Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (672. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 670671672673674
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bodum borosilikat malzeme kullaniyor hocam isiya dayanikli tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür, araştırdım Borosilikatlıymış..Gidip Cam ürüne 70 Tl verdim ona yanıyorum..Ufukta bodum var

Bunların kenya vs farkı modelleri de fiyat değişiyor?Kalite farkı var mı yoksa sadece Cup/Bardak sayısı mı değişiyor..

Hangisini tavsiye edersiniz..Sağlamlık olarak 300 ml yeter bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Temmuz 2018; 21:11:1 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Gorunusleri farkli o modellerin. 3 cup vs olarak kendi icinde zaten ayriliyor fiyat ona gore degisiyor.

• Sanırım alıntı yaptığınız linkte Kartala gidip yerinde görenler var..mesaj okumuştum..

Ayrıca sistemden mesaj atarsanız sie dönüş yapıyor, Lokasyon atar gidersiniz Anadolu tarafında iseniz..Ben de bir siparişim var durumu göre kartala gidebilir veya kargo ile alabilirim..

Samimi bir arkadaştır

Instagramda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Temmuz 2018; 21:21:0 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    hocam chembard modelleri biraz daha pahalı . Kenya modelini alın tip dışında hiçbir fark yok biraz daha ucuz.

en düşük 375 ml var . 500ml ve 1 litrelik modelleri mevcut.

ikeada satılan french pressleride tavsiye ediyolar . İkea varsa yakınlarınızda gidip bir inceleyin derim 400 ml hacimlileri 30 tl civarıydı .Onlarda borosilikat malzeme kullanıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Sanırım alıntı yaptığınız linkte Kartala gidip yerinde görenler var..mesaj okumuştum..

Ayrıca sistemden mesaj atarsanız sie dönüş yapıyor, Lokasyon atar gidersiniz Anadolu tarafında iseniz..Ben de bir siparişim var durumu göre kartala gidebilir veya kargo ile alabilirim..

Samimi bir arkadaştır

Instagramda var
    Seffa nickli arkadaş instagram profilini falan attı, Büyükçekmece’ye dönünce o zaman gidip dükkanlarına bir bakarım. Acelem yok zaten Eylül, Ekim’den önce istesem de alamam.

• Un Kurabiyesi kullanıcısına yanıt
    ikea daha uygun..önemli olan camın ısıya dayanıklı ve de ısıyı tutması geç soguması

ince cam olunca psikolojik olarak kalitesiz diyorum

Çelik modeller var ama pahalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Temmuz 2018; 22:13:31 >
  • Arkadaşlar iyi akşamlar ,

Roma'da kahve içtikten sonra artık hiç birini beğenmiyorum , beğenemiyorum . yok mu bir önerisi olan . starbucks sumatra aldım en son paketin yarısı duruyor nerdeyse . Ne yapıcam ben . Belki bilenler vardır sipariş vericektim romadan ama pahalıya geliyor diye veremedim . Önerilerinizi pm den bekliyorum kirlilik olmasın diye . Teşekkürler . Bu arada tchibodan da bi kahve almıştım onuda beğenmedim di .
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Starbucks tarzına yakın derken o nasıl oluyor hocam .d

• Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben acemiyim ama Romada içtiğiniz espresso mu, Filtre kahve mi..Zira ikisinin çekirdekleri ayrı, kavurmaları tamamen ayrı

1- Sturbuckstan uzak durun..Çekirdekler çok kavrulduğundan kanser riski mevcut..Kömür diyorlar kullanılan çekirdeğe

2- Tchibo çekirdekleri bayat, filtreler tamamen bayat deniliyor

3- Şerif Başaran duymususunuzdur, Bir kahve için diyor ki Espresso için uygun değil, krema az..Başka çekirdekler ile Blend/karışım/Harman yapmak gerek

4-İstanbulda iseniz kadıköyde Manifesto var-Balıkçılardan Çiya restorana sahaflara doğru Çiya karşısı, Çarşambaları kendileri kavurup satış yapıyorlar..Uğrayıp taze çekirdek, veya orada içip deneyebilirsiniz..

50 gram en az ölçüde veren burası

**Az kavrum Filtre benim tercihim de böyle..Espresso bilmiyorum..

Burdan sonrası araştırmalarımda , buralarda tavsiye edilenler..Ama bizzat mekanlara gidip görmenizde fayda var

5-İstanbul Bahariyede Coffetopia açıldı Şerif Başaranın, oradan da örnek numune alabilirsiniz..

**https://www.kahvefabrikasi.com/ coffetopia nın Shop kısmı

6- Kadıköy Klise karşısı Montage var-

7-escobar coffee --Beşiktaş

8-https://www.probadorcolectiva.com Beyoğlu

9- boxxcoffee.com maslak (0212) 328 28 08

10- overdose Buca Şirinyer-İzmir (memleket)

11-coffenutz Tel: 0 (216) 357 02 43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Temmuz 2018; 23:51:53 >

• Hocam ilginiz için teşekkür ederim .

