eyvallah ona da bakarım |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (817. sayfa)

-
-
@sadays
O acemilikleri hepimiz geçtik. ;)
1)a.
# Filtre kahve demleme yöntemi
# Espresso ise basınçlı su ile kahve yapımıdır.
1)b. Sizin cihazınızın Espresso mak.oldugunu tahmin ediyorum. (Piyasada Filtre kahve makineleri de mevcut)
1)c. Siz sipariş esnasında çekirdek seçmelisiniz. Çünkü makine tam otomatik demiştiniz.
2) Filtre ve Espresso da genelde Arabica çekirdekler kullanılır.
3) 1'den 10'a kadar öğütme derecesi verecek olursak;
1= Çekirdek,
4-5 = Filtre öğütüm,
7-8 = Espresso öğütüm,
10 = Pudra / Türk kahvesi öğütüm.
Şeklinde sıralama yapabiliriz.
(Türk kahvesinde genelde Robusta çekirdek kullanılır)
4) Filtre için makine dışında driper ve frenç pres, gibi yöntemler de var.
Espresso için de; sifon, moka pot, aero gibi yöntemler bulunmaktadır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyvallah öğüttürmüyorum artık makine çekirdek alıyor ben acaba filtre kahve denen çekirdek alsam çok mu hafif kaçar tadı onun derdindeyim
bir de dün Nescafe superiore gördüm fiyatı da fahiş değil deneyen oldu mu acaba?
"NESCAFÉ Superiore Çekirdek Kahve 6x1kg | Nestlé Professional"nestlé professional
NESCAFÉ Superiore Çekirdek Kahve 6x1kg - Nestlé Professionalhttps://www.nestleprofessional.com.tr/nescafe-milano-kahveler-ve-makineler/nescafe-superiore-cekirdek-kahve-6x1kg?ds_rl=1279115
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
@sadays Aslında bir deneyin. Bize de fikrinizi söyleyin. Burda hemen hepimiz böyle yapıyoruz. Siz de foruma bir katkı daha sunmuş olursunuz.
-
Kahvem var ama bitince bakacağım fiyat 1kg 120-150 bandında yani hicbir kahve sitesinde çok kötü çekirdekler hariç bu fiyata kahve yok gn md yardımcısı youtubeda türk damak tadına en uygun olan bu diyor seride birkaç çeşit daha var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 27 Mayıs 2021; 13:2:41 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bence bunu alacagaınıza
https://www.sanalbaharat.com/urun/sumatra-mandheling-kahve-cekirdegi-kavrulmus
bunu alın bir paket standart, bir paket acık kavrum 250 gr hangisi güzel gelirse oradan devam edin.
-
açıkçası sanalbaharata çok güvenemedim iyi diyen var bir kahve bir kahveyi tutmuyor diyen var o yüzden siteye üye bile olmadım ama neden olmasın zaten bu kadar kahveyi denemeye ömür yetmez
nescafeyi de deneyeceğim bunu da ama önce davidoff bitsin istegelsinden tak diye almak büyük kolaylık bir paket bitmişti bir paket daha söylemiş bulundum şimdi makinede çekirdek bitmedi bitince etiyopya gr4 ve kolombiya var 250 gr onları deneyeceğim sıra gelmez hemen evi de kahveye boğmak istwmiyorum hanım titizdir
-
Sanalbaharat'tan pek çok çeşit kahve aldım. Hala alış veriş yaparım, güvenebilirsiniz.
-
ben de surekli alıyorum sanalbaharat dan hatta instagramdan da takip edin surekli kendilerini guncelliyorlar. kavrumları kahveleri de gayet güzel. 250 gr a 60 lira üstü paralar verince damak şenlendiren kahveler çıkıyor ama ona da her seferinde güç yetmez. o yüzden sanalbaharat her türlü alınır, hatta bir kaç defa basmati de aldım, 2 kilo fiyatına 5 kiloluk paket satıyorlar gayet de lezzetli.
-
ben sanalbaharattan ilk siparişimden memnun olmuştum. Sonrasında 3-4 kez daha sipariş verdim, hiçbirinden memnun kalmadım. İlk siparişte beğendiğim bir kahveyi sürekli sipariş ettim, sonraki gelenler berbattı, standartı kesinlikle yok, son siparişimdeki kahvelerin tümünden memnuniyetsiz olduğumdan bir daha sipariş vermemeye karar verdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdess -- 27 Mayıs 2021; 21:26:19 > -
Arkadaşlar lütfen yerli firmaları destekleyelim, yaşatalım. Bakın son 2-3 senedir devalüasyon ve alım gücünün düşmesiyle kahvelere çok zam geldi. Şu an Starbucks kilogramı 280 tlye kahve satıyor, Tchibo kilogramı 150-200 tlye satıyor, Caribou da 200-300 tlye satıyor. Son dönemde kahve aşırı pahalandı, Mehmet efendi alıyorum uzun zamandır filtre kahve olarak kilogramı yaklaşık 90-100 tlye geliyor ve kahveler lezzet olarak süper.
