Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (675. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 673674675676677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Hemşeriyiz, Şirinyerliyim ben..Dün nette gezerken Overdosenin Şirinyer Parkı civarında kavurma yeri olduğunu öğrendim..Telefon ile yerinde ziyaret edip taze çekirdek alabilirsiniz..

Overdose, kavrulmuş taze çekirdek yapan yerler arasında listemde..İzmirde ve benim semte yakın olmasını yeni farkettim, bizzat uğramadım..

Linkte harita var...Kargo da yaptırabilirsiniz..
    https://overdosecoffee.com/iletisim/

250 gramı 25 tl birkaç kahve mevcut linkte indirimde..Kahve fiyatları 30-40 değişiyor normalde..
    Overdose Specialty Coffee Roastery
    Ürünler Arşiv - Overdose Specialty Coffee Roastery
    https://overdosecoffee.com/magaza/?orderby=price

ATÖLYE
    Toplu kahve alımları, siparişleriniz ve şirinyer atölyemiz ile ilgili ulaşabilirsiniz

0545 629 20 48 – Ersin (@kahvesakal)

331 sok. No:11/A Yiğitler mah. Buca / İzmir
    info@overdosecoffee.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 9 Ağustos 2018; 16:17:18 >

• Dolar uçtu kahve yalan olmak üzere.Bu sektörü çok feci vurdu.Bulduğunuzu için.Ne olacağı belli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Espresso ya geçiş yapmak istiyorum. Öğrenciyim. En uygun fiyata nasıl baslayabilirim espressoya? Moka pot tat olarak yakın ise Moka potla da baslayabilirim

• Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Ağustos 2018; 23:44:54 >
  • Filtre kahve için önerebileceğiniz en uygun makine hangisi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Filtre kahve için önerebileceğiniz en uygun makine hangisi?
    Toplu icmeyecekseniz French press alın. Ofis Vs. Tarzı yerlerde 6 kişi içeceğiz diyorsanız Delonghi nin makineleri revaçta son zamanlarda tabi bütçeniz ne kadar İtalyan markalarının da oluyor

• Hitlerin Bıyığı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sadece kendim içeceğim ama bu makineler gözüme çarptı, o yüzden almak istiyorum. DeLonghi'nin uygun fiyatlı makinesi var. Bütçem 200 lira ama french presslere de bir bakayım.

• Bu sitelerdeki kahve çekirdeklerinin hepsini Türk kahvesi için uygun boyutta öğüttürebiliyoruz, değil mi?

Mesela overdosecoffee’de Türk kahvesi diyince sadece iki kahve çekirdeği çıkıyor, ama normalde 20ye yakın kahve çekirdeği var hepsinden istediğimizi seçip öğütme tipi Türk kahvesi olsun diyebiliriz, değil mi?
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Tek icecekseniz French press bakın.ben de aynı yanılgıya düşerek makine aldım lakin 2 kere kullandım sonra French presse geçtim. Makine hem çok güzel demlemiyor hem temizliği Vs. Sıkıntı gsrek yok

Anlıyorum, zaten öğrenci evi için makine fazla gelebilir. Peki önerebileceğiniz bir french press var mıdır?

• Merhaba, Türk kahvesini öğütmede problem yok ama biraz arştırdım, Türk kahvesine en uygun Yemen Mocha deniliyor, sonra ell salvador santa leticia tavsiyesi okudum..

Türk kahvesinde şöyle bir durum var Şerif Başaran şöyle birdurum var: Şimdiye kadar Türk kahvesi diye içilen kahve aslında Brazilya Milas denilen kahve olup (%95 Türkiye tarafından alınıyormuş doğru ise) kalitesiz bir kahve..üstüne çifte kavrulmuş, çok kavrulmuş-belki yanma derecesinde kahve olduğundan, taze Bölgesel kahvelerden Türk Kahvesi yapılınca, acı ve sert olmadığı gerekçesi ile beğenilmiyormuş..

Yani aslında Türk kahvesi diye içtiğimiz kahve aslında kalitesi düşük, uygun kavrulmamış, acı tad bırakan bir kahve..Böyle alışltık..

Sturbuckta yanmış çekirdeklerden yapılan kahveyi de çok insanın beğenmesi gibi....

**https://overdosecoffee.com/urun/nitelikli-turk-kahvesi-yemen-mocha-mattari-organik-250gr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Ağustos 2018; 16:30:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Anlıyorum, zaten öğrenci evi için makine fazla gelebilir. Peki önerebileceğiniz bir french press var mıdır?
    Ucuz french press almayın, camlar sıcaktan çatlar, kırılır..En uygun sıcağa dayanıklı IKEA prench press var, sonra Bodum var ama Bodum pahalı, Tchiboda da var ama onlar da pahalıdır..IKEA en uygunu..Daha ucuza bakmayın..Alırsınız sonra bir daha alırsınız, kalitesizler öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Merhaba, Türk kahvesini öğütmede problem yok ama biraz arştırdım, Türk kahvesine en uygun Yemen Mocha deniliyor, sonra ell salvador santa leticia tavsiyesi okudum..

