Şimdi Ara

Gençlik kafayo yiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
4
Favori
8.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumun genelde gençlerden oluştuğu tahminiyle gerçekten 10 yıl sonrayı merak ediyorum.

    Yaşlılar benim keyfimi bozamaz
    Dinler yalandır
    Türkiye berbattır ilk fırsatta gitmek istiyorum
    Muhattap alınacak değilsin

    -Hani anlıyorum yorgunsun ben de yorgunum yer vermek istemezsin de bu artık bencillik sınırına gelmiş durumda. İhtiyar birini görüp yer vermeyince rahatsız olmuyor musun?
    -Tamam kardeşim inanmıyorsun her şeyi de biliyorsun da diğer insanların düşüncelerine en ufak saygın da mı yok? Din deyince aklına sadece işid ve orta çağ mı geliyor?
    -Çoğu şey ortada Türkiye'deki şeyleri savunmak mümkün değil de sen bu vatanı birilerinden miras aldın peki çocuklarına ne bırakacaksın? Amerika kanada çok mu mükemmel? adamlar kendi reklamını yapıyor diye herkes hayranı olmuş bu ülkelerin. Türkiye teorik olarak bu ülkelerden çok daha üstün ama pratikte hiç bir şey işlemiyor malesef :(, onu da çözecek olan sizlersiniz.

    Düşünüyorum da tüm gençlerde nefret görüyorum; ülkeye, kültüre, inanca, sosyal ilişkilere. Hani ben de liseli oldum ama hiç bu nefreti hissetmedim.

    Valla benim korkum ne şu anki iktidar ne dini hareketler ne savaş vs. Eğer bu gençlik 20 yıl sonra bu kızdıkları adamların bırakacağı ülkeyi yöneteceklerse asıl sorun o zaman başlıyor demek.

    Her şey kolay eleştirirken, oyun oynayayım, gezip tozayım, her şey erdoğanın suçu müslümanlar yüzünden çok kötü durumdayız...
    Bunları yapmayın demiyorum da bir de gerçekçi perspektiften bakın. Sen üstüne düşeni yapıyor musun?

    Valla kusura bakmayın da sizin vasfınız nedir de her şeyi biliyor şekilde etrafa laf atıyorsunuz?

    İki felsefe kitabı okuyan filozof, spacex projesini okuyan bilim insanı, siyaset okuyan muhalif kesiliyor.

    Bu yazıyı sadece görüp de belki öz eleştiri yapmak isteyenler olur diye yazdım.
    "Blok listesi iyi olmuş xD" yazan tiplere zaten yapabilecek bir şey yok.

    Sağlıcakla kalın...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1) Bu ilk cümleyi pek anlamadım. Çok ucu açık çok genel.

    2) Yanlış. Daha doğrusu dinler masaldır. Masallar inandığın kadar gerçektir. İnanıp inanmayı bitirdiğinde mitoloji olurlar. Başka bir deyişle dinler yaşayan mitolojilerdir. Siyasette, otoritede, askerî güçlerde ve toplumun idaresinde yıllarca çok önemli bir silah olarak kendine yer edinmiştir. Toplum yıllarca bu masallarla uyutulmuş, uysallaştırılmış, uyuşturulmuştur. Bazıları bunların farkına varmaz, bazıları yaşlanınca ya da orta yaşı devirince farkına varır. Günümüz gençleri onca sistematik din dayatmasına rağmen bu farkındalığa sahiplerse onları tebrik etmek gerekir. Ben şahsen bu bağlamda gençleri takdir ediyorum. Bizi bir süre bu din zırvalarıyla uyutmayı başarmışlardı. Ayrıca inançsızların da genç kuşaklardan ibaret olmadığını belirtmekte fayda var. Saygıdan filan bahsetmişsin. Sanki inandığın dinin kitabında inançlı olmayanlara çok saygı gösteriliyor, kitabı boşver sanki inançlı olduğunu iddia edenler inanmayanlara çok saygı gösteriyormuş gibi yazıp çizmişsin. Untmayın, oruç tutmadı diye adam dövülen bir ülke burası.

    3) Objektif olarak bakarsak Türkiye berbat bir ülke olmasa da vasat bir ülke diyebiliriz. Yani ortalamanın altında. Çünkü güzel yönlerimiz olsa da birçok yönden leş bir ülkeyiz. ABD, Kanada ile yaptığın kıyaslamalar komik olmuş.

    4)????

    Bir de gençler için öfkeli demişsin. Bence bu öfke gayet doğal bir şey. Etrafta stres yaratan çok faktör mevcut. Eğitimsizlik, cahillik, leş ekonomi, berbat iç ve dış politika, içinden pislik akan TV propagandaları, sorunlar sorunlar sorunlar... Bence bu öfkenin kaynağı daha derinlerde; biraz kendini var eden önceki nesle, var oluşa karşı bir öfke. Hani "Beni bu boktan dünyaya getirip sorunların içine sürdünüz." öfkesi.

    Edit: Bir yığın imlâ düzeltmesi.
  • Bir dinim yok ve deistim.

    Kafam rahat, huzurluyum.

