Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
841.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

    Dostum güzel bir kahve içmek istiyorsan çekirdek de olsa öncelikle Starbucks vs. den uzak dur. Bu gibi zincirlerde bulunan kahvelerin kavrulma tarihleri belli değil. Bir çeşit yeni kavrulup gelmiştir, iyi çıkar, diğeri 2 aydır raftadır çöp olmuştur. Hatta iyi çıkan çeşit bir sonraki sefere hala aynı parti mal duruyodur gene berbat olmuştur.

    Bence bu konudaki en önemli, en olmazsa olmaz husus taze çekirdek. Gerisi sonrasında geliyor.

    Ben hem bir kaç mesaj önce hem bir kaç sayfa önce uzun uzun anlattım. 3 senedir espresso makinesi kullanıyorum. Bunun 2 senesinde sözen el değirmeni kullandım. Fakat genellikle cappuccino ya da latte olarak kahve içiyorum ve el değirmeni çok zor gelmeye başladı. Geçen yaz Cusineart aldım, aşağı yukarı KG79 kalitesinde, standartlarında ve fiyatında bir ürün. Kahveyi sözenin öğütebildiği gibi öğütemiyor. Taneler homojen ama büyük. Fakat ben espresso içmediğim için aradaki farkı çok önemsemiyorum. Uygun fiyata işi pratik hale getirdiğim için memnunum. Belki saf olarak espresso içsem memnun kalmazdım. Olaya bu açıdan bak istersen.
    şeker işini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? kahveyi aldıktan sonra şeker atıp karıştırınca krema gidiyor, sütten sonra koyunca da sütün kıvamı kayıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    şeker işini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? kahveyi aldıktan sonra şeker atıp karıştırınca krema gidiyor, sütten sonra koyunca da sütün kıvamı kayıyor.

    "Kahveye şeker atılmaz. " anlayışı güdüyorum ben. Şeker alınacak tadları baskılayacak ve yok edecektir. Şeker atılacaksa kahvenin kalitesi, tazeliği v.b tüm uğraşlar gereksizdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    şeker işini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? kahveyi aldıktan sonra şeker atıp karıştırınca krema gidiyor, sütten sonra koyunca da sütün kıvamı kayıyor.

    butun bunlardan dolayi seker iptal edilmis. buyurun !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    şeker işini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? kahveyi aldıktan sonra şeker atıp karıştırınca krema gidiyor, sütten sonra koyunca da sütün kıvamı kayıyor.

    Hocam sakın laf çarpma olarak almayın ama şeker ekledikten sonra bu kadar emek vermeniz biraz boşa kürek çekmektir. Bir şekilde şekeri bırakabilirseniz neden böyle dediğimizi anlarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arandur

    quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    şeker işini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? kahveyi aldıktan sonra şeker atıp karıştırınca krema gidiyor, sütten sonra koyunca da sütün kıvamı kayıyor.

    Hocam sakın laf çarpma olarak almayın ama şeker ekledikten sonra bu kadar emek vermeniz biraz boşa kürek çekmektir. Bir şekilde şekeri bırakabilirseniz neden böyle dediğimizi anlarsınız.

    yok yahu ne laf çarpma olarak alacağım :) çayı şekersiz içiyorum da kahvede daha beceremedim o işi. bakalım kısmet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro


    quote:

    Orijinalden alıntı: arandur

    quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    şeker işini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? kahveyi aldıktan sonra şeker atıp karıştırınca krema gidiyor, sütten sonra koyunca da sütün kıvamı kayıyor.

    Hocam sakın laf çarpma olarak almayın ama şeker ekledikten sonra bu kadar emek vermeniz biraz boşa kürek çekmektir. Bir şekilde şekeri bırakabilirseniz neden böyle dediğimizi anlarsınız.

    yok yahu ne laf çarpma olarak alacağım :) çayı şekersiz içiyorum da kahvede daha beceremedim o işi. bakalım kısmet.

