Yani sen o kıt aklınla onu düşündün, ama doktor düşünemedi, öyle mi? Yahu şu bağnazlıktan bir kurtulun kardeşim! Dini inanç sahibi olmayan insanlar, senden çok daha fazla araştırıyor, buna emin olabilirsin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Genç Doktorun 6 sayfalık intihar mektubu (3. sayfa)

-
-
Bazı insanlar gerçekten çok hassas,nasıl böyle olabildiler böyle bir dünyada şaşıyorum.Aslında normal olan böyle hassas olabilmek her acıya üzülebilmek ama dünyada acı bitmiyor. -
adamın sıkıntısı fazla zeki ve fazla duyarlı olmakmış zeki olduğu için sahtelikler keyif vermiyor rol yapmaya tahamülü kalmıyor
Yani dediklerinde haklı ama bir yandanda mesleğinin verdiği ağır çalışma şartlarının etkisi var tüm hayatları hastane içinde geçiyor ölenleri hastaları vs görüyor adamın modu sürekli düşüyor dışarı çıksa adam akıllı izinde yok vs derken artık dolmuş ve intihar etmiş
Herşeyin fazlası gerçekten sıkıntı çok zengin olmakta çok zeki olmakta hatta çok güzel olmak bile araştırmayan koyun gibi yaşayan orta sınıf olmayı tercih ederdi emin olun bu insanlar insanların sahteliklerini görme bilme cahillik en iyisi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pratisyen hekimim, intörn iken asistanlığın ne bok olduğunu gördüm, bu kadar ağır şartlar varken kesinlikle asistanlık/uzmanlık yapılmaz. Yapanlar ya parası için yapıyor, ya gerçekten çok istiyor. Parası için "kölelik" yapanın da kendisine saygısı yoktur.
-
Yorumlara bakıyorum da ne kadar çok saygı duyan var.Ama bu iş öyle kolay değil.Bunun psikolojik alt yapısı çocukluk tramvaları ve aile yapısının incelendiğinde herşey ortaya çıkacaktır.Öyle mektup yazmıs çok hassasmış dünyada yaşamaktan mutlu değilmiş diye basitlestirilemez.Bu kişi kendinden daha kötü durumda olan insanların hayatlarını hiç mi gormedi.Diyelim ki gördü ve elinden birsey gelemediğini düşündü buna sığınıp böyle bir sonuca yönelmek sağlıklı bir ruh hali mi?Mesela bir savaş bölgesinde düşmanın eline düşmüş bir kimsenin hergün işkence görmesi ve bunun sonucunda öleceğini bilmesine rağmen kendini öldürmemesi ile bu durumu bir karşılaştırmak lazım.İşte burda inanç devreye girer.Kimileri dinlere dil uzatmış.İnancı olmayan bir insanın yaşaması hayvandan farksizdir.Çünkü hayvan yasar olur ve gider.Dogada sadece bir ekolojik denge unsurudur.Inancsiz bir insan da mantiken dusundugunde bundan bir farki var mi?Madem hayvandan bir farki yok sadece ekolojik denge unsuru o zaman neden aklı var.Bilim ve mantık bir yere kadardır bu ikisi inancın olduğu yerde ikinci plandadır.Bilim ve mantık bu evrenin rasyonel kısmında belli bir yere kadar görevlidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Genç Doktorun"
-
Merhuma Allah rahmet eylesin. Sevenlerinin başı sağolsun.
Doktor eğer intihar etmeseydi ve karşılaşsaydık söyleyeceğim tek söz etrafımda gördüğüm cahil cühelanın bizlerden 10 kat mutlu olduğunu, en üst seviyede bu ülkede ilim tahsil etmenin mantıksız olduğunu ancak aldığımız tüm bu bilgiler, eğitim bizi mutsuz ediyorsa kesinlikle bir değişiklik yapması gerektiği gerçeğidir.
