Şimdi Ara

Gelin Şu Mercekli Xenon'la Merceksiz Xenon'a Değinelim (Resimler Eklendi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
44.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracım 2001 renault scenic. bugün 2 farklı aksesuarcıya gittim iyice aklım karıştı ne yapacağım size sormak istedim akıl verirseniz sevinirim. 1.gittiğim senin aracın farları merceksiz illaki ben önüme bakarım karşıdaki beni ilgilendirmez dersen takalım ama ana avrat küfür yeme olasılığın çok yüksek, muayeneden geçip geçmeme konusunda garanti veremem ve gece giderken polis görürde kıllanırsa kesin ceza yersin sonuçta ben takar paramı kazanırım ama gerçekleride söylemem gerek dedi. 2.gittiğim takarız mercek olmaması çok sorun değil ben aracımda kullanıyorum hiç sorun yaşamıyorum far ayar kademesi var benim araçta şu anda 0 konumunda 1,2,3,4 konumuda var bana konumunu 2 e getiririz bişey olmaz dedi. peki fabrika normal şartlarda 0 konumunda en iyi görüntü verecek şekilde ayarlamış araç yüklü olursa kademeler mecbur kalındığı için kullanılması istenmiş xenon takınca sürekli 2. kademe buda görüş mesafemi azaltacak ve xenon taktırmamın ne mantığı kalacak dedim. xenon çok güçlü ışık verir sorun olmaz merak etme dedi. ve 6000k takarız karşıdakinin gözü açısından en iyisi 6000k olur bunun her bir üstü dahada göz alır onun için merceksizlere 6000k merceklilere 8000k takıyorum genelde dedi... görüntü açısından en hoş görüntü ve en çok benden talep edilen 8000k onuda söyliyeyim yinede karar senin dedi...

• quote:

Orijinalden alıntı: snikers

aracım 2001 renault scenic. bugün 2 farklı aksesuarcıya gittim iyice aklım karıştı ne yapacağım size sormak istedim akıl verirseniz sevinirim. 1.gittiğim senin aracın farları merceksiz illaki ben önüme bakarım karşıdaki beni ilgilendirmez dersen takalım ama ana avrat küfür yeme olasılığın çok yüksek, muayeneden geçip geçmeme konusunda garanti veremem ve gece giderken polis görürde kıllanırsa kesin ceza yersin sonuçta ben takar paramı kazanırım ama gerçekleride söylemem gerek dedi. 2.gittiğim takarız mercek olmaması çok sorun değil ben aracımda kullanıyorum hiç sorun yaşamıyorum far ayar kademesi var benim araçta şu anda 0 konumunda 1,2,3,4 konumuda var bana konumunu 2 e getiririz bişey olmaz dedi. peki fabrika normal şartlarda 0 konumunda en iyi görüntü verecek şekilde ayarlamış araç yüklü olursa kademeler mecbur kalındığı için kullanılması istenmiş xenon takınca sürekli 2. kademe buda görüş mesafemi azaltacak ve xenon taktırmamın ne mantığı kalacak dedim. xenon çok güçlü ışık verir sorun olmaz merak etme dedi. ve 6000k takarız karşıdakinin gözü açısından en iyisi 6000k olur bunun her bir üstü dahada göz alır onun için merceksizlere 6000k merceklilere 8000k takıyorum genelde dedi... görüntü açısından en hoş görüntü ve en çok benden talep edilen 8000k onuda söyliyeyim yinede karar senin dedi...

bu ikinci seçenekdeki tipler yüzünden bu memleket bu hale geldi zaten. müşteri bilgilendirilmeli herhalükarda. ilk gittiğiniz yrdeki arkadaşı da tebrik etmek gerekiyor gerçekten.

• Açıkcası Yaklaşık 7 - 8 Ay Şahin Aracımda Merceksiz Olarak Xenon Kullandım Ama Hem Ben Akşamları Tam Olarak Işık Hüzmesi Yakalayamadım Hemde Karşıdan Gelen Ve Önümdeki Araçları Rahatsız Ettim.( Neyseki Akşam Uzun Yola Çıkmadım Ve Akşamları Fazlaca Dışarda Bulunmadım). Ama Sonra Mercek Modifiyesi Yapıp Bu Dagınık, Kötü , Karşıyı Rahatsız Eden Işıktan Kurtulmak İstedim ve Boş Bir Zamanda Malzemelri Alıp Modifiye işlemine Başladım ve Yaklaşık Sadece Akşamları Çalışlarak 10 Günde Bitirdim. Keşke Daha Önceden Yapaymışım Dedim Ama Geçti Artık. Ama Her Sonradan Xenon Tktıran Arkadaşlara Tavsiye Deil RİCA EDİYORUM Mercek Modifiyesi Yptırın Yada Yapabiliyosanız Yapın. Heleki Hem Kısa Hemde Sisler Xenon Olan Arkadaşlar Her 2 sini Birden Ykıpta Karşıdan Gelen ve Öndeki Sürücülerin Hatta Ve Hatta Yayaların Gözlerini Kör Etmeyin.
    İşte Benim Mercekli Xenon Farlarım : Burdan Tıklayarak Bakabilirsiniz....

• quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

Bende bu hafta sonu aracıma xenon kit taktırdım, bu söylediğiniz kelvin değeri ne kadar yüksekse görüş alalnı okadarda hızlı bir şekilde düşme olmuyor. Ben 30000k taktırdım normal fardan sonra en az 3 kat daha fazla aydınlanma performansı aldım. 6000k ile karşılaştırsak çok da abartı bir fark yok aydınlatma performansında.

öyle bir dünya yok
    siz öyle sansanızda
  • Konuyu çok geç gördüm. Baya tartışmalar olmuş hepsini kaçırmışım.
    Ben artık merceksiz olduğu halde xenonlarının göz almadınığı iddia edenlerden bıktım o yüzden uğraşamıyorum. Benim bilinçli müşterilerim bana her zaman yeter.

Niye bağırıyosun arkadaşım diceksiniz belki ama 1milyon defa anlattığım için bu sefer büyük harflerle yazmak istiyorum. şu iki konuda belki burayı okuyan bir kaç insana daha doğruyu anlatmış oluruz.

MERCEKSİZ XENON FAR, XENON IŞIĞI OLDUĞU GİBİ FARDAN YANSIDIĞI İÇİN GÖZLERİ ALIR. FARINIZIN AYARINI 4 değil 400 EDE GETİRSENİZ. FARI SÖKÜP TERS TAKIP UZAYADA ÇEVİRSENİZ GENEDE GÖZ ALIR. SEVİYE AYARI İLE BİR ALAKASI YOKTUR!!!!!!!!!!!!

İKİNCİSİDE 30000K XENON DİYE BİRŞEY YOKTUR. 30000 değerinde bir kelvin derecesi olamaz. OLABİLİCEK EN YÜKSEK XENON AMPUL DEĞERİ 12000K DIR. 12000K XENON TAKMAK YERİNEDE EL FENERİNİZİ TAMPONA YAPIŞTIRIN DAHA İYİ GÖRÜRSÜNÜZ.

Şimdilik biraz işim var bir kaç saat içinde konuya dönüyorum.

• quote:

@Xenon Mercek

Elantra için Mercek modifiyesi yapmak istiyorum, bana bi ücret çıkarıp pm atarmısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 29 Eylül 2009; 21:28:22 >
  • yani sonuç olarak bana ne öneriyorsunuz takmayımmı xenon. birde mercek ile ilgili site verilmiş fiyat görmek için üye ol yazıyor bende olmadım. kısacası xenon takacaksan önce mercek tak yoksa xenon takma deniliyor anladığım kadarıyla. benim farları sökmem için tamponunda sökülmesi gerekiyor, kısa farlara(sağ,sol) mercek kaça mal olur işçilikle biraz bilgi verebilirmisiniz? birde bu merceği kim takar kaportacımı? elektrikçimi? cyclone park sensörü( göstergeli 80 tl) cyclone xenon(175 tl) anlaştım birde mercek kaça mal olur bileyimki belki xenonu ileri tarihe atarım maddiyattan dolayı..

quote:

Orijinalden alıntı: snikers

aracım 2001 renault scenic. bugün 2 farklı aksesuarcıya gittim iyice aklım karıştı ne yapacağım size sormak istedim akıl verirseniz sevinirim. 1.gittiğim senin aracın farları merceksiz illaki ben önüme bakarım karşıdaki beni ilgilendirmez dersen takalım ama ana avrat küfür yeme olasılığın çok yüksek, muayeneden geçip geçmeme konusunda garanti veremem ve gece giderken polis görürde kıllanırsa kesin ceza yersin sonuçta ben takar paramı kazanırım ama gerçekleride söylemem gerek dedi. 2.gittiğim takarız mercek olmaması çok sorun değil ben aracımda kullanıyorum hiç sorun yaşamıyorum far ayar kademesi var benim araçta şu anda 0 konumunda 1,2,3,4 konumuda var bana konumunu 2 e getiririz bişey olmaz dedi. peki fabrika normal şartlarda 0 konumunda en iyi görüntü verecek şekilde ayarlamış araç yüklü olursa kademeler mecbur kalındığı için kullanılması istenmiş xenon takınca sürekli 2. kademe buda görüş mesafemi azaltacak ve xenon taktırmamın ne mantığı kalacak dedim. xenon çok güçlü ışık verir sorun olmaz merak etme dedi. ve 6000k takarız karşıdakinin gözü açısından en iyisi 6000k olur bunun her bir üstü dahada göz alır onun için merceksizlere 6000k merceklilere 8000k takıyorum genelde dedi... görüntü açısından en hoş görüntü ve en çok benden talep edilen 8000k onuda söyliyeyim yinede karar senin dedi...