    Çayı şekersiz içebiliyorsanız rahatlıkla kahveye de alışırsınız.
    Önerim alışana kadar içine şeker atmak yerine yanında bir iki küçük ısırık bitter çikolata olabilir.
    Tabi en güzel aromalar saf hali ile içilince alınabiliyor ve damakta uzun süre kalıyor.
    Keyifli, güzel içimler diliyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    quote:

    Orijinalden alıntı: arandur

    quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    şeker işini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? kahveyi aldıktan sonra şeker atıp karıştırınca krema gidiyor, sütten sonra koyunca da sütün kıvamı kayıyor.

    Hocam sakın laf çarpma olarak almayın ama şeker ekledikten sonra bu kadar emek vermeniz biraz boşa kürek çekmektir. Bir şekilde şekeri bırakabilirseniz neden böyle dediğimizi anlarsınız.

    yok yahu ne laf çarpma olarak alacağım :) çayı şekersiz içiyorum da kahvede daha beceremedim o işi. bakalım kısmet.

    Alıntıları Göster
    şekersiz olarak 1 hafta kendini zorla, belki surmez bile.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ims

    Bir süredir heves ettiğim kahve olayına geçen ay sonunda Delonghi ECO310 Icona makine alarak giriş yaptım. Starbucks'tan Guatemala Antigua alarak çektirdim ve kullandım oldukça memnun da kaldım, kreması filan vardı (%99.9 sütlü çeşitleri tercih ediyorum, kahvenin tadı konusunda iddiam ve deneyimim yok o nedenle sorunsuz gelmiş olabilir). İlk paketim bitti, geçen gün başka bir Starbucks'tan farklı birşey denemek için Ethiopia çeşidini aldım, yine çektirdim. İşte sorun burda başladı, aldığım gün makineden kahvenin damla damla gelmesi üzerine, kahvenin çok ince çekildiği için makinenin suyu geçiremediğini tespit ettim, bu sabah temp yapmadan denedim, sadece ölçü kaşığının arkasıyla düzelttim ama sonuç pek değişmedi. Bir de suyla uzun süre temas etmesinden olsa gerek kahve acı oluyor (kahve Kasım 14 tarihli). Sonuç olarak evdeki kahve (en azından benim makinemde) kullanılabilir durumda değil.

    Çektirerek aldığım her kahvede benzer sorunlar yaşayabileceğimden yola çıkarak devamında ise kahvenin tazeliği, çekirdek olarak alınması gerektiği konularını da kavrayınca bir öğütücü edinme konusunda karar kıldım. Şu aşamada kahve makinesinden daha yüksek rakam ödeyerek elektrikli ve işe yarar kabul edilen ürünlerden almayı gereksiz buluyorum, zaten mutfakta yer de yok. Sözen marka çok tavsiye ediliyor ama ayardı vs. uğraşmak istemiyorum, el değirmeni olarak Hario'lar hoşuma gitti ama onlar da piyasada olmadığından ebay'den alıp beklemem gerekecek. Gönlüm hemen alınabilir ve aynı zamanda elektrikli de olduğundan Delonghi KG97'den yana ama modifiyesiz işe yaramadığı konusunda herkes çok ısrarcı, modifiyiyle uğraşmak istemiyorum kaldıki modifiye etmeye kalksam kesin elimde kalır :) Bir arkadaş karşılşatırmalı fotoğraf eklemişti, modifiyesiz en ince modda çekilmiş hali hepsinde gerçekten o kadar kötü mü?

    Şimdi ne yardan ne serden geçmiyorsun diyeceksiniz, haklısınız ama biraz sabırsızımdır, kahvesiz kalmamak için sizce ne yapmalı?

    - Bir adet Hario sipariş edip, gelene kadar idare etmek üzere yeniden kahve çektirmek,
    - Makinenin çok ince kahveden su geçiremediğini de göz önüne alarak risk alıp KG97 almak,

    Varsa başka önerileri de değerlendirmek isterim.

    Çok uzattım kusura bakmayın..

    Makinanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın inşallah.
    Çekirdek ile ilgili sipariş üzerine gönderen siteleri tavsiye ederim.
    Birçok arkadaşımız sanırım bu şekilde tedarik ediyor kahvelerini ve memnunlar.
    İçecekleriniz sütlü kahve çeşitleri ağırlıklı olacaksa KG79 f/p ve kullanım kolaylığı kriterleriyle en iyi seçenek sizin için.
    İyi bir espresso içinse modifiye etseniz de yetersiz kalacaktır.
    Sizin için hızlı bir şekilde alabileceğiniz 2 seçenek görünüyor. Sözen veya KG79
    Sözen daha ucuz, daha düzgün homojen öğütüyor. Uygun ayarı bulduktan sonra 2-3 dk içinde kahve hazır hale geliyor.
    KG79 çok pratik, tam f/p ürünü, 10-15 saniyede kahve hazır. Espresso dışında çok anlaşılmaz düşük performansı.

    Bende ikisi de var, çıkan sonucu ayırt etmeye başladığımdan beri Sözen kullanıyorum.
    Ama aynı anda birkaç sütlü kahve yapmam gerekirse KG79'a geçiyorum.
    Tercih biraz da size kalıyor bu durumda. Ne yapacağınız ve ne beklediğinizle ilgili...

    Keyifli, güzel içimler şimdiden...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drant -- 16 Ocak 2015; 15:20:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

    Hocam bence 1 parmak süt kalması çok makul geliyor, en nihayetinde cappuccino da olsa 1/3 oranında süt olacak 1/3 oranında krema/köpük. Aslında sütü buzdolabında tutmam da köpürtme süresinin uzaması için ama bu sefer de dediğiniz gibi espresso soğuyor. İkisini bir araya getiremedik henüz makine Beko olunca :) Bunun bir parça önüne geçmek için ben makineyi açar açmaz buhar moduna alıyorum. Buhar modu yeşil olunca cappuccino yapacağım fincanı buhar musluğunun altına tutarak iyice ısıtıyorum. Isınınca ters çevirip makinenin üzerine kapatıyorum. O sırada kahve çekirdeklerini öğütüyorum ve dozlama, tamper vs. işleri gerçekleştiriyorum. Sonra porta filtreyi yerleştirip fincanı yukarıdan alıp shotu direk fincana alıyorum. İçimden süre tutuyorum ama her zaman düzgün öğütemediğimden (elle öğütmüyorum malum) hem süre hem de göz kararını dikkate alıyorum. Eskiden ben de shot bardağı kullanıyordum ama krema kaçıyor dediğiniz gibi, hem de bulaşık çıkıyor :D

    Shot alma biter bitmez buhar moduna getirip fincanı tekrar makinenin üzerine koyuyorum. Kalorifer peteği de çok iyi fikirmiş, soğumasını engeller. Bu arada bir önceki mesajda belirttiğim gibi sütle cebelleşiyorum :)

    paylaşım için teşekkürler :)

    ben de sütü buzdolabında 15-20 dk bekletiyorum, hatta varsa biraz kaymak atıyorum. tavsiye ederim..

    Sütü buharla köpürttüğümde süt kaynama noktasına geliyor nerdeyse.. Sizde neden ılık kalıyor acaba? Köpürtme yaparken su derecesi düştüğünde devam mı ediyorsunuz ki?

    Bu arada, önce buhar kısmını ısıtıp,sonra hemen espresso kısmını ısıtıtp, tekrar buhar kısmında bardağı buharla ısıtıp, biraz da akan sıcak suyu içinde bırakınca, kahveyi hazırlayana kadar geçen sürede bardak sıcak kalıyor.. Kakorifer peteği fikri muazzammış.. Nasıl aklıma gelmedi benim..

    uzun zaman sözen kullandığınıza göre size sormak isterim.. Ben de öğütücü almak istiyorum ve araştırıyorum.. Delongci kg79 benim gibi amatöre iyi bir çözüm kanısına vardım.. Fakat sözen için çok övgü var.. Nette ilginç düzenekler kurma videoları var fakat pratik ve estetik gelmedi bana.. estetik kaygıyı bırakırsak, ufak bir matkap ve sözen işbirliği nasıl olur sizce :) iş görür mü ? resimlerde gördüğüm kadarıyla sözen in üst kısmı ufak topuz şeklinde.. farklı model varsa bilmiyorum.. matkap ile o yumruğu döndürmwk mümkün olur mu acaba ?

