Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: adanaliboy

quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Kg79 kalinlik incelik ayarı var :)

Evet varmış.. Fakat espresso inceliğinde ayar yok.. benim anlamadığım bu alet kahve öğütücü, zaten 2 tane ana boyut var espresso ve flitre kahve.. Nasıl espresso boyutunda öğütme yapamaz bu alet.. Sözen öğütücü de mi espresso boyutunda çekemiyor ?

Özetle bu kadar espresso ve flitre kahve içen kişi hangi öğütücüyü kullanıyor arkadaş

İlave : matkap yerine akülü vidalama aleti daha sempatik geldi videolarda

tabii öğütücüyü çevirir mi denemek lazım :)

Koçtaş ta teşhir ürünü olur mu acaba ? gidip bir deneyim

Hocam bir altta arkadaş yazmış ama ben de yazayım, ikisini de kullanan bir kişi olarak. KG79 tam bir filtre kahve öğütücüsü. French Press veya makine fark etmiyor, incelik ayarı detaylandırılıyor. Fakat mekanizma kalitesi ve yapısı espresso çekimi gereksiniminin hemen yakınında kalıyor. Aslında ben de bunu sorguluyorum, az daha ince çekebilen bir yapı ile espresso aradan çıkartılabilirdi ama bunu üreticisi es geçmiş. Modifiye edenler var ama riskli olay. En ince detayıyla espresso denemedim, eğer istenirse denerim. Sözen ise tam bir espresso ve türk kahvesi öğütücüsü ama sağlam bilek istiyor. Ayarını bir kere yapınca bir daha değiştirmek zahmetli. Ben bunu espresso için kullanıyorum ve harikulade iş çıkartıyor.

Hocam,

1) Lütfen kg79 ile en ince ayarda bi shot çek benim için ve sonucu yaz lütfen

n11de sepet yaptım, siparişi bekletiyorum 4 gündür.. kararsız kaldım

amazonda kg89 var , Allah bilir fabrikasyon modifiye yaptılar ta amerikadan risk almak istemiyorum...

eğer espresso içip, yorum yaparsan çok iyi olur.. ona göre sepetten çıkarırım kg79 u..

2) espresso için sözen iyi diyorsun, ve matkap vs değil el bilekle asılıyorsun ? benim espresso ile durumum capuciano yüzünden.. yoksa işim olmaz shot mhot

• Burada anlatıldığına göre KG89'un da modifiye edilmesi gerekiyor, yani bu durumda sadece KG79'la 89'un farkı sadece kasasında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ims -- 17 Ocak 2015; 13:10:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

sizce tchibo nun 100 liralık makinesimi daha iyidir yoksa cezvesimi birde bu cezvelere kapalı espresso ürünleri uyarmı?

herhangi bir yorumu olan yokmu acaba
  • Y.Sarıyıldız kullanıcısına yanıt
    Hocam cezve dediğin hangisi, ürünlerin bir linkini falan koy model falan yazda yorum yapalım. 100 liralık makine dediğin picco modeli. Espresso ve Cafe crema yapabilen bir model kapsül ile çalışıyor amaca göre değişir iyiliği. Bende tchibo compact var. Misafir falan geldiğinde veya sabahları pratik diye seviyorum. Normalde kahvefabrikası.com tarzı sitelerde kahve alıp taze taze demliyorum. Ne tür kahve içersiniz tam ne istiyorsunuz yazın öneridebulunmaya çalışalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malemsteen

Hocam cezve dediğin hangisi, ürünlerin bir linkini falan koy model falan yazda yorum yapalım. 100 liralık makine dediğin picco modeli. Espresso ve Cafe crema yapabilen bir model kapsül ile çalışıyor amaca göre değişir iyiliği. Bende tchibo compact var. Misafir falan geldiğinde veya sabahları pratik diye seviyorum. Normalde kahvefabrikası.com tarzı sitelerde kahve alıp taze taze demliyorum. Ne tür kahve içersiniz tam ne istiyorsunuz yazın öneridebulunmaya çalışalım.

ürün bu picco almaktan vazgeçtim bu ürünü almayı düşünüyorum. Bu ürüne starbucks yada tchiboda hangi ayarda kahve çektirmek gerekir.

