Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sos kullanmayıp şurup kullansak bir fark olmaz bana kalırsa aksine tatsal olarak şurup ile daha iyi sonuç elde ederiz diye düşünüyorum.Olursa bir tek kıvamında farklılık olur soslar biraz daha koyu oluyor

Ayrıca starbucks monin mi kullanıyor sos olarak yoksa kendi soslarımı var? şurup olarak kendilerinkini kullandıklarını duymuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 3 Mayıs 2015; 15:39:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tprhpa

quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Vallahi ben alacak olsam beyaz çikolata kesin alırdım. Bir de karamel olabilir o da güzel.
    Sütlü içecekler de ben daha çok seviyorum

Bende beyaz çikolata ve çikolata cookie siparişi verdim az önce.2 adet 700 ml için 44 tl verdim+(kargo 5 tl civarı).Sanalpazar sağ olsun.Demek iyi seçim yapmışım.

white chocolate mocha yapacaksan beyaz çikolata sosu gerek, starbucks'ta sos ile yapılıyor. şurubunu ilk kez şimdi gördüm.

Sosu nereden temin edebiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşın yerine cevap vereyim ama bunlar monin marka. Starbucks marka sos sadece onlarda satılır eğer tabi kendilerinin sosları varsa o konuda net bilgim yok

http://www.sanalpazar.com/Monin-Beyaz-Cikolata-Sos__isp34272726
    http://www.sanalpazar.com/Monin-Karamel-Sos__isp34272931
    http://www.sanalpazar.com/Monin-Dark-Chocolate-Sos__isp34272930

• Arkadaşlar kahvenizin yanına A101'de satılan (başka yerlerde de vardır) Mister No marka brownieyi tavsiye ederim . Dün görüp aldım çok beğendim. Belçika çikolatalıymış. İçinde hiçbir katkı maddesi yok. Aynı Starbucks'takiler gibi, zaten soğuk reyonda duruyor. Fiyatı da 4 lira. Deneyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 3 Mayıs 2015; 18:02:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sos kullanmayıp şurup kullansak bir fark olmaz bana kalırsa aksine tatsal olarak şurup ile daha iyi sonuç elde ederiz diye düşünüyorum.Olursa bir tek kıvamında farklılık olur soslar biraz daha koyu oluyor

Ayrıca starbucks monin mi kullanıyor sos olarak yoksa kendi soslarımı var? şurup olarak kendilerinkini kullandıklarını duymuştum

Bence de şurup kullanmak daha iyi çünkü sosunda glikoz şurubu var. İçeriği şöyle:

Ingredients
    Skimmed sweetened condensed milk (41.6%), glucose syrup enriched with fructose, water, stabilizer: E422, butter (milk) (2.1%), cocoa butter (1.7%), modified starch: E1442, flavouring, salt, acidifying agents: citric acid, emulsifying agent: E471, preservative agent: potassium sorbate, white chocolate content: 8.5%.

Bir de şurubun etiketini ekliyorum:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trallesli antemius

Arkadaşlar kahvenizin yanına A101'de satılan (başka yerlerde de vardır) Mister No marka brownieyi tavsiye ederim . Dün görüp aldım çok beğendim. Belçika çikolatalıymış. İçinde hiçbir katkı maddesi yok. Aynı Starbucks'takiler gibi, zaten soğuk reyonda duruyor. Fiyatı da 4 lira. Deneyin derim.

Ben de Bim'den, yine Starbucks'tan bileceğiniz Holland Waffle'ları önereyim. 8'lisi 2,6TL.
  • quote:

quote:

quote:

Vallahi ben alacak olsam beyaz çikolata kesin alırdım. Bir de karamel olabilir o da güzel.

