Şimdi Ara

Geçmiş Sene YGS'ye girmiş Arkadaşlar Tecrübelerini Anlatabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • baktım. evde baktım sadece. attım hafızaya. beyin bedava, bedava ya. taşıyorum, niye hamallık yapayım. baktım. karşıma çıktı, hepsini yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınava 1 hafta kala kendimi baya rahatlatmıştım stres falan yoktu 1 hafta öyle devam etti sınav günü uyuyamadım 1 gibi uyudum ama hayatımda asla kendi kendime erken bi saatte uyanmam o gün 6 da aşırı dinç şekilde uyandım kalktım falan kahvaltimi yaptım , ygsye gireceğim okul eve çok çok yakındı yürüme ile 5 dk mesafesi vardı, sinava 1 saat kala evden çıktım binaya 45 dk önce girdim sırama oturdum sınavı bekledim tabi ben hala aşırı rahatım stres hiç yoktu , neyse sınav başladı türkçeden başlamıştım 1.soruyu çözemedim boş bıraktım 2,3 ü çözdüm 4 ü de boş bıraktım sonraki sayfada 1 tane daha boş var derken baktım durum iyiye gitmiyo ama o rahatlık sağolsun heyecan yapmadım normalde turlama taktiğini kullanmam ama sınavda öyle yapayım dedim 35 dakikada 35 soru çözüp matematiğe geçtim baktım sorular zorlamıyordu falan rahat çözüyordum sonra problemlere geçtim ( mantığımı kullanirim deyip en az çalıştığım kısımdı resmen ateşe koşuyorum) neyse çözmeye çalışıyorum falan ama sorular geçtikçe geçtikçe yenisi geliyor 13 tane problem, soruların neredeyse yarısında afalladım o dakikada heyecan yaptım süre azalıyor bense sorularda donakalıyorum falan neyse matı da 5 boşla geçtim , fene geldim her soru yorum , böylesini hiç ama hiç beklemiyordum bunda da yorum sorularıyla çok vakit kaybettim 2 boş da bunda bıraktım 30 dk falan kalmıştı boşlara döndüm turkceyi tamamladım mat ve fene dönmeden sosyale geçtim 28 soru işaretleyebildim ve süre bitti, sınavdan çıktığımda iyi yapmış gibi aptal aptal gülüyordum ama sınav bana girmişti , 1.sebebi şuydu deneme çözmeye gram önem vermemiştim ki süre kısmında zorlanmamin temel sebebiydi, 2.sebebi sene boyunca konulara tamamen yanlış biçimde çalışmamdı yani konuyu öğrendim diyip hemen geçiyordum pratik falan 0 , yani sınav anında olabilecek hiçbir şeye hazırlıklı değildim ki 13 problem sorusu ve yorum ağırlıklı fen gelince de bana sadece sıvamak kaldı, zaten doğru düzgün lys çalışmamıştım tamamen fail olan bi seneydi ve haliyle mezuna kaldık , bu sene bu hataların hiçbirini yapmamaya çalışıyorum bakalım hayırlısı

• 8 gibi kalktım kahvaltımı falan yaptım çıktım işte gittiğim okulda 1-2 arkadaşımı gördüm sohbet muhabbet vs. hava buz gibiydi ama donuyordum resmen gittim çay aldım ısıttı biraz neyse işte içeri alıyorlardı üstümü bi yokladı şöyle sağımı solumu ne varsa artık çıktım yukarı bi son tuvalete girdim sonra geldim sırama oturdum hafif buçuk heyecan vardı ama yapmamaya çalışıyordum başardım da hoca kağıtları dağıttı başlayın dedi başladık la türkçe basit ama odaklanamıyom hani zorlanıyorum ama bu 2 soru sonra geçti tr 35 dk da bitti zaten kolaydı moralim yerine geldi bi baktım matta çatır çutur çözüyom problemlere geldim bitmiyor dedim allah allah 13 tane problem koymuşlar bu nasıl kafa dedim neyse geoda biraz zorlanmıştım geçtim fene beklendik basit ösym feniydi bitirdim sosyal falan çözdüm 5-10 dakikam kalmış matta 2-3 soru daha çözdüm çıktım dışarı sevinçliyim iyi geçmişti sonra öğrendim ki herkesin iyi geçmiş sonra mezunuz işte :(

