Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (814. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 812813814815816
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Comandante nefis olur. Olmazsa timemore da rahat iş görür. Ama espresso sürekli olacaksa elektrikli bir İtalyan'dan şaşmayın derim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sevgili arkadaşlar 50 yaşından sonra kahveci olmayan kalkan şu abinize bir yardımcı olun

makinem şu

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-kucuk-ev-aletleri-delonghi-primadonna-class-ecam-550.55-sb-kahve-makinesi-teshir-873198834/detay

çekirdek kahve alayım dedim bambaşka bir dünyaya girdim sudan çıkmış balığa döndüm envai çeşit marka kavrulma biçimi v.s.

misal meyve aromaları bile nasıl oluyor kahvede onu bile anlamadım çekirdek çekirdektir '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' 

sert kahve sevmiyorum genelde sütle şekillenmiş kahve seviyorum ne espresso ne americano bana hitap etmiyor

deneye deneye mi bulmalıyım ya da al geç şunu diyeceğiniz bir çekirdek var mıdır açıkçası fiyat/performans takıntım yok keyifli ve kahve tadını buram buram alayım istiyorum kaç para olursa olsun diyorum bu ilk mesajım buraya ama topiği baştan sona okuyacağım fırsat bulunca

cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ben media oynatıcı bölümünde daha aktifim belki ben de size o konularda fikir veririm ödeşiriz '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 5 Mayıs 2021; 1:16:50 >

• sadays S kullanıcısına yanıt

Her şeyden önce aramıza hoşgeldin sevgili @sadays (ben de 45 ten sonra merak salmıştım, şu an 54 teyim) Tertip sayılırız :)))

1. Davidoff Espresso57
    2. Etiyopya Sidamo GR2 veya GR4
    3. Colombiya Supremo

Bu 3 kahveden çok memnun kalacağını düşünüyorum. Yüzlerce kahve denedim ve hale deniyorum. Ama bu 3 kahvenin tadı benim çok hoşuma gidiyor. Ben hem sütlü, kremalı ve hem de sade içmeyi seviyorum. (özetle kahvenin her çeşidini içiyorum.)

Davidof57 Espiresso'yu Tchibo da bulabilirsin. Bazen bitiyor o zaman internetten nerde bulursan al.

Etiyopya sidamo , Tahtakale-Eminönünde İhsan efendiden alabilirsin ORTA KAVRUM olarak iste 250 gr. dan fazla alma

Colombiya supremo medelin kahvesini de www.kahve.com'dan alabilirsin. Orta kavrum olarak istemeyi unutma.

Bu arada kahve makinen çok güzel güle güle kullan. Bu kahveleri kullandıktan sonra yorumunu yazarsan ona göre sana 2 yeni tavsiyem olacak.

Orta Kavrum Kenya ve Jamaica Blue Montain

• Mustakil_Yazar kullanıcısına yanıt
    Fiyat performans ürünü olarak sanalbaharat.com ürünlerini deneyebilirsiniz. Kenya veya Colombia kahveleri başlangıç için yeterli olacaktır. Sonrasin da nitelikli kahve üreticilerinin ürünlerini zaman içinde kullanarak damağınızi simartabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • peki bu kahvelerdeki meyve ya da şarap aromaları v.s. nasıl oluşuyor yani bu kahve çekirdekleri bu aromalarla filan mı yıkanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 5 Mayıs 2021; 14:46:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustakil_Yazar

Her şeyden önce aramıza hoşgeldin sevgili @sadays (ben de 45 ten sonra merak salmıştım, şu an 54 teyim) Tertip sayılırız :)))

1. Davidoff Espresso57
    2. Etiyopya Sidamo GR2 veya GR4
    3. Colombiya Supremo

Bu 3 kahveden çok memnun kalacağını düşünüyorum. Yüzlerce kahve denedim ve hale deniyorum. Ama bu 3 kahvenin tadı benim çok hoşuma gidiyor. Ben hem sütlü, kremalı ve hem de sade içmeyi seviyorum. (özetle kahvenin her çeşidini içiyorum.)

Davidof57 Espiresso'yu Tchibo da bulabilirsin. Bazen bitiyor o zaman internetten nerde bulursan al.

Etiyopya sidamo , Tahtakale-Eminönünde İhsan efendiden alabilirsin ORTA KAVRUM olarak iste 250 gr. dan fazla alma

Colombiya supremo medelin kahvesini de www.kahve.com'dan alabilirsin. Orta kavrum olarak istemeyi unutma.

Bu arada kahve makinen çok güzel güle güle kullan. Bu kahveleri kullandıktan sonra yorumunu yazarsan ona göre sana 2 yeni tavsiyem olacak.

