Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (676. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 674675676677678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul’a gelince Euro daha da uçmazsa Comandante değirmen satan bir yer vardı, yeni stok gelmiş, oraya bakacağım. Espresso ve Türk kahvesi için tavsiye edilmiyordu burada gerçi, Eureka Mignon önerisi vardı önceki sayfalarda o da herhalde şu anki kurlarla 3 bin tl olmuştur fiyatı.

Bayatlama olayını biliyorum da, öyle anlatmışsın ki sanki Türk kahvesi öğütümleri filtre kahve ve espresso öğütümlere göre çok çabuk bayatlıyormuş diye anladım. Sonuçta çekirdek öğütülünce tazelik olarak öğütüm boyutuna göre pek fark olmaz diye düşünüyorum yanılıyor muyum?

Benim amaç evde çay dışında sıcak bir şeyler içmek. Öyle bakınca demleme ekipmanları, kahve çekirdekleri, uygun sıcaklık vs. çok ince ve masraflı iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 12 Ağustos 2018; 17:20:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk kahvesi olduğundan konu Türk kahvesinden bahsettim..Tüm kahveler bayatlar..

Çekirdek olarak kavrulmaktan itibaren bayatlar ama öğütünce 2 saate kadar düşüyor bu hız..

Çekirdekten içeceğiniz aman öğütmek en güzeli..Burada da Taze kavrulmuş çekirdek satan yerleri keşfetmeniz gerek..5-6 gün çekirdeğin dinlenme süresi koysanız 1 haftalık çekirdek ideal bulursanız tabi..

1 ayda da bitirmek lazım..

**Masraflı bu iş maalesef

işin içine girince piyasa kahveleri içmek istemiyor insan..Alet edavet alayım derken de masraf oluyor ama, sağlıksız şeyler içmektense taze güzel şeyler içmenin de bir bedeli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Ağustos 2018; 17:47:5 >
  • Masraflı ve emek istiyor maalesef, mükemmele yakın tat için gerçekten uğraşmak lazım. Öğütücü alacağım zaten de kaliteli bir şey olsun diye acele etmiyorum. Tincoffee’ye yeni posta değirmenler gelmiş Eylül Ekim gibi para denk getirebilirsem aklıma yatarsa o zaman bir Comandante kovalayacağım bakalım. Şu anki ekonomik şartlarda bu bile çok lüks bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 12 Ağustos 2018; 17:50:39 >
  • Arkadaşlar online kahve siparişi için hangi siteleri tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Arkadaşlar online kahve siparişi için hangi siteleri tavsiye edersiniz?
    Birkaç sayfada bir aynı şey soruluyor ve cevaplanıyor. Zahmet edin ve geçmiş sayfalara bakın hocam.
  • quote:

Arkadaşlar online kahve siparişi için hangi siteleri tavsiye edersiniz?
    Merhaba, ben bizzat birçok link paylaştım geriye dönük birkaç sayfa okursanız bulursunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Merhaba, ben bizzat birçok link paylaştım geriye dönük birkaç sayfa okursanız bulursunuz..

Alıntıları Göster
    Hocam verdiğiniz 2-3 linke denk geldim ama pek bir anlamadım.

Orta ve üst kalite kahve sipariş edeceğim site arıyorum.

Taze kavrulmuş olması lazım.
  • qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Edit..(silindi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Ağustos 2018; 23:42:39 >
  • qwsehmus kullanıcısına yanıt
    www.sanalbaharat.com a bakin hocam. Bir suru site yaziliyor hazirci olmayin. Bakmaya useniyorsaniz google a yazin arattirin bakin. Ben konuya ilk geldigimde butun sayfalari okumustum. Azicik zahmet edinde sayfalari okuyun.

• Dolarin artışıyla sanırım kahve fiyatları da artti. Sanalbaharattan geçen haftalarda aldığım santos fine cup 26 liradan 38,88 liraya yükseldi. Şimdiden stok mu yapalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkbora -- 14 Ağustos 2018; 9:22:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Dolarin artışıyla sanırım kahve fiyatları da artti. Sanalbaharattan geçen haftalarda aldığım santos fine cup 26 liradan 38,88 liraya yükseldi. Şimdiden stok mu yapalım?
    Hocam içimi yumuşak kahve olarak hangisini tavsiye edersiniz?
  • Hocam ben de filtre kahveye yeni başladım.Bu sebeptendir ki pek yardımcı olamayacağım,kusura bakmayın. Şu ana kadar guatemala ve kenya denedim ve ikisi de hoşuma gitti.Sanirim guatemala daha yoğun tadi vardi, içtikten sonra bile damağınızda tadi kalıyordu.

• quote:

Hocam içimi yumuşak kahve olarak hangisini tavsiye edersiniz?

Alıntıları Göster
    colombia bella vista..

nikaragua

hondras

kenya AA niyeri

İstanbul Kadıköyde Balıkçılar çarsısında cia restoran çaprazı manifesto var..

taze, 50 gr çekirdek veriyor..deneyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Ağustos 2018; 11:16:23 >
  • sözen degirmeni wn uygun nerden bulabilirim

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    fiyatlar nasıl peki hocam manifestoda?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Un Kurabiyesi kullanıcısına yanıt
    enson 100 gram =17 Tl gibiydi..Ben 50 gram alıyorum 7-8 Tl..

Ama son döviz sonrası bilmiyorum..

Fiyattan çok 50 gram veren başka yer yok, deneme amaçlı Kahveleri var..Açık kavrum..Çarşambaları kavruluyor muş..Yorumlar iyi, küçük biryer

Montag var bu da Kadıköyde Klise karşısında üst kat..Tabelası zor okunuyor..Orayı denemedim..En az 100 grlık sanırım

girmediğim listede olan yerler de bunlar

Beşiktaşta Escobarcoffee
    Maslak boxxcoffee.com
    maslak kronotrop -deneme kahveleri var linkten
    Kozyatağı coffenutz-deneme kahveleri var linkten
    Beyoğluwww.probadorcolectiva.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Ağustos 2018; 11:29:6 >
    pahalıymış biraz

Son güncellemeleri görmediniz sanırım fiyatlar uçtu kahvede...

Evet pahalıydı ama daha da arttı mı bilmiyorum..

ucuza 250 grlık alınabilir, overdose izmirde 250 gr 25 Tl gibi 2 kahve var...Ama begenmezseniz 250 gr kahve yazık olur

Sanalbaharat ta ucuz ama 1 kilo satıyorlar
    güncellemeleri biliyorumda
    100 gramı 17 tl dediniz kg 170 felan ediyor

sanalbaharattan alıyorum , zam gelmeden biraz almıştım .

overdose bakmıştım 25 tl iyi gibi geldi sonra bi kararsız kaldım

Anlamadığım, Döviz artışı Cuma oldu diyelim..Peki Firmalar Pazartesi yeni ithalat yaptılar da mı Yeni Dövizi yansıttılar fiyatlara?

Daha dün 50 Tl gibi olan fiyatlar bugün 70 Tl lere değişmiş?

Fırsatçılar maalesef..Eski kurdan aldığı fiyattan satsalar olmaz...Stoklarındaki eski fiyatlı ürün eski fiyattan satılmalı, zira haksız kazanç oluyor
  • 
Sayfa: önceki 674675676677678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.