Şimdi Ara

Geely 1.3 Echo Comfort (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
57.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

Önerileriniz için çok müteşekirim.Benim hakkımda olumlu düşünceleriniz beni çok mutlu etti.Bende aynı dilekleri sizin için beslediğimin altını çizmek isterim.Aynı şekilde sizde Amerika ya dönerseniz daha mutlu olcağınızdan hiç şüphem yok.(Nerede olduğunuzu bilmiyorum bu arada )

Bilirsiniz Amerikalıların ünlü bir lafı var.''EVİNE DÖN'' İngilizce meali '' GO HOME'' diyorlardı sanırım.Bu laf size birşey hatırlatıyormu bilmiyorum.Ama George SOROS ve Barack OBAMA sizleri aralarında görmekten çok ama çok mutlu olacaklarından hiç şüphem yok.

Bundan sonraki kariyerinizde nice AMERİKALI öğrenci yetiştirmenizi diler.Kazanacağınız paralarınızı garanti altına aldıktan sonrada Türkiye'ye gelip ''EMEKÇİ'' geçiniceğinizi umut ediyorum.Gerçi ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ sizin 180 derece değişmenizden pek mutlu olmayacaktır ama YOLDAŞLIK namına büyük bir adım atmış olursunuz kimbilir.

Tekrar naçizane öneriliriniz için çok müteşekkir olduğumu belirtir,saygılarımı sunarım.

İyigeceler;

kal_sau

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kal_sau -- 4 Nisan 2009; 10:42:23 >

• yıllar önce 80 li yıllarda scania marka bir otomobil görmüştüm.. hatta 2 hafta kadar da tatile çıkmıştık. bir aile dostumuz yurtdışında yaşıyordu. onun aracı idi..
    saab la aynı firma olduğunu biliyorum ama scania idi araç..
    netten araştırıyorum resmini.. paylaşacağım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginu

yıllar önce 80 li yıllarda scania marka bir otomobil görmüştüm.. hatta 2 hafta kadar da tatile çıkmıştık. bir aile dostumuz yurtdışında yaşıyordu. onun aracı idi..
    saab la aynı firma olduğunu biliyorum ama scania idi araç..
    netten araştırıyorum resmini.. paylaşacağım..

Scania bildiğim kadarıyla tır üreten bir Isveç firması.Araba ürettiğini bilmiyordum.Ama Isveçliler ne yaparsa iyi yapar
  • kardeşim bu arabayı kullandıysanız yorum atın ben alacam da içime şüpe uyandırmayın çin arabası olunca kötü olması mı lazım bakmadan adına yorum yapıyorsunuz
  • Patlamaya hazır birer bombaymışız.
    kal_sau arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum bu kadar saçma ve amacından uzaklaşmış yorumlara cevap verme nezaketinde bulundu.

geely kullanıyorum ancak burada anlatılan araç benim kullandığım araç değil. burada anlatılan mukavva kağıttan yapılmış bir imitasyon. gitmeyen bir araç. bu araç öyle bir araç ki parayı çöpe atıp da bu aracı almayacak olanlar var.

alacak arkadaşlara tavsiye ediyorum. çünkü herkes kabul etsin ki bu fiyata daha iyi bir seçenek yok. şimdi zeki biri çıkıp o fiyata dacia var diyecek. veya o fiyata ikinci el alırım diyecek. bu teneke yığınına para verilmez diyecek. bu sonradan tanıyıp çok iyi anlaşacağın bir dosta tanımadan önce aşağılayıp yerin dibine sokmaya benziyor. anlayan anladı.

arabaya gelince

Artı yönleri:

-fiyat
    -motor performansı (lpg'li araca kıyasla)
    -donanım
    -ergonomi
    -kulanışlılık

eksi yönleri:

-iç mekanda plastik kalitesi yetersiz
    -servis ağı yaygın değil
    -ses yalıtımı yetersiz
    -iç mekanda göze çarpan işçilik kusurları.

bide şunu söylemeliyim bir firma araç üretip bunu diğer ülkelere pazarlıyorsa bu araç binilebilir bi araçtır.

