Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ajdarvevo

Normal mocha yapıcak ilk olucak hangisi önerirsiniz?

Hocam mocha denen şeyin aslı Yemen kahveleridir. Bu kahvelerden nasıl Etiyoya Yirgacheffee'den limonatamsı aromalar alınıyorsa, çikolata tadı alınabiliyor. Günümüzde mocha diye satılan şeylerin içerisine çikolata sosu ekleniyor. Ben kahveye herhangi bir şey koymam.
  • Mustyq kardeşim bence 51 mm tam geliyor.gölgeler yanıltıcı olabilir.52 mm büyük gelebilir.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• Akakın kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolasın seni de yordum.. Evet galiba 52mm büyük gelecek gibi.
    Şunu sormak istiyorum: kahveyi tamplediğiniz zaman her tarafı eşit şekilde düzlesiyor mu? Zira makinede ki plastikle havuz gibi olup kenarları kahve oluyor. Yani aldığınız tamper makinedekinden biraz daha büyük heralde değil mi? Öyleyse sıkıntı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyq M kullanıcısına yanıt
    Bilgi paylasınca güzel.Sen de sağol.Kesinlikle 51mm en uygunu .Bir sıkıntı yok.10 numara baskı uyguluyor. Dümdüz oluyor.makinenin üzerinde ki filtrede az miktarda kahve olması normal.porta filitreni fazla kahveye boğma esspresso yaptıktan sonra temizlemen gerekir.tamper baskı kuvvetini iyi ayarlaman gerekir.fazla kuvvet harcarsan makineden espresso geç geliyor.bir iki deneme yanılma ile tecrübe kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 16 Şubat 2015; 1:22:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvcom07

quote:

Orijinalden alıntı: albati

İstanbul'da kendisi kavurup satan bir arkadaştan 1 hafta önce 4x250gr yöresel kahve aldım.
    Hem fiyat olarak hem de kalite olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim.
    Sİparişten 1 gün sonra kargoya verildi ve toplamda 2 günde İzmir'e ulaştı.
    Üzerilerine ayrı ayrı kahve aroma, kavurma, asidite gibi önemli bilgiler yazılmış.
    Bu tarz arkadaşları desteklemek lazım.
    Aldığım link:http://www.sanalpazar.com/Bonarri-Coffee-1-Kglik-4x250gr-Kampanya-Paketi__isp38740625

Bana gelenler:
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Tavsiyeniz için teşekkürler. bende aldım. gayette memnun kaldım

Bende mesajinizi gordum ve saticiyi inceledim,kaliteli bir firmaya benziyor.internette kaliteli bir guatemala antigua bulamamistim,aldiklarimi cok begenmedim.ozellikle bayat olmasina ragmen starbuckstaki antigua ya yaklasamamislardi.Bunu da denemek istiyorum.Paylasim icin tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Coffehaus deneyen var mı arkadaşlar? Ankara olduğu için çok denememiş sanırım.

Coffeehaus u onermiyorum.bir kere siparis verdim fiyati uygun diye.ama hic profesyonel degiller.siparisimi kac gun kargolamadilar,defalarca aradim iletisimi zor kurdum.satici cok ilgisiz ve amator.daha sonra zorla gelen kahve de cekilmemisti.geri gondermemi istedi tekrar kargoya verip.kendisine kargo parasini vermek istemedigimi,ugrasamayacagimi,ankarada oldugum icin gelip kendilerinin elden degistirmesini istedigimi soyledim.oyle yaptilar hatta kucuk bir jest yapip fazladan bir seyler gonderdiler ama gelen kahvenin damgasina gore 2 gun once cekilmisti ve tadindan da memnun kalmadim.ben bir daha bulasmam ama takdir sizin :)

• Starbucksa gelen şekersiz tarçın ve karamel suruplarini nerden bulabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Donanım.Uzmanı

quote:

Orijinalden alıntı: lvcom07

quote:

Orijinalden alıntı: albati

İstanbul'da kendisi kavurup satan bir arkadaştan 1 hafta önce 4x250gr yöresel kahve aldım.
    Hem fiyat olarak hem de kalite olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim.
    Sİparişten 1 gün sonra kargoya verildi ve toplamda 2 günde İzmir'e ulaştı.
    Üzerilerine ayrı ayrı kahve aroma, kavurma, asidite gibi önemli bilgiler yazılmış.
    Bu tarz arkadaşları desteklemek lazım.
    Aldığım link:http://www.sanalpazar.com/Bonarri-Coffee-1-Kglik-4x250gr-Kampanya-Paketi__isp38740625

Bana gelenler:
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Tavsiyeniz için teşekkürler. bende aldım. gayette memnun kaldım

Bende mesajinizi gordum ve saticiyi inceledim,kaliteli bir firmaya benziyor.internette kaliteli bir guatemala antigua bulamamistim,aldiklarimi cok begenmedim.ozellikle bayat olmasina ragmen starbuckstaki antigua ya yaklasamamislardi.Bunu da denemek istiyorum.Paylasim icin tesekkurler

Bende kendisinden alışveriş yapıyorum. Çok ilgili ve kahve konusunda bilgisi yüksek arkadaşımızve ne sorarsanız yanıtlaya hazır. Kısacası işini seven biri, kahveleride o gün kavurup gönderiyor. Özellikle nitelikli kahvelerinden aldığım hazzı anlatamam. Diğer yöresele kahveleride gayet iyi, kısacası tavsiye olunur.