• Kamu spotu

Bir gün öncesi çok fazla heyecan yoktu ama sınav sabahından daha tedirgin bi halim vardı. Gece uyuyamayacagimdan korka korka gözlerimi kapatmıştım bi bakmışım Uyumusum sabah olmus alarm çaldı uyanmışım

Fakat kulağımda bi ses... O da ne? Biri adımı mı çağırıyordu? Hayır hayır biri Yusuf diye sesleniyordu. Haaa yusuf yusuf :(

Boyle boyle kahvaltını yaptım tramvaya bindim ve butun bildigim duaları okuyordum artık Allah ne verdiyse

Sonrasında okula geldik binaya girdim yerime oturdum ve saat 10da başlayabilirsiniz komutu ile başladım

Türkcenin sınavda çok zor olmamasına rağmen ve normalde yarım saat civarı bitirdiğim türkce 55 dkda bitti çünku soruları iki kez çözdüm gercekten neden boyle oldugu hakkında bi fikrim yok

Sonra fene geçtim ve bam bam bam

Matematiğe geldigimde sanırım 85 dk civarı geçmişti ama normal denemelerimde 50-55 dkda matematik 45-50 dakika civarı sürdü

Sanırım sosyalde 20-25 dk vaktim vardı ve vaktimin hepsini turkcedeki ve matematikteki boşlarıma adamayi tercih ettim (hayatımda yaptıgım en büyük hatalardan biri olsa gerek hadi matematiğe ayırmak neyse ama sosyale deger vermemek yüzünden 15k olmak varken 34kdaydim)

Siz siz olun sosyal yapın yapmayanları uyarın :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nrunke kullanıcısına yanıt
    Gece gece guldurdun hocam

• sınav öncesi gün çok rahattım . heyacan vardı ama abartı değildi. direk uyudum hiçbi sorun yaşamadım. kahvaltı klasik her gün gibiydi.tuvaletimi de yaptım.suda pek içmedim.okula gittik.tanıdık bikaç kişi gördüm. başarılar vs diledim konuştuk.içeri girdim. içeride bizim sınıftan bi kız ile aynı sınıftaymışım meğer. onlada konuştuk sınıfda .başarılar diledik. (şuan kendisi tıpta).sonra saat 10 oldu kitapçık önüme geldi. ne titreme ne heyecan hiçbişey yoktu. aşırı rahattım. soruları göz attım komple bi başlarken.dedim çok zor değil gibi. sonra türkçeden yardırdım. sosyal bittiğinde saat 12ydi . sonra mata geri döndüm.sonra türkçeye geri döndüm.herkesin iyi yaptığı o türkçede çelişkiyi kendim mi yarattım bilmiyorum çok arada kaldım.sonra boş sorular vs uğraşırken bi baktım süre bitmiş.sbs kadar bile heyacan yapmadım.normal deneme girip çıktım. sonucum derece değildi.ama kötü bi sonuçta sayılmazdı.lys ile çekilme ihtimali bi sıralamaydı. tabi ygsdden çıkıncı ertisi gün lysye bakınca bi yığın kitap görünce insan o zaman tutuşuyor.siz siz olun ygsden sonra bırakmayın .asıl dönem mart 12den sonra başlayacak.gerçekten.

bakalım bu sene nasıl geçecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: tıpstar