    Bilime çok meraklıyım, medeniyet nasıl gelişir, teknolojiyi takip ederim.

    Hiçbir dine kinimde yok sevgimde yok.
  • şu yer verme konusunda fikrimi belirtmek istiyorum, okuldan çıkıyorum akşam 5 te genelde çarşıya giderken oluyor şehir içi yaşlı binmiyor. biri başımda bekliyor illa çocuklu felan ya amcacım, teyzecim gidiyosun çocuğunu oturtuyorsun kendin oturmak için bizim gözümüzün içine bakıyorsun neyse yine de kalkıp yer veriyorsun bi nezaketen teşekkür et sağol de. bazen de tam kalkıyosun buyrun siz oturun demeye kalmadan ben yaşlarda biri yapışıyor koltuğa, kardeşim kalk da amca teyze kimse otursun diyosun umrunda bile olmuyor. günüm çok yoğun geçtiyse kimseyi umursamam isterse şoför kalk ordan desin yine kalkmam ama yorgun değilsem kimin ihtiyacı varsa buyursun bakmasına gerek yok kimsenin. kişinin tanımadığı insanlara verdiği değerle alakalı tüm bu konular. umursamaz bencil biriyse yapacak bişey yok bazılarına anlatamazsın bile başkalarını önemsemeyi
  • Türkiye teorik olarak nasıl üstün acaba açıklar mısınız? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Misal ben kendi açımdan konuşacak olursam genel olarak Türk halkında bir umut göremiyorum. Ülkeyi bu hale getirenin Erdoğan değil onu iktidara getiren toplum olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin önündeki en büyük engel Türk insanı. Bu gençlerin üstüne düşen daha bu yaşlarda ne oluyor? Tamam ben de tüm gün gezilip tozulmasını tasvip emtiyorum ama daha lise, üniversite çağında olanların üstüne düşen nedir? Aradaki istisnaları yani özel diyebileceğimiz gençleri ayrı tutalım. Kanada veya Amerika'daki gençlerle buradakileri kıyaslayalım gerçekten diğer ülkedeki gençler "üstüne düşeni" yapıyor mu?
  • Otobüste yer vermeme muhabbetinden sonrasını okumadım. Aynen otobüste yer vermeyince gençlik bitiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Agnostisizm,ateizm ve deizm üçlüsünden neden deizmi seçtiniz hocam merak ettim? Sebeplerini kısaca anlatır mısınız?
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    merak etme hepsi aynı yerde yanacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vespucci

    Türkiye teorik olarak nasıl üstün acaba açıklar mısınız? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Misal ben kendi açımdan konuşacak olursam genel olarak Türk halkında bir umut göremiyorum. Ülkeyi bu hale getirenin Erdoğan değil onu iktidara getiren toplum olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin önündeki en büyük engel Türk insanı. Bu gençlerin üstüne düşen daha bu yaşlarda ne oluyor? Tamam ben de tüm gün gezilip tozulmasını tasvip emtiyorum ama daha lise, üniversite çağında olanların üstüne düşen nedir? Aradaki istisnaları yani özel diyebileceğimiz gençleri ayrı tutalım. Kanada veya Amerika'daki gençlerle buradakileri kıyaslayalım gerçekten diğer ülkedeki gençler "üstüne düşeni" yapıyor mu?

    Sağlık sistemi devlete dayalı, üretim alanında bir sürü yardım fonu, eğitime ayrılan bütçe gelişmiş ülkelere kısmen yakın(hatta bu sunum konumdu ingiltere ile kıyaslamıştım -öğretmen maaşı_gayrısafi milli hasıla oranı ve eğitim harcamalarının ppp verisindeki oranı-)son 10 yılı çıkarırsak hukuk diyebiliriz.

    Öğrenci olarak öğrenmeleri gerekmez mi? Örneğin bunu ünide ilk senemde farkettim, derste türevin ne olduğunu sınıfın yarısı bilmiyor. Adamlar sadece türev almayı öğrenmiş ama ilk 1000e girmişler akademik olarak çok başarılılar vs. Eğer bunların durumu buysa ben ortalama bir öğrencinin derslerden ne öğrendiğini merak ediyorum gerçekten.
    Amerikayı çok bilmiyorum hiç gitmedim ama okuduğumuz kitaplar amerikadan geliyor şu anda(mühendislik) ve içindeki sorulara bakınca diyebiliyorsun biri konuyu anlamadan bu soruları çözemez.
    Haklısın sorun Türk insanı da onu oluşturan da sensin benim, başkasıymış gibi bakmak ne kadar doğru?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Djarum Menthol

