Şimdi Ara

GeForce 8800 GTS (512 mb) mi ATI mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önemli olan o gift gpuyu efektif kullanabilmek 7950gx2 fiyasko olarak bitti yani burada o iki gpuyu iyi yönetmek önemli ayrıca atide ağustosda gift gpulu r700 ü piyasaya sürecek büyük ihtimalede oda 9800gx2 yi geçecek
  • 3 GHz p4'le yazık olur, 8800'lere.

Sistemi değiştirme şansınız var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

3 GHz p4'le yazık olur, 8800'lere.

Sistemi değiştirme şansınız var mı?

Aslında kardeşimin çift çekirdekli 2.2 ghz bilgisayarı var. Onun rami yine 2 gb ama 667 Mhz. Bu bilgisayar, bu kartı idare edermi ?
  • quote:

Aslında kardeşimin çift çekirdekli 2.2 ghz bilgisayarı var. Onun rami yine 2 gb ama 667 Mhz. Bu bilgisayar, bu kartı idare edermi ?

Tam olarak nedir, o işlemcinin modeli?
  • Yine intel 2mb L2 önbellek var.
  • Yani, E4500 mü?

Gayet güzel olur o zaman. Tabii, E4500'e hız aşırtma yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 3 Şubat 2008; 14:04:13 >
  • quote:

Yani, E4500 mü?

Gayet güzel olur o zaman. Tabii, E4500'e hız aşırtma yaparsınız.

walla E4500 ünü filan bilmiyorum :D . Özellikleri söyledim işte. Ama benim duyduğum bişey daha vardı. Bu oyunlar birden fazla çekirdek sayısı olan işlemcilerle uyumlu değilmiş. Yani oyun iki çekirdeği de kullanmıyormuş. Çekirdeklerden sadece birini kullanıyormuş ve diğer çekirdek boşta duruyormuş. O yüzden çift çekirdekli işlemciler, oyunlarda tek çekirdeklilerden çok daha fazla iyi performans veremeyebilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enver328

Ya o kadar yüksek özellikli kartlar çıkıyo millet milyar para veriyo alıyo, o da bi oyunu 100 fps de oynatamıyosa ne anladıkki o zaman

aklıma geçenlerde pes 2008 ilgili bi konu vardı arkadasın biri hangi ekran kartını alırsam oyun gerçek gibi olur demişti snnkide buna benziyoo 100 fps dn hahsediyosn 800*600 de alırsın oo fps yi
  • quote:

Orjinalden alıntı: wantedman

quote:

Ya o kadar yüksek özellikli kartlar çıkıyo millet milyar para veriyo alıyo, o da bi oyunu 100 fps de oynatamıyosa ne anladıkki o zaman

aklıma geçenlerde pes 2008 ilgili bi konu vardı arkadasın biri hangi ekran kartını alırsam oyun gerçek gibi olur demişti snnkide buna benziyoo 100 fps dn hahsediyosn 800*600 de alırsın oo fps yi

Zaten alıştık oyunları 800x600 de oynamaya. Kalitenin ne demek olduğunu unuttuk artık donmasın da nası olursa olsun diyoruz :D . Ya şimdi bu kartlar bi bilgisayar parası olduğu için almaya alıyoruz şole iyi bişey olsun demeye çalışıyorum. Zaten bunu aldımmı ilerde yeni çıkan oyunları da en düşük ayarlarda oynayacaz :D

• Oyunlar çift çekirdeği kullanıyor ve önemli getirisi de oluyor. Tabii ki, hepsi değil, ama güncelleri kesinlikle böyle. Eski sayılabilecek olanlarda da böyleleri var.

Tek mesele, çekirdek sayısı değil. 2,2 GHz'deki E4500'ün tek bir çekirdeği, 3 GHz 630 çekirdeğinden çok daha güçlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 3 Şubat 2008; 14:40:14 >
  • Hmm bunu bilmiyordum ben. Çift çekirdekli işlemcilerden fazla anlamadığım için toplam çekirdek hızının, çekirdekler hızı toplamı kadar olduğunu düşünürdüm. Mesela çift çekirdekli 2.2ghz işlemci, tek çekirdekliye kıyasla 4.4ghz gibi bir hızda olmuyor o zaman değilmi ?
  • Kesinlikle olmuyor, 4,4 GHz gibi bir şey.

Çift çekirdeğin getirisi, uygulamaya bağlı olarak değişir ve bunu bir değerle ifade edemezsiniz.

Bazen hiç getirisi olmaz, ama E4500 gene önemli ölçüde hızlı olur, çekirdeği kuvvetli olduğundan. Bazen çok getirisi olur, o zaman devasa fark olur vs.
  • half life örneğin çift çekirdeği verimli kullanmıyor en iyisi supremme commander o da dördünüde kullanıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: nucrotion

şu an crysisi 100 fps de oynatan kart yok arkadaşım sen neden bahsediyosun

1280x1024 70fps kartım ati 3870

800x600deniyeyim senin için
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

quote:

Orjinalden alıntı: nucrotion

şu an crysisi 100 fps de oynatan kart yok arkadaşım sen neden bahsediyosun

800x600deniyeyim senin için

Grafik ayarlarını sorarsam bu 70fps'nin karizma çizilir sanırım

• quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: scot

quote:

Hmm yani şuan en iyi kartlar Nvidia nın. Peki ATI nin şuanki en iyi kartı hangisi ?

atinin en iyi kartı 3870x2 bu kart daha piyasaya girdimi emin deilim ama nvidianın 8800ultrasından daha iyi olduğu deneylerle kanıtlandı yani tekil kart olarak en iyisi 3870x2 ama gayet büyük ve 2 işlemci içeren bi kart tek 3870 içeren kartlarıda var atinin ve birçok versiyonu duyuruldu tabi bunlar deişik overlock değerlerine sahip modeller 3870 overlock la adam olacak gibi duruyor nvidianın 8 serisine kafa tutabilmek için

ATi tek başına 8800G nin dahi epey gerisinde kalan 3870 den 2 taneyi alıp birleştirdi iki tanesi bile NVIDIA nın en iyi tek ekran kartını anca %10 kadar geçebildi...

Sen düşün artık kabaca mantık bu...

ATi nin GPU ları yeterinde güçlü değil.AMD-Intel arası fark nasılsa ATi-NVIDIA arası fark da öyle günümüzde...

FİYATLAR KONUŞSUN

• Ben şu an 8800 GTS (G92) kullanıyorum işlemci Q6600 300W lık PSU ile zorluyorum :D ama Crysis te VHigh detail (Modification XP) 30-56 FPS alıyorum (bazen 70 çok iyi bir kart
  • quote:

Duvara bakarken mi?

quote:

Ben şu an 8800 GTS (G92) kullanıyorum işlemci Q6600 300W lık PSU ile zorluyorum :D ama Crysis te VHigh detail (Modification XP) 30-56 FPS alıyorum

30'un altına düşmüyor mu yani?

Hangi çözünürlük ve aa - af ayarında?

300W ile çalıştırmayın bence. Daha hayırlı olur.

İyi, çalışıyor o güç kaynağıyla. Şaşırdım. Sorun da mı çıkmıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 4 Şubat 2008; 21:28:10 >
  • quote:

quote:

Duvara bakarken mi?

Zuhahahahahahaaha koptum ya

Bu arada çift çekirdekli işlemcisi olan bilgisayar E4500 müş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrenax -- 6 Şubat 2008; 1:13:38 >
  • 8800 GTS derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bolu Beyi -- 6 Şubat 2008; 1:17:06 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.