Dün e-devlete girdim işim vardı. Bir baktım trafik cezası yazıyor. 27 Ağustos 00:42 de 2 kusurdan 11.434 tl ceza yazmışlar. Ben bu ceza yazılan tarih ve saatte evde yatıyordum. Motor apartmanın garajındaydı. Ben çorluda yaşıyorum bu ceza yazılan yer ile arada 60-70 km var. Ben hayatım Süleymanpaşa'ya gitmedim, herhangi bir araçla geçmedim. Benim aracımı başka biri hiç kullanmadı. Şimdi nasıl itiraz etmem lazım. Buradaki trafik polisine sordum evde olduğunu kanıtlayabilir misin, garajınızda kamera var mı diye sordu? İptal etmeyebilirler dedi. Ben apartmanda yaşıyorum, site olsa kamera kaydı olurdu fakat burada yok. Nasıl bir dilekçe yazmam lazım, daha önce başına gelen var mı böyle bir olay? Araştırdım bazı yerlerde cezayı ödemen gerekiyor diyenler var. Şimdi ben alakam olmayan bir olayla ilgili niye para ödemek zorundayım? Çok sinirliyim bu konuyla uğraşmak zorunda kaldığım için. Bir kaç sorum var bilen cevaplarsa çok sevinirim. -Bu e-devletten cezayı gördüğüm an mı tebliğ süresi başlıyor yoksa adresime mi gelecek ceza? -11 senedir araç kullanıyorum, 1 kere bile ceza yemedim. Bunu itiraz dilekçesine eklemem gerekir mi? -Örnek dilekçelere göz gezdirdim fakat hepsinde cezaya itiraz ediyorlar, benim durumumun aynısını görmedim bir yerde. Bilgisi olan var mı? ![]() |
Gece uyurken trafik cezası yemişim

-
-
İtirazınızda durumunuzu anlatacaksınız. Mahkemeden o gün o saatlerdeki HTS kayıtlarının çıkarılmasını talep edebilirsiniz. Kişinin yeri için kuvvetli bir delil değildir. Telefonla bitişik olmak gibi bir kaide yok ve baz verisini arama sms ve data kullanımlarında gösterir. Uygulamalardan bildirim sms vs gelmedi ise o aralar o aralıkta baz istasyonu verisi olmayabilir.
Güvenlik kamerası iş görebilir. Motoru koyduğunuz yeri gören bir kamera o gün kaçta girip çıktığımızı gösterir.
İtiraz edilince emniyet de eds vs de resim mobese varsa video kaydı vs gönderiyor. Bir müvekkile trafik polis talimatına uymama ve hatalı dönüşten ceza verilmişti. Müvekkil tabi inkar ediyor geceydi vs çağırmadılar döndüm geçtim vs neyse itirazda polisin aracı çağırmadığını yazdık vs mobese video görüntüsü atıldı. Sürücünün dediğinin aksi ortaya çıktı.
Motorun o gün hiç oradan geçmediğini belirtirseniz pts ve mobese araştırmasını yapar EGM . Sulh Ceza Hakimliğine kayıtları resimleri vs gönderir.
Kardeşin kuzenin vs bir tanıdık varsa anahtarı eriyecek bir sıkıştır derim. Veya km ile ilgili illaki az çok bilirsin motorum 25.500 de günlük 15km kullanıyorum vs ceza alınan yer 60km git gel 120km fark edilmeyecek bir şey değil. Yakıttan vs uyanmaman için yaktığı kadar koyar o da çıkar. Bölgede az hatta tek istasyon varsa plakasını yakıt alımlarını vs sorgulatabilirsin. Sen uyurken motoru kullanabilecek kişiler varsa kuvvetle muhtemel bu iş onlardan kaynaklıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 4 Eylül 2025; 15:39:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benden başka motoru kullanabilecek kimse yok. Motoru gören bir kamera yok, zaten 3-4 gündür motor garajda yatıyordu. Gir-çık yapmadım binaya. Yarın adliyeye gidip soruşturucam. Bana pttden kağıt gelmedi çünkü.
