Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (584. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (6 Mobil) - 1 Masaüstü6 Mobil
5 sn
18.693
Cevap
718
Favori
845.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albati

Sizin mi hocam bu? Renk Tchibo makinelerine benzetmiş ama manometre göstergesi güzel durmuş.

Evet hocam arçelik espresso makinesine basınç göstergesi+ opv ekledim (basınç ayarı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 15 Mayıs 2017; 23:29:48 >
  • ereli63 E kullanıcısına yanıt
    selamlar,

sonunda aldığım kettle pazartesi günü bana ulaştı. china post ile gönderimlerin 7-8 güne kadar düştüğü bir dönemde 40 günde gelmesi biraz sinir bozucu. bunda aliexpress post(yani malezya post) ile çalışmaları etkili.

eksileri sayayım:
    - yukarıda bahsettiğim gönderim süresi (ben sipariş verdikten sonra turkey post seçeneği eklenmiş. araştırdığımda gayet hızlı bir seçenek olduğunu gördüm)
    - ürün kutusu resimde de görüldüğü üzere ezilmiş bir şekilde geldi. iyi paketlenmemiş
    - doğal olarak ürün de ezilmiş olarak geldi, bazı yerlerinde çizikler oluşmuş.küçük bir
    - resimlerde tepesinde küçük bir yuvarlak delik vardı. benim aldığım siyahında delik o şekilde değil, son resimdeki gibi. normalde bu eksi sayılmaz ama oraya termometre monte ederim diye plan yapmıştım. yalan oldu.

artılar:
    + ürünün görüntüsü bence çok şık
    + yaklaşık 600 ml alıyor ama ideali 400 ml'yi aşmadan kullanmak. hacmine göre kapladığı yer çok ufak. adeta cep kettle'ı :) çantama koyup taşıyabiliyorum. diğer 750 ml kapasiteli kettle'ımın yanında çocuğu gibi kalıyor.
    + malzeme kaliteli hissi veriyor.
    + suyu hızlı akıtmak için çaba harcamanız gerekiyor, yavaş akıtmak için uğraşmanıza gerek yok. bence kahve demleme gibi suyu yavaş akıtmak istediğimiz bir süreçte bu avantaj.
    + kolay ısınıyor ve içindeki sıvıyı uzun süre sıcak tutuyor.

sonuç olarak alınır mı? çiziklere rağmen alırdım. tabi kullanım ömrü ileride fikrimin değişmesine neden olabilir.

(almak isteyenler için link:https://www.aliexpress.com/item/TTLIFE-650ML-Stainless-Steel-Gooseneck-Spout-Kettle-Drip-Coffee-Kettle-Colorful-Coffee-Pot-Long-Mouth-Coffee/32802473966.html?spm=2114.13010608.0.0.Weikk7)

paket bu şekilde elime ulaştı:

Kötü paketleme sonucu oluşan çizik ve darbe izlerinden bazıları (üst kapağın içi)

Boyut hakkında fikir vermesi için. Kalita 155 ve Türk kahvesi fincanı ile bir resim

Evde kullandığım Yoshikawa Kettle ile boyut açısından farkları. (Sapları hesaba katınca, ki katmamak mantıksız olur, Yoshikawa 2 katı yer kaplıyor)

üst kapak, yanında kalita 155 ile

@albati
    ocak üstü kısmını satıcıya sormuştum. cevap gelmemiş, tekrar sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 16 Mayıs 2017; 21:16:21 >

• kbere K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun inşallah hocam..dediğiniz gibi uzun kullanımda belli olacak.. Bende paslanıp paslanmadığını ve uzun sürede bozulmama durumuna göre almayı düşünebilirim..inceleme için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.avansas.com
    Filtre Kahve Çeşitleri | Uygun Filtre Kahve Fiyatları | Avansas
    http://www.avansas.com/filtre-kahve-kagidi-1-4-80-li-paket.html

uygun değil mi?

13 Şubat – 31 Mayıs tarihleri arasında yapacağınız tüm alışverişlerde siparişiniz ücretsiz olarak teslim edilecektir.

kargo da yok.
  • Khiron K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Tam da ihtiyacım vardı.
  • GittiGidiyor
    Jimisi Manuel İbreli Süt ve Sıvı Termometre Ölçer thr156 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/jimisi-manuel-ibreli-sut-ve-sivi-termometre-olcer-thr156-282336655

Linitekı termometreden kullanan var mı?Bangood kettla takacağım.Dijital olanı bozduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: belki bir gün

GittiGidiyor
    Jimisi Manuel İbreli Süt ve Sıvı Termometre Ölçer thr156 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/jimisi-manuel-ibreli-sut-ve-sivi-termometre-olcer-thr156-282336655

Linitekı termometreden kullanan var mı?Bangood kettla takacağım.Dijital olanı bozduk.

ben de pazartesi şunu sipariş ettim:

dün benden dolayı teslim edilemedi. bugün edilir. deneyip bilgi veririm. sizin linkini verdiğinizle bunun arasında kalıp bunu tercih etmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

http://www.avansas.com/filtre-kahve-kagidi-1-4-80-li-paket.html

uygun değil mi?

