Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (677. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 675676677678679
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, kahve fiyatları aşırı şişirilmiş..

Sanalbaharattan 1 Kg alıp 4 Kişi bölüşebilir..Bu konuda katılım yapmak isteyen arkadaşlarla paylaşabiliriz..Benim Denemek istediğim örnek kahve ve fiyatı..

Başka yerlerde 250 gramı bile bu fiyata ancak..

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Fikri düşüncesi olan arkadaşlarla belli kahvelerde ortaklık kurulabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Ağustos 2018; 21:13:55 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız hocam.Krizi fırsata çevirenleri bu sektörde görmüş olduk.Öyle 1 lira 2 lira zam yapana lafım yok.Normaldir.36 liraya sattığı kahveyi 50 lira yapan da var.Sitesini satışa kapatıp 2 yıl önce aldığı mala kur farkı uygulayan var.Bunlara fırsat vermemeliyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Arz Talep denilen şey var..Talep olmazsa bunlar Arz da edemez mecbur fiyat kırar..Biraz tavır alıp almamak lazım bir ay kadar bakın nasıl düşüyor fiyatlar..

Biz tüketici 1 ay kahve içmesek te olur ama Satıcı 1 hafta Sıfır satış yaparsa zarara uğrar, mecbur indirim yapmak zorunda kalır
  • Arkadaşlar birkaç sorum olacak :
    French Press, 5 dakika demleme süresi,
    Su sıcaklığı 90-92 derece, termometre ile ölçüyorum
    Öğütüm ebatı =Filtre ile French press arası, French Press büyük öğütümde ekşi tad alıyorum denedim..

Problem şu, Colombia Kahvesi içiyorum normalde acı-ekşi değildir..

Ama son zamanlarda ekşi bir tad alıyorum..

1-Acaba çekirdekler mi bayatladı (1 hafta oldu alalı, ilk aldığımda iyiydi)

2-Blooming yapmıyorum -ki hiç yapmam-

3-Çeşme suyu kullanıyorum

Değirmende önceden kalan kahve parçacıkları vs etkisi olabilir mi? Her seferinde değirmeni sök tak temizle işime gelmiyor

Problem aynı çekirdekte farklı sonuçlar almam..

a) Bardağı büyüttüm, suyu fazla ekliyorum az biraz..Bu sanırım ekşilik değil Koyuluk-açıklık yapar?

b) Çekirdek miktarı aynı, 250 ml su kullanırken şimdi 300-350 ml su ile değşir mi tad?

Ekşilik için tavsiye neler olabilir?

• Üstteki mesajıma bir hatırlatma yapmak isterim..Kahvede Asidite denilen, kahvede olan meyvemsi-limon, mandalina-tadları olabiliyor normal..Ama bir de bayat kahvedeki ekşilik denilen şeyi asidite ile karıştırmamak gerekiyor..

Kahve kavrumu sırasında bu asidite ya çok ya az olabiliyormuş..Tabi İnsan ekşi tad istemiyor kahvesinde her ne kadar asidite denilse de..
  • Şöyle bir ürün var Pour Over Tekniğini Makine haline getirmiş iddiası var?

KitchenAid Pour Over Brewing Kahve Makinesi - 5KCM0802

KitchenAid’in pour over (taşma) demleme yöntemini en yeni otomatik teknolojiler ile bir araya getirdiği bu üründe 24 saatlik programlama işlevi bulunur; bu işlev ile güne iyi bir başlangıç yapabilir, öğlenleri sizi harekete geçirecek bir fincan kahve içebilir veya yemek sonrası sindirime yardımcı olması için makinenizin size kahve demlemesini sağlayabilirsiniz. Kahve makinemisi, profesyonel baristalara danışılarak hazırlanmıştır ve el yapımı kahve sürecini etkili bir şekilde taklit eder. Hazneli sistem öncelikle öğütülmüş kahveyi ıslatır ve daha sonrasında sürekli olarak sıcak su geçirir. Bu da öğütülmüş kahvenin suyu absorbe etmesini sağlayarak daha yoğun bir aroma elde edilmesine yardımcı olur. Benzersiz demleme teknolojisi, öğütülmüş kahveyi eşit derecede doygunlaştırmadan ve demlemeden önce suyu 93°C sıcaklığa getirir… kahveniz her an fincana dökülmeye hazır olacaktır. Isıtma levhası, demlikte aşırı ısınma olmadan 30 dakikaya kadar sıcak tutar. İlerleme Çubuğu görsel ekranı ısıtmadan, dökme ve demlemeye kadar demleme sürecinin her adımını gösterir.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Daha kaliteli bir su kullanmanı tavsiye ederim, birkaç farklı su ile deneme yaptım ve su büyük bir etmen bu konuda, ne kadar kaliteli su o kadar güzel bir kahve

öğütüm boyutu , çeşme suyu etki ediyodur.
    su miktarını arttırırsanız su tadı baskın olur .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini denedim, Su filtre olmalı diyor kaynaklar..Pet şişe olmazmış..Başka seçenek yok..Çeşme ile Pet su farkını göremedim..Tabi bizim Pet şişelerdeki suların Phb değerlerinden emin değilim..Limon sıkılınca suya Phb artıyormuş? veya ilaç varsa da artar..

