Şimdi Ara

GeForce 8800 GTS (512 mb) mi ATI mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında bu tür tartışmaların çok fazla olduğunu düşünüyorum ama forumda benimkine benzer bir soruyla karşılaşmadım. Şimdi ben GeForce 8800 GTS 512mb ekran kartını almayı düşünüyorum ama bu kartı daha önce hiç görmedim veya oyun filan oynamadım. Özellikleri iyi görünüyor aslında ama yine de ne kadar iyi olduğuna karar veremedim. Ben şuan GeForce 6600 TC modelini kullanıyorum ve şimdiki oyunları en düşük ayarlarla bile çok yavaş oynatıyor. Mesela crysis, nfs pro street gibi oyunlar hiç oynanmıyor. Başka bir bilgisayarda ATı X1550 ile bu oyunları oynadığımda daha iyi sonuçlar elde ettim. İkisi arasında fazla fiyat farkı da yok ama ATI X1550 daha iyi performans veriyordu. Aslında ben kartlarda ATI nin daha iyi olduğunu düşünüyorum ama GeForce 8800 modelleri de testlerde çok iyi sonuçlar vermiş. Bu dediğim kartla Crysis, Nfs Pro Street gibi oyunları en yüksek ayarlarda ve 1024x768 çözünürlükte 100 fps alarak oynayabilirmiyim ? Eğer bu kart o kadar iyi değilse, ATI den bu karta karşılık gelen hangi modeli tavsiye edersiniz ?

• şu an crysisi 100 fps de oynatan kart yok arkadaşım sen neden bahsediyosun
  • Ya o kadar yüksek özellikli kartlar çıkıyo millet milyar para veriyo alıyo, o da bi oyunu 100 fps de oynatamıyosa ne anladıkki o zaman
  • dostum 2 kart arasında en az %70 lik bi fark var bu fark dahada açılabilir ama azalmaz pro street gibi oyunları 100 fps de oynaman mümkün deil tabi ama oyundan tam verim alabilirsin.
    nvidianın 8800gts(g92) ine denk bi ati kart yok şu an piyasada malesef;)
    ayrıca 1024*768 de oynayacaksan 8800gts almanın bi mantığı yok gt işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scot -- 2 Şubat 2008; 15:05:14 >
  • Hmm yani şuan en iyi kartlar Nvidia nın. Peki ATI nin şuanki en iyi kartı hangisi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: enver328

Hmm yani şuan en iyi kartlar Nvidia nın. Peki ATI nin şuanki en iyi kartı hangisi ?

atinin en iyi kartı 3870x2 bu kart daha piyasaya girdimi emin deilim ama nvidianın 8800ultrasından daha iyi olduğu deneylerle kanıtlandı yani tekil kart olarak en iyisi 3870x2 ama gayet büyük ve 2 işlemci içeren bi kart tek 3870 içeren kartlarıda var atinin ve birçok versiyonu duyuruldu tabi bunlar deişik overlock değerlerine sahip modeller 3870 overlock la adam olacak gibi duruyor nvidianın 8 serisine kafa tutabilmek için
  • quote:

Orjinalden alıntı: scot

quote:

Hmm yani şuan en iyi kartlar Nvidia nın. Peki ATI nin şuanki en iyi kartı hangisi ?

atinin en iyi kartı 3870x2 bu kart daha piyasaya girdimi emin deilim ama nvidianın 8800ultrasından daha iyi olduğu deneylerle kanıtlandı yani tekil kart olarak en iyisi 3870x2 ama gayet büyük ve 2 işlemci içeren bi kart tek 3870 içeren kartlarıda var atinin ve birçok versiyonu duyuruldu tabi bunlar deişik overlock değerlerine sahip modeller 3870 overlock la adam olacak gibi duruyor nvidianın 8 serisine kafa tutabilmek için

ATi tek başına 8800G nin dahi epey gerisinde kalan 3870 den 2 taneyi alıp birleştirdi iki tanesi bile NVIDIA nın en iyi tek ekran kartını anca %10 kadar geçebildi...

Sen düşün artık kabaca mantık bu...

