Şimdi Ara

Geçmiş Sene YGS'ye girmiş Arkadaşlar Tecrübelerini Anlatabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YGS sabahı ne yaptınız mesela? Sınava gittiğinizde düşündüğünüz gibi çok stres yaptınız mı? Sınava başladıktan kaç dakika sonra stresiniz kayboldu?

• Okulda yarım saat önce girdim tuvalete girdim 20 dk tuvaleti esir aldım sonuc olarak karnım filan ağrımadı öneririm
  • lysde heyecandan su almayı unutmustum mat sınavı boyunca susuz susuz o yaz gununde soruları cozmeye calısmıstım
  • Heyecan , sinav basladi denilene kadar . O andan sonra ne stres ne heyecan , direk konsantre oluyorsunuz . Başlamasiyla bitmesi bir oluyor cok takmayin o ani .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafami kagida indirdim kaldirdigimda sınav bitmişti

• quote:

Orijinalden alıntı: FRHN7

Kafami kagida indirdim kaldirdigimda sınav bitmişti

Ciddi misin?
  • Ygsde hiç çalışmadığım icin mi ne cahilligin verdiği verdiği özgüven vardı 0 heyecan lys de mat bittikten sonra geo dağıtılana kadar sürede optikten salladim baya bi soru zero stress

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınav sabahları genelde omlet türünden tok tutucu ve az susatan şeyler yerim. Ardından ygs ise camı açarım lys ise balkona, temiz hava alarak Türk kahvesi içerim ve dinlendirici müzikler dinlerim klasik ya da gaza getirici soundrackt. En zevkli an otobüse ya da metroya binerken kağıdı gösterip kart basmadan geçtiğin andır bana göre, bundan acayip zevk alıyorum...

Bir de sınav giriş kağıdı ve kimliği poşet dosyanın içine koyup öyle giriyorum okula, şuana kadar poşet dosyaya karışan olmadı. Sınıfa girmeden önce mutlaka tuvalete giriyorum, poşet dosya olduğu için ıslanma riski yok, sınıfa girmeden tuvalete girdiğim için sınıfa girdikten sonra tekrar yerinden kalkıp tuvalete gitmeye gerek kalmıyor.

Geçen sene girdiğim tuvalette herif ishal olmuş, bir iki saniye o malum manzara ile göz göze geldim. Sınavım da kötü geçti haliyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dantesneo -- 7 Şubat 2017; 0:9:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bi ben şey olmuşum galiba....

türkçe'de zorlanmıştım ilk 10 soru falan konsantre olmada. sonradan yardırmıştım ama. hiçbi sınavı yetiştirememiştim sene içinde ama ygsde 15 dakika falan arttırdım galiba. artan 15dkda da 3 boşu 3 yanlışa çevirdim
  • 2015te girmiştim. kendime çok güveniyordum ve çok rahattım. doğru düzgün kahvaltımı yaptım her zamanki gibi 2 bardak çay içtim. gayet rahat sınav yerine gittim. orda tanıdık arkadaşlarla felan toplaştık konuşuyoruz gülüyoruz felan. hava güneşliydi çok güzeldi. sonra sınava başladık. matematikte ilk 4 soruyu yaptım sonra kontrol edeyim dedim(hiç yapmadığım bişey) o basit soruların 2sini yanlış yaptığımı gördüm ve sonraki yaptığım bütün sorularda çok aşırı dikkatle yapmaya çalıştım, tabi bu vakit kaybı demekti. böyle böyle matematikte 70 dakika harcadım. normaldede zaten 50-55 arası harcayıp sosyali hızlı çözüp arayı kapatıyorrdum ama bunda öyle olmamıştı. sonra hava karardı ve şimşekle beraber yağmur başladı. feni nasıl yaptıysam 30 dkde bitirdim hemen türkçeye başladım ama o nasıl bir türkçe. kapkazık böyle bişey görmedim. 45 dkde zar zor terleye terleye yaptım bi yandanda çişim geldi. o 2 bardak çay benden 2 litre çıkacaktık sanki. sosyale başlayacağımda 16 dk gibi bişey vardı. bi gazla 28 soru işaretledim ve bitti. tamam dedim bitti herşey. ama sorun şuydu ki sınav herkese zordu ve aslında çokda kötü gelmemişti sonucum. buda böyle bi anımdır. şunu kesinlikle anladım ki, bi yerden sonrası gerçekten nasip. o sınavım biraz daha iyi geçse derece yapabilirdim. çünkü altyapım fena değildi bunu yapabilirdim. birazcık daha kötü geçse dibe çakılabilirdim. o moral bozgunluğuyla bildiklerimi unutup sanki hiç bişey bilmiyormuşum gibi hissedebilirdim, ki bunu hepiniz en az 1 kere yaşamışsınızdır. siz elinizden geleni yapıp gerisini Allaha bırakın.