• Evet arkadaşlar..
    Son durum ne..!!
    Bende 1 tane 2. el buldum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kal_sau

Serbest piyasa ekonomisi arkadaşlar.İsteyen istediği malı üretmeye hakkı var.İsteyeninde istediği malı almaya hakkı var.Şimdi Çinli üreticileri taklit yada çakma diyenlere sormak istiyorum;

1) Herhangi bir iş gezisi yada turistik bile olsa Çin'e gittiniz mi? (Mesala Shenzen,Sanghai)
    2) Gittiyseniz Çindeki otomobil pazarını incelediniz mi?
    3) Çinde hangi markala satılıyor veya satılamıyor? Yerinde incelediniz mi?
    4) Çinli üreticilerin fabrikalarını gezme şansınız oldu mu?
    5) Çinde kaza istatistiklerini tuttunuz mu? ( Mesala Geely Echo ile kaza yapan kaç kişi hayatını kaybetmiş)
    6) Çinin elindeki teknolojiyi tanıma fırsatınız oldu mu?
    7) Sanghai şehrinde gezdiniz mi?
    8) Çinde otomotiv sektöründe rekabetin çok yoğun olduğunu ve özellikle Çinli firmalar ile uluslararası firmalar arasında yaşandığını hiç gözlemeyebildiniz mi?

Çinde üretilen arabalara binmeden hatta üretildildikleri yerleri görmeden (ÇOĞUNUZ HALA ÇİNLİLERİN MERDİVEN ALTI ÜRETİM YAPTIĞINI ZANNEDİYORSUNUZDUR EMİNİM) yorumda bulunmak bana kalırsa ''KOMPLEKS, BİLGİSİZLİK, ÖNYARGI ve FESATLIKTAN başka birşey değil.

Japonlar amerikan ve avrupalıları taklit ede de bugünlere geldiler.Güney Koreliler elektronikte Japonları taklite ederek Japonları geçtiler.(Mesala Samsung ilk çıktığı zamanlar bariz Sony'yi taklit ediyordu.) Çinlilerde taklit ede ede teknolojide ve mühendislikte gelişecekler.

Mühendislikte altın kuralı asla unutmayın.
    ''EĞER TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRECEK KADAR PARAN YOKSA, TAKLİT EDEREK GELİŞMİŞ TEKNOLOJİLERİN NASIL YAPILDIĞINI KISA ZAMANDA ÖĞRENİRSİN , PARA KAZANMAYA BAŞLADIĞIN ZAMANDA İSE KENDİNİ DAHA DA GELİŞTİRİRSİN''

''TERSİNE MÜHENDİSLİKTİR'' bunun adı.

konuyu okuduğuma pişman oldum
    aracı kullanmamış hatta hiçbir bilgisi olmayan bir gurup
    konuyu açan arkadaşı sorduğuna pişman etmiş
    baktım da aracı kötüleyen yerden yere vuranların araçla uzaktan yakından alakası yok
    bir tanesi de test ettim demiş (sen kimsin TSE misin ki test ediyorsun)
    test ile ilgili nekadar olumsuz yorum varsa yapmış
    yalnız burada hissettiğim şey şu:
    bu kadar ucuza bu kadar kaliteli araba olmaz eğer olursa biz enayiyiz psikolojisi
    ben mesela 10 - 15 yaşındaki iyi marka arabalara 15 bin -tl istendiğini görünce türkiyedeki ikinci el araba kültürüne lanet ediyorum
    geçmişinde ne olduğu belli olmayan kaç takla attığı bilinmeyen
    10 - 15 yaşındaki brodway 8 bin şahin 6 bin ediyorsa kimsenin buradan geely e çamur atmaya hakkı yok
    eminim amerikada 10 yaş üstü arabalar hurda fiyatına gidiyordur
    çin malı araçlar umrumda değil
    sadece yorum yapmaya hakkı olmayanların biz enayimiyiz psikolojisiyle kamu oyunu yanlış yönlendirmesine karşıyım
    enayimiyiz psikolojisi değilse de bunları yazanların diğer marka araç galerisi sahibi olduklarından şüphelendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 25 Mayıs 2011; 2:18:11 >