    şu yer verme konusunda fikrimi belirtmek istiyorum, okuldan çıkıyorum akşam 5 te genelde çarşıya giderken oluyor şehir içi yaşlı binmiyor. biri başımda bekliyor illa çocuklu felan ya amcacım, teyzecim gidiyosun çocuğunu oturtuyorsun kendin oturmak için bizim gözümüzün içine bakıyorsun neyse yine de kalkıp yer veriyorsun bi nezaketen teşekkür et sağol de. bazen de tam kalkıyosun buyrun siz oturun demeye kalmadan ben yaşlarda biri yapışıyor koltuğa, kardeşim kalk da amca teyze kimse otursun diyosun umrunda bile olmuyor. günüm çok yoğun geçtiyse kimseyi umursamam isterse şoför kalk ordan desin yine kalkmam ama yorgun değilsem kimin ihtiyacı varsa buyursun bakmasına gerek yok kimsenin. kişinin tanımadığı insanlara verdiği değerle alakalı tüm bu konular. umursamaz bencil biriyse yapacak bişey yok bazılarına anlatamazsın bile başkalarını önemsemeyi

    O konuda haklısın hocam bana da oluyor arada artık tacize giriyor neredeyse :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gençler kafayı yiyor demek çok yanlış çünkü aynısını senden önceki nesilde söyledi.



    80 lilerin 90 lılar için söylediklerini 90 lılar da 2000li ler için söylediler.



    Bu zincir devam eder gider.



    Aslında olması gereken budur.



    Bir baba oğluyla her konuda aynı düşünüyorsa hiçbir tartışma ve ayrı düşünme yaşanmıyorsa orada sıkıntı vardır.



    Yeni nesil gelişmiyor demektir.



    Bu yüzden bunlar olması gereken şeyler.



    Bana göre yeni nesil her zaman eski nesilden üstündür.



    Şuanda babamızla dedemizle dalga geçiyor ve onların birçok yenilikten(teknolojik-kültürel-sosyal) bihaber olduğunu düşünüyorsunuz. Bundan 50 yıl sonra dalga geçilen değişimlere yetişemeyen mankafa olacağız.



    Bu yüzden yeni nesile saygı duyulmalı ve baskı yapılmamalıdır. Çünkü bir konuda bizden farklı düşünüyorlarsa artık bizim fikirlerimiz çağın gereklerine uygun değil demektir, diretmemek gerekir.



    Unutmayın şuan dünyayı yönetenler elbet bir gün ölecek ve yeni nesil kontrolü ele geçirecek.



    Yani değişim kesinlikle olacak 10 yılda alabilir, 30 yılda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bako39 B kullanıcısına yanıt
    Nereden biliyorsun? Kanıtla bakalım.

    Doğa,evren,varoluş,dinler hakkında ne biliyorsun ki bu kadar emin konuşabiliyorsun ?
  • yer vermediğimiz için iğrenç bir nesil olduk Allah toplu taşımayı bulanın belasını versin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bako39

    merak etme hepsi aynı yerde yanacak

    Aynı yer = hiçbir yer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğum Tarihi
    12 Temmuz 1997


    şaşırmadım
  • Çünkü bu ülkede bir çok kişi kendisini bir şey zannediyor erkek düşmanlığı genç düşmanlığı ateist düşmanlığı had safhada
  • +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bunlar eğitim ile ilgili çoçuk eğitimi aileden alır önce sonra cevre sonra okuldan alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olum ne bekliyorsun bizden perilere cinlere ejderyalara inanmayımı? o devir geçti artık. 1400 yıllık yalanı yutturamazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red Wheelbarrow

    Gençler kafayı yiyor demek çok yanlış çünkü aynısını senden önceki nesilde söyledi.



    80 lilerin 90 lılar için söylediklerini 90 lılar da 2000li ler için söylediler.



    Bu zincir devam eder gider.



    Aslında olması gereken budur.



    Bir baba oğluyla her konuda aynı düşünüyorsa hiçbir tartışma ve ayrı düşünme yaşanmıyorsa orada sıkıntı vardır.



    Yeni nesil gelişmiyor demektir.



    Bu yüzden bunlar olması gereken şeyler.



    Bana göre yeni nesil her zaman eski nesilden üstündür.



    Şuanda babamızla dedemizle dalga geçiyor ve onların birçok yenilikten(teknolojik-kültürel-sosyal) bihaber olduğunu düşünüyorsunuz. Bundan 50 yıl sonra dalga geçilen değişimlere yetişemeyen mankafa olacağız.



    Bu yüzden yeni nesile saygı duyulmalı ve baskı yapılmamalıdır. Çünkü bir konuda bizden farklı düşünüyorlarsa artık bizim fikirlerimiz çağın gereklerine uygun değil demektir, diretmemek gerekir.



    Unutmayın şuan dünyayı yönetenler elbet bir gün ölecek ve yeni nesil kontrolü ele geçirecek.



    Yani değişim kesinlikle olacak 10 yılda alabilir, 30 yılda.







    Kesinlikle haklısınız.



    Her nesil kendinden bir sonraki nesil ile uyuşmaz.



    Bu yüzden bizler de (maalesef demek lazım gelir mi bilmiyorum ama) bir sonraki nesli çöp olarak göreceğiz.



    Ancak aslında ortada pek bir sıkıntı yok. İnsanlar zamanla yanlışı ve doğruyu farkedecekler.



    İlginç olan bir şey de kimse geçmişe dönüp bakıp bu sonuca varamamış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Kâfirler için hazırlanmış olan ateşten sakının. (AL-İ İMRAN/131)

    Kur'an okusan anlayacaksın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.