• Evet, ücret konusunda hiç kimse bilgi vermiyor, Nedir bu mercek taktırmanın maliyeti ?
  • arkadaşlar genelde 300 liraya yapıyorlar. adapazarında 400'e yapan bir yer bulmuştum tabi ondan vazgeçtim. bu işin piri romeoilker'dir.http://www.sahibinden.com/ilkerkemal1WQQdXQQ89482WQQpXQQdisplayuser burdan ulaşın.
  • mercekli far modifiyesi için benden 300-350 lira istediler.
  • ücret işçilik olarak araçtan araca 250 tl ile 350 tl arası değişiyor. mercek fiyatları da 50-100 tl arası oluyor marka model ve sistemine göre. xenon kit fiyatları zaten malum. ancak bi-xenon kitte mecburen d1s ve ya d2s kit kullanılması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impress -- 29 Eylül 2009; 22:06:43 >
  • H7 merceklerin takımı 50TL
    Bixenon merceklerin takımı 80 TL dir
    Sun Part H7 xenon kit 150TL
    Sun Part D2S xenon kit 200TL dir.

gittigidiyor dükkanımda 60 kalemden fazla mal var bu sebeple tek tek fiyat yazma şansım yok. Her türlü mercek, xenon kit, şerit led normal led diadem ampul. aklınıza ne gelirse. Hepsinin fiyatlarını orada görebilirsini fakat sanırım gittigidiyor yeni çıkardığı bir kural ile siteye üye olmadan fiyatları göstermiyor. Ama üyelik ücretsiz tabiki.
    Saygılar

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Mercek_Dunyasi/

Xenon kitlerin kalitesinde sonuna kadar kefilim. Şimdiye kadar sattığım en sorunsuz 2. ürün. Birincisi high power smd ledli park ampulleri.

Montaj için impress isimli kullanıcı Yusuf Usta ile görüşebilirsiniz. İşçiliği çok güzeldir. Ben malesef montaj için vakit ayıramıyorum.

• beni araçta h7 ampul var yani h7 mercek takımını 50 xenon kiti 150 alacam artı işçilik doğrumu? bixenon anlamadım cahilliğime verin

quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

H7 merceklerin takımı 50TL
    Bixenon merceklerin takımı 80 TL dir
    Sun Part H7 xenon kit 150TL
    Sun Part D2S xenon kit 200TL dir.

gittigidiyor dükkanımda 60 kalemden fazla mal var bu sebeple tek tek fiyat yazma şansım yok. Her türlü mercek, xenon kit, şerit led normal led diadem ampul. aklınıza ne gelirse. Hepsinin fiyatlarını orada görebilirsini fakat sanırım gittigidiyor yeni çıkardığı bir kural ile siteye üye olmadan fiyatları göstermiyor. Ama üyelik ücretsiz tabiki.
    Saygılar

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Mercek_Dunyasi/

Xenon kitlerin kalitesinde sonuna kadar kefilim. Şimdiye kadar sattığım en sorunsuz 2. ürün. Birincisi high power smd ledli park ampulleri.

Montaj için impress isimli kullanıcı Yusuf Usta ile görüşebilirsiniz. İşçiliği çok güzeldir. Ben malesef montaj için vakit ayıramıyorum.

• evet deiğiniz gibi.

bi-xenon mercekte uzunlarınız da xenon olur. ancak bu özelliği ampul değil mercek kazandırır.

bi-xenon mercekli araçtan...

kısalar

uzunlar

görüldüğü gibi uzunlarda da bir kesilme çizgisi mevcut. ayrıca hali hazırda farlarınız yanıyor olduğundan uzunlara çok hızlı bir geçiş süresi sağlar.

• Bixenon mercek çalışma prensibi

Perdenin hareketi

Işığın deseni
  • Hocam H4 falara da fiyat uygulaması aynı mı?

Bu arada benimkiler harbiden çok az göz alıyo hatta düz yolda hiç almıyo
  • h4 farlar işçilik ve malzeme parasını arttıran unsurlardır.sebebi bi-xenon mercek ve d2s kitin kullanılması mecburiyetidir. maliyeti toplam 600 tl ye yaklaşmaktadır.
  • quote:

@Xenon Mercek;

Sen merceği satıyorsun, peki uygulamayı yapıyormusun?
  • ben mersindeyim bu mercek uygulamasını nerde yaptırabilirim kaportacı? oto elektrikçi? modifiyeci? belki mersinde bildiğiniz yer vardır. birde benim mercek için ön tampon sökülecek işçilik biraz fazla gidecek kaç paraya kadar işçiliğe evet diyeyim... artık kesinlikle mercek taktırmadan xenon taktırmayacağım. karşıdaki düşünsün demek yanlış karşıdakinin gözünü alıp gelir üstümüze çıkarsa ne olacak çoluk çocuk taşıyoruz hiç bir modifiye taşıdığımız candan önemli değildir... birde benim araç kısa ampul ayrı uzun ampul ayrı ben sadece kısa için mercek ve xenon taktıracam uzun,sis ve parklar içinde xenona daha yakın olsun diye beyaz ampul taktıracam doğrumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snikers -- 29 Eylül 2009; 23:06:10 >
  • Yukarıdaki mesajımdada belirttiğim gibi

"Montaj için impress isimli kullanıcı Yusuf Usta ile görüşebilirsiniz. İşçiliği çok güzeldir. Ben malesef montaj için vakit ayıramıyorum."
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.