    EKLEME : Ulen bu ruslar da işi çözmüş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallenangel_1903 -- 16 Ocak 2015; 15:07:08 >




  • Rica ederim hocam. Benim makine zamanla performans kaybına uğramış olabilir. Sanırım kireç vs konusunda bir temizlik yapmam gerekecek. Buz dolabından soğuk aldığım sütü 70 dereceye kadar ısıtıyorum buharla. Ancak bu süreçte 2-3 kere yeşil ışık sönüyor. Her sönüşte buhar musluğunu kapatıyorum potu çekip tezgaha bir iki tık vurarak kabarcıkları patlatıyor ve buhar ucunu siliyorum. Yeşil ışık tekrar yandığında kaldığı yerden devam ediyorum. 40 derecenin (100 fahrenheit) altındaysa köpürtmeye devam ediyorum, üzerindeyse girdap oluşturmaya. Böyle böyle 70 dereceyi (160 Fahrenheit) bulunca kapatıp tekrar üzerindeki baloncukları patlatıp içindeki kremayı hafif döndürerek çalkalıyor ve fincana alıyorum.

    Uzun zaman Sözen kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Sözen'in iç aksamının kalitesi vs gayet iyi fakat Sözen de espresso için üretilmediği için elle ayar gerekiyor ve o ayarı hem tutturmak hem de korumak ayrı mesele. Eli yatkın olanların hazırladığı Sözen'i pratikleştirmek için sarfedilen türlü çabalar mevcut ama onlar da estetik ve pratik değil. Zaten öğütücü, espresso makinesi, tamper, termometre, süt podu, sözen, french press, moka pot derken mutfakta yeterince yer kaplıyorum, bir de tahta kabin koysam hanım tüm malzemelerle mutfaktan ihraç eder beni :D

    Matkap konusuna gelince o da ayrı bir dert. Öncelikle bildiğim kadarıyla her matkabın gücü sözeni döndürmeye yetmiyor. Yüksek torklu yavaş devirde çevirebilecek bir tornavida/matkap olması lazım. Sonra şarjlı olması lazım ki elektriğe takmakla uğraşmasın insan her seferinde. Kahveler.net'ten hatırladığım matkap ucunun sözene uyması için insanlar lokma ucu alıp onun içine bir demir plaka yapıltırarak modifiye ediyorlardı. Bir de o matkap sürekli mutfakta duracak vs. O yüzden ben pek girişmedim bu konuya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    şeker işini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? kahveyi aldıktan sonra şeker atıp karıştırınca krema gidiyor, sütten sonra koyunca da sütün kıvamı kayıyor.

    Şeker dedin ve şu andan itibaren ocak dışısın

    İşin şakası bir yana geride bıraktığım 32 senenin çoğu reçel kıvamında içeceklerle geçti. Kahveye de çaya da hep şeker koydum. Şekeri bırakmaya niyetlenince kahve de başardım ama çayda başaramadım ve sonuç olarak çayı bıraktım :) Şimdi sabahları bir bardak şekersiz, bana göre tatsız tuzsuz bir çay içiyorum. Şekeri hala türk kahvesine koyuyorum. Ama latte, cappuccino vs içerken asla şeker aramıyorum. Biraz sabredince insan gerçekten aramıyor ve gerçek kahve tadını daha güzel alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    Hımm.. Anladım :)

    Bende de buhurdayken ışık sönüyordu, muhtemelen dediğin gibi kirecin de etkisi vardır.. Ben şöyle çözdüm o işi tam o seferlik su koyuyorum kaba. buhurla ısıtma +köpürtme+ espresso ya yetecek kadar böyle yapınca 1 defa sönüyor.. hemen geri yanıyor.. bekleme olmuyor neredeyse