sınav öncesi gün çok rahattım . heyacan vardı ama abartı değildi. direk uyudum hiçbi sorun yaşamadım. kahvaltı klasik her gün gibiydi.tuvaletimi de yaptım.suda pek içmedim.okula gittik.tanıdık bikaç kişi gördüm. başarılar vs diledim konuştuk.içeri girdim. içeride bizim sınıftan bi kız ile aynı sınıftaymışım meğer. onlada konuştuk sınıfda .başarılar diledik. (şuan kendisi tıpta).sonra saat 10 oldu kitapçık önüme geldi. ne titreme ne heyecan hiçbişey yoktu. aşırı rahattım. soruları göz attım komple bi başlarken.dedim çok zor değil gibi. sonra türkçeden yardırdım. sosyal bittiğinde saat 12ydi . sonra mata geri döndüm.sonra türkçeye geri döndüm.herkesin iyi yaptığı o türkçede çelişkiyi kendim mi yarattım bilmiyorum çok arada kaldım.sonra boş sorular vs uğraşırken bi baktım süre bitmiş.sbs kadar bile heyacan yapmadım.normal deneme girip çıktım. sonucum derece değildi.ama kötü bi sonuçta sayılmazdı.lys ile çekilme ihtimali bi sıralamaydı. tabi ygsdden çıkıncı ertisi gün lysye bakınca bi yığın kitap görünce insan o zaman tutuşuyor.siz siz olun ygsden sonra bırakmayın .asıl dönem mart 12den sonra başlayacak.gerçekten.

Sırf hikayeni okumak icin foruma döndüm star

• quote:

Orijinalden alıntı: JBrutus

quote:

Orijinalden alıntı: tıpstar

sınav öncesi gün çok rahattım . heyacan vardı ama abartı değildi. direk uyudum hiçbi sorun yaşamadım. kahvaltı klasik her gün gibiydi.tuvaletimi de yaptım.suda pek içmedim.okula gittik.tanıdık bikaç kişi gördüm. başarılar vs diledim konuştuk.içeri girdim. içeride bizim sınıftan bi kız ile aynı sınıftaymışım meğer. onlada konuştuk sınıfda .başarılar diledik. (şuan kendisi tıpta).sonra saat 10 oldu kitapçık önüme geldi. ne titreme ne heyecan hiçbişey yoktu. aşırı rahattım. soruları göz attım komple bi başlarken.dedim çok zor değil gibi. sonra türkçeden yardırdım. sosyal bittiğinde saat 12ydi . sonra mata geri döndüm.sonra türkçeye geri döndüm.herkesin iyi yaptığı o türkçede çelişkiyi kendim mi yarattım bilmiyorum çok arada kaldım.sonra boş sorular vs uğraşırken bi baktım süre bitmiş.sbs kadar bile heyacan yapmadım.normal deneme girip çıktım. sonucum derece değildi.ama kötü bi sonuçta sayılmazdı.lys ile çekilme ihtimali bi sıralamaydı. tabi ygsdden çıkıncı ertisi gün lysye bakınca bi yığın kitap görünce insan o zaman tutuşuyor.siz siz olun ygsden sonra bırakmayın .asıl dönem mart 12den sonra başlayacak.gerçekten.

Sırf hikayeni okumak icin foruma döndüm star

beğendin mi bari

• Bi de 12 martta vurdun mu baya begenilir hocam

• Uyumada falan sorun olmadı sabah da biraz kahvaltı yapıp sınav yerine gittik ailece :D giderken arabada yazım yanlışlarını bilmediğimi farkedip telefondan onlara baktım (hiçbir filan) baktım olmayacak dedim hayırlısı bıraktım. Sınava girerken çok konsantre girdim. 20 dk önce tuvalate falan gitti ama nasıl garip hareketler yapıyorum stresi içime atmayayım diye içimden geleni yapıyorum zıplıyorum elleri boynu hareket ettiriyrum tuvalettekileri azarladım galiba tam hatırlamıyorum :D sonra öıktım oturdum kalemleri arkalı önlü açtım. Her zamanki sırayla gittim türkçe mat fen sos. 30 soru yapıp kodluyorum. Matematikte ikinci kez çözmeye zaman arttıramayacağımı bildiğimden hızlı çözsem bana kalan 10-15 dknın bi faydası olmayacağından çok konsantre olarak çözdüm. Şuan açıklayamam yani tüç benliğimi verdim diyim. Sınav bitince ben de bittim. Süreyi de yanlış hesaplamışım 10dk erken bitirdim bu sayede sosyal de yetişti ama sosyal çok kötü yapmışım:D en son bana gözetmenler sormuştu sen nerdensin diye :D çıkınca sinirsel olarak boşaldım ve ağlamaya başladım hocalar olmasa çere çöküp ağlayacaktım (sınavın kötü geçmesinden değil iyi geçmişti ama paikolojik olarak genel bi kırılma) çıkışta tek ağlayan bendim ve insanlar bana bakıp mutlu oluyordu. Ben arabada falan ağladım hep. Sonra yemek yemeye gittik. Akşam da yürüyüş falan yaptım biraz toparlandım ertesi gün de küçük bi kız ar akrabamız onun yanına gittim kafa dağıtayım diye anca ertesi gün toparlanmıştım. Mutluydum o zamanlar "ehhe 5k gelcek diye :D" sınıfın çoğu öyleydi sonra sonuçlar bi açıklandı ilk bakan biri 18k dedi nasıl ya dedik (ilk beş bekliyordu) şaka falan sandık sonra ilk beş bekleyenler ilk yirmi ilk bin bekleyenler ilk beş veya ilk 10 yapınca anladıkki yığılma varmış :D

