|
Bildirim

|
Hangi ülkede yaşıyorsun
|
|
Senin internet hızın iyi diye herkesin ki iyi olmak zorunda değil.
|
|
İnternet hızının 10 mb geçmediği bir ülkede çok da tutacağını düşünmüyorum açıkçası. Umarım en azından ilk ayı bedava yaparlar.
|
|
Al sana BTK raporundan bir kesit. "Türkiye'de 24 Mbps üzeri internete sahip abone sayısı %21,4'müş. 35 Mbps üzerinde ise sadece %8,5." Ayrıca grafikteki hızlar "paket seçimi", yani alabildiğin hız değil. ![]() |
|
Yav salak salak benim hızım şu benim hızım bucular gelmiş. Iyi tamam aferin hızınız çok iyi. İstanbul'da eski yerleşim birimi olan hemen her yer düşük ama ne yapalım bunu? Anadolu'da bazı şanslı şehirler dışında da durum buna benzer.
Ben senelerce İstanbul'un çeşitli semtlerinde oturdum. Başakşehirde 10 sene önce 100 mbit alıyordum. O dönem için en ileri ülkelerden bile iyi bir hızdı. Ama Başakşehir sonrası Sarıyer, Levent, Üsküdar'da da oturdum. Buralarda oturduğum evlere max 16 Mbit bağlantı verilebiliyordu ve en son oturduğum Üsküdar'daki evde bu hız bile teorikti. 8-9 alıyordum. O da haftada bir patlıyor, 2-3'e düşüyordu. Şikayet kaydı açıyor, 1 hafta bekliyor, sonra tekrar 8 mbitten devam ediyordum. O evde yaşadığım 3 seneye yakın sürede en az 50 şikayet kaydı açmışımdır. Sonra yurtdışına yerleştim. Son 1 yılda bir şey değişmiş midir? Sanmıyorum. Ve bakın parayla alakalı da bir durum değil. Bana birisi deseydi ki 250-300 hatta 500 ver, internetini 50 mbit yapalım, hemen yapardım. Öyle bir maddi gücüm vardı. Ama yok, yapamıyorduk. Sanırım şimdi Turkcell limitsiz bir 4g paketi çıkarmış, belki o derdime çare olurdu. Yurtdışı ile iş görüşmesi yaparken sıkıntı olmasın diye ADSL yerine telefondan interneti paylaştırıp öyle bağlanıyordum. Adam da gelmiş sırf ülkeni kötülemek için yapıyorsun di mi diyor. He kötülemek için diyorum. Almanı, japonu bütün gün donanımhaber takip ediyor. |
|
İstanbul da fiber net yok en lüks yerin de bile fiber yok bazı yerlerin de var devletin bu operatorlerin önünü açması gerekiyor teşvik falan
|
|
Hocam sinirlenmeyin arkadaş mağarasından yeni çıkmış galiba. Umarım en kısa zamanda geri döner.
|
|
Heyecan verici. Yalnız bunun için internetin sağlam olması gerekiyor (özellikle ping), aksi halde... |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 6 Şubat 2021; 19:21:30 > |
|
Çoğunluğun yavaş internet kullandığını kabul ediyorum ancak hatrı sayılır bir kesim gayet sorunsuz internet kullanımına sahip. Türkiye'de internet yavaş deyip bu tür servisleri kestirip atmamak gerek. |
|
|
|
|
Umarım kısa sürede batar da valve ve ea sport ile anlaşıp cs go, battlefield, fifa sunucusuna döner |
|