Şimdi Ara

Geleceğim hakkında endişelerim var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır.
    NE ÜLKE AMA ;Cumhuriyetle yönetilen ama Cumhuriyet bayramı kutlanmayan...Hergün Şehit...Hergün trafik kazası…. Her 10 yılda bir büyük ölçekli deprem yaşayan ama hala tedbir üretemeyen…Eğitime en fazla parayı ayıran 9’ncu ülke ama eğitimde dünyada 70’inci sırada…Dünyada en çok tv izleyen ikinci ülke..Futbolu Şikeli...Sınavı Şaibeli...İnterneti Yasaklı...Gazetecisi Tutuklu...Mizahı Sansürlü...Benzini Kazık...Vergisi Tavan...Maaşları taban..Paşa'ları İçerde...Teröristi Dışarda...Politikacısı zengin, seçmeni fakir...Tarım ülkesi ama eti, şekeri dışarıdan alan… Sloganı Durmak Yok Yola Devam..!!!
  • zor değil dostum zor değil. öss zor değil son da değil. sadece bir şans. herşey düzenli çalışmaya bakıyor. biraz hayatından kısacaksın. düzenli tekrar yaparsan sana getirisi cok güzel olur. zaten çok soru çözme; değişik soruların hangi şekillerde nasıl çözüldüğünü ögren bunların üstüne 3-5 aynı cins soru cözsen nasıl yapılacagını kavrasan sorun kalmaz zaten..

tam olarak kavramadan ezberimsi bicimde 100 soru cözecegime anlarım 10 soru cözerim daha iyi.

olaya iyi tarafından bak..

1.5 milyon kişi girse

bunların 500 bin ile 750 bin i kalas olsa( okumayla defterle kitapla işi olmayan tipler)

750-1 milyon arası insan kalır. sen kii zamanında oks de binlerce insanın önüne geçmişsin..

zaten 700 bin kişi falan barajı gecio 300 bini yerleşio.. dedim ya sen ki oks de binlerce insanı gecerek başarmışsın;

ilk 400 bin kişi sollayıp da 300 bin kişi arasında giremiycen mi.. bunların hepsi sayısalcı olmayacagına göre :)
    zaten baraj geçip son aylarda calısanlar bence. düzenli calısıp da kazanamayan görmedim ben(kaydırma heyecan falan yapıp da kaybedenler dısında).

demek istediğim o kadar büyütme. sen bunu zamanında başarmışsın yine başarabilirsin.

sonuçta ÖSYM siizn hoca gibi Olimpiyat sorusu sormuyor

yapıcan yorumunu; dedim ya kavramak önemli nasıl cözecegini kavrarsan yorumu da yaparsın baglantıyı da kurarsın

• Çalışcaz başka yolu yok başkaları gibi babalarımızın gemicikleri olmadığına göre
  • meslek lisesine gidip napcan.ben anadolu teknik lisesine gidiyorum.anam ağlıyo.günde 9 saat ders konular zor .endüstri mesleğe gitsen daha kolay olur ona bişi demem.bende pişmanım eml ye gitmediğime.and teknikten mezun olmak daha iyi ama bitirene kadar canın çıkıyo.

sen lise 3 bitirip öss ye nasıl giriyosun onu anlamadım.4 sene diilmi?

