Şimdi Ara

Geleceğim hakkında endişelerim var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 16 yaşındayım ve lise 3 e gidiyorum. anadolu lisesindeyim. seneye öss ye gireceğim. sorun ise burdan başlıyor. öss ye yılda 2000000 kişi giriyor. bunlardan 300000 i üniversiteye yerleştiriliyor. istanbulda yaşıyorum. ve istanbulda bir üniversite kazanmak ise artık çok zorlaştı. zorlaşmasının nedeni ise derslerin zorluğu.

bune ya profesörlüğe hazırlanıyoruz sanki. yok dairesel hareketmiş yok karmaşık sayılar yok logaritme türev fln. türk gencinin hayatı kaymışta herkes görmemezlikten geliyor. yarın fizik sınavımız var. çalışıyorum çalışıyorum yok. anlıyorum orta derecede denebilecek soruları yapıyorum ama bizim hoca olimpiyat soruları sorduğu için istediğim kadar çalışıyım alcağım not 50 den yukarı çıkmaz. 40 almak için uğraşıyorum kaç gündür öyle düşünün yani.

bilmiyorum sadece ben mi aynı durumdayım. tüm bu durum öss içinde geçerli. istanbul içerisinde üniversite kazanmak için herşeyimi veririm. ama gerçekten zor. istanbulda herhangi bir bölüm ve herhangi bir üniversiteye gitmeye hazırım. sorun olmaz yani. neden. çünkü istanbulda okuduğuma dua ettiğim için.

he istanbul dışında da okurum sorun olmaz. ama aileme yük olmak istemiyorum.

tüm bu çıkmazların sonnda seçeneğimden bir tanesi olan konservatuar da var. piano bölümüne girersem konservatuarın elimde mesleğim olur. ama bu seferde iş bulma sorunu oluşuyor. ne iş yapacam piyanist olup.

2005 oks sine girdim ve 372 puan yaptım. babam demişti bana öss seni kasar gel seni anadolu meslek lisesine gönderelim. uçak gövde bakım fln okursun elinde mesleğin olur öss ye girmeden 2 yıllık yükseköğretim e girersin demişti. dinlememiştim onu.

şimdi ise feci pişmanım. anadolu lisesindeyim ama bu saçma ve zor konulardan anam ağladı. bilmiyorum blki ben olayı umutsuzlaştırıyorum. ama gelecek hakkında fazla umudum yok. çünkü iş bulurken bile çoğu yerde torpil dönüyor. eskişehir de pilot okulu varmış 700 kişiden 10 kişi alıyorlarmış kim inandırır bana burda torpilin dönmediğine.

ya sizin durumlar nasıl????????????????

• Her Türk gencinin var merak etme

Alışmalısın
    "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Daha lise 1 deyim.Lise hayatı ilköğretim gibi gözükmüyor.
  • şu anda öss depresyonu deidğimiz durumdasın sakın kendini salma rahat ol düzenli çalış konuların temeline in neden yapamadığını araştır anadolu lisesini kazanmış adamsın akıllı olmasan heralde şu anda orda okumazdın

1-hedef belirle öss de orası için uğraş
    2-stres yapma rahat ol düzenli çalış
    3-kendine zaman ayır
    4-BU ÖSS HAYATININ SONU DEĞİL BÖYLE SİSTEMİN ALLAH BELASINI VERSİN DİYORUM SENDE ÖYLE DE
    5-EN ÖNEMLİ MADDE:KAZANSANDA KAYBETSENDE O SINAV SENİN SONUN OLMIYCAK HALA DÜNYA DÖNÜYO VE SEN YAŞIYO OLUCAKSIN DÜNYANIN SONU DEĞİL SAKIN AMA SAKIN ÜZÜLME DÜZENLİ ÇALIŞ YETERKİ GERÇEKDEN ŞU ANDA SENİN HALİNİ GÖRDÜM 2 YIL ÖNCE AĞLIYODUM GECE ODAMDA ÖSS YÜZÜNDEN ALLAHIM NAPCAM BEN DİYE PANİK YAPMA SAKIN RAHAT OL SONRADAN TOPLADIM BENDE KENDİMİ

• quote:

Orjinalden alıntı: FREE-4

şu anda öss depresyonu deidğimiz durumdasın sakın kendini salma rahat ol düzenli çalış konuların temeline in neden yapamadığını araştır anadolu lisesini kazanmış adamsın akıllı olmasan heralde şu anda orda okumazdın

