Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (544. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
841.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abasba

quote:

Orijinalden alıntı: kbere

probador colectivada üye olduğunuzda size mail ile ilk siparişinizde kargo ücretini ücretsiz yapacak kod geliyor. onu kullanabilirsiniz. tabi ilk siparişten sonrası için yapacak bir şey yok. diğer taraftan kilosu 110 lira ortalama ile kahve satıyorsanız, kargo konusunda bir ayarlama yapmanız gerektiğini düşünüyorum. 250 gram kahveye 30 lira verdikten sonra bir de 8 lira verip, 38 liraya 250 gram kahve içmek koyuyor adama. düşünün ki has bean'den sipariş verip, ingiltereden buraya kagosuyla beraber 250 gram kahve almak dövizin bu kadar arttığı şu dönemde 49 liraya mal oluyor. ki daha ucuz çekirdeklere yönelirseniz 42-43 liraya kadar düşebilirsiniz. kaldı ki has bean gibi bir marka, ingiltere gibi yaşam kalitesinin ve fiyatların çok yüksek olduğu bir ülkede 5-6 pound(25-30 lira) gibi fiyatlarla 250 gram kavrulmuş kahve satarken, siz aynı fiyatlarda türkiyede kahve satıyorsanız, üstüne de kargo ödetiyorsanız bu eleştirilmesi gereken bir durum. sözüm sadece probador colectivsaya değil, herkese.

Duygularıma aynen tercüman olmuşsunuz.
    Benim anlamadığım coffe saphiens nasıl kargo ücretsiz gönderebiliyor
    Ben kargo parası ödemeye de razıyım ama 8 tl çok be

Coffe saphiens 200 gram şeklinde satıyor. Ordan %20'lik bir kırpma var.

• Arkadaşlar,

Amazon'dan alıp hiç kullanmadığım (dış kutusundan çıkmadı) "ROMMELSBACHER EKM 200" öğütücüm satılıktır. İlgilenen arkadaşlar bana özelden ulaşabilirler.

ilan linki;

• Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Önceden Hg diye bir kireç çözücü kullanıyordum.Espresso makineleri için olanı vardı.Tekzende 5 liraya satılıyor.Ondan göz kararı döküyordum su haznezine.Sonra 3 ya da 4 defa suyu doldur boşalt yapıyordum.Kazandakı şu bitince yeniden doldurup duş kısmından bir kısmını buhar çubuğundan şeklinde atıyordum.2 ayda bir temizlik yapınca epeyce bir kireç atıyordu.Makinenin çalışması bile değişiyor bunu yapınca.Ama durgol hiç denemedim.Durgolun etkili olduğu söyleniyor.Hiç bir şey olmazsa az bir limon tuzu ile de temizlik yapıldığını duymuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TzisTa

quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

French press almak isteyen olursa ilanda bialetti marka var.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-dekorasyon-mutfak-gerecleri-bialetti-preziosa-1-lt-french-press-stainless-steel-sifir-390922989/detay/
    1 litre

39 TL ye metrodan almıştık.

soran oldu mu kaç paraya aldın diye ? elimde fazla piyasadaki muadiline göre fiyat koydum isteyen alır istemeyen almaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TzisTa

quote:

French press almak isteyen olursa ilanda bialetti marka var.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-dekorasyon-mutfak-gerecleri-bialetti-preziosa-1-lt-french-press-stainless-steel-sifir-390922989/detay/
    1 litre

39 TL ye metrodan almıştık.

soran oldu mu kaç paraya aldın diye ? elimde fazla piyasadaki muadiline göre fiyat koydum isteyen alır istemeyen almaz.

Sana mı soracağım ne yazacağımı. Almayın millet pahalı. Ben forumun hakkını gözetirim. + Block

• belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Ben 2 yildir hic yapmadim ve ciddi bir buhar basinci problemi gözlemliyoruz, aklima geliyordu ama hep erteliyordum bi temizlemek gerekiyor artik. Tesekkur ederim gidince bi alayim su cozuculerden.

• Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Durgol biraz pahalı zam gelmiş.40 lira.Ama etkili.Diğeri daha uygun ama o da iş görür.Bi askere gittik geldik her şeye zam gelmiş.Askerde nescafeyle is gördük.Beterin beteri varmış onu da gördük

• bu forumun çıkarını düşünen arkadaş alsın 39 liradan getirsin 2-3 tane alayım ))

hala evvelden aldığı çoğu şeyi aldığı fiyattan versin. benizini de litresi 3 liradan alıyor herhalde hala ))) forumun çıkarını düşünüyor ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur@ -- 31 Ocak 2017; 21:53:28 >
    geçen hafta 20 liraya aldım. nerden aldınız 40 liraya?
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Hocam tchiboya gittim ordan aldım.iki şişe vardı içinde el mahkum.Ben de 20 lira diye hatırlıyordum ama 39 küsür dedi.İnternetten baktım o civar fiyatlar.Bir yanlışlik mi var acaba?

belki de onlar da starbucks gibi zam yapmıştır. 40 lira asla vermem. limon tuzu kullanırım
  • Uygun fiyatli dripper nereden temin edebilirim acaba?