arakdaşım ÖSS hiçbişi.. çok basit bi sınav.. sana zor geliyo biliyorum ama herkese zor geliyo.. ve kimse anasının karnında öğrenmiyo hiçbişi çalışıyo... sen de oturucaksın çalışıcaksın ..konsantre olucaksın.. azim yapıcaksın .. başka şeylere kafanı yoğunlaştırmadan takmadan önüne bakıcaksın... engeller zorluklar varsa bunalr sadece sana değil herkese... ben 23 yaşındayım.. şuan Hukukta okuyorum ve inan bana üni okumak öss sınavından daha beter ki bide benim okulum uzadı 5 e .. şuan kpss sınavına hazırlanıyorum bi yandan.... ve kpss öyle bi sınav ki... alakasız bölümlerin sorularını bi araya getiriyo milleti elemek için (HUKUK,İŞLETME ,İKTİSAT,MALİYE,MUHASEBE VE GENEL YETENEK GENEL KÜLTÜR ) en baştan bu derslere çalışıyosun... ve yetmezmiş gibi yine tarih çoğrafya matematik ve türkçe ööğrenmen gerekiyo öss gibi... bilmiyorum yeni bi sayfa açabilecek güçte bi insamısın ama .. ders zamanı ders çalışıp .. tenefüs zamanı da tabiri caizse pi*lik yapıcaksın... ben de şuan gelecek kaygısı çekiyorum... acaba diyorum iş bulabilcekmiyim.. iş bulsam adam gibi geçinebilecekmiyim.. acaba diyorum ne rde çalışıcam.. kaç para maaş alıcam.. evlenicekmiyim micekmiyim.. mutlu olucakmıyım.. herşey aldığım maaşa mı bağlıu ..vs.v.s. birsürü soru...

koşullar herkese aynı... bu koşullar seni sıkıyosa çalışıp bu koşulları kendi lehine çeviriceksin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 7 Kasım 2007; 21:05:47 >

• off yaa bnde lise 1 öğrencisiyim..arkdaşalar katılıyorumm lise ilköretime bnzemiyoo...matematikten sınav olduk,okulda zaten 90 lise 1 var nerden baksanızz 90 kişiden 85 i 1,2 bekliyo..bnde dahil..ama çok pis gaza geldimm,artık h.içi pc yok..ders ders ders..

# Mechanical Engineering #
  • ben de aynı durumdayım arkadaşım.ben de Ankara da bi anadolu lisesindeyim ama üniversite işi çok zor gibi geliyor bana.oksde 381 puan aldım ama aynı puanı össde alamayacağımdan adım gibi eminim.kimya sınavı olduk,4 gün boyunca kimya çalıştım,süperdim,ne soru görsem çözüyodum,ama sınavda hepsini unuttum :S sınavdan 46 aldım ve şimdi kara kara düşünüyorum.ilk sınav böyle olduysa bunun 2-si 3.sü nasıl olacak?hem daha 2. dönem var.onu da geç lise 4 var.hadi onu da salla össde napcam?offf offff. son 1 haftadır ben de bunu düşünüyodum,bu konuya iyi denk geldim.en azından bu durumda olan sadece ben değilmişim.tek tesellim bu...

Orjinalden alıntı: oguz_ank

ben de aynı durumdayım arkadaşım.ben de Ankara da bi anadolu lisesindeyim ama üniversite işi çok zor gibi geliyor bana.oksde 381 puan aldım ama aynı puanı össde alamayacağımdan adım gibi eminim.kimya sınavı olduk,4 gün boyunca kimya çalıştım,süperdim,ne soru görsem çözüyodum,ama sınavda hepsini unuttum :S sınavdan 46 aldım ve şimdi kara kara düşünüyorum.ilk sınav böyle olduysa bunun 2-si 3.sü nasıl olacak?hem daha 2. dönem var.onu da geç lise 4 var.hadi onu da salla össde napcam?offf offff. son 1 haftadır ben de bunu düşünüyodum,bu konuya iyi denk geldim.en azından bu durumda olan sadece ben değilmişim.tek tesellim bu...

lise 2 dekimyada ilk sınavdan 32 aldım.. hocanın en sevdigim ve en zor soru sorduğum konu dediği gazlar konusundan 80 aldım sonra bir konu daha vardı 90 aldım. azimle çalışan notu alır

adam tübitakın soruları gibi kimya sorusu sormuştu hatta tübitak halt etmiş yanında

