Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (662. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 660661662663664
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç kahve baktım 2016 yılı gördüm sanki..Pek güvenli gelmedi, birisi beiz seçebiliyormuyuz deneme paketlerini diye sormuş, yok onlar kendisi seçip yolluyor muş? ne anladım bu işten..

İstanbulda taze Kahve / Çekirdek / Öğütülen yer nerde vardır?

Bazen gözüme çarpıyor ama olmadık yerlerde..mesela Nişantaşı Amerikan hastanesi yakınında böyle bir yer var gibiydi..

Çekirdek olayı biraz sakat..Taaaa Columbia, Brazilya veya başka yerlerden 2 hafta içinde o ürün nasıl gelir, satılır da biz de 2 hafta içinde alırız? Biraz çok zor..
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    çevrenizde kahve içen tanıdığınız varsa sanalbaharattan ortak sipariş verin hocam . Veya şuan 250 gram halinde satılan Yirgacheffe Gr1 kahve var ,olmadı onu deneyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

çevrenizde kahve içen tanıdığınız varsa sanalbaharattan ortak sipariş verin hocam . Veya şuan 250 gram halinde satılan Yirgacheffe Gr1 kahve var ,olmadı onu deneyin.
    Bu ürün 2016 yılı

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

kahhve.com kahveleri değilde ekipman olarak iyi olduğunu duydum ben. Sözen değirmenimi ordan almıştım sorunsuz ve hızlı bi şekilde elime ulaştı.

• Çok fazla kahve çeşidi (Çekirdek olarak) var..Çok fazla kahve işi yapan yerler var insan şaşırıyor

Kavunlu. çilekli, baharatlı, asidesi fazla, yoğun vs vs vs bölgelere göre farklı kahveler var..

Kültür olarak Çay içen toplum olduğumuzdan Kahve biraz yabancı geliyor, bünye alışık değil..Avrupalılar Sabah Öğle Akşam hep Kahve içiyor

Ben şahsen sevdiğim tad kahvelerden şaşmamak lazım diyorum..Kahve tadında kahveler..Biraz kakao, çikolata olabilir ama Fındık vs bile kahvenin tadını bozuyor bana göre..tabi zevkler tartışılmaz
  • Yanlışım varsa mazur görün.

Tek kişilik filtre kahve makinası arayanlara bir önerim olacak.
    Hani suyun kahveyle 3-4 dakika etkileşimi diyorsunuz ya. Çok basit.
    Normal herhangi bir filtre kahve makinesi ile de gayet mümkün. Tek şart şu: karaf denilen cam sürahiyi yerinden çıkartınca damlatmama özelliği olması gerekiyor.

Uygulaması şöyle:
    tek kişilik kahvenizi filtreye yerleştirin. İstediğiniz su miktarını hazneye doldurun ve cam karafı yerine koymadan makineyi çalıştırın. Su filtrenin içine dolacak ve aşağıdan akmayacağı için dilediğiniz kadar süre bekletebilirsiniz. Sonra karafı yerine takınca demlenmiş kahveniz içine dökülecek. Ben bu şekilde birkaç deneme yaptım. Fena olmuyor ama normalde moka pot kullandığım için filtre kahve artık beni kesmiyor.
    Cig olarak 2016 evet cok sikinti olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reverse R kullanıcısına yanıt
    Bu sistemden daha iyisi şu var benim düşündüğüm :

Chemex filtre kağıtları bildiğiniz gibi kahveyi uzun süre aşağıya vermiyor..böyle bir filtre Kağıt kullanıp Kahve makinesi haznesinde kahve bekletilebilir..

Ama düşüncede şöyle bir problem var..Filtre Makineleri tek noktadan damlatma yapar..Çok kahve ile bu sistem uygun olsa da tek kişilik kahvede suyun kahvenin etrafına yavaş yavaş akması gerek..

Su sıcaklığı da etken tabi..Sanırım olsa yapılır ama Filtre Makineleri Tek kişilik olmuyor genelde
  • n11 den sözen süper tombul kahve değirmeni sipariş etmiştim, bugün teslim edildi ama sanki küçük boyu gibi geldi. Tabandan üstte kolun takılacağı gri çıkıntının bitimi 15,7 cm gibi birşey.
    Teyit edebileceğim bir yolu var mıdır?

edit:
    Sözenin kendisi ile görüştüğümde Süper Tombul model değil, küçük tombul model olduğunu söylediler. Satıcı da hatalı ilan girmişsiniz dedikçe ürünün boyutunu yazmadık ki diyor, imalatçısı sözenle görüştüğümü ve ürünün süper tombul model olmadığını söyelyince diğeri daha pahalı isterseniz iade edin dedi anca!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 5 Temmuz 2018; 12:42:47 >

• kbere K kullanıcısına yanıt
    Hocam kahve çekirdekleri ile ilgili birkaç sorum olacak

Kavurma durumuna göre Az , Orta kavrulmuş , Asid seviyesi düşük Tavsiye edeceğiniz Bölgesel Kahveler nelerdir?