• Sabah kalktım lavabo duş yumurta sonra arabayla sınav yerine gittik trafik olur diye trafik yoktu 1.5 saat kala ordaydım, yarım saat 1 saat uyudum 10 dk falan soğukta kalmıştım sınav yerine gittim lavaboya gittim geldim sonra tekrar çıkmak istedim izin vermediler normalde tuvaletim de yoktu ama adamlar engelleyince aha dedim tuvaletim gelirse sıçtım sınav başladı 15 20 dk turkce yarıyorum yavaştan tuvaletim gelmeye başladı 55 60 dk geçmişken tuvaletimi tutmaya başlamıştım 1 saat zar zor tuttum sallana sallana soruları düşünemiyordum, hızlı hızlı yapıp çıktım ilk çıkış anında sonra lavaboya gittim 20 sn tuvaletimi yaptım akşam kontrol ettim iyi gözüküyordu rezalet değildi ama 8 yanlış normalden fazla çıktı hesapladığımdan hal böyle olunca pek çalışamadım sonuç mezun

• 2013

RAHATTIM ÇÜNKÜ HİÇ ÇALIŞMADIM. NASIL OLDU ANLAMADIM AMA İLK 100 BİNE GİRDİM. ŞAKA GİBİ BİR ŞEYDİ.

2014

TAM BİR FELAKETTİ. SORULAR ÇOK KARIŞIK GELİYORDU. ŞANS YANIMDA OLMASA MAHVOLURDUM. AMA ZEKAMI KULLANDIM. VE 7 BİNE GİRDIM. SONUCU ALDIĞIMDA HAVALARA UCMUSTUM.

2015

ÇIKTIĞIMDA TAM 2 SAAT KONUŞMADIM. SİGARA DIŞINDA HİÇBİR ŞEY GİRMEDİ BÜNYEME. SANIRIM 1 PAKET İÇTİM. SONUÇ 17 BİN.

2016

ÖZEL DERS ÖĞRENCİLERİMİN SAÇMA SAPAN ARAMALARINDAN SONRA ZATEN BİR ŞEY ANLAMAMIŞIM. AMA ŞUNU ANLADIM. ÖYLE BİR İKİ AY ÇALIŞMA İLE OLMAZ. SONUÇ 25 BİN

2017

""SENI SEVİYORUM ÖSYM""

• Bu arada okuyan arkadailara tavsiyem kahvaltıda bir dilim yiyip geçmeyin iki dilim yumurta falan sağlam yapın ben az yedim ve kan şekerimin düştüğünü hissettim o adrenalinle çok yakılıyor fenalaşacak gibi hissettim hatta fen de bi ara bünyeniz dandik daha kötü olursunuz en biraz sağlamımdır öyle atlattım