• Merhabalar.Kapsülsüz,çekirdekleri içine atıp yapabileceğim f/p oranı yüksek bir ürün tavsiyeniz var mı acaba?
  • -shadow-- kullanıcısına yanıt
    40 TL ye metro'dan porselen dripper. Yanında 4*200 gr kalitesini bilmediğim 4 paket yöresel kahve.
  • arkadaşlar merhaba, ben de aranıza yeni katıldım öğrenmeye çalışıyorum. french press için öğüttüm kahve hakkında yorum yapabilir misiniz, sözen değirmen ile öğüttüm vidası olmadan. uygun mudur acaba?
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-246FC0C8F -- 2 Şubat 2017; 8:22:25 >

• Starbucktaki Chai Tea Latteyi yapabilen var mı bana da anlatır mı
  • daha önce diğer forumda konuşulmuştu. fikrimi belirtmiştim. aynen kopyalıyorum.

quote:

kahve tüketimi bir keyif işi. kahve kavurma da bir zanaat. hayati tüketim olmayan bir alanda zanaatkar da kendi yaptığı işin fiyatını belirler. aynı yeşil çekirdeğin kavrulmasından aynı sonuç çıkmaz. aynı sonuç çıksa bile satıcı için fiyatlandırmanın aynı olmasını gerektirmez.

a kişisi bir çekirdek alıp bir profil çıkartıp, bu kahvesinin kilosunu 10 liradan satarsa karlı bir iş yapacağını düşünebilir. b kişisi ise aynı çekirdeği alıp tesadüfen birebir aynı profili çıkartıp, sonrasında bu kavurmanın çok güzel olduğunu müşterilerin buna bayılacağını düşünüp aynı kahveyi 20 liradan satmayı düşünebilir. a kişisi tek başına dükkan işletiyordur, b kişisi 6 kişi çalıştırıyordur, a kişisi kahve kavurmaya ve onunla ilgili araştırmalara haftada 30 saat harcıyordur b kişisi 75 saat harcıyordur. a kişisi x çekirdeğinden 100 kilo y çekirdeğinden 5 kilo almış, b kişisi x çekirdeğinden 5 kilo y çekirdeğinden 100 kilo almıştır, maliyetler çapraz olarak yansımıştır, biri x'i biri y'yi daha ucuza satabilir. ya da a kişisi tamahkardır b kişisi daha çok para kazanmak istiyordur. belki de a kişisi bu işi beceremiyordur, b kişisi çok iyi beceriyordur. a kişisi kötü paketleme yapıyordur, b kişisi en iyi paketleri kullanıyordur. a kişisi ürünü satıp gerisine karışmıyordur, b kişisi üründe sorun çıktığında hemen değiştirip, hızla telafi ediyordur, müşteriyle sürekli iletişim kuruyor, onu mutlu ediyordur.

özetle fiyat her zaman kalite demek değildir. hele türkiyede hiç değildir. ama üreticinin de belirlediği fiyata da çok karışılamaz. hizmetini hak etmediği biçimde fiyatlandıran üreticinin de cezasını almayarak tüketici vermeli. bir de ilk başta dediğim gibi keyif işi. yani belki 20 liraya satılan kahve herkese göre süper kalitedir, ama siz 10 liralık kahveyi daha çok sevebilirsiniz. ya da aradaki farka değmediğini düşünebilirsiniz.

• TzisTa kullanıcısına yanıt
    Bir ara bakayim hocam sagolassn annem benimkini cope atmis

• Kahve detoksu hakkında bilgisi olan var mı?Çok sık tükettiğim için, doz da artmaya başlayınca detox yapmaya karar verdim.1 hafta boyunca içmeyeceğim.Bu durumu yaşayan var mı?
  • aslimdayok kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm gerçi setide daha dün aldım metrodan.
    Kahveler öğütülmüş ve vakumlu ambalajlı olarak çıkıyor.Paketleme tarihi 2016 12.ay
    merak ettiğim için öncelikle Peru kahvesini denedim,öğütülmüş olmasına rağmen kahvenin kokusu ve lezzeti gayet iyi.Kavrumuda tam kıvamında yapmışlar.Mukka markasının daha önce colombia çekirdek kahvesinide denemiştim gayet başarılıydı.

Bu arada içinden çıkan porselen dripper,hario v60(02) ile bire bir aynı klon.
  • 
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.