|
Bakın harbiden çok ciddi söylüyorum daha iş hayatına atılmamış okul okuyan ya da üni'ye başlayacak gençler şu hayattaki en püf noktayı söylüyorum not defterinize falan kaydedin hatta arada açıp bakar ona göre çabalamaya çalışırsınız. NETWORK evet gençler bütün mesele network yani bu hayatta kurduğunuz,kuracağınız,kurabileceğiniz kontaktlar-bağlantılar hayatınızın akışını tamamen değiştirecek. Buna sadece siz değil çevrenizin kontaktları da dahil. Misal babanızın tanıdık çevresi çok genişse oradan bi yere kapak atabilirsiniz. En yakın arkadaşınızın amcası Dubai'de çalışıyordur mesela arkadaşınız size veya siz arkadaşınıza bir iş fikri ile çıkıp birden Dubai'ye gidebilirsiniz.Akrabanız bir yerlerde birşey olur size kontenjan açar misal akrabanız bile networktur. Örnekleri sabaha kadar uzatırım sonsuz ihtimaller sıralayabilirim ama siz benim dediğimi anlamışsınızdır networke çok önem verin ünide okurken tanışabileceğiniz insan sayısı maksimum olsun elemanın sosyal medyayla arası çok iyidir bi bakmışsın herhangi bir platformda yayıncılığa başlamışsın. Çevrenizi genişletip bağlantılarınızı en üst seviyeye çıkarın. Büyüdüğünüzde bunun önemini anlarsınız geç olmadan ayağınıza kadar gelen bir tavsiye var burada bundan faydalanın.Anti sosyal bir şekilde takılıp sadece derslere odaklanarak 4 senede üniyi bitirmeniz size emin olun hiç bir konuda katkı sağlamayacak ve mezun olunca iş bulamayacaksınız.Fakat üniyi 5-6 senede bitirip sağlam bağlantılar kuran eleman diplomayı alır almaz içinizden geçecek,haberiniz olsun. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt