Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şöyleki benim aldığım bir şurup çok kalitesizdi ve kahveye koyunca kahvenin rengini değiştiriyordu. Çikolata şurubuydu ve cam şişenin dibinde olsun kapağında olsun tortular vardı. sanki şurup değil sos gibiydi. fo da öyle bişey mi acaba diye merak ediyorum 1-2 arkadaşa da sormuştum bu soruyu.
    sanırım bidahaki sefere hiç riske girmeden monin veya Giffard alacağım bir kere ucuza kaçtık canımız yandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

quote:

Orijinalden alıntı: Mert_DarkBlade

quote:

Aynı durumu ben de yaşadım. Starbucks şubelerinde içerken hoşuma gidiyordu Sumatra. 1-2 ay önce Sumatra aldım, Ocak üretimli. Evde çekip içiyordum. Sadece yanık tadı alabildim.

Şu da ikinci kahve kavurma deneyimim:
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/66130061/Kahve%20kavrum.jpg
    Çekirdekler Bonarri'nin Kenya Nyeri'si:
    http://www.sanalpazar.com/Bonarri-Coffee-Cig-Kahve-Cekirdegi__isp41730239
    İlk çıtlama(first crack) civarında bıraktım kavurmayı, yarısı çıtladı yarısı çıtlamadı gibi. 2 gün bekletip, çekip French presse attım. Limonlu ıhlamuru andıran bir kahvem oldu, oldukça hoşuma gitti. Kahve sevenlere evde kavurmayı denemeyi öneriyorum kesinlikle.

Kavurma işlemini nasıl yapıyorsunuz acaba

Ufak teflon tavada, ocakta hallediyorum şimdilik. Orta-kısık ateşte, tahta kaşığın sapıyla sürekli karıştırıyorum. 7-10 dakika arasında orta kavrulmuş oluyor.
    İstenen kavurma seviyesine gelince de metal süzgece atıp soğutma ve kabuklarından arınması için bolca üfleme yapıyorum.

Aliexpresste mini kavurma makinalari var tamburlu donen sekilde
    Bunlardan alsam tavaya gore verimli olurmu sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet iyi bir tamper alacağım umuyorum ki tamperi de halledince krema daha da bol olacak @albati

Makine arçelik k3185 @ajdarvevo
  • Hocam tchibonun sitesinde 6 lı paketi var. Büyük olanları var Ankarada gimat da toptancıdan alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.rex

Hocam tchibonun sitesinde 6 lı paketi var. Büyük olanları var Ankarada gimat da toptancıdan alıyorum.

Gimatta nereden kaca alıyorsunuz monin şurubu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynı durumu ben de yaşadım. Starbucks şubelerinde içerken hoşuma gidiyordu Sumatra. 1-2 ay önce Sumatra aldım, Ocak üretimli. Evde çekip içiyordum. Sadece yanık tadı alabildim.

İlk çıtlama(first crack) civarında bıraktım kavurmayı, yarısı çıtladı yarısı çıtlamadı gibi. 2 gün bekletip, çekip French presse attım. Limonlu ıhlamuru andıran bir kahvem oldu, oldukça hoşuma gitti. Kahve sevenlere evde kavurmayı denemeyi öneriyorum kesinlikle.

Ufak teflon tavada, ocakta hallediyorum şimdilik. Orta-kısık ateşte, tahta kaşığın sapıyla sürekli karıştırıyorum. 7-10 dakika arasında orta kavrulmuş oluyor.
    İstenen kavurma seviyesine gelince de metal süzgece atıp soğutma ve kabuklarından arınması için bolca üfleme yapıyorum.

50$'ın altında göremedim ben. Onlarda da sadece motora bağlı tambur var. Konserve kutusunu delip ocak üstünde çevirmeyi tercih ederim.
    Patlamış mısır makinesi en ideal çözüm. Homojen kavuruyor ve 30TL'ye bulunabiliyor.

Tambur işi tavaya oranla daha verimli ama mısır patlatma makinesi kadar verimli değil. Anca haftada yarım kilo kahve içenlerdenseniz mantıklı olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

50$'ın altında göremedim ben. Onlarda da sadece motora bağlı tambur var. Konserve kutusunu delip ocak üstünde çevirmeyi tercih ederim.
    Patlamış mısır makinesi en ideal çözüm. Homojen kavuruyor ve 30TL'ye bulunabiliyor.

Tambur işi tavaya oranla daha verimli ama mısır patlatma makinesi kadar verimli değil. Anca haftada yarım kilo kahve içenlerdenseniz mantıklı olabilir.

