Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (545. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
841.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 543544545546547
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, öğütücü olarak şunu tavsiye edermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkan

Merhaba, öğütücü olarak şunu tavsiye edermisiniz?

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00R7HKAWC/ref=mp_s_a_1_sc_4?ie=UTF8&qid=1485941494&sr=8-4-spell&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=coffee+grinder

Bu sınıftaki öğütücüler genelde drip, filtre vs için iş görebiliyorken espresso için yeterli gelmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Apatayız hoş geldin. Sözen ile vidası olmadan öğüttüğünüzde değirmen dönerken boşta kaldığı için sağa sola savruluyor ve bir tarafı ince öğütürken bir tarafı kalın öğütüyor. Ben bu durumdan ötürü vidayı takıp, o halde kalın öğütmeyi tercih ediyorum. Biraz daha iyi sonuç alabilirsin.
    Ben çok takmam ama eğer bu homojenlik bana göre değil(çok okuyup araştırınca insan takıyorda) ben tamamı aynı boyutta yani kalın olsun dersen, ufak bir elekde kullanabilirsin ama bana kalırsa french press için bu kadar uğraşa gerek yok.
    Afiyet olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkan

Merhaba, öğütücü olarak şunu tavsiye edermisiniz?

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00R7HKAWC/ref=mp_s_a_1_sc_4?ie=UTF8&qid=1485941494&sr=8-4-spell&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=coffee+grinder

ilanıma ait link aşağıda. ilgilenirseniz özelden görüşebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfaty

Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm gerçi setide daha dün aldım metrodan.
    Kahveler öğütülmüş ve vakumlu ambalajlı olarak çıkıyor.Paketleme tarihi 2016 12.ay
    merak ettiğim için öncelikle Peru kahvesini denedim,öğütülmüş olmasına rağmen kahvenin kokusu ve lezzeti gayet iyi.Kavrumuda tam kıvamında yapmışlar.Mukka markasının daha önce colombia çekirdek kahvesinide denemiştim gayet başarılıydı.

Bu arada içinden çıkan porselen dripper,hario v60(02) ile bire bir aynı klon.

Dripper çok kaliteli. Bu fiyata sırf dripper için bile alınır. Zaten kahveler bildiğin bayat. İş yerinde içerim dedim ama cidden içilmiyor, taze kahveye alışınca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

Kahve detoksu hakkında bilgisi olan var mı?Çok sık tükettiğim için, doz da artmaya başlayınca detox yapmaya karar verdim.1 hafta boyunca içmeyeceğim.Bu durumu yaşayan var mı?

Ben hemen kalkıyorum.

Sizin bu mesajı okuyunca kahve içesim geldi. Size başarılar.
  • 1 hafta kahve içmemek
    Ölüm gibi, zulüm gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

Kahve detoksu hakkında bilgisi olan var mı?Çok sık tükettiğim için, doz da artmaya başlayınca detox yapmaya karar verdim.1 hafta boyunca içmeyeceğim.Bu durumu yaşayan var mı?

Ben hemen kalkıyorum.

Sizin bu mesajı okuyunca kahve içesim geldi. Size başarılar.

yerimden bile kalkmadan kettle i açtım drippere tepeleme kahve doldurdum ve kahve detoksu değil detoks kahvesi vuruyorum hemen

•  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Kargo dahil 34 tl ye geldi.

1kg sidamo çekirdek
    100 gram blend cekirdek
    100 gram yeşil kahve.

deneyimleyip tadını da sizinle paylaşacagım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

1 hafta kahve içmemek
    Ölüm gibi, zulüm gibi

Çok zor çokkk. Kahvesiz kalmak

• Bu konuya bayılıyorum.Herkes birbiriyle saygı çerçevesinde konuşuyor.Soruların hepsi cevaplanıyor.Bu konuyu okuyunca rahatlıyorum resmen.Forumun geri kalanindaki kavga gürültü buraya yansımıyor.Hepinize benden kalp <3

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkoff_007

Bu konuya bayılıyorum.Herkes birbiriyle saygı çerçevesinde konuşuyor.Soruların hepsi cevaplanıyor.Bu konuyu okuyunca rahatlıyorum resmen.Forumun geri kalanindaki kavga gürültü buraya yansımıyor.Hepinize benden kalp <3

