Şimdi Ara

Geely 1.3 Echo Comfort (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
57.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Euro Ncap i oyun olarak düşünen makine müh arkadaşımız konuyu saptırdığınızı düşünüyorum....

hiç çin arabasına oturup incelediğinizi düşünmüyorum....

Euro ncap hiç bir çin aracını test etmemiştir....Bu nedenle kurmaca olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz anlamış değilim...
    çinlileri test edip edip 1 yıldız diye yayınlasa tamam diyeceğim....

aracın her tarafı kalitesizlikten dökülürken nasıl oluyorda hala euroncap ı bile işin içine sokarak kurmaca v.s. diyerek güvenliklerini savunuyorsunuz anlayamıyorum.....

http://video.google.com/videoplay?docid=3363869073309161115

• quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

Euro Ncap i oyun olarak düşünen makine müh arkadaşımız konuyu saptırdığınızı düşünüyorum....

Euro ncap hiç bir çin aracını test etmemiştir....Bu nedenle kurmaca olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz anlamış değilim...

aracın her tarafı kalitesizlikten dökülürken nasıl oluyorda hala euroncap ı bile işin içine sokarak kurmaca v.s. diyerek güvenliklerini savunuyorsunuz anlayamıyorum.....

Sevgili üye lütfen yazdıklarımı lütfen tekrar okuyun.Vurgulamak istenilen batının ikiyüzlüğüdür.Lütfen iyi okuyun.

• yine başka konulara daldığınızı gördüm.
    tek soru bu aracı kullandınız mı?

iyi güzel yapılmış diyoruz. ama şu an için bu işin erken olduğunu anlatamıyoruz. bütün isyanımız onadır. şu zamanda kaç senelik japon markası olan mitsubishi'nin lancer'ı jncap ve amerikada ismini hatırlamadığım testlerde 5 yıldız almasına rağmen buradaki bir çok arkadaş lancer'ın euro-ncap'e neden girmediğini filan söylediler ve sonradan bu teste sokuldu ve 5 yıldızla ödüllendirildi. o zaman yapılmış olan testlere güvenilmeyip sadece euro-ncap'e güvenen insanlarımız var. ondan dolayıda çinlilerin euro-ncap'te gururla göstermeleri gerekn bir markaya ihtiyaçları yok mudur?

biz bundan dolayı erken diyoruz. 15000 liraya ben geely almam mesela imzamdaki aracı biraz araştırırsam çok rahat bu fiyatlara bulur ve alırım.
  • bana gülüp gülme konusunu bilemeyeceğim ama forumdaki bir çok kişi size gülüyor ona eminim

makina mühendisi olduğunuzu öğrendikten sonra daha da gülüyorlar üstelik

gün gelecek siz de güleceksiniz kendinize ben bunları söylemiştim zamanında diye

şu an hırs yaptınız siz sırf lafınızı yememek için devam ediyorsunuz.. neyse..

çindeki üretim üssü kuran devlerin çin in teknoloji üstünlüğünü kullandığını düşünen (şaka olduğunu düşünmek istiyorum hala!) bir mühendisle artık tartışamayacağım açıkçası

haklısın arkadaşım sen devam et..

• Ya komik olmayın yazık günah 16 bin ytl civarı Geely verceğine
    http://www.sahibinden.com/tam_bir_aile_arabasi-40WQQaXQQ13021282WQQpXQQdisplayitem

resmen gel beni al diyo.Hem altındaki Colt,kalas gibi bi araç olmicak
  • kal_sau "aç tavuk kendini darı ambarında sanır" diye bir deyim var.

Sizinki buna benziyor, Bosh marka vidalama setini alıp "süper set, HSS-TIN, kimisi de titanium kaplama,

yaşasın" demiştim; taa ki dayıma hediye gelen "würth" marka seti görene kadar...

Bana "mühendislik" ile chery, geely ve benzeri araçların "kalitesi" arasındaki bağlantıyı kurmama yardım edin...

Mühendislik ayrı şeey, ortaya ucuz, kullanım ömrü kısa, güvenlikten yoksun araç çıkarmak ayrı şey.

Babamın bir lafı var, "bir işi ya adam gibi yapacaksın, ya hiç yapmayacaksın"

Çinlilerin bu araçları üretirken kafalarındaki düşünce de herhalde şu "biz yapalım, nasıl olsa alan olur"

düzenleme: devrik cümle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 2 Nisan 2009; 22:20:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginu

bana gülüp gülme konusunu bilemeyeceğim ama forumdaki bir çok kişi size gülüyor ona eminim

makina mühendisi olduğunuzu öğrendikten sonra daha da gülüyorlar üstelik

gün gelecek siz de güleceksiniz kendinize ben bunları söylemiş(tim zamanında diye

şu an hırs yaptınız siz sırf lafınızı yememek için devam ediyorsunuz.. neyse..