Örnek Colombia Supremo diyelim bu hep aynı derecede mi kavrulur yoksa bunun da az, orta çok kavrumu var mıdır?

Örnek Kenya Nyeri AA çok kavrulmuş,asid dercesi yüksek Sert kahve diye geçiyor..Bu çekirdek hep böylemidir

Toparlarsak, favori kahveler olarak şu kahveleri buldum ama kavurma dereceleri değişir mi yoksa standartmıdır? ben az kavrulmuş, az asidli kahve tercih ediyorum..

İlave edeceğiniz/ çıkartacağınız Yöresel kahve varsa eklerseniz sevinirim

Kenya Niyeri AA
    Etopya Yirgacheffee
    Colombia Exceolso / Supremo
    Guetemale Grande
    Etopya Sidamo
    Africa intense

**Hario öğütücü alıp çekirdekten öğütmeyi düşünüyorum, sanırım iyi fikir

• Merhaba, filtre kahve içmeye 2 ay önce french press ve jaacobs monarch ile başladım, ilk başlarda her gün içerken daha sonra pek de hoşuma gitmemeye başladı, sanırım bayatlmasından dolayı.

Gidip kahveciden almak zor gelecek ayrıca elimde elektrikli baharat öğütücü var, çekirdek olarak alsam ne kadar işe yarar bilmiyorum.

İnternetten alabileceğim, içimi yumuşak, fiyatı yüksek olmayan kahve önerilerinizi alabilir miyim
    quote:

Örnek Kenya Nyeri AA çok kavrulmuş,asid dercesi yüksek Sert kahve diye geçiyor..Bu çekirdek hep böylemidir

kenya çekirdekleri genellikle yüksek asiditelidir. genelde çoğu kavurmacı da açık kavurmayı tercih eder. çok kavrulmuş dediğiniz yeri anlamadım. ama tüm kahveler için doğru olan bir nokta var ki kavruma derecesi yükseldikçe asidite düşer ve gövde artar.

tahminimce asidite ile ekşiliği birbirine karıştırıyorsunuz. asidite ekşilik değildir. kahveyi içerken damakta parlak, kuru bir his bırakan ve kahvenin kendine has tatlarının daha iyi alınmasını sağlayan özelliğidir. ekşilik ise genellikle kavurma veya demleme hatası sonucu ortaya çıkar. ama anladığım kadarıyla orta ve güney amerika çekirdeklerine yönelmelisiniz.

listelediğiniz çekirdekler en çok tüketilen yöresel ticari çekirdeklerden bazıları. etiyopya yirgacheffe ve endonezya sumatra da eklenebilir. Africa intense diye bir çekirdek yoktur. Sanırım tchibo'da gördünüz. bu bir çekirdek tipi değil. kendi harmanları.

hario öğütücüyü kesinlikle tavsiye etmiyorum. bütçeniz yetiyorsa tchiboda 360 liraya satılan elektrikli öğütücüden alabilirsiniz. yetmiyorsa sözen süper boy el değirmeni veya aliexpress'teki çakma porlexlerden alabilirsiniz. ikisi de performans olarak hariodan iyi olduğu gibi fiyat olarak da çok daha uygun.

• reverse R kullanıcısına yanıt
    sensör yoksa yukarıdan taşacaktır. ancak taşmaya dikkat ederek dediğiniz şekilde yapılabilir.
    quote:

tek kişilik kahvede suyun kahvenin etrafına yavaş yavaş akması gerek..

hocam bu konuda yanlışınız var. tek kişilik veya 10 kişilik, suyun kahveye tek noktadan gelmesinde bir sıkıntı yok. önemli olan noktalar suyun şiddetinin kahve yatağını dağıtacak kadar sert olmaması, kahve yatağının dağılıp suyun farklı geçiş yolları(kanallanma) bulmaması ve suyun yeterince ve ilk iki maddedeki koşulları sağlayarak tüm tanelerle eşit teması.

kahve makinelerinde genellikle birinci ve üçüncü maddelerde sıkıntı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aniceman

n11 den sözen süper tombul kahve değirmeni sipariş etmiştim, bugün teslim edildi ama sanki küçük boyu gibi geldi. Tabandan üstte kolun takılacağı gri çıkıntının bitimi 15,7 cm gibi birşey.
    Teyit edebileceğim bir yolu var mıdır?

edit:
    Sözenin kendisi ile görüştüğümde Süper Tombul model değil, küçük tombul model olduğunu söylediler. Satıcı da hatalı ilan girmişsiniz dedikçe ürünün boyutunu yazmadık ki diyor, imalatçısı sözenle görüştüğümü ve ürünün süper tombul model olmadığını söyelyince diğeri daha pahalı isterseniz iade edin dedi anca!

