Şimdi Ara

Genç Doktorun 6 sayfalık intihar mektubu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
4
Favori
8.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu yazdıkları mantıksız geliyor ama intihar mantık değil çoğu zaman duygu işi. ayrıca fazlaca mükemmelliyetçi tutumu var. ütoptik dünyası yaşadığı dünya görüşünü değersizleştirmiş.

• herşeyi olanlar paylaşmayı denesin

hiç bir seyi olmayanlarda çalışmayı denesin

sevgısı olmayanlar ise hayvanları sevmeyi denesin

kimseyi sevmeyi bilmeyenlerde allah unutmasın

intihar etmek aptallıktır

savaşmayı bilmiyorsan sakin hayat yaşacaksın...

• Çok güvendiği o bilim kendisini kurtarmaya yetmemiş demek keşke bir yaradanın var olduğunu neden dünyaya geldiğini iyi araştırsaydı.kendisini öldürünce her şey bitecek zannediyor konu kapanacak zannediyor ama hiç sorgu dünyasından bahsetmiyor. ama daha yeni başlıyor eeee ne olacak ahiret hayatı keşke onu da düşünseydi.
    kendisine emanet edilen cana kıymanın çok büyük bir günah olduğunun farkına varsaydı keşke.
    Herşeyin okuyup araştırmış tamam güzel ama söz konusu cana kıymak olunca boş geçmiş .

Ne diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babayaro1215 -- 20 Şubat 2021; 13:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendisini çok iyi anlıyorum ve de kararına saygı duydum.

• Keske yurt dışına gitseydi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt

Ayda 424 saat çalışabilsem şu an multimilyoner falan olurdum. Keşke o kadar çalışabilme azmim olsa :(

• Soylenecek sozler birbirlerine kirgin

ZiraIsitecek kulaklar topraga karışmış

Söylenmiş sozler bir birlerine dargin

Zira Isitmesi gereken kulaklar hic duymamış 

Çaresizce, sızar gözlerinin içinde parıltidan

Her yankisinda ölüme vahsi bir davet 

Bıktık bu utanmadan yakinip duran &&&&&&&&&&dan

Zira dudaklarındaki her alay her gulumseme adi bir cinayet

Yadirgama 

Yargilama

Küçümseme 

Bazen bulunmaz ademin icinde 

Ahmedin tüyünü kaldiracak kudret

Aldirma, hissetmez çoğu o ağırlığı bendinde 

Ama karanliga girmeden görecekler o ışığı  elbet

Yiyip bitirir insani el yordami ile yasamak

Gozleri cukurlarinda kaybolmaya başladığında 

Vede agir gelir zihin de bu yükü tasimak

Yükün gerçek agirligi anlaşıldığında 

Bir nefes, karışır firtinalar arasına ,tanı

Usulca guruldar ,duyulur basiretsizliği  

Ve yavaşça korkudan titretir insani  

Fırtınalar arasinda kaybolan sessizliği

• Özetlersek 6 sayfa boş yapmış. Zaten biraz inancı olan bu hayatın herşeyin zıttıyla dolu olduğunu ve bir imtihana tabii olduğunu bilir. Doğmak insanın tercihi değil evet ama kendini öldürmek te değil. Hiçbir inanca sahip olmayan bir zihniyetin ürünü bu başka birşey değil. Ne merhum derim, ne de rahmet dilerim. Gayet aklı başında isteyerek intihar etmiş.
  • Beyfendi rahmetli olmuş- dilesek de dilemesek te- orası kesinde siz sanki daha doğmamış gibisiniz zira böyle bir zihniyet yalnızca anne karnının kör karanlığından başka bir şeye mahsur kalmamışlara mahsurdur diye düşünüyorum

• nonamenouser N kullanıcısına yanıt

Herşeye gücü yeten devlet istese özel sektörede gücü yeter yasayla çalışma saatini korumaya alır istese ama yapmazlar ne yazıkki öyle bende bir çok uluslararası firmada işin böyle olduğunu gördüm,duydum insanımızın hiç değeri yok şu ülkede

• Hepsini okumadım ama,
    - Çok haksız sayılmaz. Tek kişinin 80 yılının, evren ölçeğinde bi önemi yok, ne yaparsa yapsın

- Asosyalliği de çok etkili olmuş

- Keşke doktor yerine ilkokul öğretmeni olsaymış (işe nasıl başlayabilecekse tabii)