13 Şubat – 31 Mayıs tarihleri arasında yapacağınız tüm alışverişlerde siparişiniz ücretsiz olarak teslim edilecektir.

kargo da yok.

fiyat uygun ama ürün kötü maalesef
  • Herkese merhaba.Gooseneck kettle alacağım fakat dökme kısmı olarak hario buono tarzı mı iyidir yoksa bonavita tarzı mı? Sanırım ibriğin kıvrımına göre dökme hassasiyeti de değişiyor.V60 için hangisini önerirsiniz?
  • belki bir gün kullanıcısına yanıt
    diğer mesajda bahsettiğim tfa termometre geldi. süt için denemedim. ama su için iyi değil. süt köpürtürken lazım olan 60-70 derece aralığına çok hızlı çıkıyor. bu konuda daha önce kullandıklarıma göre çok iyi. ama oradan sonra duyarlılık düşüyor. 95 derecenin üzerine hiç çıkaramadım. bu da demek oluyor ki en azından 90 derece üstünü tam doğru ölçemiyor. ama kettleda kullanılacak sıcaklık da tam orası. ama bu testi yaparken açık bardakta yaptım, çubuğu sonuna kadar daldıramadım. maalesef bu tarz termometreler ucunun değdiği noktanın değil, çubuğun tümünün temasla ulaştığı ısının sıcaklığını verebiliyor. muhtemelen linkini verdiğiniz üründe de aynı sorun yaşanır. belki uçtan ölçüm yapan bir termometre kullanarak veya çubuğu kısa bir termometre bulup tepeden değil de yandan monte ederek, böylece çubuğun tümünün su ile temasını sağlayarak doğru ölçümlere ulaşabilirsiniz.

Ben bu termometre konusunda "bir kere ağlama" taraftariyim. Amazon'dan lavatools veya imkan varsa thermoworks alıp konuyu kapatmak lazım. Sonuçta kahveye kullanıyoruz, süte kullanıyoruz, suya kullanıyoruz, ben yoğurt mayalarken kullanıyorum, et için kullanıyoruz. Düzgün ve hızlı olçeni almak lazım bence.lavatools 29$a alınabilir ve ven çok memnunum. Thermoworks amazonda satılmıyor artık, iki tane modeli var ; thermapen bu işin mercedesi kabul edilen çok hızlı ve çok dogru ölçen modeldir ama 99$ civarıydı. Aynı markanın daha ekonomik modeli vardı ve 2-3 saniye daha geç ölçme dışında bir eksiği yoktu. Bunlardan birini almanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim.tfa alacaktım ama jimis almış bulundum.Chip para vardı onu değerlendirelim dedim.Hem dijital hem de bunla ölçüm yapıp karar verecem.İkisinide kullanacağım biri süt köpürtme diğeri kettla.Jimisinin aralığı 0-120 derece arasında tfa 90 dereceye çıktığı için düşünmedim.Patlatırım falan diye.

• Khiron K kullanıcısına yanıt
    Fiyat uygun ama tavsiye etmiyorum. Tchibo'dan aldığım kağıtlar bitince idareten almıştım ama bence kahve tadını bozuyor.

• false6 kullanıcısına yanıt
    Sizinle aynı fikirdeyim. Kahvenin tadını bozuyor. 40'lık Coffe Time kullanıyorum, çok memnunum 👍🏼

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar

Delonghi ec221 makinem var. Garantisi doldu. Temizliğini vs yaptığım halde 2-3 yerden aldığım farklı kahvelerin hepsini yaktı. Acaba sorun nerede olabilir bilginiz var mı?
  • Mrb.arkadaslar tchibo caffismo kullaniyorum

Bu makinaya uygun doldurulabilir kapsul varmidir aliexpreste falan bulamadim oncelikle metal ariyorum ama plastikte olabilir

Kullanan yada bilen varsa yardimci olursa cok sevinirim

• Krups KP 5105 Nescafé Dolce Gusto kapsüllü makine aldık. Uygun doldurulabilir kapsül arıyorum bende yardımcı olacak var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: randa

Mrb.arkadaslar tchibo caffismo kullaniyorum

Bu makinaya uygun doldurulabilir kapsul varmidir aliexpreste falan bulamadim oncelikle metal ariyorum ama plastikte olabilir

Kullanan yada bilen varsa yardimci olursa cok sevinirim

Ben Tchibonun kendi kapsülünden almıştım 1 paket onun içinden 10 adet kapsül çıkıyor hepsini bitirdim boş kapsülleri yıkadım doldurup kullanıyorum aynı kapsülleri.
  • LENASSO kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler

Dediginiz sekilde kullandim daha once pek pratik gelmedi bana

Diger markalarda hazir bos kapsuller gordum hatta metal olan bile vardi boyle bisey bulsam cok daha pratik ve kullanisli olur

• @kbere benim termometre de bugün geldi.Su ısıtırken kullandım.Gayet tutarlı sonuçlar verdi.Dijital olan ile karşılaştırma yaptım.Arada fark yoktu.Analog termometreyi bir de süt köpürtürken kullandım.O da gayet hoş sonuçlar verdi.Güzel bir kıvam yakaladım.Önceden termometre falan kullanmıyordum ve sütün tadı kötü oluyordu.Sanki et bulyon atmışlar içine :) Tam micro foamı yakaladım.Art atmaya çalıştım kocaman bir sarımsak yaptım.Kalbe bile benzemedi :)
  • 
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.