Şimdi Ara

Gelin Şu Mercekli Xenon'la Merceksiz Xenon'a Değinelim (Resimler Eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
44.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araclari xenon farli uretmek icin mercek, otomatik far yukseklik ayari ve far yikamam tum dunyada yasal zorunluluksa ve otomobil ureticileri de bunu boyle kabul etmisse sanirim bir bildikleri vardir. Yoksa onlarda merceksiz yapip arabayi ucuza mal etmek isterlerdi tabii ki de.

Mesela siz onde tek basiniza oturuyorsunuz bagajida doldurdunuz. Karsidan gelenlerin gozunu alacaktir.
    Ayrica xenonun isigi cok kuvvetlidir. Yanine kadar ayarlarsaniz da karsidakinin gozunu alacaktir ya da cok indireceksiniz bu durumda sizin onunuzu aydinlatmayacaktir.

quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

Gelin bu Mercekli Xenon, Merceksiz xenon konusuna değinelim, tamam mercekli xenon göz almıyor ama diğer artıları nelerdir, ben aracıma xenon uygulaması yaptırdım sisler dahil olmak üzere mercek yok, iyimi ettim kötümü ettim bilemiyorum ama, gerçekten işe yarar bi yanı varsa mercek taktırmayı düşünüyorum, sizleride Mercekli/Merceksiz Xenon nasıldır sorusuna davet ediyorum.

• Anlaşılan Mercek şart, Peki Mercek sonrası Merceksiz Xenon'a göre aydınlatma artışı sağlanıyor'mu ?
  • ya far kusurlarını muayeneden geçirmiyor mu bu ülke.herşey mübah bize.boşver merceği arkadaşım parana yazık.gözü rahatsız olan başka yere baksın.
  • Mercekli

http://www.ozyurek.org/mercek/mercek_15.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 29 Eylül 2009; 0:35:24 >
  • elbette.
    karşı yöne giden ve sürücüleri rahatsız eden, dağı taşı aydınlatan ışığı mercek yola aktarır.
    eğer mercek düşünüyorsanız D serisi mercekkullanın.
    H serisi çakmadır.

quote:

Anlaşılan Mercek şart, Peki Mercek sonrası Merceksiz Xenon'a göre aydınlatma artışı sağlanıyor'mu ?
  • İşin kötüsü 10-15 gün sonra Muayene'ye girecek araç, İnşallah geçer Muayene'den bi sıkıntı yaratırmı bu merceksiz durum ?
  • quote:

Anlaşılan Mercek şart, Peki Mercek sonrası Merceksiz Xenon'a göre aydınlatma artışı sağlanıyor'mu ?

aracın önünü merceksiz xenonda (özellikle 3-5 metreyi daha iyi görürsünüz... ancak merceksiz xenonda ışık ileriye gitmez mercek ışığı toplayarak ileriye doğru dağı taşı aydınlatmadan gönderir böylece çok daha güvenli bir aydınlatmanız olur....

bunu geceleyin uzun yolda çok iyi anlarsınız...
    ben çok denedim arada cidden fark var....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

ya far kusurlarını muayeneden geçirmiyor mu bu ülke.herşey mübah bize.boşver merceği arkadaşım parana yazık.gözü rahatsız olan başka yere baksın.

önümüzü görsek bakıcaz heralde
  • ben aracı aldığımda üzerinde zenon vardı merceksiz ve hala öyle duruyor kaç k ışık veriyor bilmiyorum ama karşıdan şimdi ye kadar hiç selektör yemedim karşıdan arkaya biri oturunca 2 tık düşürüyorum farın ayarını onun haricinde 1 de duduryor hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

ya far kusurlarını muayeneden geçirmiyor mu bu ülke.herşey mübah bize.boşver merceği arkadaşım parana yazık.gözü rahatsız olan başka yere baksın.

çok doğrdu bir mesaj
    gözü bakmayan yola çıkmasın
  • peki ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor benim araç için bana maliyeti ne kadar olucak mercek in.? bide mercek i yaptıktan sonra far ayarı yapılabilecek miyim
  • ikamet ettiğim yer 7. katta ve oldukça yüksekte...
    virajlı bir yol var ordan gelen araçları gördüğüm anda hangisi sonradan takılma hangisi normal xenon baktığım anda belli oluyor....

Ergin abininde dediği gibi (individual) resimlerde gayet açık neden her türlü rahatsız ettiği....

farınızı en altada çekseniz ben burdayım diyor zaten

ve özellikle belirtmek isterimki farınızı aşşağıya indirdiğiniz zaman ileriyi ne kadar sağlıklı görebiliyorsunuz?
    eğer imkanınız varsa mercekli xenon bir araç ile yan yana koyun ve farlarınız göz almasın diye alt konumdayken karanlıkta karşıya doğru aydınlatmasına bakın...
    gece uzun yolda yada şehirlerde karanlık yerlerde, sokaklarda ne kadar ileriyi görürseniz sizin için o kadar avantaj ollur...

heleki uzun yolda hayati bir mesela bu 1 saniye bile fren mesafesinde muazzam farklara neden oluyor... ne kadar erken farkederseniz yolunuza çıkan her neyse o kadar güvende olursunuz... (malum ülkemin paralı yollarında sol şeritte at eşek bile çıkabiliyor)

