Şimdi Ara

TÜRKÇEYİ HIZLI ÇÖZEN ARKADAŞLAR GELEBİLİR Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
4
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paragrafların tamamını okuyor musunuz ? Örneğin hangisi düşüncenin akşını bozar diyor soruda. Paragrafta da 6 cümle olsun,mesela 3. cümlenin düşüncenin akışını bozduğunu anladınız 4. 5. ve 6. cümleleri de okuyor musunuz ? Veya anlamlı bir paragraf oluşturun diyor her şıkkı kontrol eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xms2k -- 18 Aralık 2019; 15:27:12 >

• up
  • up
  • Türkçeyi max 30 dkda bitiriyorum hızlı mıdır size göre bilmem.Sordugunuz şeyleri yapiyorum hizlica.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osminyum O kullanıcısına yanıt
    Dil bilgisi sorularini kac dakika da cozuyorsunuz hocam ve kac kaynak taradiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paragraf çok uzunsa kelimeleri hızlı hızlı tararım ilgili yere göre elerim. Değilse adam gibi okurum

• Horny Saint kullanıcısına yanıt
    Hocam en çok zamanımı dil bilgisi soruları alıyor.1 dkya yakın alıyordur heralde yavaşım o konuda biraz, denemelerle hızlandırmaya çalışıyorum.Hocam hiç kaynak taramadim.Dil bilgisini okulda hocanin dersten sonra verdiği testlerle hallettim.Paragraf için de hiç kaynak almadım.Kucuklugumden beri çok kitap okurum o yüzden galiba hiçbir denemede paragraf sorularında zorlanmadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 40 soruyu 32 dk çözebiliyorum, ancak bu kadar süre çekebildim. Paragrafı dudağınla değil, gözünle okursan hızlanabilirsin başta zor oluyor ama sonra alışıyorsun. Paragrafın şıkları tek veya iki kelime ise şıkları okuyup ardından paragrafa geçebilirsin. İnternette hızlanmak için bazı taktikler var onlara da bakabilirsin.

• 24 dakikada çözdüğüm bir denemeden 32.50 yaptım en son. En iyi 37.50 yaptım şimdiye kadar çoğunda da yarım saatin altında bitiririm.

Kursta mecburen üç tane kaynak çözüyoruz dil bilgisi için muhakkak limit ve parafı tavsiye ederim ben.

Ekim ayında bir denemede 25 Turkce yapmıştım sonra 40 gün boyunca her gün 40 tane paragraf sorusu çözdüm. Paraf paragrafın az bir kısmı vardı onu bitirmiştim. Yargı kitabevinin paragraf kitabını aldım bayağı basitti ama hızlanmamda çok yardımcı oldu.

Matematik çok yapamadığım için geriye dönme şansım oluyor o yüzden dediklerinizi yapıyorum. Anlamın akışını bozan cümlelerde cümlenin anahtar kelimelerini seçip bir sonraki cümlede olup olmadığını belirlemek çok önemli. İkiye bölme soruları zaten acayip basit onda da aynı taktiği deneyebilirsiniz. Önce sıklari okuyun sonra anahtar kelimeleri yuvarlak içine alın paragrafı okurken de o anahtar kelimelerin olduğu cümleleri cizin.

• Hocam risk almak istemediğimden cevabı bulsam bile paragrafın devamına hızlıca göz gezdiriyorum

• sincap30 kullanıcısına yanıt
    Hocam limitin kronometre dil bilgisi olan kitabını mı yoksa limit türkçe soru bankası olan kitabını mı öneriyorsunuz?

• Aradigin taktikler rustu hoca ile turkce kanalinda var her soruya nasil yaklasilir anlatıyor

• adrenal101 A kullanıcısına yanıt
    Ben de yavaş sayılmam 32 33 dakika civarı bitiyor. Fakat ben böyle yapıyorum başkaları da bunları uyguluyor mu onu öğrenmek istedim ben. Ayrıca rüştü hoca ağır balon
  • Cremonia kullanıcısına yanıt
    Ben direkt sb cozuyorum kronometre hakkında bilgim yok

• Geliştiğinizi düşündüğünüz paragraf kitabı varsa önerilerinizi bekliyorum.

• Nicolas Cagee kullanıcısına yanıt
    Beni metronom paragraf denemesi acayip hızlandırdı hocam tavsiye ederim.
  • Elimde dil bilgisi adına karekök SB ve limit SB var paragraf kitabı almayı düşünüyorum dediğiniz deneme zor değildir diye tahmin ediyorum zorluk derecesi nedir hocam ve Türkçe de hızlanmak için nasıl bir yol izlediniz ?

• Nicolas Cagee kullanıcısına yanıt
    Hocam karekök denemelerini çözüyorum . İlk başta biraz zorlar ama bırakmadan cozersen hizlanirsin. İlk denemem 21 falandı...

• Şuan netiniz kaç hocam ? Ayrıca herkese önerileri için teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.