doğru dediklerini katılıyorum kardeşim, bende öyle düşünüyorum, varlıklı insan din ile varlığını korur, din ile yoğrulmazsa sonucu sıkıntılı olur. Diğer türlü yokluk insana ulaşma hedefleri verdiği için mutlulukta verir, yoksa mutlusun varsa din noksan sa mutsuzsun... |
Genç Doktorun 6 sayfalık intihar mektubu (4. sayfa)

-
-
Burada gördüğüm en mantıklı ve gerçekçi yorumlardan biri, ağzınıza sağlık. Kusura bakmayın da insanlar aç kalmamak için intihar etmek zorunda kalıyor belki de delicesine yaşamak isterken. Bu doktor kardeşimize Allah rahmet eylesin, ama yaşayabilecek onca imkanı varken ölümü seçmek kendi kararıymış ve uygulamış.
-
son yıllarda kaç doktor intihar etti biliyormusunuz.Pek basına yansıtmadılar ama duysanız küçük dilinizi yutarsınız.
İşyerlerinde (hastane vs) yapılan mobbing, liyakat durumları vs. sebebi ile artık yeter diyen o kadar çok doktor oldu ki.
İşin garibi bu kişiler genelde tüm öğrenciliğini ders çalışarak ve akabinde tıb ile geçirince, ellerinden başka da iş gelmeyince umutsuzluğa kapılıp intiharı seçtiler.
Yurtdışında eş değer insanlar varlık içinde yaşarken, bzimkilerin bu duruma düşmesi çok acı.
-
Pardon ama sen kuranı tam bütünsel olarak okuduğuna emin misin ?
” Zeki bir insanın ölümüne engel olurdu “ ama Kuran’da bir çok kez aklınızı kullanın kavramı vardır ve akla önem verir ve hatta Yunus süresinde” Allah aklını kullanmayı pisliğe mahkum eder” ayeti vardır.
ayrıca hür irade kavramını da unutuyorsun.
adamın yazdıklarını sana zeki olduğunu hissettirmiş çünkü kendini onda bulmuşsun bu tıpkı yıllar önce intihar eden Mehmet pişkin gibi. Bir çok inanmayan ve yaşamak için bahanesi olmayan onu övdüde övdü ama her gün intihar eden insan var neden o çünkü bir çok kişinin aklındaki düşünceleri videoya alıp kaydettiği için.
gelelim bu doktora sana göre zeki olabilir ama bana göre zekasını yanlış yerde kullanmış psikoloji olarak yıpranmış bencil biri niye bencil diyeceksin ?
bak tam olarak inanmadığını da bilmiyoruz çünkü mektupta “ günah değil “ kavramını kullanıyor inanmayan biri hayatın bu kavramıyla ilgilenmez yazmaz bile .
- bencil dedim çünkü sevdiklerini düşünmemiş onların ne kadar çok üzüleceğini yıkılacaklarını düşünememiş bu bir bencillik mesela.
ve son olarak baktığımızda hiçbir sıkıntı yok maddi olarak durumu iyi eee niye intihar ettin?
bilimsel 6 sayfalık mektup .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kesinlikle hocam ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ömrünü baskı altında geçirmiş bir insanın psikolojisi nasıl bundan farklı olsun ki?!
çoğunluk bu yüzden aptal ve sığır olmayı tercih ediyor...
utan Türkiye, bunlar senin evlatların!!!
-
Yazdığınız çok komik.Bu ülkede doktorlardan daha çok sıkıntılı meslekler hatta geliri de daha az meslekler var.Boyle bir durum soz konusu iken neden doktorlarda intihar orani çok yukseldi?
Senin okuman çok ifade etmemiş okumak ayrı anlamak ayrı anlama sorunu olduğu için bu durumdayız zaten.Herşeyi kabaca öğrendim (okudum)demiş, %10 dediği olay ise yapmak istediği çok fazla şey olduğunu(kuantum fiziği ögrenmek gibi) ama buna enerjisinin olmadığını bıktığını zaten düzenin onu özgür bırakmayıp yılda 10 gün tatile mahkum ettiğini söylemiş.İkilemde olduğu söylemez.Kişinin öğrenmek istediği çok şey var veya ziyaret etmek istediği bilimadamların mezarları var.Ama elindeki imkanlar(para ve zaman) buna yetmiyor ve bunlarla uğraşmak istemiyor hayatından vazgeçmenin daha kolay olduğunu söylüyor.
Direk olarak iktidarı eleştirdiği görülmemiş.Ama bağlanabilir.Neden tatiller az çalışma koşulları nedir, halkımıza yeterince kendilerini geliştirme hobileriyle ilgilenme imkanı veriliyor mu?..
İyi ki iyi mühendisler filizoflar bilimadamları gelmiş dünyaya herkes ortalama olsaydı,Kullandığın bilgisayar bile olmazdı.İyi ki sorgulayan düşününen Eleştiren insanlar var.Her insan senin gibi olsaydı daha mağradan çıkılmamış ateş bulunmamış olurdu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: babayaro1215Pardon ama sen kuranı tam bütünsel olarak okuduğuna emin misin ?