Roma'daki espressoydu . süt ile biraz ılıttımdı cappicino yani .

Starbuck ve tchibo tamamen dandik artık gözümde neden böyle oldular anlamadım . Kadıköy'deki Manifesto'yu deneyeceğim . Ama çarşamba gününe denk gelmem imkansız . Haftasonu giderim sanırım . Umarım memnun kalırım olmadı diğer yerlere bakacağım . Hayırlısı artık .
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Çarşamba alınmaz zaten, Kavurma günü çaşamba ama Manifsetoya gelmesi en erken Perşembeyi bulur..Ayrıca okuduğum Filtre kahvenin Kavrumdan 5, espressonun ise birkaç gün beklemesi gerek diye biliyorum...Aynı gün kavrum kahve zaten tavsiye eidlmiyor malum çekirdekteki bazı gazların çıkması vs gerekiyormuş

Ben 50 gr. lık çekirdek aldım en son çektirdim, fiyat ta uygun..Bağendiğinizi bulana kadar deneyin..

Manifesto, bir Espresso makinesinin distiribitörü ayrıca..

Kees van der Westen Spirit Espresso Machine diye bir ismi makinenin, dükkanda mevcut

Tolga diye birini sorun, en bilgilisi bu arkadaşmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Temmuz 2018; 1:13:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scheissenberg

Starbucks tarzına yakın derken o nasıl oluyor hocam .d
    Bol kavrulmuş Starbucks filtre kahveleri gibi demek istedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Su sıcaklığını ölçmek için termometre kullanan var mı? (90-92 derecede suyu French Prese dökmek için kullanıyorum)

Motta termometre aldım, hassasiyeti güzel ama, çaydanlık kenarına takınca gelen buhardan dolayı sıcaklık fazla oluyor..Çaydanlığa kapak koyup buharı engellersem de düşüyor biraz derece..

EMin olamadım kullanma konusunda? Kenara takılacak aparatı var ama gelen buhar fazla sıcak göstermesine neden oluyor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Temmuz 2018; 0:12:42 >

• Sağlam diyetçiyim. Kalori haklarımı kahveden yana kullanmak istemiyorum. Yani kahve ile karışımlar yapmam çok zor. Süt bile katamam. Nescafe, filtre ve Türk kahvesi dışında sade kahve önerisi olan var mı? Bunlardan sıkıldım artık. Kalorisi de yüksek olmasın lütfen.
  • kahvede kalori varmı yavben sade içiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 27 Temmuz 2018; 12:56:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

kahvede kalori varmı yavben sade içiyorum.
    Kahvede kalori yok sade olursa. İşin içine süt, şeker, krema vs girince bir öğle yemeği kadar kalorisi oluyor. Mesela bir fincan sade Türk kahvesi 3-5 kalori. Ama karışımla elde edilen kahveler (mesela Osmanlı kahvesi vs) sade bile olsa yüksek kalori içeriyor. Kısacası kahvede kalori yok da yanındakiler yüksek.
  • guadalcanal kullanıcısına yanıt
    Sade Türk Kahvesi
    7 kcal (70 gr)

1 bardak şekersiz filtre kahve 2 (kcal) kalori içerir.

Şeker vs ekledikçe artıyor...

**Dikkat Türk kahvesi çifte kavrulmuş = çok kavrulmuş ise Kalori en son düşüneceğiniz şey olur..

**Filtre kahve de Sturbuck gibi yerden Çok kavrulmuş ise yine Kalori en son düşünceniz olur

Bakınız: Akrilamid
    Coffee.Digital
    Kahve Üreticilerine "Akrilamid" Davası | Coffee.Digital
    https://coffee.digital/kultur-detay/kahve-ureticilerine-akrilamid-davasi

http://www.populermedikal.com/2015/01/06/soframizdaki-tehlike-akrilamid/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Temmuz 2018; 20:5:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Merhaba Su sıcaklığını ölçmek için termometre kullanan var mı? (90-92 derecede suyu French Prese dökmek için kullanıyorum)

Motta termometre aldım, hassasiyeti güzel ama, çaydanlık kenarına takınca gelen buhardan dolayı sıcaklık fazla oluyor..Çaydanlığa kapak koyup buharı engellersem de düşüyor biraz derece..

EMin olamadım kullanma konusunda? Kenara takılacak aparatı var ama gelen buhar fazla sıcak göstermesine neden oluyor gibi

Ben kullanıyordum sonradan bıraktım. Çünkü ankarada yaşıyorum su zaten kaynar halde 95 derece oluyor kaynar suyu boşaltıyorum :)

• Hitlerin Bıyığı kullanıcısına yanıt
    istanbulda 100 derece, tam emin olamıyorum

Teşekkür cevap için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 30 Temmuz 2018; 17:6:55 >
  • 
Sayfa: önceki 670671672673674
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.