• türkiyede en ucuz satılan arabalarda 1.sırada

13.500 civarı
  • 2011 model daha 21.000 km olan bir arabaya 13,500 veriyorlar.Bende şaşırıyorum 13-14 yaşındaki torosa buralarda 10,5-12 arasında istiyorlar.
    Sıfıra yakın bu arabalara 13,5 deyince kızılca kıyamet kopuyor.Ya arkadaşlar 13 yaşındaki araba ve motor ile ve bunların teknolojisi ile
    Sıfır km arabanın tartışma konusu olacak bir tarafının olacağını zannetmiyorum.
    Ama bu arabalar düşük gelirli olan zümre tarafından alınıp kullanılacak özelliklerine göre fiyatını hakeden bir araç olduğunu düşünüyorum.
    HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.
  • gelly echo yu 4 senedir olağan rutin bakımlarıyla kullanıcısıyım o km den beri ARAÇLARIN ARASINA GİREBİLMESİ DAR OLASI SEBEBİYLE,KIVRAKLIĞI,EKONOMİSİ BBU KADAR PARAYA BU ARAÇ BİR HARİKA KEŞKE 1.6 BENZİNLİ DAHA GÜÇLÜ BİR MOTORA SAHİP OLSA,FAMİLİ FİLAN TRAŞ AYNI MOTOR GÜÇLERİ 1 KAÇ BEYGİR DÜŞÜK BENİ M ARABAYI GÖREN YOLDA BAKA KALIYOR ÇEKİCİLİĞİNE ÇOK KIVRAK ,SADECE ÇAPTAN DÜŞÜRMEYİN GAZA NE KADAR BASARSAN ARAÇ O KADAR YER-VE YERE ÇOK YAKIN SAKIN OLA LASTİK HAVALARINI STANDARDIN ÜSTÜNE ÇIKARMAYIN ,NORMALDE PROFOSYENEL OLARAK GÜVENLİ VİRAJLARA GİRME TEKNİĞİYLE LASTİK HAVASI NORMAL GİRERSENİZ UÇMAZ ZITTINDA UÇARSINIZ,ARAÇ YÜKLÜ OLARAK MERCEDES MİSALİ YOLA KAPANIYOR ANCAK ÇUKURLARA BU HALDE TEET GEÇMEYİN .ALMAYI DÜŞÜNENLER YA 0 KM ALIN YADA MOTORUNDAN EMİN BİR VAZİYETTE OLARAK ALIN DAİMİ ORTA HALLİ AİLE ARABASI(O KM VERGİSİ YÜKSEK HALİYLE DÖNEMLİK 350-400 TL( MTV),BU KADAR ARABAYA BU KADAR AKSESUAR VE BBU TOYOTA MOTORU,BU BOSH MARKA SARZ DİNAMOSU VE DİĞER IVIR ZIVIR HARİKA KIVRAKLIĞILA YANİ MACPERSON SÜSPANSİYON SAYESİNDE BİR ÇOK KEZ KAZALARDAN YA UFAK SIYRIK YADA ZARARSIZ KURTULDUM .ANİ FRENE ABANMAYIN ABS DEVREYE GİRİP BAZEN KAZA YAPMANIZA SEBEP OLABİLİR YUMUŞAK ÇA SÜREKLİ BASIN.AMA KASKOSUZ BİNMEYİ DÜŞÜNMEYİN İÇİNİZ RAHAT VE ATİKER GAZ TAKTIRARAK SÜPER BİR BİLGİSAYAR AYARIYLA TABİKİ RAHATÇA BİNEBİLİRSİNİZ.GAZ PEDALINA 1500 -2000 DEVİRLERDE BASARSANIZ FİTES YÜKSEK BİR VAZİYETTE BU EKONOMİ DAHADA YÜKSELİR. EMN.KEMERSİZ YOLA ÇIKMAYIN .DOST TAVSİYESİ BU YAZILARIM YAŞAM HİKAYESİ