    Sözen matkap çekiç tornavida kepçe sorun değil zira ben kendi odamda yapıyorum kahveyi

    Mesajı yazarken de aklıma senin de dediğin şey geldi, espresso ayarını nasıl tutturucam elle.. Ve hatta KG79 ile nasıl tutturucam peki ? youtube daki videodaki arkadaş çekirdeği koyuyor, kahve çekilmiş halde hazneye düşüyor.. yani incelik ayarı söz konusu değil.. ?

    ben espresso ve flitre kahve tüketiyorum.. bu ikisi için öğütme yapabilmem lazım.. KG79 tam işi görmeyecekse , bu iş için bütçeyi biraz daha zorlayarak ne alınabilir??




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallenangel_1903 -- 16 Ocak 2015; 18:21:23 >




  • Kg79 kalinlik incelik ayarı var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

    Kg79 kalinlik incelik ayarı var :)
    Şekerli kahve içenler alınmasın ama kahveye şeker kattıktan sonra kahvenin tazeliği, bayatlığı, yeni çekilmiş olması bir anlam ifade etmez ve de tabi ki kahve çekirdeklerinin arasında tadın fark edilmesi mümkün olmaz, hatta süt bile katmak yanlıştır bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danjamem

    Şekerli kahve içenler alınmasın ama kahveye şeker kattıktan sonra kahvenin tazeliği, bayatlığı, yeni çekilmiş olması bir anlam ifade etmez ve de tabi ki kahve çekirdeklerinin arasında tadın fark edilmesi mümkün olmaz, hatta süt bile katmak yanlıştır bence.

    Alıntıları Göster
    daha demin şekersiz içtim, yanında da iki parça milka götürdüm fena olmadı :) birkaç güne alışırım gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

    Kg79 kalinlik incelik ayarı var :)

    Evet varmış.. Fakat espresso inceliğinde ayar yok.. benim anlamadığım bu alet kahve öğütücü, zaten 2 tane ana boyut var espresso ve flitre kahve.. Nasıl espresso boyutunda öğütme yapamaz bu alet.. Sözen öğütücü de mi espresso boyutunda çekemiyor ?

    Özetle bu kadar espresso ve flitre kahve içen kişi hangi öğütücüyü kullanıyor arkadaş

    İlave : matkap yerine akülü vidalama aleti daha sempatik geldi videolarda

    tabii öğütücüyü çevirir mi denemek lazım :)

    Koçtaş ta teşhir ürünü olur mu acaba ? gidip bir deneyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallenangel_1903 -- 16 Ocak 2015; 19:45:15 >




  • Dostum bu videodaki arkadas buralardaysa kusura bakmasin ama bu isten pek anlamadigi daha ilk etapta ogutucunun icine bir kavanoz kahveyi boca etmesinden belli :)

    Ayar olarak saat 9 yonu ideal diyor ama bu fiyatli ogutuculer icin (benim kullandigim cusineart da dahil) zaten en buyuk sorun en ince ogutme ayarinin dahi espressoya kalin gelmesi. Olcu mandalinin uzerinde espresso yazsa da o ayardaki cekim sonucu elde edilen zerrecikler espresso icin kalin geliyor. 45-50 sn boyunca suyu acik tutup bir fincani makineden gelen suyla doldurmasi da ayri komik. Americano da yapilacaksa bir shot espresso alip uzerine kaynamis su eklemesi gerekiyordu.