-
büyük ihtimal oralarda bir çevirme vardı ve memur arkadaş uzaktan bir şeyler yapmaya çalıştı ve plakayı yanlış girdi
-
Tekirdağ plaklı 400.000 araç var. Yanlış gireceği aracın 400.000'de 1 seçeneği tutturmam müthiş bir şey cidden. Bir de adliyelerde bununla uğraşıyorum işe bak yaaa
-
Aga ,illa mahallenin girişinde çıkışında vardır bir kamera.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: trak76Aga ,illa mahallenin girişinde çıkışında vardır bir kamera.
Ceza kesilen yerdeki kameralara bakacaklar işte onun için itiraz dilekçesi yazıyorum. Umarım dilekçeyi dikkate alıp, üşenmeyip bakarlar duruma. Ben alakam olmayan bir olayla ilgili para ödemek istemiyorum.
-
ben daha once cezaya itiraz ederken teblig edilmis olmasi lazim demislerdi, evraklara tebligati eklemek gerekiyordu.
birde itirazdan once odemek daha iyi olabilir, red olursa erken odeme indirimi yaniyor. odeyip iptal olursa vergi dairesi iade ediyor.
-
Muhtemelen biri plakasına elektrik bandı attı , senin plaka oluştu. Başka nasıl olabilir ki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cezayı yazan şubeye ulaşın. Durumu anlatın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cezayı ödeyin daha sonra ikametinizdeki trafik mahkemesine yada sulh hukuk mahkemesine başvurun.
Durumu anlatın . O gece evdeyim uyuyordum hiç böyle bir yere gitmedim tesadüf gördüm. Trafik ceza makbuzunda fotoğraf bulunmamakta. Başka plakalı araç hatalı plaka girişi yüzünden ceza yazıldı falan diye itiraz edeceksiniz. Hakim insaflı ise itirazı kabul eder. Maalesef ülke bu duruma geldi. Adam öldürseydiniz işiniz daha kolaydı ceza bile almazdınız.
Belli ki çevirmeye takılan biri polisin muhtemelen dur uyarısına uymayıp ters istikametten kaçmış.
İhtimal-1
Polis plakayı yanlış okudu ve tutanağa yanlış geçirdi.
İhtimal-2
Bi başka motor plakasında bant tarzı bi şeyle kapatarak harf veya numara grubu değiştirilmiş olarak kullanılıyor.
Öncelikle hızlı bi şekilde cezayı yazan trafik şubeye bizzat giderek durumu anlatmanız.
Şayet ellerinde görüntü kaydı varsa sizin motorunuz olmadığı anlaşıldığında iptal ederler diye düşünüyorum.
Hocam aradım cezayı yazan şubeyi, itiraz edin diyor. Dedim bir görsel falan gelecek mi eve tebligatla, gelmeyecek diyor. Bu 15 gün süre tebligat eve gelince mi başlıyor yoksa e devletten mi başlıyor diyorum onu bile bilmiyorlar. Benim motorun evde olduğunu kanıtlayabilir misiniz diyo :D. Benim apartmanda kamera yok, o gün gir çık da yapmadım eve. Dilekçe hazırladım, kendi motorumun görsellerini de koydum eke. Yarın sulh cezaya itirazı yapıcam.
-
Otomobillerde plaka hatasında görüntü kaydı da varsa şubeden iptal ediliyor diye biliyorum. Biraderin başına gelmişti. Ceza gelince şubeye gidiyor görüntü kaydına baktırıyor. Görüntüdeki araç hatcbak, biraderin aracı sedan ortaya çıkınca hatalı plaka girildiğinden trafik denetleme şubeden iptal edilmişti.
İtiraz süresi teblig tarihinden sonra başlıyor. Tebliğ edilip edilmediğini etebligat üzerinden kontrol edin. Tebligat zarfını postaneci evde bulunamadı bahanesiyle dogrudan muhtarlıga da bırakabiliyorlar, kapıya bırakılan kağıdıda biri alır atar teblig edildiginden haberiniz olmaz.
Gerekçeleriyle orada bulunmadığınızı, hatalı plaka okuma vs nedenle aracınıza idari para cezası tutanağı hazırlandığını yazarsanız mahkemeden iptal edilme ihtimali var bence.
Hatta o maddelerden birinde görevlinin uyarısına uymama maddesi var. O görevlinin kendisinden kaçan bir suçluyu takibe alıp yakalamaması bile tartışılır. Suçlu bir kişi kaçar. Polisin bu durumda bir suçlunun peşinden gitmemesi de ilginç değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X