çindeki üretim üssü kuran devlerin çin in teknoloji üstünlüğünü kullandığını düşünen (şaka olduğunu düşünmek istiyorum hala!) bir mühendisle artık tartışamayacağım açıkçası

haklısın arkadaşım sen devam et..

Yoo alakası yok neden hırs yapayım.Sadece bilinçlendirmek istiyorum hepsi bu.Ben neden güleyim kendime.Kendimi ispatlamışım zaten isterseniz yüzyüzede konuşabiliriz kimbilir o zaman dediklerime belki inanırsınız.

Amerikada buluşlara imza atanlar Çinden göç eden Çinliler.MIT (Bilmediğinizden eminim mit zannedersniz şimdi siz.O yüzden açılımını yazıyorum) ( Massachusetts Institute of Technology ) ( Dünyanın en saygın muhendislik okulu), Cornell, Standford gibi saygın okulları dolduran nedense hep çekik gözlüler. :)

Bende dünyadan haberi olmayan biriyle tartışmaya girmek istemiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: kal_sau

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

Euro Ncap i oyun olarak düşünen makine müh arkadaşımız konuyu saptırdığınızı düşünüyorum....

Sevgili üye lütfen yazdıklarımı lütfen tekrar okuyun.Vurgulamak istenilen batının ikiyüzlüğüdür.Lütfen iyi okuyun.

Batının 2 yüzlülüğü v.s. ayrı şeyyy
    çin araçlarının güvensiz olması ayrı şey...
    işi siyaset politika dışında bırakıp somut verileri ışınğında tartışırsak....
    avrupa araçları daha güvenilmidir evet
    çin araçları şuanda güvenlikten yoksun mudur evet....

• quote:

Peki iki yüzlü Batı Kore arabalarına nasıl 5 yıldız veriyor?

Perhiz ve turşu durumları...
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

kal_sau "aç tavuk kendini darı ambarında sanır" diye bir deyim var.

Sizinki buna benziyor, Bosh marka vidalama setini alıp "süper set, HSS-TIN, kimisi de titanium kaplama,

yaşasın" demiştim; taa ki dayıma hediye gelen "würth" marka seti görene kadar...

Bana "mühendislik" ile chery, geely ve benzeri araçların "kalitesi" arasındaki bağlantıyı kurmama yardım edin...

Mühendislik ayrı şeey, ortaya ucuz, kullanım ömrü kısa, güvenlikten yoksun araç çıkarmak ayrı şey.

Çinlilerin bu araçları üretirken kafalarındaki düşünce de herhalde şu "biz yapalım, nasıl olsa alan olur"

Yaa siz hala ordamısınız inanamıyorum.Bunca yazdıklarım heba olmuş.Bakın ben Geelynın kaliteli olduğunu söylemiyorum Ama fiyatına göre iyi olduğunu söylüyorum.Ayrıca o fiyat kategoride hiçbir arac e-NCAP e girmiyor.

Palio, Dacia, Renault Symbol, Accent Era, TATA,Lada ,

bu arabalar E-Ncap e girdimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kal_sau -- 2 Nisan 2009; 22:28:09 >

• dacia logan ve sandero girdiler teste...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Peki iki yüzlü Batı Kore arabalarına nasıl 5 yıldız veriyor?

Perhiz ve turşu durumları...

Peki siz devam edin batı hayranlığına.Güzel güzel sizi sömürsünler.Nasıl olsa şikayetçi değilsiniz.
  • Bizim Batı hayranlığımız yok sadece ''görünen köy kılavuz istemez'' 16 Bin tl demişsin git 2.el Colt,Mazda 2,Era al bu arabalar içinde gidip Geely almak mantıklımı sence ?
  • Batı haranlığı ile ne alakası var?

Ben sana Kore diyorum, sen bana Batı diyorsun.

Sorumu bir daha yazıyorum. İki yüzlü Batı, Kore arabalarına nasıl 5 yıldız veriyor?

Kendin çelişkiye düşünce konuyu saptırdın, alakasız bir mesaj yazdın.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

kal_sau "aç tavuk kendini darı ambarında sanır" diye bir deyim var.

Yaa siz hala ordamısınız inanamıyorum.Bunca yazdıklarım heba olmuş.Bakın ben Geelynın kaliteli olduğunu söylemiyorum Ama fiyatına göre iyi olduğunu söylüyorum.Ayrıca o fiyat kategoride hiçbir arac e-NCAP e girmiyor.