• Y.Sarıyıldız kullanıcısına yanıt
    Moka pot bu espressoya en yakın yapan makine bu, güzel tercih. Bunun için kahve espressodan az daha kalın olması gerekiyor. Görsellik açısından tuz gibi olması uygun olur. Ama öğütülmüş alacaksanız espresso kıvamı alıp deneyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese merhaba ,
    Bende bir kahvesever olarak aranıza katılmak istedim uzun süredir konuyu takip ediyorum ama dahil olmamıştım.
    Bugüne kısmetmiş

Tchibo'dan Guatemala sipariş verdim ve paypal ile ödedim ama parayı hesaptan çekmemişler daha önce başına böyle bir durum gelen var mı acaba ?
  • Başka bir üründe başıma gelmişti ürün bana geldikten sonra para kesilmişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikemal4242

Öncelikle herkese merhaba ,
    Bende bir kahvesever olarak aranıza katılmak istedim uzun süredir konuyu takip ediyorum ama dahil olmamıştım.
    Bugüne kısmetmiş

Tchibo'dan Guatemala sipariş verdim ve paypal ile ödedim ama parayı hesaptan çekmemişler daha önce başına böyle bir durum gelen var mı acaba ?

kargoya verirken çekerler büyük ihtimalle.
  • arkadaslar daha once konusu acıldımı bilmiyorum ama soyle bir ikili kampanya var.
    http://www.enplus.com.tr/breville-espresso-makinesi-800es/

sizce bu makine nasıl elimde hali hazırda kg79 var acaba bu ögütücü israf mı olur.
    tek basına espresso makinası nasıldır acaba tavsiyeleriniz nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbsb

arkadaslar daha once konusu acıldımı bilmiyorum ama soyle bir ikili kampanya var.
    http://www.enplus.com.tr/breville-espresso-makinesi-800es/

sizce bu makine nasıl elimde hali hazırda kg79 var acaba bu ögütücü israf mı olur.
    tek basına espresso makinası nasıldır acaba tavsiyeleriniz nedir.

Portafilter 54mm. Sepet ve portafilter de presurrized.
  • Parayı çektiler hesaptan site üzerinden baktığımda faturası kesildi ibaresi yazdı.
    Demek ki fatura keserken parayı çekiyorlar tedarikte problem çıkarsa diye
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Bu terimleri bilmeyen bir kişi olarak iyimi yani yada kötü Mü

• Evet hocam öylede olabilir birde benden 2 defa çekilmişti paypal sonra iade yaptı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

@adanaliboy KG79'un modifiye edilerek espresso ve türk kahvesi kıvamında öğütme yapabileceğine dair videolar paylaşılmıştı daha önce. Fakat makineyi bozma ihtimaliniz var :) Şurada birşeyler anlatılıyor ama bu konularda risk alabilir misiniz bilmem, garantiyi iptal edecektir.

@ardaalisahin Öğütmek zorunda değilsin, sipariş üzerine kavurma ve öğütme yapan siteler var baristasepeti, kahvefabrikası vb. Öğütme işi tazelik açısından tercih edilen birşey, sen zaten milicano gibi "raf kahvesi" tüketiyorsun, şu an için dert edinmene gerek yok gibi :) Bu işi "daha lezzetli kahve yapmaktan" hobiye çevirmeye başladığın zaman öğütme ve kavurma ekipmanlarını incelemeye başlayacaksındır. Şu an için bahsettiğim siteler bu iki aşamayı senin için çözeceklerdir. Filtre kahve makineleri için öğütülmüş, kavrulmuş kahve ve eğer makinenin kendisine ait kaliteli bir filtresi yoksa filtre kağıdı alman gerekiyor. Her makinenin de lezzetli kahve yapamayacağını bilmen gerekli, olay özellikle filtrenin tasarımında (yani çekirdeğin sağlıklı yağlarını filtreden akıtabilmesinde) bitiyor biraz.

ben mi bişi gözden kaçırıyorum..

Şimdi KG 79 espresso luk öğütme yapamıyor mu ?

Modifiye videosu gördüm youtube da.. herif resmen pc toplar gibi söktü taktı aleti :)

Hiç bulaşmam öyle elektronik aleti sökme takma işine

Espressoyu harika öğütüyor.
    Aman diyim modifiye işine sakın girme ben denedim yapmak çok basit sadece dğmenin yerini tutan bir pim var onu kırıyorsun ama sonra düğme kendi etrafında en az 2 tur atıyor ve düğmenin hangi konumda olduğunu bilemiyorsun. Bizzat denedim ve yaptım geçmiş sayfalara bakarsan göreceksin. Şuan kullanımış olduğum KG79 2. KG79um. Aman diyim aman sakın ha deneme. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Kahvenin çekme düğmesinden bahsediyorum yanda bulunan french press, filtre ve espresso için olan çekim düğmesinden. düğme en ince noktaya kadar çevriliyor ve orada duruyor orası espresso veya en kalına çevriliyor ve duruyo orasıda french press diyeli. Sen eğer benim yapmaya çalıştığım gibi modifiye etmeye çalışırsan ki çok basit o en ince ayara gelince veya en kalın ayara gelince dönmeyen düğme dönmeye devam ediyor ve düğmenin o an nerede olduğunu karıştırıyorsun sonuçta çok kötü öğütme bölümü birbirine değerek parçalanıyor. Aman diyim fabrika yapmış ayarını bırak kalsın öyle. Hiç elleme

• quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

quote:

quote:

@adanaliboy KG79'un modifiye edilerek espresso ve türk kahvesi kıvamında öğütme yapabileceğine dair videolar paylaşılmıştı daha önce. Fakat makineyi bozma ihtimaliniz var :) Şurada birşeyler anlatılıyor ama bu konularda risk alabilir misiniz bilmem, garantiyi iptal edecektir.

@ardaalisahin Öğütmek zorunda değilsin, sipariş üzerine kavurma ve öğütme yapan siteler var baristasepeti, kahvefabrikası vb. Öğütme işi tazelik açısından tercih edilen birşey, sen zaten milicano gibi "raf kahvesi" tüketiyorsun, şu an için dert edinmene gerek yok gibi :) Bu işi "daha lezzetli kahve yapmaktan" hobiye çevirmeye başladığın zaman öğütme ve kavurma ekipmanlarını incelemeye başlayacaksındır. Şu an için bahsettiğim siteler bu iki aşamayı senin için çözeceklerdir. Filtre kahve makineleri için öğütülmüş, kavrulmuş kahve ve eğer makinenin kendisine ait kaliteli bir filtresi yoksa filtre kağıdı alman gerekiyor. Her makinenin de lezzetli kahve yapamayacağını bilmen gerekli, olay özellikle filtrenin tasarımında (yani çekirdeğin sağlıklı yağlarını filtreden akıtabilmesinde) bitiyor biraz.

Modifiye videosu gördüm youtube da.. herif resmen pc toplar gibi söktü taktı aleti :)

Aman diyim modifiye işine sakın girme ben denedim yapmak çok basit sadece dğmenin yerini tutan bir pim var onu kırıyorsun ama sonra düğme kendi etrafında en az 2 tur atıyor ve düğmenin hangi konumda olduğunu bilemiyorsun. Bizzat denedim ve yaptım geçmiş sayfalara bakarsan göreceksin. Şuan kullanımış olduğum KG79 2. KG79um. Aman diyim aman sakın ha deneme. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Kahvenin çekme düğmesinden bahsediyorum yanda bulunan french press, filtre ve espresso için olan çekim düğmesinden. düğme en ince noktaya kadar çevriliyor ve orada duruyor orası espresso veya en kalına çevriliyor ve duruyo orasıda french press diyeli. Sen eğer benim yapmaya çalıştığım gibi modifiye etmeye çalışırsan ki çok basit o en ince ayara gelince veya en kalın ayara gelince dönmeyen düğme dönmeye devam ediyor ve düğmenin o an nerede olduğunu karıştırıyorsun sonuçta çok kötü öğütme bölümü birbirine değerek parçalanıyor. Aman diyim fabrika yapmış ayarını bırak kalsın öyle. Hiç elleme

merhaba arkadaş, tşk mesaj için.. fakat "Espressoyu harika öğütüyor. " ifaden modifiyesiz en ince ayarda çekim için mi geçerli anlamadım

Uyarıları çok iyi anladım.. Ayrıca, ben oldum olası aletleri kurlamaktan geri dururum :) Sana katılıyorum, fabrika ayarları en sağlamıdır..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

quote:

quote:

merhaba arkadaş, tşk mesaj için.. fakat "Espressoyu harika öğütüyor. " ifaden modifiyesiz en ince ayarda çekim için mi geçerli anlamadım

Uyarıları çok iyi anladım.. Ayrıca, ben oldum olası aletleri kurlamaktan geri dururum :) Sana katılıyorum, fabrika ayarları en sağlamıdır..

İfadem makinenin içini hiç açmaman. :-)

• kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt
    En ince ayarda espresso yu güzel öğütüyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Bu terimleri bilmeyen bir kişi olarak iyimi yani yada kötü Mü

Portafilter bu fiyatta bir makinde profesyonellerde olduğu gibi 58mm olmalı ama değil. Presurrized sepet ve portafiltre ile de kaliteli ve doğru espresso yapılamaz. O fiyata gereksiz bir makine kısacası. Beko çok daha iyidir.
  • starbucks dark sumatra fena değil,arkadaşlarla kahve içmeye gittiğimizde ben 250gr öğütülmüş kahve alıyorum yanında küçük boy içecek hediye ediyorlar.250gr kahve 15tl ye mal olmuş oluyor.

• 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.