” Zeki bir insanın ölümüne engel olurdu “ ama Kuran’da bir çok kez aklınızı kullanın kavramı vardır ve akla önem verir ve hatta Yunus süresinde” Allah aklını kullanmayı pisliğe mahkum eder” ayeti vardır.
ayrıca hür irade kavramını da unutuyorsun.
adamın yazdıklarını sana zeki olduğunu hissettirmiş çünkü kendini onda bulmuşsun bu tıpkı yıllar önce intihar eden Mehmet pişkin gibi. Bir çok inanmayan ve yaşamak için bahanesi olmayan onu övdüde övdü ama her gün intihar eden insan var neden o çünkü bir çok kişinin aklındaki düşünceleri videoya alıp kaydettiği için.
gelelim bu doktora sana göre zeki olabilir ama bana göre zekasını yanlış yerde kullanmış psikoloji olarak yıpranmış bencil biri niye bencil diyeceksin ?
bak tam olarak inanmadığını da bilmiyoruz çünkü mektupta “ günah değil “ kavramını kullanıyor inanmayan biri hayatın bu kavramıyla ilgilenmez yazmaz bile .
- bencil dedim çünkü sevdiklerini düşünmemiş onların ne kadar çok üzüleceğini yıkılacaklarını düşünememiş bu bir bencillik mesela.
ve son olarak baktığımızda hiçbir sıkıntı yok maddi olarak durumu iyi eee niye intihar ettin?
bilimsel 6 sayfalık mektup .
Başkasını düşünerek intihar etmemek bencillikse, kendisi acı çekerek yaşaması, başkasının yaptığı bencillik olur. Yani sevdikleri için kendisine hayatı zehir etmesi niçin gerekli? Ayrıca, dinî tartışmalara girmek istemiyorum, çünkü senelerdir bu tarz muhabbetlerin içindeyim ve inanılmaz sıkıldım. Bu yoruma da cevap vermezsen sevinirim. İyi günler dilerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Toplum baskisiyla tip okumaya yonlendirilen kafasi matematige fizige calisan bir genc
Eminim liseden sonra o puanla muhendislik mi yazilir tip yazsana diyen tonla aptal olmustur
Su anda taban puansiz fizik bolumune gitse belki de su anda cernde calisiyor olucakti
Yazik olmus boyle gencler yok olup giderken keko ve suriyeliler ne yudugu belirsiz 10ar cocuk yapmakla mesguller
-
atatürkün kendisini emanet ettiği türk doktarlarını getirdiğiniz duruma bakın
-
Allah Rahmet Eylesin umarım u ülke en kısa zamanda düzelir hiç bir şey intihar sebebi değildir lütfen intihar etmeyin
-
Bu tip şeyler yaşanmaya ve gerçekleşmeye devam edecek hem pandemi şartları hemde ülke ekonomisi insanları çaresizliğe ve depresyona sürüklüyor.
-
Kimse kusura bakmasin bir doktor okadar emege ragmen 6-7 bin lira maas aliyorsa intihar eder tabiki. Bu insanları hakettigi maas 20 bin liradir. Ooo naptin ne 20 bini dicek zeka ozurluler cikicak. Bir doktorun araba bile alamadigi hangi ulkede gorulmus allah askina. Halen daha basimizdakinin tipine konusmasina bayilip oy veren tuzu kurular var. Bu intiharlar yil gectikce artacaktir daha yeni basladi. Niye cunku mezun sayisi cok fazla ve her gecen gun yeni fakulte aciliyor. Doktor adamda issiz kalacak muhendiside dis hekimide ve en kotu yanida bu bir nesil gidecek boyle en az yani 60-70 sene. Cunku o eline diploma verdiginiz adamlardan “cok mezun sayisi oldu hadi diplomani geri ver “ diyemezsiniz. Ya devlet parayi basacak hastane acacak her yere bu doktorlari yerlestirecek maasinida adam gibi oducek ( ki devletin suan onu yapacak parasi yok) yada boyle intiharlar artacak. Baska bisey soz konusu degil
Bu mektup doğru düzgün haber edilmediği gibi bir de üstüne "lüks arabası ormanda bulundu" diye not düştüler. Buradan bu medya mensuplarına iletiyorum:
Yargılanacaksınız...
-
Dini senden daha çok araştırdığına %100 eminim ama sen bunu anlayamazsın
Yurtdışında olsa intihar etmezdi düşüncesi çok yanlış. çoğu avrupa ulkesınde ıntıhar vakaları turkıyeye oranla cok daha yuksek cunku bu arkadasın olayını yasıyorlar. Hayat anlamsız gelıyor cunku agnostik olmaya hıcbır seye ınanmamaya baslıyorsun okuyup öğrendıkce.
-
"Ne elde edersem, neye sahip olursam olayım sanki hiçbir şeyim yokmuş gibi hissediyorum.
Yani sahip olduğum şeyler bana mutluluk vermiyor." demiş rahmetli.
Maddiyat bir insanın içindeki boşluğu dolduramaz.Bugün renault megane alsan yarın porsche istersin ama elde ettiğinde alacğın 1 haftalık tatmindir.Bu konuda moby-dick romanını okuyun çok faydası olacaktır.Keşke kendini edebiyat,gezi,maneviyat,yağlı boya başka konulara verseydi.
-
Sudan sebeplere insanlar birbirini üzüyor lafi ben hayatimi özetliyor. Etrafimda ki herkes o bardağı neden kirdin o çocukla niye konuştun o giydiğin kiyafet ne öyle diye diye insanlar aklını yok ediyor. Sosyal medya yüzünden oldu tüm bunlar. Ve hiçbir şey geriye gelmeyecek. Giden canlarda -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA-kktc -- 3 Mayıs 2021; 20:13:49 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X