Bende beyaz çikolata ve çikolata cookie siparişi verdim az önce.2 adet 700 ml için 44 tl verdim+(kargo 5 tl civarı).Sanalpazar sağ olsun.Demek iyi seçim yapmışım.

white chocolate mocha yapacaksan beyaz çikolata sosu gerek, starbucks'ta sos ile yapılıyor. şurubunu ilk kez şimdi gördüm.

white chocolate mocha ve diğer aromalı kahvelerin hepsi şurupla yapılır. starbucks'ta bir ihtimal doğrudan kahveye katılan ve süt de içeren yani esktra süt kullanılmayan hazır karışım bir sos kullanılıyor olabilir. istenilirse tarife göre üzerine krem şanti ve ekstra olarak sos konulabilir. kahvenin içine sos karıştırılmaz. isteyen arkadaşlar sos almak yerine bakkaldan aldıkları beyaz çikolatayı eritip aynı şekilde yapabilirler. white chocolate mocha için en çok kabul gören tarif:

1. 10-20 ml şurup 350 ml'lik bardağa konulur
    2. 1,5 shot(45 ml) espresso bardağa eklenir ve bardak elde sallanarak şurup ve kahve birbirine yedirilir. (isteyen espresso dışındaki kahvelerle de deneyebilir)
    3. köpürtülmüş süt karışıma ilave edilir.
    4. istenilirse üzerine krema ve sos ilave edilir.

• tam alışveriş yapacaktım kafam karıştı. Şimdi mocha vb içecekler için şurup mu yoksa sos(sauce) mi almamız lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spongio

tam alışveriş yapacaktım kafam karıştı. Şimdi mocha vb içecekler için şurup mu yoksa sos(sauce) mi almamız lazım.

Starbucks sos kullanıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şurup ile bir deniyeyim önce.Valla şunu al,bunu al diye diye arkadaşlar ocagima incir ağacı dikildi.Arkadaş nereden gördüm bu konuyu.Hayattada kahve içen biri değildim şimdi espresso,mocha peşindeyim tövbe tövbe.:)

ben uyarımı yaptım. :)

byismailcan
    hocam tat konusuna hiçbir lafım yok, zaten sade içenlerdenim ben. olay, benim beyaz çikolata şurubu olduğunu bilmemem. starbucks da sos ile yaptığı ve yoğunluk farkı olduğu için akıl direkt olarak "şurup filtre kahveye gider" fikrini benimsiyor. bir forumda tartışılmış bu konu. kişisel tercih olarak sonuçlanmış. evet, her şey starbucks üretimi. chai tea, white mocha sos, karamel sos vs.

kbere
    dediğim gibi starbucks sos olarak kullanıyor. bayağı yoğun, o yüzden önce sos sonra espresso çekilip bardak güzelce sallanıyor ki sos gevşesin. bu hareket yapılmazsa süt eklendikten sonra kaşıkla karıştırılması gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şurup ile bir deniyeyim önce.Valla şunu al,bunu al diye diye arkadaşlar ocagima incir ağacı dikildi.Arkadaş nereden gördüm bu konuyu.Hayattada kahve içen biri değildim şimdi espresso,mocha peşindeyim tövbe tövbe.:)

ben uyarımı yaptım. :)

byismailcan
    hocam tat konusuna hiçbir lafım yok, zaten sade içenlerdenim ben. olay, benim beyaz çikolata şurubu olduğunu bilmemem. starbucks da sos ile yaptığı ve yoğunluk farkı olduğu için akıl direkt olarak "şurup filtre kahveye gider" fikrini benimsiyor. bir forumda tartışılmış bu konu. kişisel tercih olarak sonuçlanmış. evet, her şey starbucks üretimi. chai tea, white mocha sos, karamel sos vs.

kbere
    dediğim gibi starbucks sos olarak kullanıyor. bayağı yoğun, o yüzden önce sos sonra espresso çekilip bardak güzelce sallanıyor ki sos gevşesin. bu hareket yapılmazsa süt eklendikten sonra kaşıkla karıştırılması gerekiyor.

Surup siparişi vermistim.Bir daha ki seferede sos siparişi verip oyle denerim.Hepsini bir anda almam iyi olmuyor.Hosuma gitmeyen şeyler kaliyor ondan sonra.Bir sürü kahve birikti evde.Eski olanlari kullanmiyoruz yeniler hoşumuza gittiği için.Bundan sonra birşey bitmeye yakin olmadan sipariş vermeyeceğim.:)

• Arkadaşlar monin sos yerine bunlar olmaz mı?
  • Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    olmaz diye bir şey yok hocam. ben ilk başlarda karamelle içerim diye buna çok benzer calve'ninkinden almıştım sonra kahvenin kendi tadını daha çok sevince bıraktım kullanmadım. belki yazın başka içecekler yapınca onlara koyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balcis

olmaz diye bir şey yok hocam. ben ilk başlarda karamelle içerim diye buna çok benzer calve'ninkinden almıştım sonra kahvenin kendi tadını daha çok sevince bıraktım kullanmadım. belki yazın başka içecekler yapınca onlara koyarım.

Benim çocuk falan seviyor böyle çikolatalı,karamelli şeyleri monin için 50-60 tl vermiyeyim şimdi.Belki içmez falan boşa gitmesin para.
  • Karamel olanı denemiştim beklediğim gibi bir sonuç vermedi tadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

Ben Tchibo'dan cift cidarli macchiato bardagi almistim gecen ay. Biraz buyukler ama seviyorum bu bardaklari. Bugun de is cikisi Metro'ya gittim. Su anda kampanya var. Bialetti 50tl sanirim. Kampanya dahilinde latte ve espresso bardaklari da var. Bir cift espresso fincani ve bir cift de latte fincani aldim cift cidarli gene. Espresso fincani cift olarak 10, latte fincani cift olarak 13 TL. Bir bakin derim ben.

Eve gelip yemek ustune Costa Rica ile denedim.

Çok sağol kardeşim bende bugün aldım metrodan tam istediğim gibi ve fiyatları çok uygun. Sayende ucuza malettim

• swapper S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, fayda sağlamasına sevindim :)
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Bugün bime uğrayıp aldım daha öncede duymuştum bunu ve söyleyen kişi ısıtıp yememi tavsiye etmişti onun tavsiyesinede uyup ısıtıp yedim sonuç mükemmel! İlk elime aldığımda pek bişeye benzemiyordu sertti ama ısıtınca yumaşıyıp içindeki karamel dışarıya taştı ve mükemmel bir koku sardı odayı yemeye doyamadım kesinlikle tavsiye ederim..
    Arkadaşın dediği brownieyi de deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbere

quote:

quote:

quote:

white chocolate mocha ve diğer aromalı kahvelerin hepsi şurupla yapılır. starbucks'ta bir ihtimal doğrudan kahveye katılan ve süt de içeren yani esktra süt kullanılmayan hazır karışım bir sos kullanılıyor olabilir. istenilirse tarife göre üzerine krem şanti ve ekstra olarak sos konulabilir. kahvenin içine sos karıştırılmaz. isteyen arkadaşlar sos almak yerine bakkaldan aldıkları beyaz çikolatayı eritip aynı şekilde yapabilirler. white chocolate mocha için en çok kabul gören tarif:

1. 10-20 ml şurup 350 ml'lik bardağa konulur
    2. 1,5 shot(45 ml) espresso bardağa eklenir ve bardak elde sallanarak şurup ve kahve birbirine yedirilir. (isteyen espresso dışındaki kahvelerle de deneyebilir)
    3. köpürtülmüş süt karışıma ilave edilir.
    4. istenilirse üzerine krema ve sos ilave edilir.

İki sorum var.
    1-1,5 shot espresso için kaç gr kahve kullanalim?
    2-Ne kadar süt kullanılacak?

• French Press hakkında sorusu olan var mı arkadaşlar ?

Birkaç haftadır uğraşıyorum, baya bilgi sahibi oldum ve elim alıştı. Sorularınızı yanıtlayabilirim ve birlikte tartışabiliriz
  • 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.