Şimdi Ara

GEÇİCİ KAYDI KALICI YAPMA (denendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçici kayıdı kalıcıya dönüştürmek için denenmiş yöntem yazıyorum..
    tabi sadece kendi sim kartınızla çalışıcak ve hattınızın Avea olaması yada telefonun yurtdışından alınmış faturası olması gerekiyor. Yöntem denenmiş bir yöntemdir.
    GEÇİCİ KAYITLI TELEFONUN İMEİ SİNİ BAŞKA BİR TELE KLONLATMAK VE İKİ TELEDE AYNI OPERATÖR HATTI TAKIP AYNI ANDA ARAMA YAPMAK. böylelikle telefon BTK da klonlu olarak görünecek
    avea klonlu telefonları o an üstünde bulunan sim kart için kapatmıyor ve telefon klonlanmıış imei olark görüldüğü için artık kaydıda düşmüyor
    diğer hatlarda durum nedir bilmiyorum ama telefonun yurtdışından alınmış faturası elinizde ise kendi hattınıza açtırabilirsiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Joyeux

Konuyu iPhone bölümüne açmasaydınız keske. Zira ilk nesil iPhonelardan sonra imei klonlama işlemi Apple tarafından engellendi.

benim anladığım kadarıyla dandik telefona iphone'un imeisini yazıyorlar. Bunu apple'ın engelleyebileceğini sanmıyorum. Eğer oluyorsa güzel bir yöntem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Zordion

Yapılan işlem yasal değil + iPhone'da mümkün değil.

Yapılan işlem yasal değil peki devşetin bizi bu duruma sokması yasal mı. Tabi şimdi cevap olarak hoşuma gitsin gitmesin bir kanun var ise uymak zorundayız diyeceksiniz. Devlet bizi dolandırmaya devam ettiği sürece kullanıcılarda böyle yollar aramaya devam edecektir.

Gelelim konuya

Olay zaten iphone da yapılan bir durum değil diğer cihazı kapsıyor gibi yanlşmıyım?

DONANIM
    #DirenApple
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saydam

quote:

Yapılan işlem yasal değil peki devşetin bizi bu duruma sokması yasal mı. Tabi şimdi cevap olarak hoşuma gitsin gitmesin bir kanun var ise uymak zorundayız diyeceksiniz. Devlet bizi dolandırmaya devam ettiği sürece kullanıcılarda böyle yollar aramaya devam edecektir.

Gelelim konuya

Olay zaten iphone da yapılan bir durum değil diğer cihazı kapsıyor gibi yanlşmıyım?

vergi kaçırmak suçtur ama vergiden kaçınmak suç değildir.. devlet sana vergi uyguluyor tamam ama sana vergi kaçırmak için yasal olmayan yola başvur demiyor, vergiden kaçınmak için yurtdışından getirebilirsin telefonu diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andruil -- 13 Nisan 2013; 11:06:38 >

• Devletin yaptığı herşeyi kabul etmek zorunda değilim. Saçma sapan vergiler koyarlarsa insanları böyle suç işlemeye teşvik ederler. Memleketin içine ettiler

DONANIM
    #DirenApple
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznklckp

quote:

Konuyu iPhone bölümüne açmasaydınız keske. Zira ilk nesil iPhonelardan sonra imei klonlama işlemi Apple tarafından engellendi.

benim anladığım kadarıyla dandik telefona iphone'un imeisini yazıyorlar. Bunu apple'ın engelleyebileceğini sanmıyorum. Eğer oluyorsa güzel bir yöntem.

Evet. Geçici kayıt yapılmış iPhone imeisi baska bir telefona kopyalanip iki telefon arasında yapılan bir işlem bu. Dediğiniz gibi değil ama. Ne baska bir telefondan iPhone'a ne de iPhone'dan baska bir telefona imei aktarmanız mümkün değil. İnternet'e yazın ve görün o kadar kisi denemiş ve bunu yapmanın bir yolunu bulamamislardir. He Samsung, Nokia, htc gibi baska firmaların cihazlarında olabilir ama soz konusu durum Apple marka cep telefonları için geçerli değil.

• Sadece avea için mi soz konusu?

Devletin yaptığı herşeyi kabul etmek zorunda değilim. Saçma sapan vergiler koyarlarsa insanları böyle suç işlemeye teşvik ederler. Memleketin içine ettiler

