Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (191. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Isıtma detayını söylememişim. Doğru, ısıtınca çok daha güzel oluyorlar. Ben kahvenin üzerinde bekletiyorum bir miktar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Bugün bime uğrayıp aldım daha öncede duymuştum bunu ve söyleyen kişi ısıtıp yememi tavsiye etmişti onun tavsiyesinede uyup ısıtıp yedim sonuç mükemmel! İlk elime aldığımda pek bişeye benzemiyordu sertti ama ısıtınca yumaşıyıp içindeki karamel dışarıya taştı ve mükemmel bir koku sardı odayı yemeye doyamadım kesinlikle tavsiye ederim..
    Arkadaşın dediği brownieyi de deneyeceğim

Vay arkadaş aşkolsun böyle şeyleri daha önce söylesenize yav :D

2-3 ay kadar önce eşimle berbat bir trafikte ortada kaldık. Bari eve döneceğimize bir yerlerde vakit geçirelim diyerek Starbucks'a gittik. Pis boğazım tuttu ve bu wafellardan aldım fakat böyle taktikleri bilmediğimizden bi taneyi zor kemirdik soğuk soğuk. Kalanı da masada bırakıp ayrıldık. Şimdi içime kurt düştü bak, belki ısıtsak hoşumuza gidecekti :D

• Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    hahaha

Hocam kesinlikle beğenirsiniz. Mutlaka deneyin. Yani starbucksa gitmenize gerek yok bimde 2.70 miydi neydi fiyatı öyle bişey
    bayat filtre kahvemi şekersiz içtim vallahi
  • TEAM KALORIK TKGEXP24B marka ve model cihazı kullanan varmı?Tavsiye edilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanil

TEAM KALORIK TKGEXP24B marka ve model cihazı kullanan varmı?Tavsiye edilirmi?

esse'nin eski sattığı makine. yeni sattığını yani bir üst modelini denedim, pek memnun kalmadım. ilk aldığımda idare eder gibi durduydu ama şu an performansından memnun değilim. daha önce kullanan bir tanıdığım memnun olduğunu söylemişti. 2. ele sıcak bakmıyorsanız deneyebilirsiniz. yoksa beko/arçelik bakmanızı tavsiye ederim
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, bir ara BİM'e uğrayayım o zaman :) Bu arada BİM demişken orada Bouno marka bedemli şekeri de tavsiye ederim. Hep taze oluyor bir de bademle şeker arası çikolata kaplı. Ara sıra kahvenin yanına 2 tane alıp kıtlama gibi götürüyorum, çok yakışıyor.
  • ec220 için aldığım basınçsız tek duvar sepet geldi, bakalım nasıl takabiliyorum mevcut portafilter'ı parçalamam gerekiyor mu, gereken bilgileri paylaşırım bulunsun.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkurler fiyat uygun olunca denesem mi acaba demistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

Teşekkür ederim hocam, bir ara BİM'e uğrayayım o zaman :) Bu arada BİM demişken orada Bouno marka bedemli şekeri de tavsiye ederim. Hep taze oluyor bir de bademle şeker arası çikolata kaplı. Ara sıra kahvenin yanına 2 tane alıp kıtlama gibi götürüyorum, çok yakışıyor.

Arkadaşlar Aydın'daki A101'lerde şu an envai çeşit ithal çikolatalar var. Ritter Sport (marzipanlısını deneyin), Merci, Toffifee, After Eight, Lindt ve şimdi hatırlayamadığım bir Alman markası... Sizin bulunduğunuz yerlerde de varsa alın stoklayın derim .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni başladım.Köpüğü biraz fazla yaptim.Yavaş yavaş öğreneceğim.İlk an 3 katman oldu ama sonra kahve aşağı cokmeye başladı.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• Köpüğü biraz fazla yaptim galiba.Şurup var diye mi ne çabuk çökmeye başladı kahve.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergomu -- 6 Mayıs 2015; 0:50:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergomu

Köpüğü biraz fazla yaptim galiba.Şurup var diye mi ne çabuk çökmeye başladı kahve.

Sütünüz olmamış hocam. Süt köpürmeyecek, hacimlenmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Köpüğü biraz fazla yaptim galiba.Şurup var diye mi ne çabuk çökmeye başladı kahve.

Bende onu soracaktım nasıl olacak diye?Bende delonghi makine var.Kopurturken buharı sonuna kadarmi açmam lazim?200 ml sütü kaç saniye kopurtmem gerekiyor?
    İzlediğim videolarda koyu ayran kıvamında oluyor.Sanırım fazla köpurttüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Bende onu soracaktım nasıl olacak diye?Bende delonghi makine var.Kopurturken buharı sonuna kadarmi açmam lazim?200 ml sütü kaç saniye kopurtmem gerekiyor?
    İzlediğim videolarda koyu ayran kıvamında oluyor.Sanırım fazla köpurttüm.

Süt hazırlamak havalandırmayla başlıyor. Buhar çubuğunu sütün yüzeyinde, ama dışarısında değil, tutarak sütte girdap oluşturmalısınız. Buharı ne kadar açacağınızın püf noktası bu. Girdap oluşturacak kadar. Yüzeyde tutarken girdap sırasındaki dalgalanmalardan kissing sound denilen sesleri duyacaksınız. Bu sırada pitcher'ı hafifçe aşağı indirirseniz, bu kısımda gerçekten sakin ve yavaş olun, sütünüz yükselerek hacim kazanır. Sütün yeterli hacme 40 dereceden önce ulaşması gerekiyor, bu sebepten buharı fazla açmamak gerekli, tabi sütün ve pitcher'ın da soğuk olması işinizi kolaylaştırır. 40 dereceye ulaştığınızda sütünüz hacimlenmiş durumda artık ve pitcher'ı yükselterek çubuğu süte daldırın ve güzel, düzenli bir girdap elde edin. Girdap ne kadar düzenli ve hızlı olursa o kadar küçük baloncuklarınız olacak.

Süreler makinenizin kapasitesine göre değişeceği için süreyi önemsemeyin. Önemli olan sütün hacmi, microfoam denilen, gözle görülemeyecek boyutta kabarcıklara sahip, yoğun süt ve girdap oluşumu. Bunları sağlamak için diğer bileşenleri değiştirmelisiniz.

Bu konuda yazılı anlatımdan öte bol bol video izlemek gerekli bir de.

Bir kaç görselle sütün işlem bittikten sonra nasıl görünmesi gerektiğini anlatayım:

Bir kaç da video:

• TRojka kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Burada ki arkadaşlardan çok şey öğreniyorum.
    Bir soru daha sorayım o zaman.
    Okuduğum heryerde 7 gr kahve için 30 ml espresso double shot için 60 ml falan espresso çıkarın diyorlar.İzlediğim videolarda en az bir çay bardağı kahve çıkarıyorlar (buda 100 ml den aşağı değildir)nasıl oluyor?
    Hatta bazen 2 çay bardağını yanyana koyuyorlar,yada bir su bardağı kadar çıkarıyorlar.Double shotta kaç gr kahve koymalı ,kaç ml espresso elde edilmeli?

• ergomu E kullanıcısına yanıt
    http://www.kahvecandir.com/espressookulu3/ burasını inceleyin derim çok güzel bilgiler var. Standart olarak 7 gr kahve ve 30 ml espresso 25-30 sn dir. Ama bu damak zevkinize göre değişiklik gösterebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seffa

http://www.kahvecandir.com/espressookulu3/ burasını inceleyin derim çok güzel bilgiler var. Standart olarak 7 gr kahve ve 30 ml espresso 25-30 sn dir. Ama bu damak zevkinize göre değişiklik gösterebilir.

Bu 25-30 sn düğmeye bastığımız andan itibarenmi?

• ergomu E kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle dostum. Siteyi incelersen çok güzel bilgiler mevcut.
  • Tamper olarak bunu almayı düşünüyorum.
    Başka tavsiyesi olan var mı?

• makinem geldi delonghi 310. Gönül kahvesinden colombia aldım fakat bu kahve french pressdemi espressodamı kullanılıyor emin olamadım.İlk denemeye göre tadı fena gelmedi ama sütü ısıtamadım ve köpüğü çıkartamadım.ayrıca makine shotu kendi hesaplayıp kesmiyor mu bardak taştı bende kapatmak zorunda kaldım.
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.