• http://forum.donanimhaber.com/m_24565181/mpage_8/key_/tm.htm

daha detaylı sormak istediğiniz şeyler varsa burdan sorabilirsiniz
    bu konular için açılmış bir başlık

• buda benim daha önceki farlarım.
    şubat ayı gibi satmıştım. şimdi tekrar yapılıyor
    belki fikir verir

http://www.geceucusu.com/mods/xenon/33/
  • emin olun dünya kadar fark var. bu işin içinde 8 seneden beri varım hella balast, philips toplama set yapıp xenon kit taktığımı bilirim ki o zaman sadece balastları 250 € dan alıyodum. d2s ampulleri bir şekilde oturtturuyorduk. o zamanlar göz alma felan olayı yoktu. kör olmuşcasına göz almasına rağmen insanlarımız bu yeni teknoloji karşısında of ne güzel aydınlatıyor ki göz alıyor diyordu. zaman geçti H7,H1 gibi kitler çıktı. bir ara mtec in tekelinde 500 TL civarında olan setler direk araca uyumlu ampullerle daha güzel olmaya başladı. o zamanlar da bir hayranlık mevcuttu. gel gelelim tek tük gördüğümüz bu setler fiyatların 70-80 TL civarına düşmesiyle ( ki kalitede renge bakan insanımız araca verdiği akımsal zararı hiç bilmiyor) her araçta olmaya başladı. o zaman bir soru işareti oldu ve dedik ki bu setler göz alıyor.

bu işin mercekten geçtiğini geç de olsa anlatabildik.

standart fara takılan set her yeri, mercekli far olması gereken yeri aydınlatır. köy gibi bir yerdeyseniz merceksiz far çok işinize yarar ancak şehir içinde her halukarda sizin avantajınıza olur. kesin bir çizgi vardır. önünüzü görmeniz gereken yere odaklar mercek, ışığı.

far yıkama olayının eksikliği ışığın orantısız kırılmasından dolayıdır. karşıdan gelene bir zararı olmaz. sadece sizin görüşünüzü etkiler. sonuçta sınırlanmış bir ışık hüzmesi var. çamurla karşıdakinin gözünü alması münkün değil. far yıkama da çok zor bir olay değil açıkcası. en kötü iki tofaş fıskıyesi alınıp cam fıskıye hortumuna paralel yapılabilir.

ancak bilindiği üzere mercek montajı maliyetli bir iştir. şekil şemalden öte güvenlik amaçlı yapılmalıdır. eğer buna karşı bir bütçeniz yoksa en kötü ihtimal aracınızın sisteminde far şapkası olmalıdır. far şapkası olmayan araçlarda ve desenli far camı olan (buzlu cam) araçlarda xenon kit çok kötü sonuçlar vermektedir. bu araçlara örnek, renault clio, opel astra G, tofaş kuş serisi, fiat doblo vs....

kısacası mercekli far gereklidir xenon kit için. ve yavaş yavaş bu bilinç oluşmaya başladı. ben ki bu işin içinde biriyim benim doblo mda bile xenon kit yok. kimsenin ahını almak istemem.

bir diğer konu da 4300, 6000,8000,12000, 30000!!! K olayı.

keşke ülkemizde 4300 k olsa da herkes kullansa. ancak 6000 K altı kaliteli kit malesef bulmakta zor ülkemizde. birçok ithalatcı rengi sarımsı diye getirtmediğini belirtiyor. ışık rengi 6000K yı geçtiği zaman ıslak zeminde menzil düşer. bir süre sonra gözler alışır ve kör gidiyormuş gibi olursunuz. 4300k olsa 6000k yı kapıya koymam ama şu an 6000k nın altı zor bulunuyor.

Kimi kullanıcılar 30000k takıyor aracına. önünüzü göremedikten, hayatınız tehlikede olduktan sonra bunların hiç bir önemi yoktur benim fikrim. karşımdaki ooo aracınız çok güzel diyecek diye ben hayatımı tehlikeye atamam açıkcası.

mercek modfiyesi yapılmış bir aracın kesin çizgisini bu linkte de görebilirsiniz ayrıca....

http://forum.donanimhaber.com/m_34502633/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impress -- 29 Eylül 2009; 3:43:10 >

• Bende bu hafta sonu aracıma xenon kit taktırdım, bu söylediğiniz kelvin değeri ne kadar yüksekse görüş alalnı okadarda hızlı bir şekilde düşme olmuyor. Ben 30000k taktırdım normal fardan sonra en az 3 kat daha fazla aydınlanma performansı aldım. 6000k ile karşılaştırsak çok da abartı bir fark yok aydınlatma performansında.
  • ben rahatsız olduğum araçlar olduğu zaman en sağa geçip yavaşlıyorum, aracı önüme aldıktan sonra uzunlarımı yakıp arabanın beşinden ayrılmıyorum. bir süre sonra onlar da sağa geçip beklemek zorunda kalıyorlar.

tavsiye ederim.
  • xenon ya da değil, mercekli ya da değil,
    trafikte en çok rahatsız olduğum şey gece vakti gözümü alan farlar.

Lütfen farlarınız nasıl olursa olsun sorun değil ama karşıdakinin gözünü almasın.

Gözümü alan farlara da .....
  • gece yolculuklarında hakikaten merceksiz xenonların çoğu inanılmaz göz alıyor. lütfen yaptırmayın artık.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.