Yani doğal değil gibi içtiğimiz su, kahveye de etkisi vardır..

Öğütüm boyutunu büyüttükçe ekşilik artıyor..

7 gram kahve az geliyor sanırım biraz arttırdım 12 gram yaptım..Ama fazla oldu bu sefer de, koyu yoğun tad aldım....Deneme yanılma usulu bakıyorum..

Tavsiye üzre tartı sipariş ettim, herşeyi tartmaktan başka çare yok..Kafada soru kalmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Ağustos 2018; 22:10:46 >
    Her hazir su olmuyor malesef ph 7-7.5 arasi olanlara bakin.

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Her hazir su olmuyor malesef ph 7-7.5 arasi olanlara bakin.
    Hocam benim sular en son Gürpınar 7.39 idi, şimdi Sırma 7.4 , Kardelen 8.4

Gürpınarı beğeniyordum ama bizim semte gelmiyor artık
    Sadece filtrelenmiş suda tavsiye edilmiyor, su içerisindeki bazı şeyler tadı olumlu yönde etkiliyor ama filtreleme sistemi hepsini alıp götürdüğü için kötü bir kahve çıkıyor ortaya.

Kahve miktarı ise kullanılan su miktarı demleme yöntemi hatta kahveye göre değişiyor, genelde 1/14-16 ile demliyordum ben french press ile.

Tartı bencede kesinlikle gerekli ve termometre, değişkenleri ölçüp size göre en iyi lezzeti bu şekilde bulabilirsiniz.

• Hocam her nekadar standart ölçü yoksa da bu 1/14, 1/16.. 1/12 tabirleri kafamı karıştırıyor..

Ben Hep Bir bardak için 7 gram hesabı yapıyorum...Bu hesaba göre 225-250 ml bir bardak için 16 - 20 gr gibi miktar çıkıyor ki bana göre Koyu/yogun kahve oluyor

yani 1/14 demek 1 gram kahve 14 gr su oluyor sanırım?

Tartım gelsin Kahve +Su yu da ölçüp bir yere not almam lazım..Zira farklı bardak/su/kahve ölçüleri farklı sonuçlar veriyor..

Kimya dersi gibi oldu ama işin zevki de bu, deney..

Bu işin Profesyonelleri Tartı üzerinde yapıyor sanırım demleme işini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 16 Ağustos 2018; 2:32:54 >
    Evet 1 gr kahve için kullanılan su belirtiliyor orda, sert geliyorsa biraz daha az kahve kullanabilirsiniz tartı olduğunda bunları net bir şekilde ölçüp istenilen ölçüyü yakalamak çok daha kolay

7 gram kahve 250 ml su , biraz sulu olur bence bi kaç gram daha kahve ekleyin derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Un Kurabiyesi kullanıcısına yanıt
    Gramı arttırdım bakalım öyle denemeler yapayım..Teşekkür
  • Kahveye giden beğendiğim su Abant suyu.TDS metre ile ölçüm yaptığımda 30 civarı çıkıyor.Bu iyi bir oran.Ph olarak hatırlamıyorum.Fakat standartlarda.Su filtre edilmemeli bence.Kahveyi tamamlayan mineraller ölüyor sanki öyle.Bazı filtreleme cihazları iyi bu konuda.Saf suya birkac mineral kattıp kahve için ideal suyu oluşturma vardı.Yarışmalarda baristalar kullanıyor bunu.Ama nedir ne değildir tarifi unuttum simdi.

Velhasıl kahve iyiyse dağdan gelen suyla da yapsan yukarıda dediğim özel su ile de yapsan illaki iyi bir şey içersin.Kötüyse kahven istersen amuda kalk öyle demle yine olmuyor yine olmuyor.

15 gram atın minimum

• quote:

Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

15 gram atın minimum
    12 gram ile denedim 14gr-16gr gibi ölçülere çıkabilirim..

Tabi kahvenin yapısına göre de Yoğun-Normal gibi değişiyor..
  • Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Ağustos 2018; 0:29:47 >
  • 
Sayfa: önceki 675676677678679
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.