Devlet insanları mecbur bu yola itiyor,mesela sigara olayı sigaralar ucuzken ki genede pahallıydı,birden zamları bindirdiler son 1-2 senedir,ne oldu ? kaçak sigaralar mantar gibi türedi,pazarlarda köşebaşı dükkanlarda heryerde doldu taştı,ne oldu ? devlet sigaradan kazandıgı vergiyi dahada arttırmak için bu yola girdi,olan vatandaşa sigara içen kesime oldu,pkk'lı kaçakçısı neyi varsa para onlara gidiyor,bu daha mı iyi ? sonra açıklama yapıyorlar sigara kullanım oranı düştü vs. diye adam yasal yoldan nasıl alsın mecbur düşecekti,aynı şey telefonlarda'da uygulanmaya başladı,vergi adı altında imei için cihazın marka modeline bakılmaksınız belli bir ücret konuldu,geçen sene 100 tl şimdilerde ise 115 vs. olmuş,yetmiyor birde 2 sene içinde hiçbir imei kaydedilmemiş,son 6 ayda yurtdışından ülkeye girmiş pasaport aranıyor,bununda yolunu 50 100 liraya kayıt yapan yerler buldu,adamlar sistemi meşgul edip oyalayıp para kazanıyor hariçten havadan,3-6 ayda düşüyor gidiyor,yetmiyor hacca tur düzenleyen şirketler ucuz tur adı altında hacı olan insanların pasaportlarını onlardan habersiz imei kaydettirmek için kullanmışlar şerefsiz haysiyetsiz dolandırıcılar,sen sıradan vatandaşsın bukadar yükün altına sokma gibi bir mantıgı olmamalı devletin,devlet bizler için var,biz devlet için değil bunu ayırt edemeyen kesimim kabahati,abartmıyorum mal alıcaksan vergisi o malın fiyatını geçiyor,böyle vergilendirme usulü olur mu ? ben şaşıyorum yani insanlar nasıl ayaklanmıyor,nasıl yakıp yıkmıyorlar şebeke suyuna uyuşturucu maddemi katılıyor,nedir yani bu işin olayı vergilendirme sistemi başından batık dış borçlar katlanmış vergi kaçıranlar katlanmış,devlet sadece kişinin gelirine bakmadan ölü seven tipinde vergi uyguluyor.

• quote:

quote:

Gelelim konuya

Sadece hatırlatmak istedim, bu vergilerin savunulacak fazla yanı yok zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: oznklckp

quote:

Evet. Geçici kayıt yapılmış iPhone imeisi baska bir telefona kopyalanip iki telefon arasında yapılan bir işlem bu. Dediğiniz gibi değil ama. Ne baska bir telefondan iPhone'a ne de iPhone'dan baska bir telefona imei aktarmanız mümkün değil. İnternet'e yazın ve görün o kadar kisi denemiş ve bunu yapmanın bir yolunu bulamamislardir. He Samsung, Nokia, htc gibi baska firmaların cihazlarında olabilir ama soz konusu durum Apple marka cep telefonları için geçerli değil.

Arkadaşlar konuyu yanlış anlamışsınız.. telefonu geçici kayıtlıyken klonlu hale getiriyorsunuz ve tek sim karta açtırıyorsunuz. Yani iphone a imei yazmıyacaksınız iphonenun imei sini atıyorum samsung e250 ye yazdıracaksınız ikisini aynı anda kullanacaksınız.. yasa gereğide ikiside klonlanmış imei olduğundan sadece tek sim kartla kullanılabilir hale gelecek.

• muhtemelen bu sistem telefoncularin yurtdisi telefon getirmelerinde kullanacagi yeni yontem olacak. bir yerde patlak vercektir. ben sahsen 115 inde degilim ama bu pasaport denen meret ha deyince bulunmuyor. birde 2 yilda 1 cihaz siniri var. devlete diyecek laf yok seve seve vergisini aliyor, sefayi onlar zulmu biz cekiyoruz. universite ogrencisiyim devlet sozlesmeli ogretim gorevlilerine maaslarini odemiyor diye onlarda vize haftasini sadece haftaici yapmislar 5gun, gunde 2 bazen 3 sinava giriyoruz. maas alamadiklari icin haftasonu gelmeyiz diyorlar cezasini yine biz cekiyoruz...

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V 3000MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: James Donkey 610S Red Switch | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Xbox 360 Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
  • Bu yöntemi başka deneyen var mı? İşe yarıyor mu gerçekten?