• Bu konudakileri okursam Türkçe banko Full

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E0771C92F -- 7 Şubat 2017; 13:20:27 >
  • Sabah duş sonra petibörle kahve içtim canım pek bise istemiodu arabaya bindik ailecek 3 dk sonra sınav yerindeydi tek gidim dedim aileme dinletemedim. Esyalarimi koyup dışarı çıktım son 5 dk kadarda girmedim girince çıkarmiolar bazen baya bi tuvalete gittim o surede iyi tmm dedim sınav da gelmez artık ( nedenini bilmiom sınavda hep cisin var gibi gelio ). Her zaman tr ile baslarim ilk defa mat la başladım asıl salakligim bu deil . Mat bitti gayet güzel full bekliom fen de güzel geçti ama baktım zaman kaybediom dedim benin tr de zaman kazanmam lazım (sakın böle bise yapmayın ) tmm ben yaptım ve sosyale zaman kalmayı başardım 25 dk kaldım 26 soru yaptım geriye kalan suredede matı kontrol ettim ciktimda mutluydum sosyal yapmıştım . Tr den 10y sosyal dede 15d 11y geldi yani ikisinide yapamadim sonuç mezun

• 2009 öss ile başladım, meslek liseli bi insan olarak katsayı nedeni ile marmara tef'teki öğretmenlikler tek hedef oluyor haliyle. ilk sabah amcayı babayı da aldık hep beraber gittik, orada arkadaşla karşılaşmıştım birbirimizi rahatlattık fakat fazla gevşemişim ki eski puanla 348 ile marmara tef elektronik haberleşme öğt(ing). yerleştiydim

2010'da katsayı farkının 15'e inmesiyle okulu hazırlık sınıfında bıraktım, 2011 ygs-lys hazırlığa başladım. okulu bırakmanın verdiği stres, -15 puan ile başlamak ve hukuk istemek üzerime fena yük bindirdi. ben okulu bıraktıktan sonra öğretmenleri mühendis yapacaklarını duyunca da tabi içim biraz burkulmadı değil. neyse ygs için uyumadım, beklentim çok yüksekti ve stres had safhadaydı pek tabi sıçtım, ygs-5: 55 bin geldi. lys'de -15'ten başlayacağımı düşününce kafayı yiyecek gibi oluyordum ama bi şekilde dersten başka bir şey düşünmedim, mecburdum bırakmadım. tm-2 40 matematik 24 geometri ile 14 bin geldi fakat -15 okul puanı bana hukuk kazandırmadı. aman diyim tm'ciler siz siz olun bırakmayın, kaç bin olursa olsun bırakmayın. siyasal'a gittik bizde.

2014 ygs'ye bi arkadaş için girdim destek olayım diye de onun sınavını kendimden daha fazla düşününce sınavım geçmedi, iyi geçmedi değil geçmedi uyudum kalktım geçmedi. buradan aklınızda başka bir şey olmasın, geleceğiniz ile alakalı da sınav anında bir şey düşünmeyin demek zorundayım.

2015 ygs'ye akşamdan kalma girdim. hep aynı netleri yaparım sınavda ben, 34 türkçe, 34 matematik 23 sosyal. aha o sınavda da 30 türkçe yaptım 28k geldi. bu tamamen rahatlıkla alakalı tabi. sonra dedim okulun son senesi buradan hukuka yürürüm, ıı ıh olmadı 32 bine düştüm 28 edebiyat neti ile. ah kpss a grubu derdi olmayaydı ordan vermezdim de işte.

2016 ygs'de yine 34 türkçe 34 matematik 25 sosyal doğrusu yaptım bu sefer 75 bin geldi. niye girdim bu sınava gerçekten bilmiyorum. bi süre sonra bağımlılık yapıyor zaten. kpss alan, ales, yds, ygs, lys, sayıştay, kaymakamlık, hakimlik derken dünya kadar sınava girdim çıktım. bunlardan çıkardığım tek sonuç ise rahat olmak fakat bu rahat olmanın da sınavdan sonra farkına varılması. sınavdan önce bu maalesef çok zor. birde istemediğiniz bir yerde asla ama asla okumayın. 1 sene kayıp falan değil, o 1 sene d aha verilen emek dünyasını değiştiriyor insanın.

