Şimdi Ara

Geely 1.3 Echo Comfort (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
57.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kal_sau
    Ayrıca 70 km hızı geçin altınızda mercedes olsa bile ölürsünüs.

arkadaşım 4 kişi audi a3'le 120 ile giderken kaza yaptı 4ü burnu bile kanamadan çıktı ve araç pert oldu. bende mühendislik okuyorum ama bu kadar saçmalamıyorum

• oooyy oyy oyyy...
    Makine müh olarak bu kadar somut veriler varken olayı paraya bağlayıp euroncapı net olarak kötüleyen düşünceleriniz bende şaşkınlık uyandırıyor...

hele 70 km geçin mercedes bile olsa ölürsünüz lafının mantıkla en ufak bir bağlantısını kurmakta güçlük çekiyorum....
  • Orası öyle de, nden daha güvenli bir araba için zorlamayalım şartları?

Çinlilerin şu anda iyi olduklarını düşünmüyorum. (Chery Tiggo'yu inceledim.) Ama şu anda iyi olmadıkları 15 yıl sonra iyi olmayacakları anlamına gelmiyor tabi ki. Ben şu anda Çin arabası almam, ama şu anda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

bu kadar mesajdan sonra geri adım atmasını beklemeyin arkadaşın....
    ya saptırıp ayrı yerlere çekicek
    yada siz bu kafayla deyip çekip gidecek...

Teşekkur ederim duygularıma tercuman oldunuz.Çekip gitmek gibi bir niyetim asla yok.Konuyu saptırmak gibi bir niyetimde yok.

Demek istediğim Çinlileri küçümsememiz gerektidiğidir.Konu Geely , Chery değildir.Vurgulamak istediğim Çinlilerin geldikleri noktadır.Sadece 4 yıl içinde Çin malı otomobillerden haberdar olduk.Ve bu 4 yılda geldikleri yer hiçte yabana atılır cinsten değil.

Vurgulamak istediğim Çin'in başarısıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

quote:

arkadaşım 4 kişi audi a3'le 120 ile giderken kaza yaptı 4ü burnu bile kanamadan çıktı ve araç pert oldu. bende mühendislik okuyorum ama bu kadar saçmalamıyorum

Arkadaşım Allaha kalmış dedik, okuma yazman yok sanırım.Sende atıyorsun o zaman.

• quote:

quote:

Teşekkur ederim duygularıma tercuman oldunuz.Çekip gitmek gibi bir niyetim asla yok.Konuyu saptırmak gibi bir niyetimde yok.

Demek istediğim Çinlileri küçümsememiz gerektidiğidir.Konu Geely , Chery değildir.Vurgulamak istediğim Çinlilerin geldikleri noktadır.Sadece 4 yıl içinde Çin malı otomobillerden haberdar olduk.Ve bu 4 yılda geldikleri yer hiçte yabana atılır cinsten değil.

Çok başarılılarya yaptıkları Made in China malları bile kansorejen madde içeriyor

• Arkadaşım biz çin araba yapamayacak hayatı boyunca demiyoruzki....
    emin olun arkadaş bu soruyu 10 sene sonra sorsa güvenliği belli seviyeye gelmiş...kalitesi artmış ...piyasada yaygınlaşmış araçlar olarak çin aracıda tavsiye edilirdi...

ancak şu anda çin araçlarını almak için erken.....henüz oldukça kalitesiz ve güvenlikten yoksunlar...
    Bizim çin araçlarını desteklemek gibi bir durumumuz yok...Ben çinli değilim... Şuanda çinlilerin çok büyük oranda yerli olarak bu araçları tercih etmeleri gerekir ki daha çok para kazanıp kendilerini daha çok geliştirip en basitinden DH de başlık açıldığı zaman çok daha iyi yorumlar gelsin ki burada da daha çok satabilsinler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alegiance

quote:

quote:

Çok başarılılarya yaptıkları Made in China malları bile kansorejen madde içeriyor

Doğru Fransızlarda nukleer atıklarını Afrika ya göndererek, milyonlarca afrikalının kanserden ölmesine neden olmuştu.Konuyu saptırmayayım diyorum ama siz saptırıyorsunuz.

• quote:

Arkadaşım biz çin araba yapamayacak hayatı boyunca demiyoruzki....
    emin olun arkadaş bu soruyu 10 sene sonra sorsa güvenliği belli seviyeye gelmiş...kalitesi artmış ...piyasada yaygınlaşmış araçlar olarak çin aracıda tavsiye edilirdi...

ancak şu anda çin araçlarını almak için erken.....henüz oldukça kalitesiz ve güvenlikten yoksunlar...
    Bizim çin araçlarını desteklemek gibi bir durumumuz yok...Ben çinli değilim... Şuanda çinlilerin çok büyük oranda yerli olarak bu araçları tercih etmeleri gerekir ki daha çok para kazanıp kendilerini daha çok geliştirip en basitinden DH de başlık açıldığı zaman çok daha iyi yorumlar gelsin ki burada da daha çok satabilsinler....