+1 ❤

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkoff_007

Bu konuya bayılıyorum.Herkes birbiriyle saygı çerçevesinde konuşuyor.Soruların hepsi cevaplanıyor.Bu konuyu okuyunca rahatlıyorum resmen.Forumun geri kalanindaki kavga gürültü buraya yansımıyor.Hepinize benden kalp <3

Bu çok önemli bir konu. Evet benim de 1 yıldır takip ettiğim bu konu altında çok uyumlu ve hoş bir sohbet ortamı var. Ancak genelinde maalesef sosyal medya kullanımı ve sosyal medyada iletişim konusu üzerinde derin derin konuşulup tartışılması gereken, üniversitelerde araştırma konusu olması gereken çok ciddi bir konu bana göre. Giderek de ciddiyetini artırıyor.

Şimdilik konuyu burada keserek kendimden cevap vereyim, DH'deki geçmiş mesajlarımı, youtube kanalımı vs. isteyen inceleyebilir. Hiçbir sosyal medya mecrasında atışma/tartışma türü sohbetlere ya da sözlü kavgalara girmeyen birisiyim. Günlük hayatımda da kavga küfüre hiç yer olmamıştır. Hatta tam tersine benimle tartışmaya girmeye çalışanlarla bir yolunu bulup konuşmanın sonunu hoşluk ve güzellikle bağlamayı, nasıl denir, "sadistçe" çok seviyorum, bunu her başarabildiğimde ilginç şekilde halterde dünya rekoru kırmışçasına kendimle gurur duyuyorum ve genellikle de bunu başarıyorum.

Tabii herkesin karakteri ve bakış açısı farklı olabilir saygı duyarım ama bu konu altında yazan arkadaşlarımın da hissedebildiğim kadarıyla benimle yaklaşık aynı tavır ve düşüncelere sahip olabileceğini tahmin ediyorum. Kahvenin ortak noktamız olması belki beni böyle düşündürmeye itiyor olabilir.

• kbere K kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Favori kahvelerinizden de birkaçını yazarsanız çok memnun olurum.
  • Jacobs yada nescafenin cozunebilir kahvelerindeki o yanik taddan nefret ediyorum. Ve bu yuzden kahve icesim gelmiyor. Acaba bu filtre kahve makinelerinjn tadi da ayni mi?

• Merhabalar aranıza yeni katıldım :) epey bi sayfa okudum ve sizlerden çok şey öğrendim. şimdi tecrübeli arkadaşlardan bir ricam var. Süt köpüğü elde etmek için cihaz önerisi istiyorum lütfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion64_120

Merhabalar aranıza yeni katıldım :) epey bi sayfa okudum ve sizlerden çok şey öğrendim. şimdi tecrübeli arkadaşlardan bir ricam var. Süt köpüğü elde etmek için cihaz önerisi istiyorum lütfen?

Tchibo'nun süt köpürtücüsü var 35₺ aldım. Tam bir f/p ürünü. Bu fiyattan satıyorlarsa kaçırmayın. Ben bayağı takip etmiştim stoklara girmesini.

• Tchibo nun sitesinde şuan manuel süt köpürtücüsü 50 lira. %15 kampanyası ile birlikte 42,5 a düşüyor. Bundan bahsediosunuz sanırım. Ben evde kendi imkanlarımla yapmaya çalışıyorum ama koyu kıvamlı sütü yakalayamıyorum bitürlü aşırı köpük oluşuyor.
  • Geçen ay 150tl'ye satılan bütün tchibo süt köpürtuculer 250tl olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

quote:

Orijinalden alıntı: scorpion64_120

Merhabalar aranıza yeni katıldım :) epey bi sayfa okudum ve sizlerden çok şey öğrendim. şimdi tecrübeli arkadaşlardan bir ricam var. Süt köpüğü elde etmek için cihaz önerisi istiyorum lütfen?

Tchibo'nun süt köpürtücüsü var 35₺ aldım. Tam bir f/p ürünü. Bu fiyattan satıyorlarsa kaçırmayın. Ben bayağı takip etmiştim stoklara girmesini.

Bende kullanıyorum aynısını, şiddetle tavsiye ederim. :)

• 
Sayfa: önceki 543544545546547
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.