meslek lisesi ve katsayı farkı ile başladığım bu yolculuğu kamu müfettişi olarak bitirdim. ha serüven bitmedi, 2011'den sonra ilk defa lys çalışarak girecem ve o hukuku veya mühendisliği kazanacam. hayatta ne ilk gireceğiniz ne de son gireceğiniz sınav bu olacak. kapıları pes etmeden ittirmek gerek, asla yılmamak ve umutsuzluğa düşmemek gerek. ömrünüz umudunuzdan uzun olsun gerisi gelir zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzy190591

2009 öss ile başladım, meslek liseli bi insan olarak katsayı nedeni ile marmara tef'teki öğretmenlikler tek hedef oluyor haliyle. ilk sabah amcayı babayı da aldık hep beraber gittik, orada arkadaşla karşılaşmıştım birbirimizi rahatlattık fakat fazla gevşemişim ki eski puanla 348 ile marmara tef elektronik haberleşme öğt(ing). yerleştiydim

2010'da katsayı farkının 15'e inmesiyle okulu hazırlık sınıfında bıraktım, 2011 ygs-lys hazırlığa başladım. okulu bırakmanın verdiği stres, -15 puan ile başlamak ve hukuk istemek üzerime fena yük bindirdi. ben okulu bıraktıktan sonra öğretmenleri mühendis yapacaklarını duyunca da tabi içim biraz burkulmadı değil. neyse ygs için uyumadım, beklentim çok yüksekti ve stres had safhadaydı pek tabi sıçtım, ygs-5: 55 bin geldi. lys'de -15'ten başlayacağımı düşününce kafayı yiyecek gibi oluyordum ama bi şekilde dersten başka bir şey düşünmedim, mecburdum bırakmadım. tm-2 40 matematik 24 geometri ile 14 bin geldi fakat -15 okul puanı bana hukuk kazandırmadı. aman diyim tm'ciler siz siz olun bırakmayın, kaç bin olursa olsun bırakmayın. siyasal'a gittik bizde.

2014 ygs'ye bi arkadaş için girdim destek olayım diye de onun sınavını kendimden daha fazla düşününce sınavım geçmedi, iyi geçmedi değil geçmedi uyudum kalktım geçmedi. buradan aklınızda başka bir şey olmasın, geleceğiniz ile alakalı da sınav anında bir şey düşünmeyin demek zorundayım.

2015 ygs'ye akşamdan kalma girdim. hep aynı netleri yaparım sınavda ben, 34 türkçe, 34 matematik 23 sosyal. aha o sınavda da 30 türkçe yaptım 28k geldi. bu tamamen rahatlıkla alakalı tabi. sonra dedim okulun son senesi buradan hukuka yürürüm, ıı ıh olmadı 32 bine düştüm 28 edebiyat neti ile. ah kpss a grubu derdi olmayaydı ordan vermezdim de işte.

2016 ygs'de yine 34 türkçe 34 matematik 25 sosyal doğrusu yaptım bu sefer 75 bin geldi. niye girdim bu sınava gerçekten bilmiyorum. bi süre sonra bağımlılık yapıyor zaten. kpss alan, ales, yds, ygs, lys, sayıştay, kaymakamlık, hakimlik derken dünya kadar sınava girdim çıktım. bunlardan çıkardığım tek sonuç ise rahat olmak fakat bu rahat olmanın da sınavdan sonra farkına varılması. sınavdan önce bu maalesef çok zor. birde istemediğiniz bir yerde asla ama asla okumayın. 1 sene kayıp falan değil, o 1 sene d aha verilen emek dünyasını değiştiriyor insanın.

meslek lisesi ve katsayı farkı ile başladığım bu yolculuğu kamu müfettişi olarak bitirdim. ha serüven bitmedi, 2011'den sonra ilk defa lys çalışarak girecem ve o hukuku veya mühendisliği kazanacam. hayatta ne ilk gireceğiniz ne de son gireceğiniz sınav bu olacak. kapıları pes etmeden ittirmek gerek, asla yılmamak ve umutsuzluğa düşmemek gerek. ömrünüz umudunuzdan uzun olsun gerisi gelir zaten.

Hocam siz baya tecrübe kasmışsınız

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.