Teşekkur ederim.Size katılıyorum.Kaliteli olduğunu söylemiyorum zaten.15 milyara hangi kaliteden bahsedebilrirz ki.Sadece bu noktaya kısa sürede gelebilmeleri benim takdirimi kazandı hepsi bu.

Ayrıca Geely kullanan bir kişi benim gözümde değersiz değil.Bunu vurgulamak istiyorum.Bir insan kullandığı araba yüzünden itibar görmemeli.

• quote:

quote:

Ben ortada başarı göremiyorum kusura bakmayın.

Sadece kendilerine ait markaları olması dışında.

Araçları istedikleri gibi satabildikleri ülkeleri de bi liste yapmak gerek...

• quote:

Teşekkur ederim.Size katılıyorum.Kaliteli olduğunu söylemiyorum zaten.15 milyara hangi kaliteden bahsedebilrirz ki.Sadece bu noktaya kısa sürede gelebilmeleri benim takdirimi kazandı hepsi bu.

Ayrıca Geely kullanan bir kişi benim gözümde değersiz değil.Bunu vurgulamak istiyorum.Bir insan kullandığı araba yüzünden itibar görmemeli.

Gerçi dışarıdan müdahil olacağım ama dayanamadım.

Burada kimse Çin arabası kullanan arkadaşların itibarına laf etmiyor ki zaten. Eleştirilen tek husus, arabanın kendisi. Sanırım bu konuda bir yanlış anlaşımla olmuş.

Eğer eleştirinin araca değil de şahsa hakaret olduğunu düşündüğünüz mesajlar varsa lütfen derhal şikayet edin. Seviyenin düşmesini hiçbirimiz istemeyiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

quote:

quote:

Ben ortada başarı göremiyorum kusura bakmayın.

Sadece kendilerine ait markaları olması dışında.

Araçları istedikleri gibi satabildikleri ülkeleri de bi liste yapmak gerek...

Merak etmeyin cok değil, 5 sene sonra görmeye başlarsınız.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım Allaha kalmış dedik, okuma yazman yok sanırım.Sende atıyorsun o zaman.

iyi o zaman ben gidip çin aracı alayım onunla ölmeyecekmişim allaha sordum (töbe töbe)
    siz güvenliğini, tedbirini almayınca yani güvenli bir araç almadıktan sonra allaha kalmış diyerek kaderciliğe itmek saçma gelmiyor mu?
    kaderciliğe iten kişi bir de o kadar mühendislik fakültelerinde dirsek çürütüp bu işin erbabı olup analitik düşünme yeteneğine sahip aracın mukavemetini ölçen biçen ansys'de analizini yapan kişi olunca çok garip geliyor doğrusu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Gerçi dışarıdan müdahil olacağım ama dayanamadım.

Burada kimse Çin arabası kullanan arkadaşların itibarına laf etmiyor ki zaten. Eleştirilen tek husus, arabanın kendisi. Sanırım bu konuda bir yanlış anlaşımla olmuş.

Eğer eleştirinin araca değil de şahsa hakaret olduğunu düşündüğünüz mesajlar varsa lütfen derhal şikayet edin. Seviyenin düşmesini hiçbirimiz istemeyiz.

Bravoo saatlerdir bunu anlatmaya çalışıyorum.Çok ama çok tşk ederim size.İşte bunu demek istiyorum.Burda yapılan yorumlar öylesine rencide hatta yaralıyıcı ki.İnsan utanır hala geliyor böyle bir arabaya sahip olduğu için.Saatlerdir bunu anlatmaya çalıyorum.Kimse kullandığı araba yüzünden itibarını zedelemeye kimsenın hakkı yok.Bunu dıyorum.Ama burda yok çakma yok taklit yok diyerek.Bu rabalara sahip olan insanları yaralıyoruz.Bazılarımız yeni araba alıcak kadar zengin değil.Belkide yıllarca sıfır arabanın hayalını kurmuş insanlar.Bırakın bu ucuz arabalardan yararlansın.Utanmasınlar.

Çok mu istediğim.

