Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (622. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 620621622623624
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnternetten aldım kahveyi. Çekirdek kahve.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnmoc

@daniel_wellington Keşke alırken baksaydınız. Çok fazla satılmadığı için kalmış olabilir ya da gözden kaçmıştır. Hele bir de öğütülmüş halde ise daha fena. Çekirdek daha dirençlidir. Bence açmadan iade edin.

@BaristatalesFresh koku derken nasıl bir koku yani. Çimen gibi mi, nane gibi mi ? Fındıkzade de birkaç yer görmüştüm. Bilmiyorum süs olsun diye mi koymuşlardı bilmiyorum. Kavrulmuş kahveler keten çuvalların içinde kapının ağzındaydı. Saklama koşulları Tchiboda daha iyidir.

Evet çok doğru tespit nane kokosunu andırıyor güzel kahve kokusunnun içinden o koku baskın olmasada geliyor sizde fark ediyormusunuz
  • V60 için çekirdek önerisi olan var mı acaba? Fazla pahalı olmamasını tercih ederim.
  • @daniel_wellington İnternetten aldığınız için de iade şansınız var. Paketli ürün sonuçta geri alırlar. Ulaşabilirseniz arayın söyleyin bence.

@Baristatales Sanırım bayatlama ile birlikte kahveyi kahve yapan koku molekülleri zamanla sönüyor-uçuyor geriye bitkilerin temel kokusu kalıyor. Ben de geçen bir yıl önce aldığım, dolabın arkasında unuttuğum kahveyi kokladım ve o tür bir şey kokladım.
  • Kapanan Kafe den kalan Julius Meinl %100 Arabica çekirdek kahve uygun fiyata 7 KG
    1 KG 75 TL kargo alıcıya ait

aşağıdaki sitede 120 TL
    www.webdenal.com
    Julius Meinl Sondermischung Çekirdek Kahve %100 Arabica 1 Kg
    https://www.webdenal.com/julius-meinl-sondermischung-cekirdek-kahve-100-arabica-1-kg_929952.html?ref=akakce&v=1.81

• Delonghi BCO264 için tamper alacağım ancak kaç mmlik almam gerekiyor ? İnternet de portafilter çapıyla ilgili kesin bir sonuç bulamadım.
  • ozgurr34 O kullanıcısına yanıt
    delonghi'ler 51mm genelde ama hiç olmadı ölçün hocam.

espro.ca
    From tabletop to mountaintop - five French press coffee makers that make the cleanest, smoothest cup of coffee possible.
    http://espro.ca/faq-calibrated-tamper/what-size-tamper-do-i-need-for-my-machine.html
  • Merhabalar zamanında Cafissimo Classic almıştım, daha profesyonel bir makineye geçmek istiyorum ne önerirsiniz 500-600 civarı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş yerinde FrenchPres, KuruKahveci Kolombiya ve el yapımı Krema ile “Selimesso”

• Merhaba arkadaşlar,

Migros'a bir tane elektrikli karabiber kaya tuzu öğütücü gelmiş. Şöyle göz ucuyla inceledim, seramik konik öğütücülü bıçaklı değil ve alttan ayarlanabiliyor. Haznesi biraz küçük ama filtre kahve ve french press için yeterli olur sanırım. Fiyatı da 20 tl.

Sizin fikrinizi de almak istedim, inceleyen satın alan var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: tekno_trend

Merhaba arkadaşlar,

Migros'a bir tane elektrikli karabiber kaya tuzu öğütücü gelmiş. Şöyle göz ucuyla inceledim, seramik konik öğütücülü bıçaklı değil ve alttan ayarlanabiliyor. Haznesi biraz küçük ama filtre kahve ve french press için yeterli olur sanırım. Fiyatı da 20 tl.

Sizin fikrinizi de almak istedim, inceleyen satın alan var mı acaba?
    www.sanalmarket.com.tr
    General Home Otomatik Tuz Ve Karabiber Öğütücü - Migros
    https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/60315612-32543-general-home-otomatik-tuz-ve-karabiber-ogutucu

bahsettiğiniz öğtücü bu ise kahve çekirdeklerini öğütemez diye düşünüyorum ben el değirmenine akülü vidalama taktım o bile yeterli gelmedi içindeki piller motor sıkışınca çeviremiyor bende beslemesini dışardan vererek çalıştırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 22 Kasım 2017; 21:38:22 >

• Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Ben de benzer bir sistem kurmayı düşünüyorum. Akülü vidalama ile değirmenin milini nasıl bağladınız hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozncb

Selamlar. Ben de benzer bir sistem kurmayı düşünüyorum. Akülü vidalama ile değirmenin milini nasıl bağladınız hocam?

aleyküm selam yapıştırıcı olarak sun-fix macun kullandım macununda etrafında küçükboru kullandım bu boru olmaasa macun kırılıp atıyor kendini birde bits ucu merkezlemek çok önemli ucu ön yapıştırmayla yapıştırıp denemeler yapın merkezi bulmak için bulduktan sonra sunfix ile kalıcı yapıştırın üzerinede boru geçirin merkezleme yapamassanız yalpalı dönüyor bu kısımada dikkat edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 23 Kasım 2017; 1:7:33 >

• Delonghi KG79'dan Comandante C40 MK3 öğütücüye terfi etmiş bulunmaktayım. Henüz kullanmaya başlamadım. Genelde French presste kullanacağım. Birde yaparsam türk kahvesi yaparım. Comandanteye sahip arkadaşlar bu iki demleme yöntemi için hangi click/ayar numaralarını kullanıyorsunuz?
  • Selamlar

Hario V60 ve commandante el değirmeni ile aranıza katıldım. Yalnız sıkıntı yaşadığım bir konu var. 400 ml su ve 25 gram kahveyi v60 ile demlediğimde süre en erken 4-4:30 dk arasında bitiyor ve kahvede ekşimsi bir tat oluyor. Aynı öğütme derecesiyle ( değirmen ve öğütme seviyesi aynı ) daha kısa sürede demlediğini belirten arkadaşlar var. Belki öyle olsa daha güzel kahveler içebilirim diye düşünüyorum. Sizde de bu demleme süresi uzun mu ve nerede hata yapıyor olabilirim
  • jacksonpred J kullanıcısına yanıt
    Degirmen ve ogutme seviyesi ayni olabilir peki kahve su orani da aynimi? Kahve su miktari arttikca daha buyuk ogutmeniz lazim ki sureyi azaltabilesiniz.

• Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler ben de öyle düşünmüştüm o yüzden fikir alayım dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Degirmen ve ogutme seviyesi ayni olabilir peki kahve su orani da aynimi? Kahve su miktari arttikca daha buyuk ogutmeniz lazim ki sureyi azaltabilesiniz.

Evet seffa hocam ya, şu ekşi ve yanık tadı nasıl halledicez bilemedim
  • Tekrardan merhaba, şöyle sert olmayan ama dinç tutan, ders çalışmaya yardımcı olan ve ağızda güzel bir tat bırakan bir kahve çeşidi arıyorum French press için. Güvendiğiniz taze kavrulmuş gönderen sitesiyle birlikte tavsiyenizi bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 620621622623624
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.