3-kendine zaman ayır
    4-BU ÖSS HAYATININ SONU DEĞİL BÖYLE SİSTEMİN ALLAH BELASINI VERSİN DİYORUM SENDE ÖYLE DE
    5-EN ÖNEMLİ MADDE:KAZANSANDA KAYBETSENDE O SINAV SENİN SONUN OLMIYCAK HALA DÜNYA DÖNÜYO VE SEN YAŞIYO OLUCAKSIN DÜNYANIN SONU DEĞİL SAKIN AMA SAKIN ÜZÜLME DÜZENLİ ÇALIŞ YETERKİ GERÇEKDEN ŞU ANDA SENİN HALİNİ GÖRDÜM 2 YIL ÖNCE AĞLIYODUM GECE ODAMDA ÖSS YÜZÜNDEN ALLAHIM NAPCAM BEN DİYE PANİK YAPMA SAKIN RAHAT OL SONRADAN TOPLADIM BENDE KENDİMİ

ya öss nin canı cehenneme. okul için diyorum ben. gerçi ikisi aynı yola çıkıo. şimdi fizikten 40 alırım. ama önemli değil bu. çalışırım çünkü. ama aiileme mahçup oluyorum o durum var

• otur çalış işin ne lan

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: green_full

quote:

şu anda öss depresyonu deidğimiz durumdasın sakın kendini salma rahat ol düzenli çalış konuların temeline in neden yapamadığını araştır anadolu lisesini kazanmış adamsın akıllı olmasan heralde şu anda orda okumazdın

3-kendine zaman ayır

ya öss nin canı cehenneme. okul için diyorum ben. gerçi ikisi aynı yola çıkıo. şimdi fizikten 40 alırım. ama önemli değil bu. çalışırım çünkü. ama aiileme mahçup oluyorum o durum var

ailen seni her zaman kollar öss den yada okulda derslerinden başarsuz olunca onlar seni kovamaz ki anlıyorum şu andaki durumu ailene o kadar masraf okul dersahane gidiyosan tabi harçlık vs gibi ihtiyçaların var eğer okulda yada öss başarılı olamazsam onların yüzünü kara çıkarmakdan korkuyosun al annenei babanı karşına de ki ben elimden geleni yapıyorum çalşıyorum ama olurda ters bişeylr olursa her zamankinden daha fazla yanımda olun de onlar senin ailen merak etme

• quote:

öss ye yılda 2000000 kişi giriyor. bunlardan 300000 i üniversiteye yerleştiriliyor.

o zaman 300.000'in içinde ol

quote:

quote:

3-kendine zaman ayır

ailen seni her zaman kollar öss den yada okulda derslerinden başarsuz olunca onlar seni kovamaz ki anlıyorum şu andaki durumu ailene o kadar masraf okul dersahane gidiyosan tabi harçlık vs gibi ihtiyçaların var eğer okulda yada öss başarılı olamazsam onların yüzünü kara çıkarmakdan korkuyosun al annenei babanı karşına de ki ben elimden geleni yapıyorum çalşıyorum ama olurda ters bişeylr olursa her zamankinden daha fazla yanımda olun de onlar senin ailen merak etme

babamda dio tabikide zor sorcak sizi öss ye hazırlıyo dio. ee 1 aldıktan sonra o dersden yerim öss sini.

• al bendende o kdr geçen sene oks ye girdim anadolu lisesi kazandım ama 3 yazılı olduk ikisnden 1aldım sonuncudanda 3-4 fln bekliyorum ama bende snıfta kalma korkusu sardı kalmasan bile ilerde öss de ne yapcam bilmiyorum yarından itibaren haftaiçi pc yede girmicem artık...

Orjinalden alıntı: neokuti

al bendende o kdr geçen sene oks ye girdim anadolu lisesi kazandım ama 3 yazılı olduk ikisnden 1aldım sonuncudanda 3-4 fln bekliyorum ama bende snıfta kalma korkusu sardı kalmasan bile ilerde öss de ne yapcam bilmiyorum yarından itibaren haftaiçi pc yede girmicem artık...

sınıfta kalma korkusuda var tabikide ben daha çok aileme karşı mahçup oluyorum o dsuygu çok kötü

bu arada lise1 de bnmde matematik ve edebiyatımın ilk sınavlar 1 di sonrasında düzelttim. 9. sınıf kolay yaparsın. ama lise3 harbi zormuş

fizik olduk bgn 40-45 arası bekliyorum. ki bnm için ii bir not. karnemde de 2 diye hesaplamıştım. ama genede kötü tabikide.

not: bu arada sadece bn değil bizim okulun %50 si böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birahalasoguk -- 5 Kasım 2007; 17:20:32 >

• sen anadolu lisesindesin.hocaların sizi kasması normal.sen takma kafaya,kaliteli dersanelerin sınavlarında kendini öl.derecene bak. asıl onu baz al bence

arkadaşlar ben 16 yaşındayım ve lise 3 e gidiyorum. anadolu lisesindeyim. seneye öss ye gireceğim. sorun ise burdan başlıyor. öss ye yılda 2000000 kişi giriyor. bunlardan 300000 i üniversiteye yerleştiriliyor. istanbulda yaşıyorum. ve istanbulda bir üniversite kazanmak ise artık çok zorlaştı. zorlaşmasının nedeni ise derslerin zorluğu.