• Ya ne alakası var.Şurda 0 aracın hayalini kursunlar diyosun.
    http://www.sahibinden.com/tam_bir_aile_arabasi-40WQQaXQQ13021282WQQpXQQdisplayitem
    şu verdiğim linki sadece incele derim.Bende 8 senelik Pug 206 var tertemiz araç içinde sigara içeni döverdim.Mantıklımı 0 Geely alıcağına temiz 2.el al işi bitir.
  • quote:

Ohoo oo bu bambaşka konu :)

Bu terbiyesizliği yapan zaten ceza alıyor.

5 sene sonra değil ben Allah ömür verdiği sürece bu tür gelişmeleri heyecanla karşılarım.

Merakla bekliyorum emin olun, ilk sevinen, öven de ben olurum.

Ama şimdilik bu metal yığınlarına verecek 5 liram yok benim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

iyi o zaman ben gidip çin aracı alayım onunla ölmeyecekmişim allaha sordum (töbe töbe)
    siz güvenliğini, tedbirini almayınca yani güvenli bir araç almadıktan sonra allaha kalmış diyerek kaderciliğe itmek saçma gelmiyor mu?
    kaderciliğe iten kişi bir de o kadar mühendislik fakültelerinde dirsek çürütüp bu işin erbabı olup analitik düşünme yeteneğine sahip aracın mukavemetini ölçen biçen ansys'de analizini yapan kişi olunca çok garip geliyor doğrusu.

Sevgili kardeşim bak ne diyorum koskaca kamyon , markasında vereyim DAF 88 km hızla çarpıyor.Ve araç tamamen yamuluyor.Akrdiyon gibi olmuş resmen.Sen bana hala 120 km diyorsun.Bir kere 120 km hızla yapılan kazaya hiç bir araba firması yaşayacaksın diye garanti asla vermez.Bu bilimsellikten kesinklik uzak.120 km hızla yapılan bir kazada yaşacaksın diyen kişi yalan söylüyor.Ama arabanın çarpma yönü , şiddeti, kütlesi, yük durumu, gibi bir süre etmen var.Bunlardan bazıları etkisiz kalırda sana birşey olmaz, onu bilemem.Ama 120 km hızla yapılan kazada hiç bir firma asla garanti vermez.

Ayrıca bir kazadan sağ çıkma ihtmaliniz , arabanın ne kadar yamulduğu ile doğru orantılıdır.Dikkat edin formula araçları çarptıkları anda parçalanır ve dağılır. Buradaki amaç enerjiyi absorbe etmektir.Yani enerjiji sünger gibi emmektir.Aynı mantık bizim bindiğimiz araçlarda da geçerlidir.Kabin kısmına kadar olan kısım olası göçme yeri olarak tasarlanır.Yani önden çarpışmada aracın motor bloğu içine göçüçek şekilde tasarlanırki çarpişma enerjisini emebilsin diye.

Fizik formulu=1/2*m*v2

Kütle ile hızın karesinin carpımının 2 ile bölümü kinetik enerjiyi verir.İşte bu enerji çarpışma enerjisidir.Aracınız ne kadar hızlı ise hızının karesi kadar daha fazla enerjiye sahiptir.Bu enerrjiyi sönümlemezseniz , ölürsünüz.Tıpkı emniyet kemerine takılmamış yumartanın kırılması gibi.

• Konuyu açan arkadaşımızın size dayayacaksın hidrolik direksiyonu lafından sonra bende dahil yorumlar sertleşti....
    hatta araca leş gibi bile dedim.... aslında hiç öyle bir niyetim yoktu...
  • hırsınızdan dolayı tebrik ediyorum sizi doğrusu kal_sau..
    bu kadar adamın kafası çalışmıyor, bi tek akıllı sizsiniz
  • Bu sönümleme işini basit bir deneyle anlatayım.

2 adet yumarta alın.Bu yumartayı ilk önce düz bir duvara belli bir hızda gönderin.Yumarta buyuk bir olasılıkla kırılır.
    2. seferde ise bu yumurtayı düz duvarın önüne yaa bir sünger yada yastık gibi yumaşak bir malzeme koyun ve aynı hızda yumurtayı gönderin.

Sonuç;

Aynı kinetik enerjiye rağmen yumartlardan biri kırılmadı.İşte enerjiyi soğurabilmek burada çok ama çok önemli.Bu yüzden arabalar dizany edilirken özeliilkle önden çarpışmalarda , arabının platformunda sacın katlanma notktaları vardır.Kaza anında sac bu katlanma noktalarından katlanarak enerjiyi emer.Ve sizde bu sayade hayatta kalırsınız.Sonrada araba ammada dandik miş dersiniz. Yamuldu bu yaa dersınız.Halbukı sizin hayatınızı kurtarmıştır.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.