Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vallahi ben alacak olsam beyaz çikolata kesin alırdım. Bir de karamel olabilir o da güzel.
    Sütlü içecekler de ben daha çok seviyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Vallahi ben alacak olsam beyaz çikolata kesin alırdım. Bir de karamel olabilir o da güzel.

Bende beyaz çikolata ve çikolata cookie siparişi verdim az önce.2 adet 700 ml için 44 tl verdim+(kargo 5 tl civarı).Sanalpazar sağ olsun.Demek iyi seçim yapmışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

quote:

Bende beyaz çikolata ve çikolata cookie siparişi verdim az önce.2 adet 700 ml için 44 tl verdim+(kargo 5 tl civarı).Sanalpazar sağ olsun.Demek iyi seçim yapmışım.

Monin Çikolata cookie kullanan var mı?Eğer iyi değilse mango,fındıklı veya irish ile değiştirebilirim.Veya başka şurup tavsiyesi olan var mı?

• quote:

quote:

quote:

Monin Çikolata cookie kullanan var mı?Eğer iyi değilse mango,fındıklı veya irish ile değiştirebilirim.Veya başka şurup tavsiyesi olan var mı?

Ben kullanıyorum güzel ama tadı Cookie gibi değil de karamel gibi daha çok.

• Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    Link alabilir miyim hocam fiyat süper. Irish cream da çok güzeldir onuda seviyorum değişik bir aroma isterseniz deneyebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

quote:

quote:

Ben kullanıyorum güzel ama tadı Cookie gibi değil de karamel gibi daha çok.

Değiştirmeme gerek var mı?Beğenilmeyecek bir şey değil herhalde..

• quote:

Link alabilir miyim hocam fiyat süper. Irish cream da çok güzeldir onuda seviyorum değişik bir aroma isterseniz deneyebilirsiniz

Sanalpazarda 32 tl tanesi.Yeni üyelik açınca10 tl,ürünü sepete atıp bekleyince biraz sonra 10 tl 1 saatlik para veriyor.Toplam 20 tl oluyor.2 tane 64-20=44+kargo.

http://www.sanalpazar.com/Monin-Beyaz-Cikolata-Aromali-Kahve-Surubu__isp34273191
    http://www.sanalpazar.com/Monin-Cikolata-Cookie-Aromali-Kahve-Surubu__isp34273173

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 1 Mayıs 2015; 20:49:42 >

• Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    Tüh ya benim üyeliği var zaten :D sepete atayım belki indirim gelir :)

• quote:

Tüh ya benim üyeliği var zaten :D sepete atayım belki indirim gelir :)

Kardesin vs birinin yerine ac.Ben eşim oğlum için ayri actim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    tahminim çikolata şurubunda tortu olması kaliteden bağımsız bir durum. fo'nun çikolata şurubunun tadını beğenmedim. renk de benim az olan tecrübelerime göre kaliteden bağımsız. starbucks'ın bence gayet kaliteli olan şurubu(vanilya) da kahvenin rengini ciddi biçimde değiştiriyor. ve tabii ki kıvamı da aynı olmuyor, snouçta yoğunlukları aynı değil. şurup çok kullandığım bir şey olmadığı için de yorumlarım çok faydalı olmayacaktır. fo'nun şuruplarını alma nedenim makineyi yeni aldığım dönemde denemek istiyordum ve başka marka şurupları direk elden bulamamıştım. starbucks'ta sadece vanilya vardı ve diğer şeyleri de deneyeyim dedim. starbucks vanilya, fo irish cream'i beğendim, beyaz çikolatayı köpürtmeden önce süte katıp öyle latte ve latte macchiato hazırladığımda yine güzel tatlar oldu.

yerinizde olsam ben de monin veya giffard alırdım. evet pahalı ama bir içecekte 15-20 ml kullanacaksınız. monin 30, fo 15 tl. monin 1 lira, fo 50 kuruş yapar en kötü ihtimalle 50 kuruşluk zararınız olur kahve başına. bence değer

• quote:

Orijinalden alıntı: Anabolic

Evet iyi bir tamper alacağım umuyorum ki tamperi de halledince krema daha da bol olacak @albati

Makine arçelik k3185 @ajdarvevo

kremanız güzel duruyor. ancak kremaya çok takmamak lazım. mesela en iyi kremayı robusta tarzı çekirdekler kullanarak elde edersiniz. ama lezzet ve sağlık açısından en kötü çekirdekler de bunlardır aynı zamanda. yine koyu kavrulmuş çekirdekler(mesela starbucks) iyi krema verirler. en güzel kahve içerken sizin en çok keyif alacağınız kahvedir. denemelerinizde görüntüden çok buna önem verin bence. şuradaki videoların faydalı olabileceğini düşünüyorum:

http://www.kahvecandir.com/espressookulu2/

vakti olanlar diğer sayfa ve videoları da inceleyebilir:
    http://www.kahvecandir.com/category/espressookulu/

• quote:

Orijinalden alıntı: Escaper

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Metro marketten tchibo marka mı Aldınız Çift cam bardağı 10tl ye?