bune ya profesörlüğe hazırlanıyoruz sanki. yok dairesel hareketmiş yok karmaşık sayılar yok logaritme türev fln. türk gencinin hayatı kaymışta herkes görmemezlikten geliyor. yarın fizik sınavımız var. çalışıyorum çalışıyorum yok. anlıyorum orta derecede denebilecek soruları yapıyorum ama bizim hoca olimpiyat soruları sorduğu için istediğim kadar çalışıyım alcağım not 50 den yukarı çıkmaz. 40 almak için uğraşıyorum kaç gündür öyle düşünün yani.

bilmiyorum sadece ben mi aynı durumdayım. tüm bu durum öss içinde geçerli. istanbul içerisinde üniversite kazanmak için herşeyimi veririm. ama gerçekten zor. istanbulda herhangi bir bölüm ve herhangi bir üniversiteye gitmeye hazırım. sorun olmaz yani. neden. çünkü istanbulda okuduğuma dua ettiğim için.

tüm bu çıkmazların sonnda seçeneğimden bir tanesi olan konservatuar da var. piano bölümüne girersem konservatuarın elimde mesleğim olur. ama bu seferde iş bulma sorunu oluşuyor. ne iş yapacam piyanist olup.

2005 oks sine girdim ve 372 puan yaptım. babam demişti bana öss seni kasar gel seni anadolu meslek lisesine gönderelim. uçak gövde bakım fln okursun elinde mesleğin olur öss ye girmeden 2 yıllık yükseköğretim e girersin demişti. dinlememiştim onu.

şimdi ise feci pişmanım. anadolu lisesindeyim ama bu saçma ve zor konulardan anam ağladı. bilmiyorum blki ben olayı umutsuzlaştırıyorum. ama gelecek hakkında fazla umudum yok. çünkü iş bulurken bile çoğu yerde torpil dönüyor. eskişehir de pilot okulu varmış 700 kişiden 10 kişi alıyorlarmış kim inandırır bana burda torpilin dönmediğine.

Bütün dediklerine katılıyorum. Bende 2005 oks sinde 380 puan yaptım, yaptımda ne oldu. Ailemin sırf millete hava atmak için bu kadar telaşlandığını düşündüğüm bile oldu.......

Gelecekte ne olacağını bilmiyorum. Ne olacağımı ne iş yapacağımı nasıl yaşayacağımı kestiremiyorum.

Neden yaşıyorum?

Eğitim-öğretim sistemi zaten öğrencileri intihara teşvik eden bir sistem.

Başka sözüm yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: Illu~

quote:

arkadaşlar ben 16 yaşındayım ve lise 3 e gidiyorum. anadolu lisesindeyim. seneye öss ye gireceğim. sorun ise burdan başlıyor. öss ye yılda 2000000 kişi giriyor. bunlardan 300000 i üniversiteye yerleştiriliyor. istanbulda yaşıyorum. ve istanbulda bir üniversite kazanmak ise artık çok zorlaştı. zorlaşmasının nedeni ise derslerin zorluğu.

Bütün dediklerine katılıyorum. Bende 2005 oks sinde 380 puan yaptım, yaptımda ne oldu. Ailemin sırf millete hava atmak için bu kadar telaşlandığını düşündüğüm bile oldu.......

Gelecekte ne olacağını bilmiyorum. Ne olacağımı ne iş yapacağımı nasıl yaşayacağımı kestiremiyorum.

Neden yaşıyorum?

Eğitim-öğretim sistemi zaten öğrencileri intihara teşvik eden bir sistem.

Başka sözüm yok.

aynn işte bende ne iş yapacağımı kestiremiyorum. minibüs şoförlüğü fln yaparım dien bile oldu arkadaşlarımdan.

• up
  • Lise 1 ders matematik konu mantık. Hocaya bu mantık konusu ne işimize yarıyacak dedim mantıkta mantık arama dedi

Orjinalden alıntı: Jijimm

quote:

öss ye yılda 2000000 kişi giriyor. bunlardan 300000 i üniversiteye yerleştiriliyor.

tek mantıklı çözüm

Orjinalden alıntı: mrfgyhu

quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

quote:

tek mantıklı çözüm

eet öyle gözüküyo

• Hangi kişinin yokki.Ve sana doğruyu soyleyeyim.o 300.000'in yarısından cogu gittigi universiteden sonra acıkta kalıyor.İs bulamıyor.

En önemliside ne biliyormusun ?
    Bu yukarıdaki bazı kişilikler halen bunu espri olarak algılıyor.Forumda adını duyurmaya calısıyor.Ama su anda egitim sistemi cok buyuk bir cıkmazda.Her an cokebilir.Her yıl af cıkartmak zorunda kalıcaklar.Universiteler pislik yuvası haline gelecek ve universiteye gitmesi gereken gercek kisiler ise acıkta kalıcak.

BU ÜLKENİN BU EĞİTİMLE İŞİ ÇOK ZOR.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.