    Sozen'de bahsettigim ayar sorunu kg79'un tam tersi. Kg79 ve turevleri yeterince ince ogutmezken Sozen'in yapisi daha da ince cekim olan Turk kahvesine ayarli. Altta bir somun bulunuyor. Bunu tam sikistirinca Turk kahvesi inceliginde ogutuyor. Espresso icin biraz gevsetmek gerekiyor (90 ila 180 derece arasi) ki kahve zerrecikleri biraz buyusun. Bu ayari tutturmak icin deneme yanilma yapmak gerekiyor. Zamanla bu somun gevseyip ayar kayabiliyor. Kimisi teflon bant ile belirledigi ayar noktasinda somunu sabitliyor vs vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kg79 da espresso incelik ayarı var fakat arkadaşın dediği gibi kalın geldiği söyleniyor ( olmasi gereken incelikte değil ) burada çok tartışıldı fakat genel sonuç sütlü içecekler tüketilecek ise fark anlaşılmıyor yani sütlü içecek için kg79 kullanılabilir ama espresso için iyi olmadığı söyleniyor ben denemedim ama elinde sözen ve kg79 olan arkadaşlar espresso için sözen kullanıyor genel olarak böyle.
    Üstelik dediğin gibi olur vidalama setin varsa rahat yaparsın sözen ile ben 2-3 video gördüm öyle Türklerden ve yabancılardan yapan var
    Ama sözenin içi seramik mi bilmiyorum seramik ise zorlayıp çatlatma ihtimali de var arada sıkışmalar oluyor sallayıp sorunu çözüyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

    Kg79 da espresso incelik ayarı var fakat arkadaşın dediği gibi kalın geldiği söyleniyor ( olmasi gereken incelikte değil ) burada çok tartışıldı fakat genel sonuç sütlü içecekler tüketilecek ise fark anlaşılmıyor yani sütlü içecek için kg79 kullanılabilir ama espresso için iyi olmadığı söyleniyor ben denemedim ama elinde sözen ve kg79 olan arkadaşlar espresso için sözen kullanıyor genel olarak böyle.
    Üstelik dediğin gibi olur vidalama setin varsa rahat yaparsın sözen ile ben 2-3 video gördüm öyle Türklerden ve yabancılardan yapan var
    Ama sözenin içi seramik mi bilmiyorum seramik ise zorlayıp çatlatma ihtimali de var arada sıkışmalar oluyor sallayıp sorunu çözüyorsun
    Hocam peki sizler hangi aleti kullanıyorsunuz ?

    Bütçeyi biraz daha yüksek tutarak hem espresso hem de flitre kahve için optimum bir sonuç verecek makine var mı tavsiye edebileceğiniz ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adanaliboy

    quote:

    Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

    Kg79 kalinlik incelik ayarı var :)

    Evet varmış.. Fakat espresso inceliğinde ayar yok.. benim anlamadığım bu alet kahve öğütücü, zaten 2 tane ana boyut var espresso ve flitre kahve.. Nasıl espresso boyutunda öğütme yapamaz bu alet.. Sözen öğütücü de mi espresso boyutunda çekemiyor ?

    Özetle bu kadar espresso ve flitre kahve içen kişi hangi öğütücüyü kullanıyor arkadaş

    İlave : matkap yerine akülü vidalama aleti daha sempatik geldi videolarda

    tabii öğütücüyü çevirir mi denemek lazım :)

    Koçtaş ta teşhir ürünü olur mu acaba ? gidip bir deneyim

    Hocam bir altta arkadaş yazmış ama ben de yazayım, ikisini de kullanan bir kişi olarak. KG79 tam bir filtre kahve öğütücüsü. French Press veya makine fark etmiyor, incelik ayarı detaylandırılıyor. Fakat mekanizma kalitesi ve yapısı espresso çekimi gereksiniminin hemen yakınında kalıyor. Aslında ben de bunu sorguluyorum, az daha ince çekebilen bir yapı ile espresso aradan çıkartılabilirdi ama bunu üreticisi es geçmiş. Modifiye edenler var ama riskli olay. En ince detayıyla espresso denemedim, eğer istenirse denerim. Sözen ise tam bir espresso ve türk kahvesi öğütücüsü ama sağlam bilek istiyor. Ayarını bir kere yapınca bir daha değiştirmek zahmetli. Ben bunu espresso için kullanıyorum ve harikulade iş çıkartıyor.




  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.