edit: imla felan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClassımDeğilsin -- 7 Şubat 2017; 0:21:17 >

• Heyecandan gece 4te uyandım. Sabaha kadar uyumadım. Sabah kustum. Okul bahçesinde beklerken sünnet olmayı bekleyen çocuk gibiydim. Sonra bi ara gaza geldim erkenden girdim. Bi de yanlış sınıfa girmişim :(. Allahın salakları ya okulda, ya ösym'de bir sıkıntı oldu o olayı hala çözemiyorum. Neyse kalemi falan açmıştım, çocuğa sırayı bırakıp çıktım. Kendi sınıfımı buldum. Ve o da ne, sıra patır patır sallanıyor. Yandaki sırayla değiştirdim gözetmeni ikna edip. Sınav başlayınca heyecan falan kalmadı ama matın son 20 sorusunu rn sona bırakmak gibi bi gerizekalılık yaptım. Sürenin iyi olmasına rağmen kitlendim kaldım o problemlerde. Mat 6 y geldi, 6sı da ordan. Bide son 20 dakika ezan okundu. Sınav esnasında okulun dibinden tren geçti vs. Vs. İnsanda biraz da şans olacak.

• Ben Mattan baslamistim hala da oyle yaparim.İlk sorular akip gitmisti ta ki problemlere gelene kadar.Heyecan yapmistim sorulari anlayamiyordum o basit mata 70 dk vermistim bi de son 10 dk mata geri donmustum.

Sonuclarin aciklandigi gun hayatimin en kotu gunlerinden biriydi aglamak istiyordum ama aglayamiyordum gururuma yediremiyordum.Hak etmistim,hatalar zinciri bir araya gelip o gun bitirici darbesini vurmustu.

O gunden sonra yine de pes etmemistim,calisirim en kotu ihtimal gelecek yil icin temel olur demistim.Elbette Lys ile cekmistim ama yetersizdi.

O son yeni bir baslangicti yeni bir hikaye yaziyorum,bakalim sonum nereye varacak.

• Evden tek başıma sakin sakin sınava gittim, sınav yerine girdikten sonra etrafı inceledim. Kitapçık dağıtılırken gülümsemeye başladım kolay gelmişti sınavı da güzel güzel çözmüştüm ancak 3 soru da sınav içerisinde yanlış işlem yapmamdan dolayı çok vakit harcadım onun aksinde her şey gayet iyi gitmişti.
  • Ailede giren tek kişi ben olmadığım için farklıydı bir de ilk kez girdiğim için çok heyecanlıydım ama pek bir umudum yoktu ygs den çalışmadıysanız zaten istediğiniz gibi olmuyor.Çalışan insanlardan da istediğim gibi olmadı lafını çok duydum ilk sınavın ygs olması çok kötü bu yüzden.

• Tuvaletim olmamasına rağmen son 1 saat rahatsızlık yaşadım aynısı kpssde de oldu okulların soğuk olmasından diye düşünüyorum.

Sınavın 1 öncesi hayatımın heyecanını yaşadım ama okula girerken hiç heyecan kalmadı korkmayın.

İlk kimyadan başladım en iyi dersim kimya çatır çatır çözünce heyecan kalmadı. İlk 5dk dan sonra normal deneme gibi ayrıca sınav esnasında uykun gelmiyor normal denemede türkçe çözerken ölüp ölüp diriliyorum sınavda gram yorgunluk hissetmedim.

• 2016da sınava girdim bildiğiniz gibi sınav kolaydı sınav öncesi çalıştığım için gerginlik yoktu sınav anında o kadar kolay geldi ki kafamda hacettepe mi çerrahpaşa mı diye düşünüyordum meğerse sınavda türkçe ve sosyalde sıçmışız 20bin geldi yine demem o ki sınavda nasıl geçtiğini bazen anlayamayabiliyorsunuz yalnız şunu unutmayın ygs asıl sınav değil

• YGS ve LYS'lerden birkaç gün öncesi, sınava gireceğiniz sınıftaki size ayrılmış sırada ya da bu mümkün değilse sınava gireceğiniz sınıfa benzer bir sınıftaki sırada, sınavda sıkıntı yaşayacağınıza emin olduğunuz veya ihtimal verdiğiniz bölümlere yönelik en az bir saat deneme çözmenizin geri dönüşü muazzam derecede yararlı olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    Kaç k geldi hocam

• Sınav öncesi rahattım da matta bi sıkıntı sarmıştı aga her sene 7-8 problem çıkmış adamlar 13 tane sorası tuttu :D 20 ye kadar geldim bu nasıl mat lan diyorum içimden bi başladı abi problemler 20 de 32-33 e kadar çevir çevir bitmiyo dedim heralde çıkamıcaz burdan probleme de çalışmamıştım zaten yapılır diye 2-3 problem harbiden sağlamdı ama onları yapamadım zaten :D

• Kalemin iki tarafınıda aç knk ( sınav anı)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.