• Akakın kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Teşekkür ederim.. :)

• Beko ile microfoam olayını çözmüş, latte art yapabilecek microfoam oluşturabilen ve işin sırrını açıklayacak paylaşımcı bir kahvesever aranıyor :)
  • Donanım.Uzmanı kullanıcısına yanıt
    sitelerinde yazan adresle bulundukları yer tutmuyor birbirini, en azından ben ararken öyleydi şimdi nasıl bilmiyorum...telefonda tarif etti kocatepe camii otoparkının karşısı falan diye ama ben bulamayınca ısrar etmemiştim...hala nerde yerleri bilmiyorum
  • Arkadaşlar evde kahve kavurma ile ilgili basit bir düzenek almak istiyorum. Tavsiyesi olan var mı?

Aliexpressde şunları buldum örneğin;

aliexpress.com
    US $58.9 |New Arrical Electric Stainless Steel Coffee Roaster Machine tool for home use(220V)-in Coffee Roasters from Home Appliances on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
    http://www.aliexpress.com/store/product/New-Arrical-Electric-Stainless-Steel-Coffee-Roaster-Machine-tool-for-home-use/1111657_32220984407.html

aliexpress.com
    US $65.0 |New product hand coffee roaster/Hand crank coffee roaster,300g capacity with perfect effect and high quality-in Coffee Roasters from Home Appliances on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
    http://www.aliexpress.com/store/product/New-product-hand-coffee-roaster-Hand-crank-coffee-roaster-300g-capacity-with-perfect-effect-and-high/620313_32218775801.html

• quote:

Orijinalden alıntı: akrok

sitelerinde yazan adresle bulundukları yer tutmuyor birbirini, en azından ben ararken öyleydi şimdi nasıl bilmiyorum...telefonda tarif etti kocatepe camii otoparkının karşısı falan diye ama ben bulamayınca ısrar etmemiştim...hala nerde yerleri bilmiyorum

Selanik 2'den Kocatepe'ye çıkın. Sol dönün, soldaki ikinci dükkan. Küçük, ufak tefek bir yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Arkadaşlar evde kahve kavurma ile ilgili basit bir düzenek almak istiyorum. Tavsiyesi olan var mı?

Aliexpressde şunları buldum örneğin;

http://www.aliexpress.com/store/product/New-Arrical-Electric-Stainless-Steel-Coffee-Roaster-Machine-tool-for-home-use/1111657_32220984407.html

http://www.aliexpress.com/store/product/New-product-hand-coffee-roaster-Hand-crank-coffee-roaster-300g-capacity-with-perfect-effect-and-high/620313_32218775801.html

2.link manuel olanı tercih edin bence. Bozulmadan yıllarca kullanıla bilir.elektriklinin arıza sorununu düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

quote:

Orijinalden alıntı: baboli97

quote:

quote:

quote:

quote:

Yukarıda aldığımı yazdığım öğütücü (premier) ile ne kadar uzun süre çalıştırırsanız o kadar ince çekilmiş kahve elde edebiliyorsunuz arkadaşlar. fakat espresso yapmak için makinem olmadığından bir şey diyemiyeceğim. şu zamana kadar 4 değişik kahve çekirdeği ile yaptığım filtre kahve denemelerinde tamamen memnun kaldım. büyük konuşmak istemem ama bundan sonra çekirdek kahveden başka kahve alacağımı sanmıyorum.

hocam sen sanalpazardan almıştın dimi aleti? hangi kullanıcıdan aldın bir link atabilirmisin bende alıcam da?

link burda

http://www.sanalpazar.com/Premier-Kahve-Findik-Ceviz-Keten-Tohumu-Ogutucu__isp1653075

gerçekten problemsiz bir alışveriş olduğunu belirtmeden geçemiyeceğim. yazdıkları gibi faturasıyla ve garanti belgesi kaşelenmiş olarak geldi. sipariş verdiğim gün kargoya verildi ve ertesi gün elimdeydi. istanbul içi için böyle oldu tabi. başka yerleri bilemem.

kargoya kaç lira verdiniz? ben de kadıköydeyim.

kargoya 5.90 tl verdim. kargo biraz pahalı ama toplamda fiyat uygun. taksit seçeneğide var. takdir sizin

Sipariş verdim :) Kargo evet biraz fazla gibi. Acaba şubeye teslim yollasalar daha mı ucuz olur sanki? Yoksa hiç yorulmasam getirseler mi eve bilemedim :S

Hocam çok eski bir alıntı oldu ama bir sorum var. Kahveyi çektikten sonra aletin üst kısmı makineden ayrılıyor mu? Yani çekilmiş kahveyi başka kaba nasıl alabiliriz. Kaşık Kaşık uğraşıyorum ben ama başka yolu Olmalı :)

• HmB_SaL kullanıcısına yanıt
    Mesaji gorunce sasirdim bunu ben mi yazmisim diye mevzuyu anlamadim basta, o kadar eski bir alinti olmus :)

Makine tek parca, komple buyuk bir kaba bosaltiyorum, daha pratik bir yontemi yok maalesef.

• f/p ürünü şu anda 59 tl , Türk Kahvesi Makinesi CMJ600X
    www.bernardo.com.tr
    Bernardo, Züccaciye ve Sofra Tasarım Uzmanınız size hem farklı hem modern tasarım alternatiflerini seçkin ve zengin koleksiyonlarıyla sunar.
    https://www.bernardo.com.tr/ayin-firsat-urunleri/turk-kahvesi-makinesi_659_24002

piyasada 100tl

• Karamel sosu
    Normal krema sosu istiyorum onerdiğiniz urun var mı link varsa sevinirim
    Bide mocha sosu

• quote:

Orijinalden alıntı: ajdarvevo

Karamel sosu
    Normal krema sosu istiyorum onerdiğiniz urun var mı link varsa sevinirim
    Bide mocha sosu

Hocam daha önce de yazmıştım size. Monin kullanın. Fo da var piyasa da ancak aroma açısından bence zayıf.
  • Kesinlikle monin marka alın 3 5 bakıp ucuza yönelmeyin

• 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.