• 41li 4 kullanıcısına yanıt
    O zaman benden de sana/size bir dost tavsiyesi. Lutfen fikirlerinizi yazarken BOYLE BUYUK YAZMAYIN.
  • 41li 4 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım önceki yazıları okuyanlar varsa gerçekten çok vahim ülkemizde acaba bu araçtan kaç kişide var.veya kaç kişi bu arabayı kullanma fırsatını buldu.
    Yok şöyle araba yok böyle araba o zart-zurt edenlere lafım ben bu arabayı kullanmadım.ama Toros arabayı satıp palio alıp kullanınca o araba öyle lüks geldiki
    ancak bu gibi hatıraları yaşayan bilir.adam 2009-2012 model arabalara 12-18 arası istiyor.95 model arabayı 10'a alınca'da yav süper aldım arabayı ucuza kapattım.
    Bu arabaların hemen hemen bütün motor aksamı zaten toyota birtek kaporta aksamında biraz sıkıntı olur.Başkada sıkıntı yaratacak yönü olduğuna inanmıyorum.
    Alanın satma konusu harici bir sıkıntısının olacağına inanmıyorum. HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.
  • gelly echo gerçekten dünyanın en dandik arabası diyebilirim sürüşü çok kötü kalite zaten yok çarpışma testinde yıldız dahi alamadı kalkıpta bu arabayı piyasadaki asırlık firmaların arabaları ile karşılaştırmayın hele şu uyduruk echoyu araba yerine bile koymanız mantıksız zamanda 18500tl idi aynı anda loganda kampanya vardı 17500 2010 yılında şimdi loganın ikinci eli 20bintl oldu echonun kendisi yok oldu galericiler almaz çünkü admın parkında kalabalıklıktan başka bi işe yaramaz buna para verene kadar albea logan accent admire symbol gibi arabalar varken echoyu araba diye kapıya sokmak mantıksız zaten gelly türkiyeden çekildi zaten gereksiz bi firma idi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41li

gelly echo yu 4 senedir olağan rutin bakımlarıyla kullanıcısıyım o km den beri ARAÇLARIN ARASINA GİREBİLMESİ DAR OLASI SEBEBİYLE,KIVRAKLIĞI,EKONOMİSİ BBU KADAR PARAYA BU ARAÇ BİR HARİKA KEŞKE 1.6 BENZİNLİ DAHA GÜÇLÜ BİR MOTORA SAHİP OLSA,FAMİLİ FİLAN TRAŞ AYNI MOTOR GÜÇLERİ 1 KAÇ BEYGİR DÜŞÜK BENİ M ARABAYI GÖREN YOLDA BAKA KALIYOR ÇEKİCİLİĞİNE ÇOK KIVRAK ,SADECE ÇAPTAN DÜŞÜRMEYİN GAZA NE KADAR BASARSAN ARAÇ O KADAR YER-VE YERE ÇOK YAKIN SAKIN OLA LASTİK HAVALARINI STANDARDIN ÜSTÜNE ÇIKARMAYIN ,NORMALDE PROFOSYENEL OLARAK GÜVENLİ VİRAJLARA GİRME TEKNİĞİYLE LASTİK HAVASI NORMAL GİRERSENİZ UÇMAZ ZITTINDA UÇARSINIZ,ARAÇ YÜKLÜ OLARAK MERCEDES MİSALİ YOLA KAPANIYOR ANCAK ÇUKURLARA BU HALDE TEET GEÇMEYİN .ALMAYI DÜŞÜNENLER YA 0 KM ALIN YADA MOTORUNDAN EMİN BİR VAZİYETTE OLARAK ALIN DAİMİ ORTA HALLİ AİLE ARABASI(O KM VERGİSİ YÜKSEK HALİYLE DÖNEMLİK 350-400 TL( MTV),BU KADAR ARABAYA BU KADAR AKSESUAR VE BBU TOYOTA MOTORU,BU BOSH MARKA SARZ DİNAMOSU VE DİĞER IVIR ZIVIR HARİKA KIVRAKLIĞILA YANİ MACPERSON SÜSPANSİYON SAYESİNDE BİR ÇOK KEZ KAZALARDAN YA UFAK SIYRIK YADA ZARARSIZ KURTULDUM .ANİ FRENE ABANMAYIN ABS DEVREYE GİRİP BAZEN KAZA YAPMANIZA SEBEP OLABİLİR YUMUŞAK ÇA SÜREKLİ BASIN.AMA KASKOSUZ BİNMEYİ DÜŞÜNMEYİN İÇİNİZ RAHAT VE ATİKER GAZ TAKTIRARAK SÜPER BİR BİLGİSAYAR AYARIYLA TABİKİ RAHATÇA BİNEBİLİRSİNİZ.GAZ PEDALINA 1500 -2000 DEVİRLERDE BASARSANIZ FİTES YÜKSEK BİR VAZİYETTE BU EKONOMİ DAHADA YÜKSELİR. EMN.KEMERSİZ YOLA ÇIKMAYIN .DOST TAVSİYESİ BU YAZILARIM YAŞAM HİKAYESİ

Ben böyle bir mesaj görmedim

• 3. fren lambası varmış,alabilirim
  • Tavsiye eder misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.