Orta Kavrum Kenya ve Jamaica Blue Montain

teşekkür ediyorum satıcı arkadaşım outlet satıyor 8000 tlye aldım hepsiburada 14.000 tl filan deniyor

iyi ki almışım kız üniversiteye çalışırken bayağı tüketiyor ben de yanında alıştım çok geç kalmışım türk kahvesinde takılıp kalmışım yanii

• Kahve aroma kapmaya elverişli bir yapıda olduğu için etrafındaki narenciye, kiraz böğürtlen gibi ağaçların rayihasından yani aromatik kokusundan etkilenir.
    Fındık ve çikolata tadları ise kahveci⁩de (evde) servis esnasında katılır.

(Ürün haline gelirken kavurma esnasında aromayla ilgili yapılan bir şey var mı bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 5 Mayıs 2021; 20:46:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • davidoff espresso 57 çok sert dedi kız iftardan sonra ben de bakacağım inşallah o kadar sert kahve ile başlamasaydık eyiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Mayıs 2021; 13:12:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • espresso 57 çok sert dedi kız iftardan sonra ben de bakacağım inşallah o kadar sert kahve ile başlamasaydık eyiydi

yetiştiği yere kalitesine cinsine göre notalar oluyor. aslında öyle aroma yok. iyi bir damak tadın varsa düzgün demlenmişse bu notaları damak algiliyor.

• en son A Roasting Lab Guatemala Huehuetenango

bu kahveyi aldım hafif icimi kolay meyvemsi kahveler seviyorsanız tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

davidoff espresso 57 çok sert dedi kız iftardan sonra ben de bakacağım inşallah o kadar sert kahve ile başlamasaydık eyiydi

:)

Ben de müdahil olayım sohbetinize.

Bu davidoff u merak ettim bende. Ne kadar sert olabilir ki acaba.... arabica larda öyle çok sert denecek bir kahve yok benim bildiğim.

Robusta ile harman olursa daha belirgin sert olabiliyor.

Ben bir tane tchibo almıştım, %20 robusta, %80 arabica, o belirgin sertti ve acı ile karışık yogun gövde tadı vardı.

ilk fırsatt alacağım bende davidoff, gerçi davidoff u da tchibo yapıyor.

• @sadays Etiyopya Sidamo gr4 orta kavrum. Bunu kullan. Hem hoş bir aroması var. Hem altın rengi kreması var. Hem de tadı güzel.

Honduras, Nikaragua ve Vietnam kahvelerini denemedim. Onun dışında pek çok kahveyi içip denedim.

Ama 57'yi bir kez dene bir daha başkasına kahve demezsin  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' 

• @Levcho Estağfirullah sadece bizim sohbetimiz değil.

Hepimizin ortak zevklerinden biri kahve hakkında konuşuyoruz.

Ramazan sebebiyle-oruçlu-olan kişilere sert gelmiş olabilir.

Ama bir de lezzetlerin kişiselliği var. Benim çok hoşuma giden bir tad sizde aynı etkiyi oluşturmayabilir.

Robustanın katıldığı arabica harmanlarının sertleştiği bilgisi bende yoktu. Ben de bunu öğrenmiş oldum. :)))

• quote:

@sadays Etiyopya Sidamo gr4 orta kavrum. Bunu kullan. Hem hoş bir aroması var. Hem altın rengi kreması var. Hem de tadı güzel.

Honduras, Nikaragua ve Vietnam kahvelerini denemedim. Onun dışında pek çok kahveyi içip denedim.

Ama 57'yi bir kez dene bir daha başkasına kahve demezsin  

Az önce denedim çok hoş kahve imiş tavsiyen için sağol kardeşim

bu bitince de etiyopyayı deneyeyim

• quote:

@sadays Etiyopya Sidamo gr4 orta kavrum. Bunu kullan. Hem hoş bir aroması var. Hem altın rengi kreması var. Hem de tadı güzel.

Ama 57'yi bir kez dene bir daha başkasına kahve demezsin  

sağolun bilgi paylaştıkça güzelleşiyor bu forumu ve forumdasları bu yüzden seviyorum kimsenin tek kuruş menfaati yok kendi bilgisini başkasına aktarırken

Afiyet olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levcho

:)

Ben de müdahil olayım sohbetinize.

Bu davidoff u merak ettim bende. Ne kadar sert olabilir ki acaba.... arabica larda öyle çok sert denecek bir kahve yok benim bildiğim.

Robusta ile harman olursa daha belirgin sert olabiliyor.

Ben bir tane tchibo almıştım, %20 robusta, %80 arabica, o belirgin sertti ve acı ile karışık yogun gövde tadı vardı.

ilk fırsatt alacağım bende davidoff, gerçi davidoff u da tchibo yapıyor.

Alıntıları Göster
    teşekkür ediyorum katkınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

yetiştiği yere kalitesine cinsine göre notalar oluyor. aslında öyle aroma yok. iyi bir damak tadın varsa düzgün demlenmişse bu notaları damak algiliyor.

o zaman çok pişmem lazım daha

• Selamlar, filtre kahve makinası için yoğun, yağlı ve uygun fiyatlı kahve çekirdeği önerebilir misiniz? KG fiyatı 100 TL civarında ürünler arıyorum.

• 
Sayfa: önceki 812813814815816
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.