Türk kahvesinde şöyle bir durum var Şerif Başaran şöyle birdurum var: Şimdiye kadar Türk kahvesi diye içilen kahve aslında Brazilya Milas denilen kahve olup (%95 Türkiye tarafından alınıyormuş doğru ise) kalitesiz bir kahve..üstüne çifte kavrulmuş, çok kavrulmuş-belki yanma derecesinde kahve olduğundan, taze Bölgesel kahvelerden Türk Kahvesi yapılınca, acı ve sert olmadığı gerekçesi ile beğenilmiyormuş..

Yani aslında Türk kahvesi diye içtiğimiz kahve aslında kalitesi düşük, uygun kavrulmamış, acı tad bırakan bir kahve..Böyle alışltık..

Sturbuckta yanmış çekirdeklerden yapılan kahveyi de çok insanın beğenmesi gibi....

**https://overdosecoffee.com/urun/nitelikli-turk-kahvesi-yemen-mocha-mattari-organik-250gr/
    Bilgiler için teşekkürler. Brezilya’dan Rio Milas çekirdeklerinin kullanıldığını biliyordum genellikle.

O zaman Etiyopya, Guatemala vs. çekirdeği Türk kahvesi şeklinde öğütülmüş olarak sipariş ettiğimizde Türk kahvesi yapmak için kullandığımız cezvelerde bunları pişirebiliriz yani. İşin tat vs. kısmında değilim, olay mantığını anlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 12 Ağustos 2018; 16:37:7 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Az evvel bakınca french presslerde kahvenin soğumasından şikayet edildiğini gördüm. Bahsettiğiniz markalarda bu şikayetler görülür mü yoksa en iyisi bunlar mı?
    Mesela bu modeller nasıldır?
    kahhve.com
    Bodum - Bistro 3 Cup French Press | KahhveCom
    https://kahhve.com/bodum-bistro-black-3-cup-french-press-kahve-demleme-ekipmanlari

kahhve.com
    Bodum - Brazil Black 8 Cup French Press | KahhveCom
    https://kahhve.com/bodum-brazil-black-8-cup-french-press-kahve-demleme-ekipmanlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohol Oula -- 12 Ağustos 2018; 16:41:11 >

su kaynadıktan sonra ,kaynar suyla french pressi çalkalarsan hiç sıkıntı olmaz soğuma konusunda. Aynı şekilde bardakları da

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben 65 Tl gibi para verip bir French Press aldım..1 Ay geçmeden çatladı..Kavga döğüş paramı geri aldım Bodum marka aldım..Meğer cam kısmın sıcağa dayanılı olması gerekiyor muş..

IKEA
    Bodum
    Bialetti

French press soğumaması için su ısınma aşamasında Su 90 dereceye gelmeden Bardak ve French prese sıcak su koyup üstünü kapatın cam kapakla...Kahve 90-95 derecede iken French pressreki suyu boşaltıp kahve ekleyipğ işleme devam edin..Bardaktaki suya da sıcak su ekleyin..

5 dakika sonra hem French press hem Bardak sıcak oluyor ;)
  • Benim önceden aldığım, tadını beğenmediği Limon tadında bir çekirdek kahvem vardı..Kobay olarak kullanıyorum..

Yeni aldığım Değirmenle Türk kahvesi ayarında öğüttüm, Kahve makinasında Türk kahvesi yaptım..Sadece deneme amaçlı..Oldu..Bildiğimiz Köpüklü Kahve:)

Ama tadına yorum yapamam, zira ölçüsü kaynatma usulu vs vs dikkat etmedim sadece olacakmı diye baktım..

Fincanı dökerken dibinde Telve bile çıktı :)

Yani olur Türk kahvesi öğütüm ama...

Öğütülmüş kahvenin ömrü 2 saat deniliyor , bu kahve size gelene kadar bayatlıyacak

Örnek kendimden vereyim..İstanbul Kadıköyden çekirdek kahve alırken, değirmenin gelmediğinden 100 gr öğüttürdüm..1 hafta geçmedi, dün içeyim dedim resmen ekşi...Yani Kahve çekirdeğini öğütüp yapmasam anlamayacağım ama kahveyi öğüttüğünüz anda hızla bayatlıyor..bayat kahveden kahve olur mu olur ama işte aldığınız o tad aslında kahve tadı değil ayrı konu..

O sebeple hazır çekilmiş Türk kahvesinin tadı aroması konusunda fazla ümitlenmeyin

**Evde Türk kahvesi çeken makine de Sözen marka olabilir emin değilim, araştırmak lazım..En ince ile en Kalın ayarları tutturmak zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Ağustos 2018; 16:52:3 >

• Tamamdır, çok teşekkürler. Öğrenene kadar biraz zorluk olacak ama bakalım memnun kalabilecek miyim.

Starbuckstan Bodum French Press alabilirsiniz. Oldukça kaliteli bir Danimarka markasıdır. Bu işin mercedes i diyebiliriz. 2cup veya 4 cup olandan almanızı tavsiye ederim. Ben 2 cup kullanıyorum, tam 1 kupa oluyor. Ben aldığımda 44 tl idi. internete bakmayın Starbuckstan daha uygun satan yok.

Tamamdır bakacağım. Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 673674675676677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.