- Hükümetin de suçu var, o kesin. Aktrollerın zekası yetmeyebilir, sallamayın

- Dinler "maalesef" gerçek değil. Olsalardı birçok durumda hayat daha kolay olurdu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asosyallik + depresyon = her şeyi bildiğini zannetme.

yazdığı mektupta sürekli her şeyi öğrendiğini söylüyor, kimsenin kendisi sevmediğini ve 5 yıldır bitkilerle uğraştığını da söylüyor. sonuçta da depresyona girmiş. bilimsel bir kişilik almış kendine bu yüzden ahiret hayatını düşünmüyor ki intihar etmenin günah olmadığını ve bir seçim olduğunu söylüyor yani algısı da bozulmuş. kısacası arkadaş psikolojik olarak çökmüş, bu yüzden intihar etmiş.

tedavi alsa düzelebilirdi..

1. El yazısı olmaması şüpheli.
    2. Ötanazi'den En çok korkanlar devletlerdir. Nedeni basit Acısız ölüm için çok fazla talep olacak ve çok hızlı nüfus azalması yaşanacak fakat ülkelerinin en büyük hedefi nüfusu arttırmaktır.

Bu yüzden birçok ülke kabul etmiyor.

Ötanazi’nin yasal olduğu ülkeler

Yeni Zelanda’da ötanazi hakkı 2021 kasımda devreye girecek. Halihazırda ötenazinin yasal olduğu ülkeler ise Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve Kanada.

Ayrıca ABD'nin Washington, Oregon, Montana ve Vermond eyaletlerinde de aktif ötanazi uygulanabiliyor.

Genç Doktorun 6 sayfalık intihar mektubu
    Genç Doktorun 6 sayfalık intihar mektubu

• Bu videodaki kişi Donald Gould

Yıllarca askerlik yapan; 54 yaşında eski bir müzisyen Donald Gould... 1998 yılında eşini kaybettikten sonra; madde bağımlılığına teslim oluyor ve kısa bir süre sonra da 3 yaşındaki oğlunun velayeti de elinden alınıyor. Uzun yıllar evsiz yaşıyor. Ta ki 2015 yılına kadar... Florida'nın Sarasota şehrinde yönetim; 7 farklı yere insanların çalmasını umut ederek 7 piyano koyuyor. Bu piyanolardan birini gören Donald "Come Sail Away" şarkısını çalıyor. Yoldan geçen birisi bunu kayda alıyor ve sadece 2 gün içinde 2 milyon görüntülenme ile "Evsiz piyanist" olarak ünleniyor. Dünyanın dört bir tarafından gelen yardım ile; önce rehabilitasyonunu tamamlıyor. Sonrasında oğluna yeniden kavuşuyor ve binlerce kilometre öteden, Almanya'dan Sabine Perez ile birlikte yeni bir hayat kuruyor. Albüm ve konser teklifleri, ailesi, aşkı, piyanosu ve sağlığı sonrası; Donald Gould’ın hayatı değişmiştir. Bu tür hikayeler; sadece masal diyarlarında geçerli değildir. Gerçek insanların gerçek hikayeleridir. Bütün bu yaşanmış hikayeler; hayatın zorlukları kadar güzelliklerini de anlatıyorlar. Herkese selamlar sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: babayaro1215

Çok güvendiği o bilim kendisini kurtarmaya yetmemiş demek keşke bir yaradanın var olduğunu neden dünyaya geldiğini iyi araştırsaydı.kendisini öldürünce her şey bitecek zannediyor konu kapanacak zannediyor ama hiç sorgu dünyasından bahsetmiyor. ama daha yeni başlıyor eeee ne olacak ahiret hayatı keşke onu da düşünseydi.
    kendisine emanet edilen cana kıymanın çok büyük bir günah olduğunun farkına varsaydı keşke.
    Herşeyin okuyup araştırmış tamam güzel ama söz konusu cana kıymak olunca boş geçmiş .

Ne diyelim.

Ne saçmalıyorsun ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklı bir gerekce saygı duydum valla mektubu okurken.Yazdıkları çok doğru özelliklede devletin herkese acısız bir şekilde ölme hakkı tanıması sözüne %100 katılıyorum.Tamamen Anayasal bir hak olmalı kişi bu Dünyanın şartlarına göre yaşamak istemiyorsa acısız bir şekilde yaşamını sonlardırmak gerek hatta ağır suç işleyenlere bile aynısı yapılmalı inanın daha huzurlu bir Dünya olur. Kişinin acı çekmeden ölmek istemesi bir hak olmalı.
  • Aga çok düşününce ben de her şey boş diye düşünüyorum. Çok bilmek iyi değil
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.