Yok hocam onu gecen ay Tchibo'dan almistim. Metro'dakiler ayri. Cift cidarli olarak 250 ve 350 ml'lik iki cesit kulplu latte fincani ile 80 ml'lik espresso bardagi var. Fiyatlar Tchibo'ya kiyasla cok cok uygun.

Edit: Bu arada Metro kampanyasına şuradan bakabilirsiniz.http://postimg.org/image/w3zmjtrnv/

Bu bilgi için çok teşekkürler hocam yarın Metro'ya uğrayacağım bakalım varsa alacağım çift cam bardaklardan.

Rica ederim hocam :)

• Evet arkadaşlar makinem kargoya verilmiş.Sizden ilk defa böyle şeyler yaptığım için yardım istiyorum.
    Elimde ki malzemeler.
    1-Delonghi bk 310 espresso makinesi
    2-Barista sepetinden alınma guetemala,colombia,etiyopya çekirdek
    3-Sözen el değirmeni.(kg 79,french press ve filtre makineside var)
    4-Monin beyaz çikolata ve cokie çikolata şurubu
    Süt vs şeyleri marketten alacağım.(alıncak başka şeyler var mı?)

Şimdi bunlarla neler yapabilirim?Tecrübelerinizi paylaşırmısınız?Video falan varsa çok daha iyi olur.
  • www.baristasepeti.com
    Kenya'ya Gidiyoruz
    http://www.baristasepeti.com/kenyaya-gidiyoruz

gitsek mi ne yapsak

• kbere K kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle monin veya giffard alırım bir dahaki sefere zaten riske girmem hiç
    Monin 70 cl giffard 100 cl giffard daha fazla ve bir iki lira daha ucuz bir tek onu denemeyi düşünüyorum kötü bişey çıkacağını zannetmiyorum çünkü
  • quote:

Evet arkadaşlar makinem kargoya verilmiş.Sizden ilk defa böyle şeyler yaptığım için yardım istiyorum.
    Elimde ki malzemeler.

Şimdi bunlarla neler yapabilirim?Tecrübelerinizi paylaşırmısınız?Video falan varsa çok daha iyi olur.

ekli resimdekilerin hepsini yapabilirsiniz. video için tek tek listelemek yerine google video aramaya "how to make a" ve yapmak istediğin şeyi yazarsanız çıkan videolara bakabilirsiniz. örneğin cappucino yapacaksanız "how to make a cappucino" yazmalısınız.

bunalr dışında white chocolate mocha vs. kahve zincirlerinin yarattığı şekerli içecekleri de yapabilirsiniz. bunların tarifleri yapandan yapana değişir. yani kabul edilmiş bir standartları yoktur, starbucks farklı yapar, karşısındaki cafe farklı. yine aynı yöntemle youtube araması yapıp bulabilirsiniz. en kolay yapabileceğiniz ve insanların görsel ve lezzet olarak da çok seveceği bir içecek olarak latte macchiato'yu öneririm. aynı tarifin en başında bardağa atıyorum karamel şurubu koyarsanız sütü sonra dökerseniz adı caramel latte macchiato oluyor ;)
    Vimeo
    How to make a Latte Macchiato
    https://vimeo.com/50296459

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• kbere K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Çok makbule geçti.
    Yeni olduğumuz için biraz fazla soru soruyorum kusura bakmayin.

• quote:

Evet arkadaşlar makinem kargoya verilmiş.Sizden ilk defa böyle şeyler yaptığım için yardım istiyorum.
    Elimde ki malzemeler.

çelik tamper almadıysanız mutlaka edinin. sütlü içecek yapacaksanız analog termostat alın, süt potu alın.
  • quote:

quote:

white chocolate mocha yapacaksan beyaz çikolata sosu gerek, starbucks'ta sos ile yapılıyor. şurubunu ilk kez şimdi gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: tprhpa

quote:

quote:

white chocolate mocha yapacaksan beyaz çikolata sosu gerek, starbucks'ta sos ile yapılıyor. şurubunu ilk kez şimdi gördüm.

Şurup ile bir deniyeyim önce.Valla şunu al,bunu al diye diye arkadaşlar ocagima incir ağacı dikildi.Arkadaş nereden gördüm bu konuyu.Hayattada kahve içen biri değildim şimdi espresso,mocha peşindeyim tövbe tövbe.:)

• 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.