Haftalik 300-400 gr arasi tuketiyorum
    Kavrulmamis alip tavada deniycem haftaici
    Duruma gore patlamis misir makinasi veya tamburlu sistemlerden denemeyi dusunuyorum

• mısır patlatma makinelerinin hangisi daha verimli olur bu iş için? tencere tarzı olanlar mı acaba ? ve watt ı önemili mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akakın

Kendi imalatım olan Kahve kavurma aleti,manuel kahve kavurma makinası
    Kullanılan malzemeler hurdacıdan alınma eski büyük boy tencere (altı kesilerek çıkartıldı)
    Kahveci çaydanlığı ve eski avizenin boru ve somun gibi malzemeleri.
    İç kanatlar için saç profil.
    Seyyar tava kulbu.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Bu da 2 dakikalık kısa bir video.
    https://www.youtube.com/watch?v=o2i4MAHCAJM&feature=youtu.be

Hocam kendi imalatım olan bu kahve kavurma aleti belki size bir fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 4 Mayıs 2015; 14:50:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mert_DarkBlade kullanıcısına yanıt
    Ilk olarak ucuz çekirdek alın Türk kahvesi satan yerler yeşil çekirdekte satıyor 150 mi 200 gram mi 2 lira bende öyle alıp deneyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: balcis

ben de bu şekilde yapıyordum geçen sefer tövbe ettim. malum yerlerden taze kavrulmuş satın alsam da acil yokluk durumlarında starbucks'tan alırım diye düşündüm ki semtimde özel kavuran ve satan 3. kuşak bir kahveci olduğunu öğrendim. starbucks kahvesi kötü olabilir ama tchibo ondan da kötü geldi bana. resmen çöpe atıyordum ilk defa aldığm bir kahveyi.

Hocam semtte 3. dalga mekan varsa çok şanslısınız. Ben Bahçeşehir'deyim ancak Starbucks, Kahve Dünyası, Tchibo ve Lavazza var. Gene kahvesiz kaldığım bir gün eve geçerken Tchibo'ya uğradım. Normalde böyle zamanlarda Guatemala alıyorum dediğim gibi 100 ya da 50gr. kadar. Bu sefer değişiklik olsun diyip Weiner Melange alayım dedim. Eve geldim, paketi açtım aman allahım resmen tek kullanım alanı buzdolabı içinde koku çekmek olan iğrenç bir kahve. Artık kaç aydır bekliyorsa bayatlama konusunda master yapmış :D Guatemala heralde daha sürümü yüksek ki, gene bu kadar berbat olmuyordu :D O yüzden sipariş zamanını iyi kollamaya çalışıyorum ama gene de işte bazen denk getiremeyebiliyorum, ya da kargo problemleri gibi sebeplerle kahvesiz kalınca mecbur soluğu Tchibo'da alabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lvcom07

Firmalardan konu açılmışken E-Gurme den aldığım tamper ve kahve 18 gün geçmesine rağmen kargoya verilmedi. birde telefonda pazartesi kargoya veriyoruz diye yalan söylüyorlar.

E-gurme den daha önce bu şekilde sıkıntı yaşayan oldu mu ?

Ben kahve siparişlerimi e-gurme, barista sepeti ve kahve fabrikası'ndan veriyorum.

En hızlı çalışan içlerinde kahve fabrikası. Ne zaman sipariş versem üzerinden 24 saat geçmeden kavrulup kargoya veriliyor. Hatta geçen hafta tamper sipariş ettim, o da gün içinde kargolandı fakat daha ucuz diye MNG kargoyu seçmiştim. Beceriksiz herifler 5 gün boyunca tamperı aynı ilçe içinde dolaştırıp durdular güya iş yerimde muhattap bulamayıp teslim edememişler. Durumu kahve fabrikası'na bildirdim, eğer o gün de teslimat yapılmasa bana yeni tamper göndereceklerdi Yurtiçi Kargo ile diğerini geri çekip. Neyseki o gün teslimat yapıldı da sorun çözüldü.

İçlerinde en yavaşı da e-gurme. Şimdiye kadar 2 siparişim oldu. Kredi kartı kullanmadığım için havale/eft ile alıyorum kahveyi. İlk siparişimde eft açıklamasına sipariş numarası yazmamışım, sanırım o yüzden 1 hafta kahve yollanmadı. En sonunda mail atınca 2-3 gün sonra gönderdiler. İkinci siparişimde ise sipariş yola çıktı diye mesaj aldım 2-3 gün içinde fakat takip numarası yoktu. Gene aradan vakit geçince bu sefer MNG kargoyu aradım, isimden bulamadılar. Ben de e-gurme'yi aradım sert bir şekilde. Meğerse dedikleri gibi göndermişler, fakat gene MNG'nin beceriksizliğiymiş gecikme.