Mekanizmalarında bir farklılık yok. Sadece hazneleri farklı. 2si de var bende.

• albati kullanıcısına yanıt
    okuduğum bir çok yerde küçük modelin french press için uygun çekim yapmadığı, sadece türk kahvesi, espresso civarı çekimler yaptığı yazıyordu.
    hem küçük alacak olsam çok daha uygun fiyatlardaki satıcılardan alırdım, sonuçta satıcının hatalı ilanı beni bağlamıyor.

Hayatımda ilk kez n11 beni cidden çok şaşırttı. iade ürünü kargoya teslim ettiğim anda ücret iadesinin bankaya yattığı mesajı geldi, bir yaşıma daha girdim.
    Şunu demek istiyorum, Yöresel Kahveler var Kolombia, Kenya, Brazilya..

Farklı isimlerde de olsa genelde aynı kahve, Supreme, Intesnse gibi..

Bunların özelliğine bakınca az kavrum, orta kavrum, çok kavrum ifadeleri var..

Çok kavurma sağlık olarak risk, zira yanıyor çekirdek..Bu da daha koyu bir renk sağlıyor daha sert oluyor belki ama sağlıksız..Sturbucks gibi yerlerde böyleymiş..

Şimdi örnek ben Kolombia az kavrulmuş bir kahve beğendim..Tüm dünyada bu begendiğim kahve aynı kavrumda mı olur?

Tchiboda mesela standart dereceler var?

Genelde böylemidir yoksa satıcı kafasına göre mi kavuruyor?

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sıkıntı bende de var, french press ile çekirdekten öğütüm düşünüyorum ama o da problemli, doğru öğtücü değirmen bulmak zor

Şu linkte 25 gr lık 8 farklı Bölgesel kahve var, bunlar favori kahveler(Arabica) sanırım 2 tanesi Robussa kahve olabilir..Deneyebilirsiniz, 25 gr dan 1 veya 2 bardak çıkabilir tadı kontrol edip begendiğinizi alabilirsiniz..

Ben Paket kahveler bayat ta olsa tchibo Feine Milde sevdim bir de Kahve Dünyasının Filtre Kahvesi..

Sıralama yaparsak içimi en hafiften yoguna doğru Tchibo Feine Milde--Jacop-Kahve dünyası

https://kahvecekirdekleri.com/kahve-cekirdekleri-deneme-seti/

Bölgesel Kahve Deneme Seti
    34,90 ₺

8 farklı kahve çekirdeğinden oluşan deneme seti ile kahvelerin lezzet ve tonlarını keşfedebilirsiniz. Paketler 25 gramdan oluşmaktadır.

Paket içeriğindeki kahveler: Brezilya Santos, Colombia Supremo, Cuba, Endonezya Sumatra, Etiyopya Harrar, Hindistan, Kenya AA, Papua Yeni Gine

Cevap için Teşekkür,

Hario değirmen Seramik olduğundan tavsiye ediliyor oysa?

Bir de Delongi K79 sanırım bir model var o da tavsiye ediliyor?

Sözen bana baharat için gibi geliyor pek ısınamadım..

Tchiboda en düşük 496 TL bu sanırım bahsettiğiniz model

Kahve işinden çıkamıyorum, Şeytan diyor Otomatik Filtre Makinesi al geç..Bu konuda Breville BDC600 var En Plusta satılıyor

Çok mükemmel değil ama Kahve çekirdeğinini öğütüp kahve yapıyor, Tek bardak veya krafta..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 5 Temmuz 2018; 20:4:29 >

tchibodaki model hakkında peek bilgim yok
    ama sözen ile hario arasında pek fark yok öyle ahım şahım . Zaten döviz kurlarından sonra sıfır hariolar acayip zamlandı.2.el temiz bulursan başka tabi sözeni alabilirsin bence . Maksat içiceğin zaman öğütmek tazelik. Ben marttan beri sözen kullanıyorum sonunda bi ayar belirledim sabit tutuyorum french presse göre öyle kullanıyorum.
    Bence sözen alın ,baktınız hoşunuza gitti daha ileri seviye bi el değirmenine geçersiniz.

• 
Sayfa: önceki 660661662663664
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.