ATi nin GPU ları yeterinde güçlü değil.AMD-Intel arası fark nasılsa ATi-NVIDIA arası fark da öyle günümüzde...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3870 x2 piyasaya girdi forumdan bir arkadasımız kullanmakta.....İncelemesi;

http://forum.donanimhaber.com/m_20732028/tm.htm
  • Arkadaşlar yardımlarınız için saolun. Ben sorunun cevabını aldım. Olmassa Nvidia 8800 GTS yi alırım. Fiyatı 550ytl civarıydı. Ati nin 3870 x2 modeli arasında hem fazla fark yok hemde diğerine göre çok pahalı.
  • düzgün bir 8800gt al geç zorlama fazla bütçenide boşyere
    quote:

Arkadaşlar yardımlarınız için saolun. Ben sorunun cevabını aldım. Olmassa Nvidia 8800 GTS yi alırım. Fiyatı 550ytl civarıydı. Ati nin 3870 x2 modeli arasında hem fazla fark yok hemde diğerine göre çok pahalı.
  • Al tabi ama 6600 ü kaldıran psu o kartı kaldırabilecekmi ? İşlemcin yetecekmi ? Bunlarıda düşün.
  • bence daha bunlari düşünmeye fırsati olmamaş arkadaşın malum ati nvidia kızışmasında herkesin oldugu gibi arkadaşımızında kafası karışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapry -- 2 Şubat 2008; 23:23:58 >
  • Kralı bekle. Mart ayında 9800X2 geliyor
  • crysis de su anda en iyi kart budur alinabilecek seviye olarak

ati kartlari su anda crysis basta olmak uzere bircok oyunda surunuyor nvidia ya karsi
  • Valla arkadaşım ben crysis, company of heroes oynuyorum, dirt oynuyorum şu sıra. Oyunlara girerken intel ile nvdia logosu karşıma çıkıyor. Adamlar oyunları ona göre optimize etmiş, macera aramana gerek yok git en ucuz 8800gt yi al, geri kalan para cebinde dursun 6 ay sonra falan 8800 ü satıp cebinde kalan parayı ekleyerek 9 serisi alırsın... 8800gt yi oc yaptıktan sonra da gts ile arasında aman aman bi fark kalmaz. Kolay oc yapmak istiyorsan da msi al, fiyat iyi kart kalite. Ben şu an 712/2052 kullanıyorum hiç problem yok daha da arttırsan gider yani...
  • Nvidia g92 8800gts Ati 3870
  • fanatiklik diz boyu crysisi hariç çoğunda ezip geçti 3870x2 hala crysis diye ağlıyorlar aynı doom olayına benzedi bir de yeni bahaneleri çift gpu sanki 7950gx2 yi babam yaptı
  • quote:

Orjinalden alıntı: lapry

bence daha bunlari düşünmeye fırsati olmamaş arkadaşın malum ati nvidia kızışmasında herkesin oldugu gibi arkadaşımızında kafası karışık

Aslında onları da düşündüm ama önce kartı seçmek istedim. Anakartın kapasitesine göre bir alt modellerden de seçebilirim. Bu arada işlemci intel 3.00 Ghz 630 Ht özellikli, 2mb L2 önbellek, 2gb 533 Mhz DDR2 ram var. Güç kaynağını bilmiyorum ama karta göre değiştiririm.

• sen en iyisi gt al boşuna para vermemiş olursun diğer sistem bileşenleri kartı zaten sınırlayacaklar onun için tavsiyem 8800gt
  • quote:

Orjinalden alıntı: eric13

fanatiklik diz boyu crysisi hariç çoğunda ezip geçti 3870x2 hala crysis diye ağlıyorlar aynı doom olayına benzedi bir de yeni bahaneleri çift gpu sanki 7950gx2 yi babam yaptı

Aslında çift işlemcili olması bizi fazla ilgilendirmiyor. Çünkü önemli olan, oyundaki performansı, ama ATI nin bunu yapmasının nedeni de tek işlemcili iyi bir kart yapamayıp onun yerine çözümü bu şekilde bulmuş olması. Buna rağmen 8800 ü performansta biraz geçmiş. Nvidia da gidip 2 tane 8800 ü birleştirse demekki ATI uzun bir süre ona ulaşamaz. Yani Nvidia daha iyi görünüyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.