Barista sepeti ile de siparişlerimde sorun çıkmadı ama kahve fabrikası kadar hızlı değillerdi.

Sizin durumda muhtemelen ellerinde istediğiniz ölçüde tamper kalmamış vs. olabilir hala yola çıkmadıysa, tekrar bir arayıp ayrıntılı sorun isterseniz.

• coupe96 kullanıcısına yanıt
    Hocam tam adını bilmiyorum çok karışık oralar biliyosunuzdur 17. sokakta tanıdık bir yer fiyatlar çeşide göre değişiyor ama genelde 25-35 lira arası büyük şişeleri. 700 ml oluyor üstünde pompasıyla birlikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

Sanalpazar flyatlar nasıl?

http://www.sanalpazar.com/urunara?criteria=Monin

Bence gayet iyi Tchibo'yla kıyaslayınca. Denemek lazım bir. Bu arada dediğim gibi isteyen arkadaşlar kendi şuruplarını evde de yapabilir.

• quote:

quote:

Kendi imalatım olan Kahve kavurma aleti,manuel kahve kavurma makinası
    Kullanılan malzemeler hurdacıdan alınma eski büyük boy tencere (altı kesilerek çıkartıldı)
    Kahveci çaydanlığı ve eski avizenin boru ve somun gibi malzemeleri.
    İç kanatlar için saç profil.
    Seyyar tava kulbu.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Bu da 2 dakikalık kısa bir video.
    https://www.youtube.com/watch?v=o2i4MAHCAJM&feature=youtu.be

Hocam kendi imalatım olan bu kahve kavurma aleti belki size bir fikir verir.

Arladaşlar kahve kavurma işi okuduğum kadarıyla zor, çok tecrübe gerektiren ve hassas bir iş. Profesyonel makianalarla yapıyorlar bu işi. Yani evde çok başarılı sonuçlar alınamaz gibi geliyor ama tabii kesin konuşamam. Kaliteli taze kavrulmuş kahveyle evde kendi kavurduğu kahveyi kıyaslayabilen var mı?

• Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    mesajınıza ek olarak önceki sayfada 3. dalga kahveci muhabbeti geçmiş hakkında yazayım.

arkadaşlar petra'nın tam ismi zaten petra roasting co. yani kahve kavurma esas işleri; ki taze kavurup satıyorlar, kronotrop ve benzerlerinin fiyatı sorulmuş ve cevap verilmiş ama belirteyim bu tarz yerler starbucks'la tchibo gibi bayat kahve zincirlerine (bundan sonra böyle diyeceğim bunlara) küfür eder gibi tazecik kendi kavurma kahve içeceklerini aynı fiyata hatta duruma göre sanıyorum az biraz daha ucuza satıyorlar.

üçüncüsü ben bu tarz kahvecileri cupsonme isimli uygulamada buluyorum; konum bazlı olarak haritada kendisine üye bu petra ve kronotrop dahil bir sürü yeri şıp diye gösteriyor ona göre telefonda yön tarifi dahil her şeyi yapıyor sana ve bir seferlik americano espresso vs bedava içme hakkı tanıyor.

kahve severlere şiddetle tavsiye ederim özellikle gezerken yoğun kullanıyorum; 3. dalga meraklılarına duyurulur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 30 Nisan 2015; 9:17:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anabolic

Merhaba Arkadaşlar, arçelik k3185 için 58mm tamper arıyorum. Sıfırlarının fiyatı malum.. Bu yüzden 2.el alacağım. Max verebileceğim ücet 50TL dir. Anadolu yakası elden teslim şeklinde alabilirim. Satmak isteyen varsa pm ile ulaşmaları yeterlidir.

up
  • Delonghi 2600 + Paşabahçe içli dışlı + baristasepeti Panama washed

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    Bir kere ilk başta belirtmek isterim ki bu tu işlerden keyif alıyorsanız çok zevkli bir iş beni cezbedici yanı eve müthiş bir kahve aroması kokusu yayılıyor olması. Her şeyden önemlisi kendi hijyeninizle görerek seçerek müdahale ederek kavurmanız.Bundan kastım kusurlu olan kahveleri ayırmak.büyük firmalar bu ayırma işini yapiyormu yada nekadar yapıyor.kavurma işinde ilk başlarda acemilik çekiliyor. Sonra tecrübe ettikçe daha iyi sonuçlar alınıyor.sonuç olarak taptaze mis kokulu kahve içiyorum. dışarıdan alınan hazir kahveden cok cok farklı.hatta çok çok iyi

• 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.