• çalışmakla olmuyor işte.maalesef... kopya çeken notu alır,benim gibi kekler de hakettiğim notu alcam diye zayıfı alır.olay budur abi.kopya çekeceksin.lise 3e geldim,daha doğru dürüst kopya çekmedim.çektiğim 1-2 kopyada da toplasan 10 puan ancak eder.şu kopya çekmeyi bi gururuma yedirebilsem...ama o zaman da öss aklıma geliyo.hadi kopya çektik,günü kurtardık diyelim.össde ne olacak?çok karışık ya.kopya çeksem bi türlü çekmesem bi türlü.adamlar sınavda çatır çatır kopya çekiyo,hoca da bişey demiyo.bakıyo sadece.hatta arkadaşlar bana 'salak sen de kopya çeksene.sınıfta kalacan' tarzı şeyler söylüyolar ama ben çekmiyorum.ama artık zamanı geldi galiba.yoksa sınıfta kalcam bu gidişle.zaten yüksek not alan herkes kopya çekiyo.çekmeyenler de benim gibi 40-50 civarlarında sürünüyo...napıcam bilmiyorum.kopya çekmek istemiyorum ama çekmek zorundayım.hem orta öğretim başarı puanım da yükselir...offf off

• lise 2 deyken bende organik kimya diye lanet bişi vardi, ondan 10 almiştim ilk sinavdan, geçer bunlar gençler yaparsiniz siz
    bende sayisalda kendime güvenemiyodum lise 1 de, napsam lan diye düşünüyom, eşit ağırlık mi sayisalmi, istedigim bölümler sayisalda ama güvenemiyom kendime, yapamam falan.. gün geldi bölüm secicez, baktim herkes sayisal seçiyo falan, dedim bunlar yapiyosa bende yaparim.
    eehh sonra sayisala girdik, tabi girmeyle bitmiyo mecbur çalişacan zaten yoksa fülü fülü yapar hocalar, çalişinca hallettik..
    öss yle istedigim bölüme girdim, ham puan olarak en yüksek puani aldim, yaparsiniz siz de..
    okulu hallediceksiniz kolaylikla, sonra lise son falan öss calisacaksiniz, artik düsük not almaya alisirsiniz, onlar çok dert degil.. öss başkadir onu halletmeye bakin..
    iyi çalışmalar..

• quote:

Orjinalden alıntı: esrarengiz08

off yaa bnde lise 1 öğrencisiyim..arkdaşalar katılıyorumm lise ilköretime bnzemiyoo...matematikten sınav olduk,okulda zaten 90 lise 1 var nerden baksanızz 90 kişiden 85 i 1,2 bekliyo..bnde dahil..ama çok pis gaza geldimm,artık h.içi pc yok..ders ders ders..

sen bi sınıfta kalırsa görürsün o zaman gazı öyle bi çalışırsın ki o zaman(inşallah kalmazsında)şimdi diger arkadaşa gelelim keşke meslek lisesine gitseydim diyen.arkadaşım şimdiki meslek lisesliride çok kolay değil.bende şuan bilgisayar anadolu meslek lisesinde okuyorum normal liselerin görüdügü dersler artı bide meslek dersleri var.17-18 tane farklı dersimiz var hepsinden not almak için ugraşıyorsun.yani diyecegim eskiden meslek lisesleri kolaydı şimdi kolay değil hemde hiç kolay değil

• quote:

eskişehir de pilot okulu varmış 700 kişiden 10 kişi alıyorlarmış kim inandırır bana burda torpilin dönmediğine.

Eskişehir Sivil Havacılık Yüksek okulu (SHYO,4 yıl+1 yıl ingilizce hazırlık).

Benimde hedefimde orası var idi ama imkansız gibi birşey.Eminim o seçilen 10 kişiden 7'si askeri kökenli,2 si pilot çocuğu 1'i de (göze çarpmasın diye) normal vatandaştır.
    Bu ülkede malesef herşey alın teriyle de olmuyor,sen emek verir uğraşırsın,yavşağın teki (afedersin ama öyle) yan gelip yatar dayı/amca/eniştesini devreye sokar torpille girer.Sen ise kalırsın ortada işsiz güçsüz.
    Bu yüzden yoluma seneye Almanya'da devam edeceğim,orada en azından imkanlar daha geniş.Sivil havacılık Türkiye'de imkansız çok büyük para olmadıkça elinde...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.