Palio, Dacia, Renault Symbol, Accent Era, TATA,Lada ,

bu arabalar E-Ncap e girdimi?

yaklaşık aynı fiyatlarda euroncape girmiş araba mı lazım
    http://www.euroncap.com/tests/mitsubishi_colt_2005/243.aspx
    bu arada başkaları gibi iki yüzlü değil en düşük donanımdakini euroncap'e koyup 4 yıldız almış durumda

buyrun
    http://www.euroncap.com/tests/ford_fiesta_2002/141.aspx

• bu kadar mesajdan sonra geri adım atmasını beklemeyin arkadaşın....
    ya saptırıp ayrı yerlere çekicek
    yada siz bu kafayla deyip çekip gidecek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Batı haranlığı ile ne alakası var?

Ben sana Kore diyorum, sen bana Batı diyorsun.

Sorumu bir daha yazıyorum. İki yüzlü Batı, Kore arabalarına nasıl 5 yıldız veriyor?

Kendin çelişkiye düşünce konuyu saptırdın, alakasız bir mesaj yazdın.

Neden mi veriyor.
    Açıklayalım.Güney Kore halkı milliyetçi bir halkdır.Ve Korede ,Kore arabalarından başka araba bulamazsınız.Tüketici tercihleri genelde hep yerli arabalardır.Aynı zamanda Kore çok büyük bir pazar ve endsütridir.Aynı E-NCAP' e benzer sıkı güvenlik kuruluşları vardır.Eğer Avrupa birliği Kore mallarına karşı bu yönde bir karalama uygularsa aynı şekilde Korelilerde kendi ülkelerinde buna benzer karşılık verceği şüphesizdir.Ayrıcs Guney Kore ekonomisi Amerikan ekonomisine ve siyasetine bağımlıdır.Guney Kore nın bu kadar gelişmesinin en büyük nedeni Amerikanın , Japonyanın Asyadaki gelişmişliğine ve yükşelişini durmamak yada rakip yaratmak için Guney Koreyi desteklemesidir.(Hyundainin ve Kianın satış rekorları her ne hikmetse Amerika olmuştur) Amerika guney koreyi destelekyerek bu günlere getirdi.Ve bugun kore çok buyuk bir pazar.Avrupalı üreticiler bu pastadan pay kapmak istiyorlarsa Avrupa içinde Kore malı arabaları asla kötülememeleri gerekir) Çünkü aynı şekilde Güney Kore ve ondan sonra Amerika , Avrupa mallarına karşı tepki alabilir.

Anlayacağınız üzere olay tamamen paradan ibaret.

Ayrıca 70 km hızı geçin altınızda mercedes olsa bile ölürsünüs.

• Yeni işimde tırlarlar ile (Volvo,Scania gibi) uğraşıyorum.Bu araçların hızları limitlenmiştir.Saatte 88 km hızı geçemezler.88 km hızla kaza yapan koskoca kamyon kabini ezilmiş, yamulmuş, paramparça vaziyetteydi.Şasesi kırılmıştı.

Demek istediğim 70km hızı aştınız mı altınızda değil mercedes tır bile olsa kurtulma şansınız Allaha kalmış.
  • Sadece N-cap ile değerlendirenlerden değilim ben sevgili kal_sau.

En azından symbol ve era ile bu aracı aynı kefeye koymamanızı beklerdim.

Ki fordda çalıştığını ve mühendis olduğunu söyleyen birinden bunları duymak...

Yazdıklarınızı da gözlerim erken yoruluyor diye bölüm bölüm okuyorum.

Yalnız son alıntı yaptığınız "fiyatına göre iyi" yakıştırmasını neye göre yaptığınızı anlayamadım.

Meslektaşınız olarak bunu alamakta güçlük çekiyorum.

Zira bu fiyata daha iyi araçlar var.Örneğini de verdim.Aralarında belki dağlar kadar fark yok, ama var.

Böyle mühendisliği ben kabul edemiyorum, etmiyorum.

Bu ürününü fiyat fayda oranına bakarak bile değerlendirmem ben.

Ayrıca assembly kısmında çinlilerin biraz daha dikkatli olmaları gerek.

Çekik gözleri araları 1 parmak açık panelleri görmekte zorlanıyor...

Tolerans değerleri um değil cm mertebesinde

Güvenlik elbet zamanla gelir, ancak önce kopyalamayı bırakıp

özgün modellerle, takdir edilecek, en azından kaliteli ürünler ortaya çıkarsınlar,

siz o zaman yorumları görün.

Ama böyle mümkün olabilecek en düşük fiyatla, baştan savma işlerle gelmesinler.

Ve lütfen siz de onları en azından bu üretim kalitesini devam ettirdikleri sürece korumayın.

• quote:

Ayrıca 70 km hızı geçin altınızda mercedes olsa bile ölürsünüs.
    Buna kimse bişey der yada demez.Burda karşılaştırdığın markaya bak.Arabanda kapının gucurdamasınımı istersin yoksa gucurdamamasınımı istersin.Yedek parçası ve yetkili bayisi olanmı istersin yoksa olmayanmı.Bunlar önemli konular.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.