Mehmet Efendi firmasının sahipleri her kimse şapka çıkarıyorum, helal olsun böyle insanlara, tüm firmalardan cok daha uygun fiyata Halka kahve satışı yapıyorlar. Prensipli düzgün insanlarmış her kimseler. Fırsatçılık yapıp 3 kat zam yapmıyorlar. Yerli firmalar olmasa, sadece piyasayı yabancı firmalar kontrol etse rekabet ortamına rağmen bize 300 tlye kahve satıyorlar.
Mesela 100 gram Türk Kahvesi kategorisinde Mehmet Efendi 1 numaralı tercih, dolayısıyla piyasa yapıcı konumunda. Ona rağmen 6-7 tl'ye satıyor, bu yüzden Tchibo ve diğer tüm rakip firmalar o fiyatın üstüne satamıyor.
-
Bu arada kahvenin yanına hangi çikolatayı tercih ediyorsunuz?
Ben Eti Bitter Fındıklı ile içiyordum ama Eti bu ürünü kaldırdı artık üretmiyor. Tavsiye edeceginiz bitter fındıklı çikolata varmı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: forester34Bu arada kahvenin yanına hangi çikolatayı tercih ediyorsunuz?
Ben Eti Bitter Fındıklı ile içiyordum ama Eti bu ürünü kaldırdı artık üretmiyor. Tavsiye edeceginiz bitter fındıklı çikolata varmı?
Kavenin yanından bir şey yemeyi doğru bulmuyorum, kahvenin tadını bastırıyor. Ama çikolata yenecekse son dönemde Godiva Bitter favorim. Fiyatı da yüksek değil, gerçekten kaliteli çikolata tadı var. Yerli çikolataların hiç birinde o tat yok. ("Yerli" kelimesine takılan olabilir; Godiva da Ülker tarafından Türkiye'de üretiliyor ama standart Ülker çikolatadan çok üst düzeyde bir ürün.)
Ben kahveyi her zaman espresso shot + ısıtılmış süt şeklinde tüketiyorum. Benim diyen nice kahveciden çekirdek aldım; çok büyük paralar harcadım ama gerçekten standardı tutturabilen bir üretici bulamadım maalesef. Söz gelimi bir siparişte gelen ürün 100 üzerinden 95 puanlıksa, bir sonraki sipariş 65-70 puanlık gelebiliyor. Biri sert, yoğun aromalı ise bir sonraki siparişte hafif, tatsız denebilecek bir kahve gelebiliyor. Fiyatlar da iyice artınca Lavazza vb markaların çekirdek kahveleri de son derece pahalı oldu (benim gibi günde 7-8 shot içen birisi için). Ben de çözümü Jacobs Mastro Lorenzo çekirdek kahvede buldum. Benim gibi sütlü espresso içenlere denemelerini tavsiye ederim. (Normalde 100 lira civarında ama internette zaman zaman 70 liraya bile satıldığı oluyor. Almadan önce SKT'ni öğrenin.)
-
yorumlar tırt kim aldıysa son kullanım tarihi gelmiş
-
farklı farklı kahveler alsam da nedense tadları hep aynı geliyor bana:) kahve dünyasında bu durumu yaşamıyorum o yüzden bende alışveriş yapmayı kestim.
-
Godiva Bitteri markette gördüm ama hiç almadım çünkü Ülker burada ürettiği için Ülker Bitter ile aynı ürün olduğunu düşündüm sadece paket farklı diye düşündüm. Deneyeceğim teşekkürler
Godiva demişken Ülkerin Bi Rüya ve Laviva çikolatalarını Godive şefi özel olarak hazırlamış. Laviva hala üretiliyor kahveyle güzel gidiyor, Bi Rüya çikolatası ise efsane lezzetliydi icinde kakao parcaları vardı ama üretimden kalktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 4 Haziran 2021; 17:29:41 >
Mehmet efendinin markette Caffe Espresso 250 gr ürünü var, tadım olarak güzel, sert aromalı ve doygun koyu 7 farklı çekirdek orjinden harman edilmiş. Yazın bundan soğuk kahve bile yapıyorum çok lezzetli. İster filtre ister espresso olarak yapabilirsin. Fiyat 25-26 tl paketi, kilogramı 100 tlye geliyorum fiyat/performans ürünü.
Çekirdekte standartı tutturan hep aynı tadı veren bence en iyi firma Mehmet Efendi. Starbucks da bu konuda çok başarılı ama fiyatları çok pahalandı artık
-
kahveleri çok kavurursan hepsinde aynı standardı yakalarsın özellikle zincir kahveciler bunu yapıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X