Mesela osmanlı zamnında meşhur bir zat mutlu olmadığını ve gönül dünyasının çok buhranlı olduğunu anlar. Ve bir evliya zata rastlar. Çok bilgili, eğitimli ve makamlı olan kişiye mutsuzluğunun ve gönül hoşnutsuzluğunun sebebi sahip olduklarındır. Makamını bırak ve bir kaseye üfle der. Kaseye üflediğinde kafasında ki bütün bilgilerin kerameten gittiğini anladığında artık mutluluk ve huzurun yolu açılmış oldu. Hatta yine kerameten bir pazarda gördüğü kişiye bilge ve alim olmak istermisin o zaman bu kasedeki havayı çek demiş ve gerçekten havayı çeken dediği şeylere sahip olmuş.
Aslında bu tip olayların doğruluğu çok önemli değil. Yakın zamanda ki benzer örneklerine bakmak lazım. Mesela uçak mühendisi birisinin işinde mutsuz olması sebebiyle zevk aldığı ilgi duyduğu börekçi dükkanı açması bize ilham verebilir.
Gerçekten bulunduğu konum insana hayır vermiyorsa değişiklik iyidir. Dünyanın en mutlu insanları köylülerdir. Çünkü hem doğa ile iç içe hem fiziksel sadece yorgunluk hemde insanlardan uzak. Aslında ne gerekiyorsa sadece onu yapıyor. Çok iddialı konuşuyorum köylülerin her evine asgari ücret girsin o köyü sittin sene bırakmak istemez kolay kolay. Hayat demek illaki kitabi bilgiler ile mutluluk sağlamak demek değildir. Aslında maddiyat bataklığında boğulmak bile denebilir bazen. O yüzden çocuğunuza illa şunu olun diyene kadar mutlu olmayı öğretin yeterli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Psikolojisi ne halde bilemem yalnız öldüğüne hiç üzülmedim. zaten üzülmemizide istemiyor. Kendi kararı. Yalnız doktorda olsa dahide olsa psikolojisinin bozuk olduğuna inanıyorum. Çünkü hayattan keyif alamiyorsan yaşam şeklini değiştirebilirsin. Bir karavan alıp gezmek istedigi, görmek istediği şeyleri yapabilirdi. Ya da işi bırakıp köy hayatına geçiş yapabilirdi. En azından hayatını zorlaştırıp belki hayattan keyif alma yöntemlerini deneyebilirdi. Sağlıklı bir psikolojiye sahip olsaydı zaten alternatifleri denerdi. Yalnız sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadığı icin tek yolu ölüm olarak görmüş.
Üzülecek bişey yok. Bana göre asıl uzulunmesi gereken karısı pazara cikicam diye para isteyip cebinden 2 lira para çıkan adamın evinde kendini öldürmesi daha acıklı ve üzüntülü bir olay.
Kocası borçları icin evi terk edince evdeki çocuklarına yakacak bulamayıp ıslak odunlarda yanmayinca çocuğuna ısınması için saç kurutma makinesini verip diğer odada kendini asan anne. Bunlar acıklı ve üzüntülü gerçek hayat hikayeleri. Varlık içinde yokluğu yaşayıp , yaşantısını değiştirmek yerine ölümü seçmek kolay olanı ve psikolojinin bozuk olması durumudur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RundeLLNe saçmalıyorsun ya
Alıntıları GösterŞaşırma hocam çünkü bu kafa yönetiyor bu ülkeyi.
-
baya iyi cümleler kurmuş, normalde okumam böyle içerikleri ama bu farklıymış
doktor demek ayrıcalık mı katıyor insana sen bence gözünde çok büyütme doktorları.
demek düşünememiş baksana. Bu Benim kişisel yorumum “ cesaretliymiş” deyip intihara teşvik Edenlerde suç yok ben hakikatı yazdığım için mi suç oluyor ?
boşver sen takıl kimin aklı kıt belli ..
Aradığım yorum .