Orijinalden alıntı: gecegunesim

ya valla helal olsun sahsımın telefonuda gecici kayıt diye tabir ettigimiz yontemle kayıtlı ama siz oyle seyler yazmıssınızki anlamak mumkun degil
    1. si resmen suc işliyoruz bunun savunulacak tarafı olamaz haklı cıkarılacak tarafıda sebebi ticaret kanunu iyi siz hem yurt dısından hic bir vergi odemeden tel kullanın sonra burda okadar tel ital eden sirketler tel satsın mukunmu degil diyorsunuzki pasaport egerki pasaport işi kalkarsa bilinki sirketleri korumak adına devlete odedikleri kdv öiv felan felan aynı fiyatlara getirecek bir kulfiyet istenecektir bu kacınılmaz sunu diye bilirsiniz ancak kardesim yurt dısından ital edilen telefonlara cok fazla vergi konuyor
    ama bunu soylerken yine suc işleyemezsiniz sizinki motoru kullanmayı biliyorum ehliyete ne gerek var gibi yada b ehliyetim var koca araba kullanıyorum a2 ne gerek var gibi kimse kusura bakmasın aslında devlet size suan icin iyinlik yapıyor nasıl pasaport la kayıt kabul ediyor verdiginiz 115 tl yurt dısından getirttiginiz telin fiyatına ekleyince bile buradaki fiyatlardan iyi seviyelerde daha dusuk
    iki yılda bir diye yakınıyorsunuz kardesim yılda bir kez tel degisirebiliyorsan okadar luks tellerden bahsediyoruz kimse 6600 kaydettirmeye calısmıyor :) zaten kusura bakmasın zaten burdan tr den alsın yasal yollarla ithal eden x firmasından
    cok garip insanlarız neymiş sıgaraya zam yapıldı cok fazla zam yapıldı hadı kacakcılık yapalım yada yapanları aklayalım boyle birsey olabilirmi siz boyle derseniz birgun biride size atıyorum calıstıgınız işyeri aynen soyle derse ya kardesim ben sana bu ay para vermeyecem bu ay az calıstın ozaman kime gidecen dogru devlete dimi ozaman hak sızın hepiniz haklısınız helal olsun nasıl bir millet olmusumusumusuz yazık

Tercüme edecek biri yokmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: theoki

quote:

ya valla helal olsun sahsımın telefonuda gecici kayıt diye tabir ettigimiz yontemle kayıtlı ama siz oyle seyler yazmıssınızki anlamak mumkun degil
    1. si resmen suc işliyoruz bunun savunulacak tarafı olamaz haklı cıkarılacak tarafıda sebebi ticaret kanunu iyi siz hem yurt dısından hic bir vergi odemeden tel kullanın sonra burda okadar tel ital eden sirketler tel satsın mukunmu degil diyorsunuzki pasaport egerki pasaport işi kalkarsa bilinki sirketleri korumak adına devlete odedikleri kdv öiv felan felan aynı fiyatlara getirecek bir kulfiyet istenecektir bu kacınılmaz sunu diye bilirsiniz ancak kardesim yurt dısından ital edilen telefonlara cok fazla vergi konuyor
    ama bunu soylerken yine suc işleyemezsiniz sizinki motoru kullanmayı biliyorum ehliyete ne gerek var gibi yada b ehliyetim var koca araba kullanıyorum a2 ne gerek var gibi kimse kusura bakmasın aslında devlet size suan icin iyinlik yapıyor nasıl pasaport la kayıt kabul ediyor verdiginiz 115 tl yurt dısından getirttiginiz telin fiyatına ekleyince bile buradaki fiyatlardan iyi seviyelerde daha dusuk
    iki yılda bir diye yakınıyorsunuz kardesim yılda bir kez tel degisirebiliyorsan okadar luks tellerden bahsediyoruz kimse 6600 kaydettirmeye calısmıyor :) zaten kusura bakmasın zaten burdan tr den alsın yasal yollarla ithal eden x firmasından
    cok garip insanlarız neymiş sıgaraya zam yapıldı cok fazla zam yapıldı hadı kacakcılık yapalım yada yapanları aklayalım boyle birsey olabilirmi siz boyle derseniz birgun biride size atıyorum calıstıgınız işyeri aynen soyle derse ya kardesim ben sana bu ay para vermeyecem bu ay az calıstın ozaman kime gidecen dogru devlete dimi ozaman hak sızın hepiniz haklısınız helal olsun nasıl bir millet olmusumusumusuz yazık

Tercüme edecek biri yokmu?

demek istiyorki devlet bende az bile alıyor dahada alsın ama dusunmuyoki vergiyi bi dengede tutsa yurtdısından ithal eden firma mesela gold gibi diyeli direk alıp 2000 liraya satıyo artık ne kadar kar ediyo genpa falan filan 2300 2400 satıyo nasıl bi vergi alınıyuo bunlardan yazık gunah valla onlarda şirket bizim gibi pardo nturk milleti gibi koyunlar olucakki akıllılar kazanıcak devlet onlara yarım sokyo onlarda biz egeri kalanını artık arkadaş illaki bişiler yazar cvp die ama soylenicek ama soylenicek işte bi arkadaşta bu millet bu kadar şeyerağmen nasıl ayaklanmıyodemiş guzel demişturk insanı bence vefalı bi insan olduğu için yemek yediği canağa tukurmez tukursede boşa tukurmez ama tukururduğundede çok pis şeyler olucak gibime geliyo nesebaya surçi lisan ettim laptopta duğmelerin yarısı yok space da dahil o yuzdendir saygılar :D

• quote:

Milleti sömürmeye baba başlamış evlatlar peşi sıra geliyor. Baba evladı - evlatta babayı koruyor.

Siz kalkmış aman susun hiçbirşey yapmayın suçtur diyorsunuz tamamda bunu suç yapan kanunlarda haşa Allah'ın kanunları değil ya?

Bu yazıdanda anlaşılacağı üzere bizlere müstehak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.