir keresinde denk geldiğim bana yoğun ve yağlı hissettiren kahve vardı. Ağzımda çok güzel tatlar bırakıyordu. O zamanlar evde ekipmanım yoktu sorma gerekesimi bile duymadım şu sıralar aklımdan çıkamıyor. Öyle 3.nesil kahve dükkanı değildi. Sıradan bir cafeydi bizim dışımızda filtre kahve isteyen de olmuyordu pek. O yüzden çok da özel bir ürün olduğunu sanmıyorum. Belki yağlı demek yanlış bir tabirdir kusura bakmayın yeni yeni denemeye başladım konuya hakim değilim.
jacobs monarch çekirdekleri kahve makinası filtresi ve kağıt Melitta 1x4 Gourmet ile denedim. Kahve makinası filtresi vasat geldi, kağıt ile daha iyi bir aroma ve tat almış gibi hissediyorum. Aradığım tada benziyor fakat bundan daha yoğun olsa gerek.
80 TL ye 4x250 almıştım. Kenya AA top aromayı da elimdeki ürün biter bitmez denerim diye düşünüyorum. Bahsettiğim 100 TL Civarı çekirdek ve de demleme Önerileriniz ve tavsiyenize bir acemi olarak açığım.
Ayrıca ek bir sorum olacak. Ev tipi terazim yok makinanın içinden çıkan kaşıklar standart oluyor ise kaç gram kahve alıyordur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905ali -- 7 Mayıs 2021; 23:43:11 >
-
-
Fazla kavurmayla çıkan yağ'ya örnek galiba. Teşekkürler.
-
-
Estahufurlah Ali, belki bizim bilmediğimiz yağlı bir kahve vardır diye yazdım.
Standart çay bardağı dolusu çekirdek kahve 30 gram civarı geliyor. Kahve kaşıkları farklı boy olabiliyor. Kaşık için yorum yapamıyorum.
Hangi parçasını görseli bu yahu.... anlayamadım.
Böyle olması gerek miyor mu çıkış borusunun?
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTFT82j6pnyWPun8iIaJXEnN-Zyyk6trNlXWw&usqp=CAU
@Cutrera nın koyduğu resim, su haznesinde buharlaşan suyun kahveye doğru basınçla çıktığı yolun başlangıcı. Yani alt taraf.
@Levcho senin paylaştığın ise sonuç yani üst taraf.
Sonuç olarak bendeki moka pot'un ucu öyle değildi tam yuvarlaktı. Fakat Espresso makinesi aldıktan sonra 1 senedir mokapotu hiç kullanmadım. Kullandıkça yamulmuş olabilir.
-
-
ürünü yeni aldım sıfır 2 kere kullandım daha
-
Herkese hayırlı bayramlar kahve keyfimiz gibi daim olsun huzur barış ve mutluluk dolu güzel günlere inşallah
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Merhaba arkadaşlar,
Bir adet ucuz öğütücü aldım. Gelmesini bekliyorum. Tavsiye edeceğiniz çekirdekler nelerdir? Çok sert sevmiyorum kahveyi.
Birde elimde aeropress var. Memnun kaldığınız tarifler varsa paylaşırsanız sevinirim :)
Teşekkürler.
-
iade edeyimmi sence su akışına bir etkisi olurmu bu durum senin moka potta bialetti sanırım
-
Bende ilk moka pot alırken bilinçsizce almışken en büyüğü olsun deyip 6 kişilik olani almıştım. Dediğiniz gibi çok kahve sarfiyatı oluyor hemde fazlaca miktarda kahve çıkıyordu. Bir yabancı forumda mokapotlarin aslında 2 cup olanın 1 kişi için ideal gibi oranlama yapmışlar 4/2 - 6/3 kisi vs vs. Bilginiz olsun. Ben 2 kişilik aldim.
Tahminimce 3/4 cup miktarda çok değişeceğine düşünmüyorum. Eğer 4 ten daha az almak isterseniz 2 cup düşünebilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@Curtera
Gönlüne yatmayan bir şey ise iade edebilirsin. Ama bu ufak şekil bozukluğunun su akışına etki edeceğini sanmıyorum. Karar senin
-
@curtera bialetti nin en iyisi olduğunu okumuştum. Ama bendeki moon marka . (Bim veya A101 den almıştım)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 15 Mayıs 2021; 19:49:58 >
Philips ep 2200/10 modeli konusunda fikri olan var mı?
2600 civarına düşerse almayı düşünüyorum.
Bu fiyata daha iyi bir öneriniz var mı?
Sütlü kahve hiç içmiyoruz denilebilir. Önemli olan lezzetli bir şekilde sade kahve yapması.
Ayrıca Amazon.de gibi indirim denk getirebileceğim bir site ya da bekle dediğiniz bir dönem mevcut mu?
-
Sanal baharat için arama çubuğundan arayıp gelecek dostlarım, ikisi için yorumda bulunayım.
Honduras SHG - Full city: Dengeli ancak standart diyebileceğimiz bir kahve, ben memnun kaldım.
Peru Ecoforest-Light kavrum: İnanılmaz ekşi geldi bana, hani böyle nota falan değil dümdüz ekşi bu :) Damak tadı diyelim.
Colombia Supremo ve Cuba Arabica yolda, tüketip bitirdikten sonra yorumlayacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X