İntihar etmek kolaya kaçmaktır asıl zorluk mücadele etmekte. Madem kafadan canına kıymet vermediğine karar verdin o zaman bir amaç belirle ve ölümüne mücadele et. Olurda başaramadan ölürsen bile insanlar bu durumu farkettiğinde olumlu ve sahiplenici davranışa girerler.
Bu şekilde herşeyden bıktım demek çok kolay maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 22 Şubat 2021; 3:48:59 >
Hasta oldugunu kabullenmiş zaten , kuş ,kar tanesi fotoları , ilim , bilim, bilinmezlik vs kafası çok başka yerlerde sürgün yemiş..Eğerki şeş kaza evlenip 1-2 çocuk sahibi olsaydı belki yaşamanın anlamı olurdu ama maalesef hayat başka yere götürmüş...
quote:
Orijinalden alıntı: babayaro1215doktor demek ayrıcalık mı katıyor insana sen bence gözünde çok büyütme doktorları.
demek düşünememiş baksana. Bu Benim kişisel yorumum “ cesaretliymiş” deyip intihara teşvik Edenlerde suç yok ben hakikatı yazdığım için mi suç oluyor ?
boşver sen takıl kimin aklı kıt belli ..
Doktor olması, ona elbette ayrıcalık katmıyor, neden katsın ki? Ben doktor olduğundan bağımsız olarak yazdım, bu mektubu yazan biri ayrıcalıklıdır. Zeki insanlar, ekseriyetle daha fazla sorgulamış, daha fazla düşünmüş oluyor. Bu mektubu yazan biri, hangi mesleğe sahip olursa olsun, hatta meslek sahibi olmasa dahi akıllı birine benziyor. Hayatı, evreni sorgulayan birinin boşluğa düşmesi şaşırtıcı değil elbette. Benzer durumları ben de yaşadım. Dini de aynı şekilde sorguladım, düşüncelerimi de. Bu doktor, bir Tanrı olsaydı muhtemelen ona inanırdı, ve bir Tanrı olsaydı gerçekten, zeki ve sorgulayan insanları severdi, onun ölümünü engellerdi. Kimse bana gelip de ayet falan yazmasın, Kur'an'ı Kerîm’i de okudum, İncil’i de, 5 vakit namaz da kıldım, oruç da tuttum.
-
insancıl hangi sektör var söylede oaraya yönelim.
sizin amacınız giydirmek nasıl olursa olsun.
-
polisleri askerleri bi araştır.
-
La çok merak ettim acaba nerenle okuduğunu gerçekten,adam herşeyim var, okudum, bilgim var, artık bunlar bana yetmiyor, hayattan zevk alamıyorum demeye çalışmış, fizik kuantum bunlarla da ilgilenmek isterdim ama öğrendiklerim bildiklerim bana yeter diyor, adam zaten belliki yeterince kazanıyor, yediği önünde yemediği arkasında, haberini izlemiştim, tatile falanda gidiyor, istediğini yapıyor, mercedes arabası var.
Belliki varlık içinde herşeye sahip olmak hayattan zevk alamaya neden oluyor. herşeyin fazlası zarar. adam boşluğa düşmüş. çıkaran da olmamış.
bitarafınızdan bişeyler eğri çıksa suçlu Tr demeye alışmışsınız. herşeyi olan içinde suçlu TR olmayan içinde TR ama kimse kendisinde suç bulmuyor ne hikmetse.
Tüm alavere dalavere vatandaş yapıyor ama suçlu TR...
-
quote:
Orijinalden alıntı: babus0606polisleri askerleri bi araştır.
Özel harekatçılar dışındakilerin hepsi 24 saat mesai yaparsa peşine 48 saat dinlenir. Onun dışında da alayı 8-5 çalışıyor. Çevremde bir sürü asker var. Özel harekatçılar polis veya askerlerin % kaçıdır ? Ben burada bütün doktorlardan bahsediyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X